adcov.com

prikking i ekstremitetene

MS Pain Beskrivelse

Multippel sklerose (MS) er en nevrologisk forstyrrelse. Multippel sklerose oppstår når elektriske impulser mellom hjernen og ryggmargen blir avbrutt. Når myelinlaget (fett og protein som beskytter nervefibrer) bli skadet, oppstår multippel sklerose.

Trigeminusnevralgi

Trigeminusnevralgi er preget av elektriske bølger av sjokkerende smerter i ansiktet. Ifølge Mayo Clinic, "Disse angrepene kan være spontan eller provosert av selv mild stimulering av ansiktet ditt."

Lhermittes Sign

Lhermittes tegn er preget av smertefulle elektriske sjokkbølger som vanligvis utstråle i armer eller ben, og er vanlig hos personer med multippel sklerose.

Sensorisk Pain

Sensorisk smerte er en felles klage av personer med multippel sklerose. Vanligvis kan følelser av svie, nummenhet og prikking i ekstremitetene forekomme, selv i de tidlige stadier av MS.

Muskelsammentrekninger

Muskelsammentrekninger, også referert til som spastisk, er preget av smertefulle muskelspasmer av ekstremiteter.

Optic Nerve Pain

Synsnerven smerte er ofte forbundet med synstap som kan oppstå med multippel sklerose. Det vanligvis påvirker bare ett øye om gangen.

Migrene Forebyggende medisiner

Migrene en gang var tenkt å være hodepine, muligens relatert til vaskulær snøring i hodet. Lider erfaring oppkast, synsforstyrrelser, overfølsomhet for lys og lyd og moderat til alvorlig smerte. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds), er migrene nå kategorisert blant nevrologiske lidelser og kan utløses av mat, røyk, bright lights, værforandringer og tilsetningsstoff mononatriumglutamat (MSG). På grunn av den forskningen som foregår i migrene årsaker, er det flere medisiner som leger kan foreskrive som kan bidra til å forebygge migrene før de starter.

Betablokkere

Konvensjonelt, beta-blokkere har fått foreskrevet for høyt blodtrykk. Ifølge University of Maryland Medical Center, blir betablokkere nå også til å redusere hyppigheten av migrene, så vel som minske deres alvorlighet. The Food and Drug Association (FDA) beta-blokkere slik som propranolol og timolol for anvendelse i forebygging av migrene. Forskere er fortsatt ser på effekten av nadolol, atenolol og metoprolol.

Det er potensielle bivirkninger med betablokkere, som kan inkludere trøtthet, hukommelsestap, mareritt eller levende drømmer og svimmelhet. I noen mennesker, må utøve aktiviteter være begrenset.

Anti-beslag medisiner

For beslag, denne klassen av medisiner påvirker gamma-aminosmørsyre (GABA) nevrotransmitter, som holder nervene fra å skyte for mye eller for ofte. For migrene, hindrer anti-anfall medisiner divalproex natrium eller curtails de nevrologiske tilstander som forårsaker migrene. FDA godkjente divalproex natrium for bruk i forebygging av migrene i 2000 (i sin depotformulering). Fødselsskader kan oppstå hvis gravide kvinner tar dette legemidlet. Andre bivirkninger kan være kvalme, brekninger, svimmelhet, vektøkning og kramper.

Topiramat er en annen anti-anfall medisiner som brukes som et forebyggende tiltak og for langsiktig bruk og fungerer på samme måte divalproex natrium. Ifølge University of Maryland Medical Center, er den hyppigst rapporterte bivirkning prikking i ekstremitetene.

Antidepressive medisiner

Denne klassen av medisiner har vært i bruk i flere år for forebygging av migrene. Ifølge Mayo Clinic, kan trisykliske medisiner som amitriptylin, nortriptylin og protriptyline være spesielt effektiv i migrene forebygging. De er tenkt å regulere serotoninnivået i hjernen. Noen av bivirkningene av disse medikamentene kan inkludere tørr munn, kvalme, rask hjerterytme (takykardi) og døsighet.

Hvordan oppdage diabetes hos barn

Diabetes påvirker helse og livskvalitet for barn og voksne hver dag. Tidlig påvisning er en viktig del av regjerende i effekten av barndommen diabetes. Som en forelder eller verge, gjøre deg kjent med varseltegn og symptomer på barndommen diabetes kan bidra til å beskytte helsen til barnet ditt. Med litt bevissthet og oppmerksomhet på trender i ditt barns helse, kan du bidra til å identifisere mønstre som garanterer videre legehjelp.

Instruksjoner

1 Monitor tørste og vannlating trender i barnet ditt. Ta oppmerksom hvis barnet ditt er klaget over tørst, forbruker mer væske enn vanlig eller gjøre mer hyppige turer på do for å urinere.

2 Vei dine barn regelmessig og holde en skriftlig logg. Skriv ned dato, barnets høyde og vekt. Ta hensyn til trender som indikerer barnet ditt er å miste vekt uten felles innsats, for eksempel en endring i kosthold og mosjon.

3 Ta hensyn til kutt, skrubbsår og rifter. Legg merke til hvor lang tid det tar barnet ditt til å helbrede fra disse barndoms sår, så lenge helbredelse ganger kan indikere tilstedeværelse av diabetes.

4 Se for kløe og skrape. Merke noen ut-av-det-vanlige flekker av tørr hud barnet møter, særlig de som ikke forsvinner med fuktighetsgivende.

5 Legg merke til noen nedgang i energinivå, slik som apatisk atferd, eller lett-utløst utmattelse.

6 Sjekk barnets nakke, som noen mørke utslett på halsen kan tyde på diabetes.

7 Lytt til eventuelle opplysninger om barnet ditt som indikerer prikking i ekstremitetene (hender, fingre, føtter og tær), da dette kan være et symptom på barnediabetes.

