adcov.com

symptomer p polydipsi vanndrikking

Hvordan redusere Multippel sklerose symptomer med alternative løsninger

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom, preget av en progressiv degenerasjon av nerver i ryggmargen og hjernen. Mens forskere har spekulert i at multippel sklerose kan være forårsaket av et virus eller av genetiske faktorer, har ingen spesifikk årsak er avtalt. Symptomer på MS inkluderer muskelkramper og svakhet, tap av balanse, tretthet, synsproblemer, talevansker, skjelving, nummenhet og problemer med å utføre normal fysisk aktivitet. I begynnelsen stadier av multippel sklerose, kan et angrep av symptomene komme plutselig og så forsvinne innen en måned, ikke reoccurring så lenge tiår. Senere kan symptomene komme tilbake og mer fysisk svekkelse kan oppleves. Hvis ondartet multippel sklerose oppstår, kan det få fatale resultater. Legen din kan ønske å sette deg på en rekke reseptbelagte legemidler for å gjøre dine MS-symptomer mer håndterlig, men det finnes også alternative løsninger som kan bidra til å lette tilstanden din og bidra til å holde deg i remisjon lenger.

Instruksjoner

1. Unngå følelsesmessig stress. Komme opprørt eller å ha angst kan bringe på symptomer på sykdommen din, så du må gjøre hva du kan for å forbli rolig. Prøv å bruke avspenningsteknikker og dype pusteøvelser for å lindre stress. Hvis du befinner deg i et potensielt propaganderte situasjon, gå bort og finne et rolig hvor du kan samle fatningen.

2 Ta 200 milligram Koenzym Q10 daglig for å styrke immunforsvaret. Koenzym Q10 eller Q10 er et stoff som finnes i alle humane celler, men den kan lades ut, på grunn av alder, bruk av visse reseptbelagte medikamenter eller på grunn av sykdom. En supplerende form av Q10 brukes til å re-forsyne kroppen med dette trengte stoffet. Du bør konsultere legen din før du tar CoQ10, hvis du tar kjemoterapi medisiner, blodfortynnende eller warfarin.

3 Eliminer mettet fett fra kosten, samt sukker, kokosolje, stekt mat, bearbeidet mat, sjokolade, rug, bygg, hvete, melkeprodukter, raffinert mat, kjøtt, krydret mat, kaffe, mat tilsetningsstoffer og alkohol. Going vegetarianer er den beste veien å gå, hvis du lider av multippel sklerose.

4 Spis matvarer som er rike på vitamin K. Hvis du har multippel sklerose, er sannsynligheten for at blodet har problemer clotting, men vitamin K kan hjelpe til å bøte på dette. Noen eksempler på matvarer som inneholder vitamin K er løk, olivenolje, brokkoli, asparges, spinat, okra, rå persille, grønnkål, nepe greener, salat, kålen, rosenkål, alfalfa og kål. Hvis du er gravid eller ammer, eller ta Warfarin, fenytoin, Doxorubicin, anti-convulsants eller antibiotika, bør du snakke med legen din om sikkerheten av å spise vitamin K-rik mat, som vitamin K kan ha interaksjoner eller bivirkninger.

5 Ta vendelrot å hjelpe nervesystemet slappe av og for å hjelpe deg å sove bedre. Valerian kommer fra roten av en duftende flerårig plante med hvite blomster som oppsto i Asia og Europa. Det har blitt brukt i århundrer for sine medisinske egenskaper. Du kan få det i kapsel, skjær eller te form. Ta doseringen som angis på produktet du velger. Når du tar vendelrot, bør du ikke drikke alkohol, kjøre bil eller betjene tungt maskineri, som denne urten vil forårsake døsighet. Valerian bør unngås hvis du er gravid, ammer, lider av en nervøs lidelse eller er på reseptbelagte antidepressiva eller beroligende midler.

6 Vurdere å gå til en massasjeterapeut. Massasje kan hjelpe til å opprettholde din muskelfunksjon og kan hjelpe deg å oppnå avslapning. Regelmessig massasje kan bidra til å sette mange multippel sklerose symptomer i remisjon

Hint

  • Disse midler er kun for voksne.
  • Konsultere legen din om noe alternativ middel du har tenkt å bruke.
  • Hvis et angrep blir invalidiserende, må du ha et middel til å kontakte noen til å hjelpe deg umiddelbart.

Overkroppen Symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose er en sykdom i immunsystemet som fører til at kroppen til å angripe de beskyttende belegg, nerver. Symptomene på multippel sklerose kan komme og gå i sykluser på remisjon og tilbakefall, og vanligvis bli verre over tid. Omfanget av symptomer på multippel sklerose i overkroppen er avhengig av hvilke nerver er rammet, og hvor mye skade som har blitt gjort.

Nummenhet

Ifølge Mayo Clinic, er nummenhet eller svakhet i armer som occurrs i bare en arm om gangen et symptom på multippel sklerose.

Synsproblemer

Synsproblemer er et symptom på multippel sklerose i overkroppen, og kan omfatte dobbelt syn, tåkesyn eller smerte fra bevegelse av øynene.

Tap av Vision

Personer med multippel sklerose kan oppleve delvis eller fullstendig tap av synet på ett øye om gangen.

Pain

Multippel sklerose i den øvre del av kroppen kan forårsake prikking eller smerte, spesielt med bestemte typer av bevegelser av hodet, i henhold til de Mayo Clinic.

Svimmelhet

Svimmelhet og problemer med hånd / øye-koordinasjon kan skyldes multippel sklerose i overkroppen.

Nevrologisk

Hvis multippel sklerose påvirker nerver i hjernen, kan lider opplever bivirkninger inkludert hukommelsesproblemer, konsentrasjonsvansker og depresjon.

Muskelkramper

Muskelkramper eller skjelvinger i nakken, hodet, armer og hender kan være effekter av multippel sklerose i nervene i overkroppen.

Tidlige symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose er en kronisk degenerativ sykdom. Selv ikke to sakene er identiske, kan gjenkjenne vanlige tidlige symptomer hjelpe en pasient får riktig behandling i tide og bremse utviklingen av sykdommen.

