adcov.com

Typer Knuter

Knuter, små klumper av vev, kan dannes i deler av kroppen, inkludert skjoldbruskkjertelen, bryst, hud, stemmebåndene, ledd og lunger. De vanligvis måler fra 1 cm til 2 cm i diameter, selv om noen, som for eksempel lunge-knuter, kan være større. Selv om noen forårsake ingen symptomer i det hele tatt, kan andre knuter forårsake ubehag eller forstyrre kroppsfunksjoner. Knuter kan være godartet eller kreft.

Skjoldbrusk nodules

Ofte følt eller sett på som en klump på halsen, skjoldbrusk knuter er normalt godartet og er langt mer vanlig hos middelaldrende og eldre voksne enn hos unge voksne. I de fleste tilfeller, skjoldbrusk nodules forårsaker ingen smerter eller andre problemer, selv om en person med skjoldbrusk knuter bør ha en lege undersøke dem for å sikre at de er ikke kreft, og at skjoldbruskkjertelen fungerer normalt, sier endocrineweb.com.

Bryst Knuter

Det er normalt for knuter å utvikle seg i kvinners bryster. Bryst knuter har en rekke årsaker, blant annet cyster, betennelser, kalkavleiringer, abscesser og duct obstruksjon. Selv om det vanligvis er et tegn på godartet brystsykdom, de kan også være et tegn på kreft. Medisinske tester, for eksempel en tynn nål aspirasjon eller en biopsi, kan avgjøre om et bryst nodule er godartet eller ondartet, ifølge Life Extension.

Akne Knuter

En hormonell ubalanse kan føre en person til å utvikle akne knuter. I motsetning mildere former for akne, der kviser utvikler på hudens overflate, akne knuter utvikler under hudens overflate. Disse faste og ofte smertefulle klumper krever hjelp fra en hudlege, som kan behandle dem med kortison injeksjoner, isotretinoin, kirurgisk drenering eller alpha hydroxy acid peeling, sier acnetalks.com.

Andre hud knuter

Andre typer knuter kan danne på eller under huden. Mange hud knuter utgjør ingen grunn til bekymring, selv om noen --- slik som føflekker og fødselsmerker --- kan være skjemmende og andre som liktorn kan gi ubehag. Men noen hud knuter krever legehjelp. Koker for eksempel kan føre til at blodforgiftning, og noen klumper --- spesielt mørke mol som vises plutselig --- er tegn på kreft, i henhold til formel Medical Group.

Vocal Cord Knuter

Ved å hindre stemmebåndene fra å trykke sammen, knuter på en eller begge av ledningene forårsake en persons stemme til å høres hes eller pust. Ulike faktorer kan føre til stemmebånd knuter, inkludert overdreven skriking eller høyt snakker, dårlig ånde støtte, allergier, kroniske øvre luftveisinfeksjoner og hormonelle ubalanser. Selv om de kan fjernes kirurgisk, er stemmeterapi vanligvis nødvendig for å hindre knuter fra å returnere, sier Pediatric Øre hjemmeside.

Revmatoid Knuter

Noen revmatoid artritt lider utvikle knuter på albuene, rygg, fingre, føtter eller andre områder. Disse knuter vanligvis ikke krever behandling. Hvis en revmatoid nodule gjør forårsake ubehag eller forstyrrer en felles utvalg av bevegelse, kan en lege behandle det med medisiner eller kirurgisk fjerne den, sier Everyday Health.

Lunge Knuter

Lunge knuter --- utvekster på lungene ikke mer enn 3 cm i diameter --- er ofte et resultat av tuberkulose eller en soppinfeksjon. Godartede noduler vanligvis vise liten eller ingen vekst, og trenger ikke å bli behandlet. Kreft knuter, men vokser raskt og krever kirurgisk fjerning eller annen medisinsk behandling, sier endocrineweb.com.