8 Vær oppmerksom på sult øker i barnet ditt, som en økning i appetitt kan signalisere diabetes utbruddet.

9 Se for synsproblemer. Vær oppmerksom på eventuelle tider når barnet myser, rister hans eller hennes hode mens du forsøker å lese eller klager over uskarpt syn, da dette kan korrelere med diabetes.

Hint

  • Hold alle endringer du legger merke til hos barnet ditt i perspektiv, huske tidligere trender og svingninger i appetitt og energinivå. Ta barnet til en lege for keton og glukose tester hvis du oppdager advarsel tegn på barndommen diabetes.

Prikking Leg Pain

Unormale nerve opplevelser beskrevet som stikking, prikking og andre lignende følelser er kjent som parestesi. Denne tilstanden er vanligvis forårsaket av nerveskade eller press. Leg prikking og smerte er en form for parestesier. Denne tilstanden kan være en indikasjon på nedsatt blodstrøm samt nerveirritasjon. En rekke problemer kan bidra til denne tilstanden. De omfatter sitter for lenge, helvetesild og plakk bygge opp forårsaket av kolesterol i blodet. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut om det er en alvorlig medisinsk tilstand som forårsaker smertefulle, kriblende ben.

Migrene Hodepine

Migrene er hodepine som ofte ledsaget av lysfølsomhet, oppkast og kvalme. Mange mennesker bare føle smerte av denne type hodepine på den ene siden av hodet. Migrene kan bidra til kriblende ben i et individ.

Herniated disk

En herniated disk, også kjent som en skiveutglidning legger press på nervene som finnes i ryggsøylen. Presset på nervene som fører til bena kan bidra til kriblende ben smerter. En X-ray kan brukes til å finne ut om du har en herniated disk.

Diabetiker perifer nevropati

Diabetiker perifer neuropati er en nevrologisk lidelse der nerver er skadet på grunn av sykdommen diabetes. Denne lidelsen kan føre kriblende ben smerter.

Svulster

Svulster kan utvikle seg på og rundt nervene. De kan også påvirke blodstrømmen til visse deler av kroppen. Svulster kan forårsake kriblende ben smerter i en person.

Multippel sklerose

Multippel sklerose (MS) er en sykdom som angriper det sentrale nervesystemet til en person. Den sentralnervesystemet omfatter nervene i ryggraden som er koblet til legg nerver. Siden nervene i ryggsystemet påvirkes av MS denne sykdommen, kriblende ben har vært assosiert med multippel sklerose.

Medisinering

Visse medisiner kan bidra til kriblende ben smerter. Hvis du har observert at din foreskrevet medisiner som forårsaker prikking i bena gå til legen din. Be om at han justere medisin dosering, så den kriblende forsvinner.

Nødhjelp og Prikking

Ring 911 umiddelbart hvis du opplever prikking tid etter at du har hatt et hode, rygg eller nakkeskade. Du kan ha skadet nervene i ryggmargen. Hvis du opplever prikking ledsaget av svakhet, sløret tale, problemer med å gå eller lammelse gå til legevakten så raskt som mulig. Du har kanskje opplevd et slag. Hvis du er usikker på hva som forårsaker din prikking, bør du oppsøke lege for å finne årsaken.

Hvordan avlaste forbrenningen og Prikking Feet

Det er en rekke ting du kan gjøre for å lindre disse to følelsene til du kan få det sjekket ut. De fleste er ganske enkelt og tar ikke mye mer enn et enkelt produkt for å få noen lettelse.

Instruksjoner

1. Gjør en avtale med en lege. En brennende eller prikkende følelse i føttene kan være et symptom på en mye mer alvorlig tilstand. En lege kan gjøre en fast diagnose og angitt riktig løpet av behandlingen.

2 I mellomtiden, heve føttene. Noen ganger gjør dette - spesielt etter en lang dag med å være på føttene - kan bidra til å lindre den brennende og prikkende følelse.

3 Påfør en lotion, krem eller spray. Den brennende og prikkende følelse kan være et tegn på at du har fotsopp. En enkel løpet av behandlingen ville innebære en lotion, krem ​​eller spray som kan kurere denne typen tilstand.

4 Ta en reseptbelagte medisiner. For mer alvorlige tilfeller av fotsopp, må du kanskje begynne å ta reseptbelagte medisiner for å rydde opp tilstanden.

5 Støv føttene daglig med en anti-sopp pulver. Dette er nyttig for folk som har hatt problemer med foten i det siste, men kan bidra til å lindre den brennende og / eller prikkende følelse.

6 Suge føttene i en medisinert fotbad. Noen ganger, kan føttene bli irritert og betent. Et fotbad kan ofte redusere irritasjon og betennelse.

Hint

  • Bruke sandaler i din klubb eller treningsstudio, i dusj og garderobe. Dette betyr ikke nødvendigvis lindre svie eller prikking, men vil holde den fra å komme tilbake eller å dukke opp i første omgang. Slites løs, naturlige sokker. Noen mennesker opplever noen brennende og prikkende følelse fra seg dårlig utstyrt sokker eller de som er laget av syntetiske fibre.

Venstre Arm Prikking Symptomer

Prikkende følelse i venstre arm kan ikke være grunn til alarm; men det er en abnormitet som må sjekkes av lege. Hvis du opplever prikking symptomer i venstre arm eller andre steder på kroppen, kan det tas som et rødt flagg advarsel om at noe ikke kan være helt rett. Jo før du sjekke ut årsaken til symptomet, jo raskere kan du hindre eventuelle ytterligere problemer oppstår.