Time Frame

Leger oftest diagnostisere multippel sklerose i en persons sen 20s. Pasienter diagnostisert etter fylte 50 år vil sannsynligvis ha mer jevn sykdomsprogresjon.

Funksjoner

Alt styres av hjernen kan bli påvirket, men vanligste symptomene er: tretthet, nummenhet, balanse og koordinasjon problemer, blære eller tarm dysfunksjon, synsproblemer, svimmelhet og vertigo.

Identifikasjon

Nevrologiske symptomer som kommer og går (tilbakefall / ansvarsområde), og lesjoner på hjernen eller ryggraden (oppdaget av en MRI) kan være tidlige tegn på multippel sklerose.

Symptomlindring

Tretthet og varme kan forverre symptomene, slik at pasienter bør være oppmerksomme på deres utmattelse nivå og unngå å bli overopphetet. Hvile i noen minutter kan lindre symptomene.

Advarsel

Fordi tidlige symptomer ofte løse ganske raskt, er det lett å avfeie dem. Tidlig behandling vil øke sjansene dine for å opprettholde funksjon og mobilitet i løpet av sykdommen.

Misforståelse

Med bruk av MR-testing for å finne lesjoner eller hjerneskade, pasientene ikke lenger trenger å vente på ny blusse opp eller angrep får en diagnose og starte behandling.

Vanlige symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose, ofte referert til som MS, er en auto-immun sykdom som forårsaker immunsystemet til å angripe det sentrale nervesystemet. De vanligste symptomene på multippel sklerose vanligvis starter å presentere i en persons slutten av tenårene eller tidlig 20-årene. MS-symptomer kan deles inn i flere hovedkategorier.

Visuelle symptomer

Vanlige visuelle symptomer på multippel sklerose inkluderer ofte uskarpt eller dobbelt syn, ufrivillige øyebevegelser, fargeblindhet, problemer med å fokusere synet, ser blinker, redusert elevrespons og tap av syn.

Motoriske symptomer

Motoriske symptomer på MS kan omfatte muskelsvakhet, minkende muskelmasse, delvis eller total lammelse, muskelspasmer, krampetrekninger lemmer, beslag og andre ufrivillige bevegelser, stamming eller utydelig tale, redusert koordinasjon, svelgevansker, problemer med balansering, vanskeligheter med å gå, manglende evne til å opprettholde rytme og lute holdning.

Sensoriske symptomer

Vanlige sensoriske symptomer på multippel sklerose ofte inkluderer nummenhet eller prikking i ekstremiteter, manglende evne til å føle, nedsatt følelse av smak eller lukt, unormal følelse av å være varm eller kald, smerte eller kløe uten åpenbar årsak, summende lyder og opplevelser av elektrisk støt.

Tarm og genital Symptomer

MS-symptomer som vanligvis manifest i tarmer og reproduktive organer inkluderer overdreven vannlating og avføring eller manglende evne til å urinere eller ha avføring, tap av seksuell lyst, erektil dysfunksjon og manglende evne til å oppnå orgasme.

Humør og kognitive symptomer

Vanlige humørmessige og kognitive symptomer på multippel sklerose omfatter depresjon, angst, humørsvingninger, hukommelsestap, kronisk tretthet, søvnforstyrrelser og manglende evne til å danne eller forstå ord (afasi og dysfasi).

Avanserte Multippel sklerose Symptomer

Multippel sklerose (MS) symptomer generelt variere betydelig fra person til person, selv i sine avanserte stadier. En person med avansert multippel sklerose kan oppleve bare noen få av de typiske symptomer på sykdommen, mens en annen kan lide av mange av dem. Alvorlighetsgraden av symptomene varierer også mye fra person til person. For eksempel kan muskelsvakhet være alvorlig nok til å svekke gang for noen pasienter og forårsake bare små koordinering problemer for andre.

Funksjoner

En klassisk karakteristisk for MS-symptomer er deres uforutsigbarhet. Personer med MS har gode dager og dårlige dager. Etter hvert som sykdommen, symptomene har en tendens til å komme og gå og noen vare lengre enn andre.

Vanlige symptomer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, de fleste MS-pasienter har muskelsvakhet i armer og ben og opplever problemer med balanse og koordinasjon. I avanserte tilfeller kan disse symptomene være alvorlige nok til å forårsake problemer med å gå eller stå, og kan også føre til delvis eller fullstendig lammelse. De fleste MS-pasienter også oppleve varierende grad av "pins og nåler" opplevelser, nummenhet, prikkende eller smerte. Andre vanlige symptomer, som er oppført av National Multiple Sclerosis Society, er tretthet, blære og tarm dysfunksjon, svimmelhet og synsproblemer og seksuell dysfunksjon. Depresjon er også et vanlig symptom på avansert multippel sklerose.

Mindre vanlige symptomer

Symptomer på MS som forekommer mye sjeldnere inkluderer hørselstap, talevansker, skjelvinger og kramper. Pasienter kan også oppleve svelgvansker, hodepine, luftveisproblemer og kløe.

Primær vs sekundære symptomer

Primære symptomer på MS er en direkte følge av skader forårsaket av sykdommen. Imidlertid sekundære symptomer forekommer ofte som et resultat av den primære symptomer. For eksempel kan hyppige urinveisinfeksjoner være forårsaket av blæredysfunksjon og trykksår kan resultere fra immobilitet. Inaktivitet kan føre til flere symptomer inkludert tap av muskeltonus, svakhet, dårlig holdning og redusert beintetthet, noe som øker risikoen for brudd.

Betraktninger

Selv om det er ingen kur for multippel sklerose, behandlinger og strategier er tilgjengelig som kan endre sykdomsforløpet og behandle symptomer. Ulike medisiner kan redusere aktivitet og progresjon av sykdommen i mange pasienter. De fleste symptomene kan styres med en kombinasjon av medisiner, rehabiliteringstjenester, egenomsorg teknikker og bruk av hjelpemidler.

Alvorlige symptomer på MS

Multippel sklerose (MS) er en invalidiserende sykdom som vil føre til mange forandringer i livet ditt. Dens symptomer kan skape kaos på din helse, din familie og din jobb. Selv om symptomene er ikke akkurat det samme i alle to mennesker, å ha noen ide om hva som kan utvikle kan tillate deg å forberede dem. Symptomene på MS kan påvirke deg følelsesmessig og fysisk.

Hva er MS?

Multippel sklerose er en sykdom som skader myelin, et mykt, hvitaktig, fettstoff som dannes rundt kjernen av visse nervefibrene i det sentrale nervesystemet. MS også skader nervefibrene. Dette forstyrrer sendinger av nervesignaler mellom ryggmargen, hjernen og andre kroppsdeler. Dette avbrudd fører til at alle primære symptomer på MS. Symptomene varierer avhengig av hvor myelin og nervefiber skade oppstår. Primær progressiv MS er den mest alvorlige formen av sykdommen. Med denne formen, symptomene stadig forverres uten en tydelig tilbakefall, der symptomene forbedre og deretter forverres, eller remisjon, der symptomene bedres eller forsvinne.

Fysiske symptomer på MS

Du kan oppleve alvorlige muskelproblemer, noe som resulterer i stive bevegelser (kramper), ukontrollerbar risting eller skjelving (ataksi). Du kan oppleve at du drar bena og er spesielt klønete på grunn av en mangel på koordinering. Vertigo er ofte tilstede. Alle disse symptomene kan tvinge deg til å bruke rullestol.

MS fører ofte varierende grad av smerte. Nevropatisk smerte forårsaker ulike følelser i huden eller brennende ved den minste berøring. Muskelskjelettsmerter vanligvis resultater fra overflødig press på ledd og bein fra spasmer. Smertebehandling kan ofte være en tungvint prosess i forvaltningen av sykdommen din.

En av de mer pinlige symptomer på MS er urin eller tarmproblemer. MS kan føre til forstoppelse eller tarm inkontinens. Det kan også føre til en over-eller under-aktiv blære. Blæren vil kontrakten selv om den ikke er full, eller du ikke passere alle dine urin på en gang, slik at blæren mett.

Vertigo er en vanlig alvorlig symptom på MS, noe som gjør at du føler deg ut av balanse. Du kan føle deg svimmel eller ør som et resultat av dette symptomet. Verst av alt, gjør dette symptomet du føler deg som om rommet er spinning rundt.

Emosjonelle Symptomer på MS

Som et resultat av MS, kan du oppleve følelsesmessige problemer. Denne ødeleggende sykdom er livsendrende og setter enorm belastning på deg og din familie. Du kan bli deprimert som du opplever tilbakefall. Du bør oppsøke lege hvis du føler selv-hat eller ønske om å skade deg selv å ende problemene dine. Angst kan også bli en del av hverdagen din. Dette skyldes vanligvis at den overveldende følelsen av mangel på kontroll over din egen kropp. En av de merkeligste emosjonelle problemer som kan oppstå er overdreven og uhensiktsmessig lykke eller sorg. Alle disse emosjonelle problemer kan styres ved hjelp av en mental helse profesjonell.

Seksuelle Symptomer på MS

Dessverre kan den skade som MS forårsaker påvirke sexlivet. Menn kan oppleve mannlig erektil dysfunksjon eller impotens. Kvinner kan også oppleve kvinnelige sex dysfunksjon. Selv om disse betingelser vanligvis har fysiske kilder, kan de også ha følelsesmessige kilder. Ofte depresjon og angst kan føre til seksuelle dysfunksjoner. Disse symptomene kan også være medisinsk behandlet med en viss suksess.

Kognitive symptomer på MS

Du kan finne de kognitive symptomer på MS så vanskelig som alle de andre symptomene kombinert. Du kan oppleve hukommelsestap eller vanskeligheter med å finne de ordene du vil si. Du kan ha en vanskelig tid å fullføre selv enkle ting som følge av redusert oppmerksomhet span. Konsentrerer seg om ting for en lengre periode kan ofte bli umulig. Du kan også finne at alle disse symptomene gjør det vanskelig for deg å lære nye ting.

MS vil trolig forandre ditt liv og livene til din familie og venner. Men å ha kunnskap om hva du kan forvente kan hjelpe deg til å godta hva som ikke er i din kontroll. Det er mange mennesker som klarer å leve med MS, og du kan også.

Kognitive symptomer på MS

Multippel sklerose (MS) er oftest anerkjent for sin invalid fysiske effekter, for eksempel unormal gange, følelse svekket, varmeintoleranse og optikusnevritt. Imidlertid kan kognitiv dysfunksjon assosiert med MS ofte være mer ødeleggende og skadelig for en persons velvære. MS-pasienter med kognitiv dysfunksjon ofte opplever problemer med sysselsetting, familie og sosiale relasjoner og dagliglivets aktiviteter.

Hva er MS?

MS er en autoimmun sykdom som påvirker sentralnervesystemet (CNS). Kroppens immunsystemet angriper myelin, erstatter den med herdet vev og skaper lesjoner. Myelin, en type hvite substans i CNS, fungerer som en isolator og danner et beskyttende lag, som kalles myelinlaget, rundt aksonene i CNS. Ved MS ødeleggelse av myelin og de resulterende lesjoner forstyrre kommunikasjonen i CNS, noe som forårsaket en rekke ødeleggende bivirkninger.

Variasjon av kognitive symptomer

Akkurat som de fysiske symptomene, de kognitive symptomer på MS og deres alvorlighetsgrad, er svært variabel, uforutsigbar og kan variere fra person til person. Disse symptomene kan være de første symptomene en person opplever, men oftere forekommer i senere stadier av sykdommen. Symptomer på kognitiv dysfunksjon generelt utvikler seg gradvis og sjelden øke betydelig etter sin debut. Kognitive symptomer kan være permanent eller kan voks og avta.

Minneproblemer

Memory dysfunksjon, den vanligste kognitive symptom på MS, innebærer problemer med gratis tilbakekalling av nylige hendelser eller nylig lært materiale. Selv om en MS pasienten har problemer med tilbakekalling, ikke sykdommen ikke påvirke personens evne til å huske hendelser og nylig lært materiale. Personen er rett og slett tregere på å minne om de siste hendelser eller nylig lært materiale.