Årsaker

Årsakene til venstre arm kriblende symptomene kan variere fra små problemer til store misdannelser. Noen av de mulige årsaker til kriblende følelse kan inneholde:

En klemt nerve i nakken eller skulderen som kan forårsake nummenhet eller prikking i huden. Press på ryggsøylen forårsaket av en herniated disk. Carpal tunnel syndrom. Den "stikking" følelsen skyldes lem sovner fra å være i en bestemt stilling i lang tid. Bivirkninger fra bestemte medisiner. Multippel sklerose. Hjerneslag. Active skjoldbruskkjertelen. Dårlig sirkulasjon, noe som kan være forårsaket av plakk og kan være et mulig tegn på hjertesykdom.

Umiddelbar Care

Hvis du har et forhåndsdefinert sykdom som carpal tunnel syndrom eller smerter i korsryggen, kan det være visse øvelser du kan gjøre for å lindre symptomene dine. Det er svært viktig at du finne årsaken til symptomene så snart som mulig og få dem behandlet av legen din. Hvis årsaken til den kriblende kommer fra diabetes, vil du bli fortalt av legen måter å justere kostholdet ditt for å holde blodsukkernivået balansert. I tillegg må du diskutere med legen din mulige bivirkninger av eventuelle medisiner du tar for å lindre den kriblende symptomer.

Emergency Care

Ingen vet kroppen din bedre enn deg. Du vil vite forskjellen mellom en arm som har sovnet forårsaker prikking i huden eller en mulig medisinsk nødstilfelle. Ring 911 hvis noen av følgende skjer:
Hvis du oppleve kriblende følelse etter treffer hodet eller falle på ryggen.
Hvis du opplever fullstendig lammelse av armen.
Hvis du, til enhver tid, mister bevisstheten.
Hvis du opplever sløret tale eller synstap.
Hvis du opplever kontinuerlige svimmelhet eller muskelspasmer.
Hvis den kriblende forverres når du beveger armen.
Hvis du opplever brystsmerter og pustevansker.

Diagnose

Det vil være viktig at legen din stille konkrete spørsmål for å finne årsaken til din venstre arm prikking symptomer. Ettersom det er mange årsaker, å få riktig diagnose er viktig ved behandling av problemet effektivt. Kjenn din egen medisinske historie for å hjelpe legen forstå hvorfor du opplever disse symptomene. I tillegg kan det være en rekke tester du kan måtte gjennomgå for at din lege for å sikre en riktig diagnose. Beskriv symptomene så konkret som mulig. Vit når symptomene begynte, og hvor lenge du har vært inne i dem.

Betraktninger

Gå til legen din selv om du tror årsaken til dine symptomer er en liten en. På grunn av de mange årsaker til venstre arm prikking symptomer, vil du ønsker å være sikker på at det du opplever er ikke starten på en alvorlig sykdom. Husk at den kriblende symptomene er en advarsel tegn på at noe er galt med kroppen din. Være proaktive i å identifisere årsaken for å hindre at problemet blir verre.

Om Prikking Hender Symptomer

Noen ganger årsakene kriblende hender er mindre. For eksempel kan du oppleve prikking hender i et minutt eller to hvis du sovnet liggende på toppen av en eller begge hendene. Men prikking hender kan også være et tegn på noe mer alvorlig - selv en snarlig medisinsk krise.

Typer

Det finnes flere ulike typer av hånd kriblende: kribling som oppstår i begge hender, kribling som oppstår i den ene hånden og kribling som oppstår i fingrene. Kribling som oppstår i den ene hånden eller bestemte fingre er vanligvis forårsaket av et problem med den hånden eller fingeren, mens prikking i begge hender eller alle fingre er vanligvis forårsaket av en underliggende tilstand i kroppen.

Prikking i begge hender

Fordi diabetes kan skade nerver, fører det ofte prikking i både hender og føtter. Alkoholmisbruk, multippel sklerose og vitamin B13-mangel også føre til nerveskader og kan føre til prikking i begge hender. I tillegg kan prikking i begge hender være et tegn på hjertesykdom og kan oppstå i løpet av et hjerteinfarkt. Carpal tunnel syndrom er en nerve problem som ofte rammer begge hender.

Prikking i One Hand

En kriblende følelse i den ene hånden kan være et symptom på et slag, som er en alvorlig medisinsk tilstand som krever umiddelbar handling. Andre mindre bekymringsfulle årsaker til prikking i den ene hånden inkluderer nerveskader som er et resultat av en håndskade eller prikking som er resultatet av en infisert kutt.

Prikking i fingrene

Prikking i en bestemt finger vil vanligvis være forårsaket av en skade på den finger som har resultert i nerveskader eller infeksjon. Frostbite er en annen vanlig årsak til prikking i fingrene.

Løsning

Fordi hånden prikking kan være han tegn på en alvorlig medisinsk tilstand som hjerteinfarkt eller hjerneslag, bør du oppsøke legen din om alle kribling som ikke kan tilskrives handlinger som å sove på armen eller å ha armen hevet over hodet. Hånd kriblende som er et resultat av carpal tunnel syndrom kan fikses med en mindre operasjon. Livsstilsendringer kan lette kriblende forårsaket av diabetes.

Hva er behandlingen for Hvite prikker på tungen?

Hvite prikker på tungen er vanligvis forbundet med oral (munnen) trost, leukoplakia og oral lichen planus, tre forskjellige orale sykdommer som har forskjellig opprinnelse. Oral trost er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av candida albicans i munnen og kan dukke opp på tungen, kinn vegger, taket av munnen eller i halsen. Leukoplakia vises vanligvis i folk som bruker skråtobakk og kan være kreft. Oral lichen planus er vanligvis mindre alvorlig og kan være forårsaket av dårlig munnhygiene, bruk av tobakk eller drikker for mye alkohol.