Verbal flyt

MS påvirker ikke generell conversational ferdigheter, intellekt eller langtidshukommelse. Samtidig, er verbal flyt dysfunksjon et vanlig symptom på MS-pasienter, og vanligvis innebærer bremset gratis tilbakekalling av ord som beskriver konsepter. En person kan ha ordet "på tuppen av tungen", men har vanskeligheter med å finne ord for å uttrykke en idé eller konsept. MS vanligvis ikke påvirker tilbakekalling av ord navngi stedene.

Kognitiv Fatigue

Mens den vanligste fysiske symptom på MS er tretthet, utmattelse presenterer også kognitivt. MS pasienter dekk raskere under problemløsning eller planlegge aktiviteter, og dette kalles kognitiv tretthet. Dette fører til problemer med problemløsning og planlegging.

Behandling

Foreløpig har MS no cure, og behandlingen kan være vanskelig. Tidlig intervensjon kan redusere eller bremse antall, frekvens og alvorlighetsgrad av tilbakefall. Behandlingen innebærer vanligvis medisiner, noe som kan føre til uønskede eller utålelige bivirkninger og har stort sett vært mindre enn effektive i å ta kognitiv dysfunksjon. En tverrfaglig tilnærming kan vise seg spesielt nyttig hos pasienter med moderat til betydelig kognitiv dysfunksjon.

Multi-discplinary Approach

En tverrfaglig tilnærming, som involverer nevropsykologer, tale og språk patologer og ergoterapeuter, har vist effekt i behandling av kognitiv dysfunksjon assosiert med MS. Kognitiv omskolering bruker repetitive øvelser og mental stimulering for å forbedre kognisjon, og kompenserende strategier ansette organisatoriske ferdigheter og mestringsmetoder for å forbedre dagliglivets aktiviteter. Aktivitet, organisering og rutiner, som for eksempel å lage lister, ved hjelp av en planlegger og opprettholde en tidsplan, kan kompensere for kognitiv svikt. Kognitive problemer kan mest effektivt minimeres hvis en pasient er villig til å konfrontere og konstruktivt administrere kognitiv svikt.

MS Symptomer: Frysninger

Kokiller er ikke et vanlig symptom av multippel sklerose (MS), men de kan være en bivirkning av medisiner som brukes til å behandle tilstanden.

Medisiner

Medisiner som kan forårsake frysninger som en bivirkning inkluderer Betaseron, Avonex og Rebif.

Betaseron

Betaseron administreres ved injeksjon i mage, rumpe eller lår annenhver dag. Det blir ofte tatt ved sengetid.

Avonex

AVONEX administreres ved injeksjon i låret eller armen en gang i uken. Det tas ofte ved sengetid og kan tas med acetaminofen eller ibuprofen for å redusere bivirkninger.

Rebif

Rebif administreres ved injeksjon i mage, rumpe eller lår tre ganger i uken. Det blir ofte tatt ved sengetid.

Chill-lignende symptomer

MS-symptomer som kan forveksles med frysninger kribler, nummenhet og rystelser.

Andre symptomer

Andre symptomer på MS er tap av syn (enten helt eller delvis), uklart syn, smerte, følelse av elektrisk støt med visse bevegelser av hodet, tretthet og svimmelhet.

Begynnelsen Symptomer på MS

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun lidelse som fører til immunsystemet til å angripe nervebelegg i hele kroppen. MS forårsaker nervene å svekkes over tid og kan til slutt resultere i manglende evne til å snakke eller gå. Symptomer på MS er ikke alltid konstant og kan blusse opp og deretter forsvinne for en tid. Ifølge Mayo Clinic, kvinner mellom 20 og 40 er mer sannsynlig å utvikle multippel sklerose.

Tretthet

Personer med multippel sklerose kan oppleve uvanlig tretthet.

Svakhet

MS kan føre lemmer til å bli svak eller nummen.

Synsproblemer

De med MS kan oppleve dobbel eller uskarpt syn. Dessuten kan synet går tapt i ett eller begge øyne. MS kan også forårsake smerter i øyet.

Uvanlige Sensations

MS-syke kan ha uforklarlige smerter i ulike deler av kroppen. De kan også ha prikking i huden.

Svimmelhet

Personer med MS kan oppleve svimmelhet eller svimmelhet.

Koordinering og balanseproblemer

MS kan føre til koordineringsvansker og tap av riktig balanse.

Multippel sklerose Symptomer

Multippel sklerose (MS) er en av de mest vanlige nevrologiske sykdommer og påvirker over 2 millioner mennesker over hele verden. MS-symptomer varierer med hver person, siden skade på hjernen og nervesystemet er ikke forutsigbar. MS kan få gradvis verre over tid, eller vise milde symptomer som ikke seriøst påvirker livet ditt i mange år.

Funksjoner

MS er en autoimmun sykdom der dine egne immunsystemet angriper og skader myelin - en fet, isolerende dekselet rundt nervene i kroppen og hjernen som hjelper nerveimpulser til å flytte gjennom kroppen raskere og mer effektivt. Arrvev (plaque) er dannet rundt den skadede myelin, og når skade eller arrdannelse er alvorlig, kan signaler fra hjernen ikke komme til kroppen eller sendes tilbake til hjernen. Dette fører til at en rekke symptomer forbundet med MS.

Identifikasjon

Tidlige stadier av multippel sklerose kan vise bare milde symptomer, som tretthet, svimmelhet eller kvalme. Siden MS påvirker sensoriske nerver og nerver som går til musklene, kan andre symptomer inkluderer opplevelser av prikking i armer og ben, muskelspasmer, vanskeligheter med å gå, tåkesyn, svakhet og talevansker. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan det påvirke nerver som styrer svelge samt blære og tarm kontroll. I svært alvorlige tilfeller kan MS forårsake delvis eller fullstendig lammelse.

Typer

De fleste mennesker med MS har en av to typer - relapsing remitting (RRMS) eller sekundær progressiv MS (SPMS). RRMS innebærer uforklarlige perioder med fakkel-ups eller utvikling av nye symptomer samt remisjon. Det kan være lange perioder mellom symptomer hvor du føler deg frisk. SPMS starter med perioder med fakkel-ups og remisjoner, men over tid blir stadig verre. Andre, mindre vanlige typer MS få gradvis verre over tid. Benign MS involverer en eller to anfall av symptomer, men sykdommen ikke forverres og du helt utvinning fra angrepene. Du kan aldri vise symptomer etter disse innledende angrepene.

Forebygging / løsning

Annen sykdom, for eksempel en bout med influensa, stress, utmattelse og høye temperaturer, kan gjøre MS-symptomer verre eller tilskynder en oppblussing av symptomer. Ikke overdriv noen aktivitet og tillate deg selv å bli trett. Alltid sørge for at kroppen får tid til å hvile og helbrede seg selv. Beskytt deg mot smitte som best du kan når andre rundt deg er syke. Spis et sunt og balansert kosthold av frisk frukt, grønnsaker, hele korn, kaldt vann fisk og økologisk fjørfe. Unngå bearbeidet, fettrike matvarer. Fortsette å engasjere seg i moderat trening.

Betraktninger

Mange personer med MS vil også oppleve emosjonelle vansker, inkludert angst og depresjon. Disse kan være normale reaksjoner å lære å takle en potensielt livsforvandlende sykdom. Finn en MS støttegruppe i ditt område, eller be legen om å henvise deg til en rådgiver. Ikke isolere deg selv fra andre. Emosjonelle vansker kan også være symptomer på effekter MS har på hjernen. Snakk med legen din om du kan ha behov for antidepressiva eller andre medisiner.

Multippel sklerose Ansikts Symptomer

En sykdom i sentralnervesystemet, har multippel sklerose mange typer av symptomer. Hver person opplever sykdommen annerledes. Vanlige symptomer er muskelsvakhet i bena eller armene, nummenhet eller prikking i føttene eller hendene og tretthet. Noen mennesker har også ansikts symptomer og synsforstyrrelser.

Pain

Ansikts smerter, også kalt trigeminusnevralgi, kan være intens i multippel sklerose. Men symptomet er sjeldne og bare varer i et minutt eller to. Det oppstår vanligvis i den nedre del av ansiktet, og kan utløses ved å tygge eller tannpuss.

Parese

En annen sjelden ansikts symptom er parese, selv om det har vært nevnt som en første symptom på multippel sklerose. I en 2004 utgave av Aviation, Space and Environmental Medicine, en United States Air Force pilot utviklet facialisparese uten tidligere symptomer. Multippel sklerose ble senere diagnostisert.

Nummenhet

Ansikts nummenhet, kalt trigeminal sensorisk nevropati, er den første multippel sklerose symptom på 2 til 3 prosent av pasientene, ifølge Jose 'Biller i sin bok "Practical Neurology."

Øyesykdommer

Øyesymptomer er vanlig og kan omfatte tåkesyn, tap av fargesyn, dobbeltsyn, jerky øyebevegelser, mangel på koordinering mellom øynene, unormal elev svar, eller øyelokk rykninger.

Tannleger

En artikkel i Journal of the Canadian Dental Association i 2000 sett på tannleger som første kontaktpunkt for mennesker med innledende multippel sklerose symptomer, som tror deres ansikts smerter eller nummenhet er et tannproblem.

Relapse Symptomer på multippel sklerose

En sykdom i sentralnervesystemet, er multippel sklerose ofte karakterisert ved intermitterende perioder av remisjon og tilbakefall. Noen symptomer som ofte kommer og går, for eksempel prikking i føttene, ikke er relatert til tilbakefall. Imidlertid kan disse symptomene føre til konstant bekymring for personen med MS som et tilbakefall er nært forestående. Vanligvis er imidlertid dette ikke tilfelle.

Identifikasjon

En tilbakefall er definert av en forverring av symptomer eller forekomst av nye symptomer. På grunn av dette, er tilbakefall også kalt eksaserbasjoner.

Multippel sklerose Symptomer

Symptomer på multippel sklerose inkluderer synsproblemer, muskelsvakhet, krampetrekninger eller rykninger i musklene, nummenhet, smerter, tap av koordinasjon og beven. Noen av disse symptomene kan bety et tilbakefall hvis det ikke har skjedd før, eller hvis det nå har blitt verre.

Bekreftelse

Etter tilbakefall kan ikke være rask eller dramatisk, må forekomsten bekreftes ved en magnetisk resonansavbildning skanning for å fastslå om det er en ny lesjon på hjernen eller ryggmargen.

Time Frame

En faktisk tilbakefall vil ha symptomer som varer i minst 24 timer, selv om de vanligvis siste ukene. Tilbakefall må også forekomme i minst en måned senere enn en tidligere tilbakefall, for å skille den fra symptomer på teknikkens forverring, siden symptomer kan endres som betennelse avtar.

Pseudo-Relapse

En forvirrende faktor for pasienter er pseudo-tilbakefall, en midlertidig økning i symptomer som vanligvis er assosiert med en økning i kroppstemperatur på grunn av været, trening eller sykdom. Dette er ikke en faktisk forverring.

Topp 10 MS-symptomer

Multippel sklerose er en kronisk sykdom som angriper nervesystemet. Progresjon av sykdommen er uforutsigbar, og er forskjellig med hver pasient. Dens symptomer kan være mild eller alvorlig.

Betydning

Symptomene på MS og deres alvorlighetsgrad varierer fra pasient til pasient. I løpet av sykdommen, kan noen symptomer kommer og går; noen kan være verre, og noen er kanskje ikke så dramatisk som det første utbruddet.

Trøtthet og nummenhet

Fatigue er et vanlig symptom på multippel sklerose. Nummenhet i hender, føtter, ben, armer eller andre ekstremiteter kan også forekomme.

Turgåing og Pain

Gang kan bli vanskelig for en person med MS. Han kan snuble, falle, synes klønete eller føler som om han er lugging en ball og kjede. Smerte kan også forekomme i en hvilken som helst del av kroppen.

Blæreproblemer og forstoppelse

Blæreproblemer kan være til stede - en person med MS kan miste kontrollen over hennes blærefunksjon. Forstoppelse kan også bli vedvarende.

Visjon og Vertigo

Endringer i synet kan oppstå; uklart, dobbel eller kjedelig visjon er vanlig. Svimmelhet eller vertigo kan også være et symptom på MS.