Identifikasjon

Før behandling gis, bør folk med hvite flekker på tungen har sine leger eller tannleger undersøke dem for en riktig diagnose. Ifølge Mayoclinic.com, vises trøske vanligvis som "kremhvite lesjoner på tungen." Disse lesjonene ofte ha en cottage cheese-aktig utseende, og kan blø når man gnir. Imidlertid kan disse hvite flekker skrapes av, i motsetning til de som vises på grunn av leukoplakimateriale eller oral lichen planus, kan sistnevnte som produserer Lacey hvite flekker på tungen.

Betraktninger

Noen ganger hvite flekker på tungen fra leukoplakia eller muntlige lichen planus vil forsvinne hvis du slutter å drikke alkohol (for oral lichen planus) eller ved bruk av tobakk. Men siden trøske er forårsaket av overskytende candida albicans, kan det ofte dukke opp igjen til tross for arbeidet med å bare skrape dem av tungen. Noen alternative medisinske utøvere tror at dårlig kosthold, stress, kan en overforbruk av antibiotika, kortikosteroider eller p-piller anspore candida overvekst. Derfor kan endringer i kostholdet være nødvendig å fullstendig utrydde hvite flekker forårsaket av trøske.

Typer av medisinsk behandling

Leukoplakia kan forsvinne av seg selv, eller du kan trenge en tannlege for å fjerne den. Oral lichen planus behandles vanligvis med munnen skyllinger, medisiner som demper immunsystemet eller kortikosteroider. I tilfeller av trøske, er anti-sopp pastiller eller flytende medisin som vanligvis brukes til å eliminere candida sopp problem. Ifølge allmennlege Dr. John Pillinger i sin Netdoctor.com.uk artikkel, kan eksempler på medisiner for trøske inkluderer nystatin, amfotericin (f.eks Fungilin romber) eller mikonazol (f.eks Daktarin oral gel).

Effekter av endringer i kostholdet

Personer med hvite flekker på tungen sin på grunn av muntlige lichen planus kan noen ganger komme over sin tilstand ved å eliminere krydret mat. Personer med trøske er noen ganger satt på en candida reduserende diett som eliminerer visse candida-produserende matvarer. Når trøske setter det, er candida antas å formere seg raskere hvis du spiser for mye sukker eller gluten (et protein som finnes i hvete). Matvarer som inneholder disse ingrediensene kan innskrenkes eller elimineres en stund til du overvinne trøske.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for å eliminere de tre viktigste sykdommer som forårsaker hvite flekker på tungen. De som korrekt identifisere deres problem og gjennomgår behandling er mer tilbøyelige til å komme raskere.

Hva er årsakene til nummenhet og prikking i armen?

Nummenhet og prikking er uvanlige opplevelser som kan føles overalt i kroppen, og kan ha mange mulige årsaker. Disse følelsene er ofte følt i fingre, hender armer og føtter. Et annet begrep for nummenhet er parestesier.

Trykk

Presset på en nerve kan føre til nummenhet og kribling i armen. Dette kan være så enkelt som å sitte i samme stilling for lang. Tumorer, forstørrede blodkar og infeksjon kan også føre til at trykket på en nerve.

Skade

Skader på nerver, særlig skadede nerver i nakken, kan forårsake nummenhet og kribling hvor som helst langs armen eller hånden.

Tilstander og sykdommer

Visse tilstander og sykdommer kan forårsake prikking og nummenhet i armen. Forhold som kan føre til nummenhet i armen omfatter multippel sklerose, diabetes, beslag og underaktiv skjoldbruskkjertelen, ifølge Medline Plus.

Andre årsaker

Andre årsaker til prikking i armen inkluderer bruk av visse medisiner, mangel på B12 og unormale nivåer av natrium, kalsium og kalium i kroppen din.

Advarsel

Enhver plutselig, uforklarlig nummenhet kan være et tegn på en alvorlig sykdom, som for eksempel slag eller revmatoid artritt. Selv om symptomene varer bare noen få minutter, hvis det ikke er noen logisk forklaring på nummenhet, kontakt lege umiddelbart.

Typer Sklerose

Ordet "sklerose" er en generell medisinsk betegnelse som vanligvis anvendes for å referere til deponering eller herding av kroppsvev, vanligvis på grunn av betennelse prosessen forårsaket av en defekt autoimmun system. Noen av de vanligste typene sklerose er inkludert her.

Multippel sklerose

Multippel sklerose er en autoimmun sykdom som påvirker hjernen og ryggmargen, noe som resulterer i en tilfeldig skade på forskjellige deler av nervesystemet. Symptomer avhenger av hvilken del av nervesystemet er skadet, men vanlige symptomer inkluderer tap av muskelkontroll, prikking eller nummenhet i ekstremitetene og visjon endringer, for eksempel dobbelt syn eller tåkesyn.

Systemisk sklerose

Systemisk sclerosis, scleroderma eller er en sjelden autoimmun sykdom som påvirker bindevev i kroppen, inkludert hud og indre organer. Denne multisystem tilstanden gir arrdannelse og fortykkelse av de berørte vev.

Tuberous sklerose

Tuberous sklerose er en sjelden, arvelig lidelse som fører til godartede svulster å vokse i vitale organer, som hjerne, hjerte, lunger, øyne og hud. Tuberous sklerose pasienter lider av beslag, bein lesjoner og hud abnormiteter.

Amyotrofisk lateral sklerose

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) er en nevrologisk lidelse som involverer progressiv degenerasjon og mulig ødeleggelse av nervene som kontrollerer frivillig muskel bevegelse. ALS pasienter lider av muskelsvakhet, tap av muskelkontroll i sine armer og hender, fallende og tripping.

Lichen Sclerosis

Lichen sclerosis er en uvanlig hudsykdom som påvirker det meste kvinner. Lichen sclerosis forårsaker tørr eller læraktig hud i underlivet og anal områder, forårsaker at huden klør og rive lett.