Følelsesmessige endringer og depresjon

Følelsesmessige endringer og depresjon kan forekomme. En person med MS-symptomer kan bli trukket tilbake og uinteressert. Dessuten kan seksuell dysfunksjon oppstår.

Multippel sklerose Symptomer og Vinter

MS-pasienter vanligvis opplever et større antall tilbakefall i de kaldeste og varmeste månedene av året. Både ekstrem kulde og ekstrem varme kan forverre eksisterende symptomer og produsere nye symptomer.

Effekter

Moderat kjøling, slik som air condition om sommeren, kan forbedre multippel sklerose symptomer. Imidlertid kan ekstremt kaldt vintervær føre til tretthet, tap av styrke, problemer med å gå, stivhet, stivhet og nummenhet.

Dual Response

Vintervær kan midlertidig forverres ett symptom samtidig forbedre et annet symptom. Denne effekten kalles en dobbel respons. Det kan også forverre nåværende symptomer mens forårsaker nye å vises.

Tilleggseffekter

En multippel sklerose pasient kan oppleve tap av blære eller tarm kontroll under vinter og sommer, men ikke på andre tider av året. I tillegg kan unormale følelse i huden forekomme, slik som brenning eller prikkende.

Forebygging / løsning

Når det er mulig, multippel sklerose pasienter bør unngå å bruke tid utendørs når været er ekstremt kaldt. Noen pasienter velger å flytte til et annet klima, men helsevesenet utøvere forsiktig at personen bør bruke litt tid på det før du går for å sikre at endringen er fordelaktig.

Betraktninger

MS-pasienter må passe på ikke å overdress i vinter og ikke å holde sine boliger og biler altfor varm. Blir for varm kan forverre eksisterende symptomer og forårsake nye skal vises.

MS Relapse Symptomer

Multippel sklerose (MS) er ikke en forutsigbar og pålitelig sykdom. Hver person opplever MS i et unikt personlig måte. Andre kan være i stand til å vise empati eller medfølelse med tilstanden, men ingen kan vite følelsene unntatt for den personen som har multippel sklerose.

MS Episode Symptomer

En MS påminnelse har ulike navn, men det hele kommer ned til samme hendelse - retur av symptomer. En forverring, tilbakefall, episode, angrep eller bluss indikerer at MS har kommet tilbake. Symptomene som innvarsle et tilbakefall av MS er svakhet, stivhet og ben dra; tåkete og uklart syn; og en nummenhet, prikking og / eller pinner og nåler sensasjon.

Definisjon av en Relapse

Betennelse i enkelte område av sentralnervesystemet (CNS) er årsaken til forverring, som kan vare i minst 24 timer, og være 30 dager eller mer fra den siste erfaring. Mens en person som avtaler med MS hele tiden kan være ekstatisk på 24-timers prospektet, ville dette være en velkommen aberrasjon. Faktum er at de fleste episodene vare fra noen dager til flere uker eller måneder. Et tilbakefall kan være ødeleggende og invalidiserende, opprør normal flyt av daglig aktivitet.

Anatomy of a Relapse

En episode kan enten føre til nye symptomer eller gjøre gamle verre. Disse flares er ikke det samme for hver person eller for separate hendelser oppleves av én person. Et tilbakefall kan være en episode av optikusnevritt, noe som resulterer fra betennelse i synsnerven. Dette kan svekke eller helt blokkere synet.

En annen tilbakefall kan innebære en vedvarende spinning av din omgivelsene sammen med problemer med balanse eller en intens trøtthet. Noen av disse hendelsene alene kan la en person med en følelse av hjelpeløshet (noen ganger fører til depresjon), men tenk på hva som ville skje hvis de alle angrepet sammen, som ofte er tilfellet.

Den Pseudoexacerbation

Deretter er det de late episoder. De oppfører seg som MS, men er de egentlig MS? Tenk at de fleste medisinske termer har røtter i det greske språk for lenge siden. "Pseudo" er en av disse vilkårene. En pseudoexacerbation kan ha negative konsekvenser når det brukes i dagligtale av i dag.

Varme og fuktighet er de vanligste årsakene til en pseudoexacerbation. Det er andre triggere, også, for eksempel urinveisinfeksjon, forkjølelse, et virus eller anstrengelse under trening. En gammel symptom kunne returnere uten å forårsake ytterligere skade på sentralnervesystemet.

Det gamle symptom fungerer som en episode, men det er kortvarig, og resultatet av noen ytre hendelse som øker kroppstemperaturen og fører til tregere overføring av nervesignaler til hjernen. Det faktum at det fungerer "like" en episode, identifiserer det som et uttrykk for sammenligning og derfor en pseudoexacerbation.

Forsvinningen av en Pseudoexacerbation

Pseudoexacerbations bli bedre uten behandling når kroppstemperaturen går tilbake til det normale. Flertallet av personer med multippel sklerose har 2:59 pseudoexacerbations hvert år. Noen mennesker har rapportert mange flere årlige episoder.

Ifølge medisinske rådgivere ved National Multiple Sclerosis Society, disse fire punktene gjelder for en pseudo-angrep: de vil løse i løpet av 24 timers avkjøling av (eller slutten av en feber); mellom eksaserbasjoner kan vare lenger og ikke være varmerelatert; det er ingen kliniske markører for å identifisere hvor lang tid som en episode vil vare; og med tiden vil en forverring slå seg ned. Også, det finnes behandlinger tilgjengelig som kan minske og forkorte en lang angrep.

Er øresmerter en MS Symptom?

Multippel sklerose (MS) er en sykdom der kroppens immunforsvar angriper en person sentrale nervesystemet, inkludert hjernen og ryggmargen. Dette kan forårsake ødeleggende virkninger og en rekke andre bivirkninger. MS er hyppigst diagnostisert hos mennesker alder 20-40, men kvinner har høyere risiko enn menn. MS har mange symptomer, inkludert mulige øre problemer.

Øresmerter

Ifølge ulike utsalgssteder, inkludert National MS Society, er øresmerter vanligvis ikke en direkte bivirkning av multippel sklerose. Tap av hørsel, derimot, er en potensiell symptom på MS, slik at alle opplever dette bør du oppsøke lege umiddelbart. Mens enkelte mennesker på internett oppslagstavler lurte på om deres øresmerter var relatert til MS, øresmerter kan ofte være en indikasjon på andre plager.

Ansikts-og øresmerter

Mens øresmerter seg selv ikke er vanligvis forbindes direkte med MS, bør det sjekkes ut av lege. Dette er fordi ansiktssmerter (eller trigeminusnevralgi) er et symptom på MS. Vurderer øret nærhet til ansikt, er det mulig øresmerter kan være assosiert med ansiktet smerte eller vice versa. Plus, er plutselig hodet smerte ofte et symptom på MS, noe som absolutt ville påvirke ørene. Igjen, bør du oppsøke lege hvis du øresmerter vedvarer, så det kan være relatert spesifikt til MS eller noen annen rekke plager - både store og små.

Vanlige symptomer

Ifølge National MS Society, vanlige symptomer på MS er tretthet, nummenhet, koordinasjon og balanse problemer, blæreproblemer, seksuelle problemer, synsproblemer og svimmelhet, depresjon, taleproblemer, hodepine, problemer med å svelge, kramper, skjelvinger, og pusteproblemer. Ta kontakt med legen din dersom du opplever noen av disse symptomene.

MS Sensoriske symptomer

Ifølge Multiple Sclerosis Foundation, sensoriske problemer i multippel sklerose (MS) pasienter forekommer i 20 til 50 prosent av befolkningen tidlig i sykdomsforløpet. De sensoriske problemer er vanlig og er vanligvis kjente i hendene eller ben, selv om de kan bli følt hvor som helst i legemet. Symptomer kan oppstå uten stimuli eller som en reaksjon på å bli rørt. MS sensoriske symptomer er forårsaket av endringer i nervebanene i ryggmargen.

Parestesi

Parestesi er en brennende, prikkende følelse som kan kjennes hvor som helst i kroppen, men er vanligvis følte i hendene, arm, ben eller føtter. Kronisk parestesi er et tegn på en nevrologisk sykdom som MS, eller nerveskader. Personer med MS kan føle delvis eller fullstendig nummenhet i sine ekstremiteter sammen med prikking, summende, vibrasjons opplevelser og økt følsomhet for å bli berørt.

Trigeminusnevralgi

Trigeminusnevralgi også er kjent som ansikts smerter. Det er forårsaket av lesjoner forming på nervene i hjernen som går til ansiktet. Det forekommer i den nedre delen av ansiktet og kan utløses ved å spise, drikke, en vind blåser over ansiktet, eller pusse tennene. Smerten er beskrevet som intense, skarpe og kan føles som et elektrisk støt. Ansikts smerter kan vare noen minutter eller føler et konstant brennende eller verkende følelse i ansiktet.

Nervesmerter

Nerve smerte kan oppstå hvor som helst i kroppen, og vanligvis følger en bestemt nerve som er nær overflaten av huden. Smerten er brennende i naturen og kan være intermitterende eller konstant. Berøring eller trykk på huden oppleves som smerte ved MS-pasienten.

L'Hermitte sin

L'Hermitte påloggings er et elektrisk sjokk og summende sensasjon som skjer når du flytter hodet eller senke haken mot brystet. Det vanligvis vare i bare noen få sekunder. L'Hermitte sin indikerer at det er skader i nakkesøylen, eller nakke området, i mennesker som har MS. Det er følt hvor som helst i kroppen under halsen, og kan bevege seg rundt påvirker forskjellige områder fra dag til dag.

Proprioceptiv dysfunksjon

Proprioseptive dysfunksjon er også kjent som sensorisk ataksi. Dette dysfunksjon er når hjernen har et tap av bevissthet om plasseringen av kroppsdeler og kan ikke ane hvor de er. En person med MS kan heller ikke påvise vibrasjoner og mister sin følelse av balanse.

MS Symptomer og Aspartam

Aspartam er en lav-kalori sukker erstatning brukes i mange pulverisert drink mikser, kullsyreholdige drikker og bordsøtningsmidler. Selv om aspartam ble godkjent av FDA i 1981 og er for tiden godkjent for bruk i 100 land, har det vært noe uenighet om sin sikkerhet. Aspartam er beskyldt for å være knyttet til flere forhold, blant annet multippel sklerose, Alzheimers (MS) og lupus.

Hva er Aspartam?

Aspartam er omtrent 200 ganger søtere enn sukker, og gir ingen kalorier eller næringsverdi. For de som prøver å redusere sine kalorier, er dette en attraktiv erstatning. Aspartam er laget av aminosyrer, og en gang i kroppen, oppsluttes til sine komponenter: asparaginsyre, fenylalanin og metanol. Det er disse komponenter som en tror forårsake helseproblemer.

Myte

En av komponentene av aspartam er metanol. Tilkoblingen som noen laget knytte aspartam bruken til multippel sklerose (MS) hevdet at aspartam indusert MS-lignende symptomer ved å forårsake metanolforgiftning. Dette har imidlertid blitt funnet ikke å være tilfelle.

Multippel sklerose

Multippel sklerose oppstår på grunn av skade på myelin i det sentrale nervesystemet, som griper inn i nervesignaler mellom hjernen og andre deler av kroppen. Ulike symptomer kan komme og gå, men som sykdommen utvikler seg, de inkluderer tretthet, nummenhet, blære dysfunksjon, tarm dysfunksjon, synsproblemer, emosjonelle endringer, kognitiv svekkelse, vertigo og spastisitet.

Metanolforgiftning

Metanol, også kjent som tre alkohol, kan være giftige ved svelging av store mengder. Når i kroppen, er metanol omdannet til formaldehyd og til slutt inn i maursyre. Dette kan forårsake skade på øynene, forårsaker synshemning. Det påvirker også nevrologiske funksjoner og kan føre til anfall.

Fact

Det finnes ingen vitenskapelige bevis for at aspartam forårsaker noen bivirkninger, inkludert symptomer på multippel sklerose. Aspartam er et av de mest studerte matprodukter. Det har vært tester utført hos både dyr og mennesker, med dem forbruker langt større mengder enn noen gang ville bli fortært i et normalt kosthold, og ingen uønskede bivirkninger noensinne har blitt dokumentert.
I tillegg er mengden av metanol innføres i kroppen ved aspartam meget liten og ikke nok til å indusere toksisitet. Faktisk inneholder en servering av tomatjuice seks ganger mer metanol enn samme mengde av et aspartam-søtet drikke.