Overkroppen Symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose er en sykdom i immunsystemet som fører til at kroppen til å angripe de beskyttende belegg, nerver. Symptomene på multippel sklerose kan komme og gå i sykluser på remisjon og tilbakefall, og vanligvis bli verre over tid. Omfanget av symptomer på multippel sklerose i overkroppen er avhengig av hvilke nerver er rammet, og hvor mye skade som har blitt gjort.

Nummenhet

Ifølge Mayo Clinic, er nummenhet eller svakhet i armer som occurrs i bare en arm om gangen et symptom på multippel sklerose.

Synsproblemer

Synsproblemer er et symptom på multippel sklerose i overkroppen, og kan omfatte dobbelt syn, tåkesyn eller smerte fra bevegelse av øynene.

Tap av Vision

Personer med multippel sklerose kan oppleve delvis eller fullstendig tap av synet på ett øye om gangen.

Pain

Multippel sklerose i den øvre del av kroppen kan forårsake prikking eller smerte, spesielt med bestemte typer av bevegelser av hodet, i henhold til de Mayo Clinic.

Svimmelhet

Svimmelhet og problemer med hånd / øye-koordinasjon kan skyldes multippel sklerose i overkroppen.

Nevrologisk

Hvis multippel sklerose påvirker nerver i hjernen, kan lider opplever bivirkninger inkludert hukommelsesproblemer, konsentrasjonsvansker og depresjon.

Muskelkramper

Muskelkramper eller skjelvinger i nakken, hodet, armer og hender kan være effekter av multippel sklerose i nervene i overkroppen.

Tegn på multippel sklerose

Multippel sklerose oppstår når kroppens immunsystem eroderer det beskyttende laget som dekker nervene. Konsekvensene er irreversible. I alvorlige tilfeller, folk mister evnen til å gå og snakke. Sykdommen kan ramme i alle aldre, men oftest treffer folk som er mellom 20 og 40 år.

Felles tidlige tegn

I utgangspunktet kan sykdommen føre til balanse problemer, lem svakhet, prikking i huden, følelse av nummenhet og dobbel visjon eller uskarphet.

Mindre vanlig tidlig tegn

Sjeldnere tidlige symptomer inkluderer problemer med koordinasjon, utydelig kommunikasjon, plutselig lammelse og kognitive problemer.

Fatigue

Fatigue blir svært vanlig som multippel sklerose utvikler seg. Det har en tendens til å være mest ekstreme i midten av ettermiddagen. Assosiert med tretthet er mental utmattelse, muskelsvakhet og alvorlig døsighet.

Strange Sensations

Personer med multippel sklerose opplever ofte en "pins og nåler" følelse som kan være svært ubehagelig. Andre opplevelser som peker til sykdommen er en brennende følelse; kløe; nummenhet; og skarpe rivende og stikkende smerter.

Svimmelhet og svimmelhet

Personer med multippel sklerose ofte føler deg svimmel og ør. Rommet kan føles som det er spinning, en tilstand som kalles vertigo. Disse følelsene skyldes ødeleggelse av de komplekse nervebaner som håndterer visjon og diverse andre hjerne innganger er nødvendig for riktig balanse.

Vanlige symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose, ofte referert til som MS, er en auto-immun sykdom som forårsaker immunsystemet til å angripe det sentrale nervesystemet. De vanligste symptomene på multippel sklerose vanligvis starter å presentere i en persons slutten av tenårene eller tidlig 20-årene. MS-symptomer kan deles inn i flere hovedkategorier.

Visuelle symptomer

Vanlige visuelle symptomer på multippel sklerose inkluderer ofte uskarpt eller dobbelt syn, ufrivillige øyebevegelser, fargeblindhet, problemer med å fokusere synet, ser blinker, redusert elevrespons og tap av syn.

Motoriske symptomer

Motoriske symptomer på MS kan omfatte muskelsvakhet, minkende muskelmasse, delvis eller total lammelse, muskelspasmer, krampetrekninger lemmer, beslag og andre ufrivillige bevegelser, stamming eller utydelig tale, redusert koordinasjon, svelgevansker, problemer med balansering, vanskeligheter med å gå, manglende evne til å opprettholde rytme og lute holdning.

Sensoriske symptomer

Vanlige sensoriske symptomer på multippel sklerose ofte inkluderer nummenhet eller prikking i ekstremiteter, manglende evne til å føle, nedsatt følelse av smak eller lukt, unormal følelse av å være varm eller kald, smerte eller kløe uten åpenbar årsak, summende lyder og opplevelser av elektrisk støt.

Tarm og genital Symptomer

MS-symptomer som vanligvis manifest i tarmer og reproduktive organer inkluderer overdreven vannlating og avføring eller manglende evne til å urinere eller ha avføring, tap av seksuell lyst, erektil dysfunksjon og manglende evne til å oppnå orgasme.

Humør og kognitive symptomer

Vanlige humørmessige og kognitive symptomer på multippel sklerose omfatter depresjon, angst, humørsvingninger, hukommelsestap, kronisk tretthet, søvnforstyrrelser og manglende evne til å danne eller forstå ord (afasi og dysfasi).

Begynnelsen Symptomer på MS

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun lidelse som fører til immunsystemet til å angripe nervebelegg i hele kroppen. MS forårsaker nervene å svekkes over tid og kan til slutt resultere i manglende evne til å snakke eller gå. Symptomer på MS er ikke alltid konstant og kan blusse opp og deretter forsvinne for en tid. Ifølge Mayo Clinic, kvinner mellom 20 og 40 er mer sannsynlig å utvikle multippel sklerose.

Tretthet

Personer med multippel sklerose kan oppleve uvanlig tretthet.

Svakhet

MS kan føre lemmer til å bli svak eller nummen.

Synsproblemer

De med MS kan oppleve dobbel eller uskarpt syn. Dessuten kan synet går tapt i ett eller begge øyne. MS kan også forårsake smerter i øyet.

Uvanlige Sensations

MS-syke kan ha uforklarlige smerter i ulike deler av kroppen. De kan også ha prikking i huden.

Svimmelhet

Personer med MS kan oppleve svimmelhet eller svimmelhet.

Koordinering og balanseproblemer

MS kan føre til koordineringsvansker og tap av riktig balanse.

Multippel sklerose Symptomer

Multippel sklerose (MS) er en av de mest vanlige nevrologiske sykdommer og påvirker over 2 millioner mennesker over hele verden. MS-symptomer varierer med hver person, siden skade på hjernen og nervesystemet er ikke forutsigbar. MS kan få gradvis verre over tid, eller vise milde symptomer som ikke seriøst påvirker livet ditt i mange år.

Funksjoner

MS er en autoimmun sykdom der dine egne immunsystemet angriper og skader myelin - en fet, isolerende dekselet rundt nervene i kroppen og hjernen som hjelper nerveimpulser til å flytte gjennom kroppen raskere og mer effektivt. Arrvev (plaque) er dannet rundt den skadede myelin, og når skade eller arrdannelse er alvorlig, kan signaler fra hjernen ikke komme til kroppen eller sendes tilbake til hjernen. Dette fører til at en rekke symptomer forbundet med MS.

Identifikasjon

Tidlige stadier av multippel sklerose kan vise bare milde symptomer, som tretthet, svimmelhet eller kvalme. Siden MS påvirker sensoriske nerver og nerver som går til musklene, kan andre symptomer inkluderer opplevelser av prikking i armer og ben, muskelspasmer, vanskeligheter med å gå, tåkesyn, svakhet og talevansker. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan det påvirke nerver som styrer svelge samt blære og tarm kontroll. I svært alvorlige tilfeller kan MS forårsake delvis eller fullstendig lammelse.

Typer

De fleste mennesker med MS har en av to typer - relapsing remitting (RRMS) eller sekundær progressiv MS (SPMS). RRMS innebærer uforklarlige perioder med fakkel-ups eller utvikling av nye symptomer samt remisjon. Det kan være lange perioder mellom symptomer hvor du føler deg frisk. SPMS starter med perioder med fakkel-ups og remisjoner, men over tid blir stadig verre. Andre, mindre vanlige typer MS få gradvis verre over tid. Benign MS involverer en eller to anfall av symptomer, men sykdommen ikke forverres og du helt utvinning fra angrepene. Du kan aldri vise symptomer etter disse innledende angrepene.

Forebygging / løsning

Annen sykdom, for eksempel en bout med influensa, stress, utmattelse og høye temperaturer, kan gjøre MS-symptomer verre eller tilskynder en oppblussing av symptomer. Ikke overdriv noen aktivitet og tillate deg selv å bli trett. Alltid sørge for at kroppen får tid til å hvile og helbrede seg selv. Beskytt deg mot smitte som best du kan når andre rundt deg er syke. Spis et sunt og balansert kosthold av frisk frukt, grønnsaker, hele korn, kaldt vann fisk og økologisk fjørfe. Unngå bearbeidet, fettrike matvarer. Fortsette å engasjere seg i moderat trening.

Betraktninger

Mange personer med MS vil også oppleve emosjonelle vansker, inkludert angst og depresjon. Disse kan være normale reaksjoner å lære å takle en potensielt livsforvandlende sykdom. Finn en MS støttegruppe i ditt område, eller be legen om å henvise deg til en rådgiver. Ikke isolere deg selv fra andre. Emosjonelle vansker kan også være symptomer på effekter MS har på hjernen. Snakk med legen din om du kan ha behov for antidepressiva eller andre medisiner.

Multippel sklerose Ansikts Symptomer

En sykdom i sentralnervesystemet, har multippel sklerose mange typer av symptomer. Hver person opplever sykdommen annerledes. Vanlige symptomer er muskelsvakhet i bena eller armene, nummenhet eller prikking i føttene eller hendene og tretthet. Noen mennesker har også ansikts symptomer og synsforstyrrelser.

Pain

Ansikts smerter, også kalt trigeminusnevralgi, kan være intens i multippel sklerose. Men symptomet er sjeldne og bare varer i et minutt eller to. Det oppstår vanligvis i den nedre del av ansiktet, og kan utløses ved å tygge eller tannpuss.

Parese

En annen sjelden ansikts symptom er parese, selv om det har vært nevnt som en første symptom på multippel sklerose. I en 2004 utgave av Aviation, Space and Environmental Medicine, en United States Air Force pilot utviklet facialisparese uten tidligere symptomer. Multippel sklerose ble senere diagnostisert.

Nummenhet

Ansikts nummenhet, kalt trigeminal sensorisk nevropati, er den første multippel sklerose symptom på 2 til 3 prosent av pasientene, ifølge Jose 'Biller i sin bok "Practical Neurology."

Øyesykdommer

Øyesymptomer er vanlig og kan omfatte tåkesyn, tap av fargesyn, dobbeltsyn, jerky øyebevegelser, mangel på koordinering mellom øynene, unormal elev svar, eller øyelokk rykninger.

Tannleger

En artikkel i Journal of the Canadian Dental Association i 2000 sett på tannleger som første kontaktpunkt for mennesker med innledende multippel sklerose symptomer, som tror deres ansikts smerter eller nummenhet er et tannproblem.

Relapse Symptomer på multippel sklerose

En sykdom i sentralnervesystemet, er multippel sklerose ofte karakterisert ved intermitterende perioder av remisjon og tilbakefall. Noen symptomer som ofte kommer og går, for eksempel prikking i føttene, ikke er relatert til tilbakefall. Imidlertid kan disse symptomene føre til konstant bekymring for personen med MS som et tilbakefall er nært forestående. Vanligvis er imidlertid dette ikke tilfelle.