Hva Ligner MS symptomer?

Multippel sklerose er en tilstand som ofte er vanskelig å diagnose fordi mange andre forhold presenterer lignende symptomer. Symptomer på multippel sklerose inkluderer svakhet, nummenhet, prikking, skjelving, balanseproblemer, tretthet, synshemming, svimmelhet og urin haster. Symptomer på multippel sklerose kan noen ganger gå i remisjon og deretter blusse opp igjen senere. For å diagnostisere multippel sklerose leger trenger å utelukke andre tilstander og til også å identifisere tilstedeværelsen av lesjoner i hjernen og / eller ryggmargen.

Vaskulær sykdom

Vaskulær sykdom er en tilstand som oppstår når deler av kroppen ikke får tilstrekkelig blodstrøm på grunn av en blokkering. Symptomer på vaskulær sykdom inkluderer smerter ved gange, muskelkramper, slow-healing ben og føtter sår og kroniske smerter.

Ryggmargskompresjon

Når ryggmargen blir komprimerte nerver kan bli klemt, noe som resulterer i plagsomme symptomer. Symptomer på ryggmargskompresjon inkluderer brennende smerte, skarpe smerter, prikking, nummenhet og muskelrykninger. Noen ganger symptomer kan bli verre under søvn.

Lyme sykdom

Lyme sykdom er en tilstand overføres til mennesker gjennom et flåttbitt. Symptomer på Lyme sykdom kan omfatte en lokalisert utslett der flåtten bite skjedde. Andre symptomer er feber, frysninger, tretthet, hodepine, muskelsmerter, leddsmerter, midlertidige lammelser, nummenhet, svakhet, muskel koordinering verdifall og søvnproblemer. Noen individer min selv lider øyebetennelse, som er lik øye problemer forårsaket av multippel sklerose.

Lupus

Lupus er en annen inflammatorisk sykdom som oppstår som et resultat av et immunsystemfeil. Den immunsystem angriper de organer og celler i legemet, forårsaker skade av varierende grad. Symptomer på lupus kan også gå inn i remisjon og blusse opp på samme måte som de som er forbundet med multippel sklerose. Symptomer på lupus inlcude leddsmerter, hovne ledd, leddstivhet, feber, tretthet, munnsår, ansikts utslett, hud lessions, kortpustethet, hukommelsestap, brystsmerter og angst.

Sarkoidose

Sarkoidose er en tilstand som resulterer i klumper av betente celler i hele kroppen. Denne tilstanden vanligvis påvirker skinn, øyne, lymfeknuter og lunger. Symptomer på sarkoidose kan være tretthet, generelt ubehag, feber, kortpustethet puste, hoste og irriterte øyne. Dessuten kan albuer, håndledd, hender og ankler lider av leddgikt symptomer. I tillegg kan et utslett forekomme på armer, setet og ansikt.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er en komplisert syndrom som også er svært vanskelig å diagnose. Symptomene varierer mye fra person til person. Symptomer vil ofte gå inn i remisjon for en tid, og deretter blusse opp for en tid. Symptomer på fibromyalgi inkluderer allover smerte, søvnløshet og tretthet. Fibromyalgi noen ganger forekommer sammen med andre forhold, slik som lupus, irritabel tarm syndrom, endometriose, kronisk utmattelsessyndrom, osteoporose, revmatoid artritt og restless legs syndromer.

MS Vision Symptomer

Multippel sklerose er en kronisk sykdom som oppstår når kroppens eget immunsystem angriper nervene 'beskyttende dekke, noe som kan føre til nerve forverring og kan også forstyrre kommunikasjonen mellom nervene og hjernen. Symptomer på multippel sklerose varierer mellom individer, avhengig av hva nerver er mest berørt. Noen personer med multiple sklerose opplever problemer med sine øyne.

Optikusneuritt

Optikusnevritt er et øye tilstand som ofte rammer personer med multippel sklerose. Faktisk kan det være første symptom som inntreffer før andre multippel sklerose symptomer. Denne tilstanden oppstår når synsnerven blir betent. Den betennelse fører vanligvis til en viss grad av smerte og synsfunksjon. Synstap varierer avhengig av alvorlighetsgraden av betennelse. Enkelte individer kan bli midlertidig fargeblind. Optisk nevritt blir typisk behandlet med steroider. I de fleste tilfeller normalt syn kommer tilbake innen en periode på seks måneder.

Presbyopi

Ifølge Mayo Clinic, personer med multippel sklerose har en økt risiko for å utvikle presbyopi. Denne tilstanden svekker øynene evne til å fokusere på objekter i nærheten. Presbyopi er oftest behandlet med korrigerende linser, for eksempel bifokale. Men laser øye kirurgi eller linse implantater er også alternativer.

Uklar eller Double Vision

Multippel sklerose kan også forårsake en midlertidig uskarpt eller dobbelt syn. Dette kan skje som følge av synsnerven skade eller svekket øyemusklene.

Nystagmus

En annen vanlig øye problem assosiert med multippel sklerose er en tilstand som kalles nystagmus. Nystagmus er en tilstand karakterisert ved ukontrollerte øyebevegelser. Bevegelsene kan bli så alvorlige at synet er svekket. Midler som kan brukes for å bedre dette forholdet.

Andre øyesymptomer

Midlertidig blindhet kan oppstå under multippel sklerose bluss. Midlertidig blindhet kan vare opp til 24 timer, og er vanligvis forårsaket av betennelse i øynene 'nerver. Dessuten kan enkeltpersoner også oppleve okulær dymethria, som fører til at øynene til å bli lavere eller shoot når du prøver å fokusere på objekter. En annen tilstand som kan oppleves er bevegelse og lyd phosphenes, som er en tilstand som oppstår når blinkende lys er sett med øynene som svar på øyebevegelser eller plutselige lyder. Personer med multippel sklerose kan også oppleve forbigående smerter i øyet.