Identifikasjon

En tilbakefall er definert av en forverring av symptomer eller forekomst av nye symptomer. På grunn av dette, er tilbakefall også kalt eksaserbasjoner.

Multippel sklerose Symptomer

Symptomer på multippel sklerose inkluderer synsproblemer, muskelsvakhet, krampetrekninger eller rykninger i musklene, nummenhet, smerter, tap av koordinasjon og beven. Noen av disse symptomene kan bety et tilbakefall hvis det ikke har skjedd før, eller hvis det nå har blitt verre.

Bekreftelse

Etter tilbakefall kan ikke være rask eller dramatisk, må forekomsten bekreftes ved en magnetisk resonansavbildning skanning for å fastslå om det er en ny lesjon på hjernen eller ryggmargen.

Time Frame

En faktisk tilbakefall vil ha symptomer som varer i minst 24 timer, selv om de vanligvis siste ukene. Tilbakefall må også forekomme i minst en måned senere enn en tidligere tilbakefall, for å skille den fra symptomer på teknikkens forverring, siden symptomer kan endres som betennelse avtar.

Pseudo-Relapse

En forvirrende faktor for pasienter er pseudo-tilbakefall, en midlertidig økning i symptomer som vanligvis er assosiert med en økning i kroppstemperatur på grunn av været, trening eller sykdom. Dette er ikke en faktisk forverring.

MS Relapse Symptomer

Multippel sklerose (MS) er ikke en forutsigbar og pålitelig sykdom. Hver person opplever MS i et unikt personlig måte. Andre kan være i stand til å vise empati eller medfølelse med tilstanden, men ingen kan vite følelsene unntatt for den personen som har multippel sklerose.

MS Episode Symptomer

En MS påminnelse har ulike navn, men det hele kommer ned til samme hendelse - retur av symptomer. En forverring, tilbakefall, episode, angrep eller bluss indikerer at MS har kommet tilbake. Symptomene som innvarsle et tilbakefall av MS er svakhet, stivhet og ben dra; tåkete og uklart syn; og en nummenhet, prikking og / eller pinner og nåler sensasjon.

Definisjon av en Relapse

Betennelse i enkelte område av sentralnervesystemet (CNS) er årsaken til forverring, som kan vare i minst 24 timer, og være 30 dager eller mer fra den siste erfaring. Mens en person som avtaler med MS hele tiden kan være ekstatisk på 24-timers prospektet, ville dette være en velkommen aberrasjon. Faktum er at de fleste episodene vare fra noen dager til flere uker eller måneder. Et tilbakefall kan være ødeleggende og invalidiserende, opprør normal flyt av daglig aktivitet.

Anatomy of a Relapse

En episode kan enten føre til nye symptomer eller gjøre gamle verre. Disse flares er ikke det samme for hver person eller for separate hendelser oppleves av én person. Et tilbakefall kan være en episode av optikusnevritt, noe som resulterer fra betennelse i synsnerven. Dette kan svekke eller helt blokkere synet.

En annen tilbakefall kan innebære en vedvarende spinning av din omgivelsene sammen med problemer med balanse eller en intens trøtthet. Noen av disse hendelsene alene kan la en person med en følelse av hjelpeløshet (noen ganger fører til depresjon), men tenk på hva som ville skje hvis de alle angrepet sammen, som ofte er tilfellet.

Den Pseudoexacerbation

Deretter er det de late episoder. De oppfører seg som MS, men er de egentlig MS? Tenk at de fleste medisinske termer har røtter i det greske språk for lenge siden. "Pseudo" er en av disse vilkårene. En pseudoexacerbation kan ha negative konsekvenser når det brukes i dagligtale av i dag.

Varme og fuktighet er de vanligste årsakene til en pseudoexacerbation. Det er andre triggere, også, for eksempel urinveisinfeksjon, forkjølelse, et virus eller anstrengelse under trening. En gammel symptom kunne returnere uten å forårsake ytterligere skade på sentralnervesystemet.

Det gamle symptom fungerer som en episode, men det er kortvarig, og resultatet av noen ytre hendelse som øker kroppstemperaturen og fører til tregere overføring av nervesignaler til hjernen. Det faktum at det fungerer "like" en episode, identifiserer det som et uttrykk for sammenligning og derfor en pseudoexacerbation.

Forsvinningen av en Pseudoexacerbation

Pseudoexacerbations bli bedre uten behandling når kroppstemperaturen går tilbake til det normale. Flertallet av personer med multippel sklerose har 2:59 pseudoexacerbations hvert år. Noen mennesker har rapportert mange flere årlige episoder.

Ifølge medisinske rådgivere ved National Multiple Sclerosis Society, disse fire punktene gjelder for en pseudo-angrep: de vil løse i løpet av 24 timers avkjøling av (eller slutten av en feber); mellom eksaserbasjoner kan vare lenger og ikke være varmerelatert; det er ingen kliniske markører for å identifisere hvor lang tid som en episode vil vare; og med tiden vil en forverring slå seg ned. Også, det finnes behandlinger tilgjengelig som kan minske og forkorte en lang angrep.

Multippel sklerose og nevropati

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom som påvirker sentralnerve-systemet, som består av hjernen, ryggmarg og synsnervene. Multippel sklerose rammer kvinner dobbelt så ofte som menn, og den eksakte årsaken er ukjent. MS er vanligvis diagnostisert i tidlig voksen alder, og de fleste tilfeller er diagnostisert i alderen mellom 20 og 50. Men, kan MS forekommer også i ungdomsårene eller tidlig barndom, ifølge National Multiple Sclerosis Society. Det finnes behandlinger tilgjengelig, men det er ingen kur for MS.

Fakta

Hos personer som har multippel sklerose, angriper immunsystemet nerveceller eller neuroner i hjernen og / eller ryggmargen. Neuroner består av en celle organ, som mottar impulser fra andre nerveceller, og som gir impulser, og en axon, som er festet til cellekroppen og som bærer de impulser til andre nerveceller. Alle de nervevev i kroppen, inklusive hjernen og ryggmargen, funksjoner gjennom denne kommunikasjon mellom nevroner.

Mange nevroner har flere lag av et protein og lipid stoffet som omgir deres aksoner --- er dette stoffet som kalles myelin. De nevroner som har myelin er referert til som "" myelinerte nerveceller, og myelinet som omgir aksoner deres kalles en myelinlaget. Myelin skjede beskytter axon. Immunsystemet av en person som har MS angriper myelin hylser, produsere arr eller plakk, som også kalles Screlose. Ødeleggelsen av myelin forstyrrer, og kan til slutt ødelegge, nervecellen evne til å sende signaler til andre nerveceller. Arrvev er permanent, og ødelagte nerveceller kan ikke repareres. Når et område av hjernen, ryggmarg eller synsnervene er fylt med neuroner som ikke er i stand til å kommunisere godt med andre neuroner, kan den delen av hjernen eller ryggmargen ikke fungere skikkelig.

Symptomene på MS variere fra person til person, og er avhengig av mange faktorer, blant hvilke områder av sentralnervesystemet er skadet av sykdom. Noen vanlige symptomer er synsproblemer, svakhet, trøtthet og nummenhet eller prikking i ulike deler av kroppen, som kalles parestesier.

Pain

Ifølge National Multiple Sclerosis Society, om lag 55 prosent av MS-syke rapportere "klinisk signifikant" smerte på et tidspunkt i løpet av sykdomsprosessen, og smerte med MS er omtrent dobbelt så vanlig hos kvinner som hos menn. Smerte kan være akutt eller kronisk, og kan være nevropatisk --- noe som betyr at det er forårsaket av funksjonsfeil nevroner --- eller har en annen årsak.

Trigeminusnevralgi er en type akutt nevropatisk smerte. Den er oppkalt etter den trigeminal nerve, som er ansvarlig for følelse i ansiktet. Trigeminal neuralgi smerte er en skarp, stikkende smerte til siden av ansiktet som er et resultat av skade på trigeminus, og det kan være ganske alvorlig. Noen ganger trigeminusnevralgi er en av de første symptomer på MS. Fordi det er i den side av ansiktet, er trigeminusnevralgi noen ganger forveksles med tannsmerter.

L'Hermitte sin sign (uttales "hule-møte") er en kort, plutselig følelse av elektrisk støt, summende eller smerter som reiser ned kroppen som et resultat av å bøye nakken fremover. Det er en type parestesi eller unormal følelse. Den kan være forbundet med en rekke lidelser, inkludert cervikal spondylose, artritt, tumorer eller pernisiøs anemi. I MS er det et resultat av skade på nakkesøylen, som er halsen regionen av ryggraden, og er klassifisert som nevropatisk smerte. Om lag to tredeler av MS-syke opplever L'Hermitte er tegn på noen gang.

MS-syke kan også oppleve kløe, brennende, verkende eller "girdling" som er en til tider smertefull band-lignende press rundt kroppen. Leger kaller disse symptomene "dysesthesias", som betyr en ubehagelig unormal følelse. Disse dysesthesias er nevropatisk, og kan enten være akutt eller kronisk i MS-syke. Selv om ikke vanlig, noen ganger nevropatisk smerte kan følge optikusnevritt, forårsaker smerte når øyet er flyttet i henhold til Multiple Sclerosis Society of Scotland.

Noen smerter forbundet med MS er ikke nevropatisk. Eksempler på dette er smerter som følge av muskel spastisitet, eller ryggsmerter forbundet med immobilitet noen MS lider erfaring. Selv om denne smerten er like viktig som ekte og nevropatisk smerte, er behandlingen forskjellig.

Behandlinger

Mens det er ingen kur for MS, det finnes behandlinger tilgjengelig. Noen behandlinger kan endre sykdomsforløpet eller forsinke progresjon. Andre behandlinger kan lette symptomer på MS, inkludert nevropatisk smerte.

Nevropatisk smerte ikke svarer godt til medisiner som brukes til å behandle andre typer smerter, som smerte som følge av en skade, så legene må ta en annen tilnærming ved behandling av den. Trigeminusnevralgi er ofte behandlet med krampestillende medikamenter som karbamazepin (Tegretol®) eller fenytoin (Dilantin®). For L'Hermitte fortegn, kan leger foreskrive en antikonvulsiv narkotika eller soft-krage støtte for nakke hvis dette symptomet er alvorlig nok til å forstyrre dagliglivet. Dysethesias som brennende, verkende eller girdling blir ofte behandlet med krampestill gabapentin (Neurontin®) eller det antidepressive amitriptylin. Den antidepressive duloksetin hydroklorid (Cymbalta®), selv om det ikke er spesifikt for MS, er blitt godkjent for behandling av diabetisk neuropati, og kan derfor hjelpe til med neuropatisk smerte i MS pasienter. Antidepressiva bidra til å lette nevropatisk smerte ved å endre måten hjernen reagerer på smerte signalene som kommer fra de skadede nerveceller. Stoffet pregabalin (Lyrica®), som FDA godkjent i 2004 for behandling av nevropatiske smerter forbundet med diabetes og fibromyalgi, kan også hjelpe noen MS-syke som opplever nevropatisk smerte. Dysesthesias er også noen ganger behandlet ved ikke-kjemiske midler, for eksempel på seg en strømpe eller trykket ved hjelp av en varm kompress på det berørte området. Paracetamol (Paracet) også noen ganger letter smerten av dysesthesias, ifølge National Multiple Sclerosis Society.

Non-nevropatiske smerter i MS reagerer på ulike behandlinger. Smerter fra muskel spastisitet kan behandles med baklofen (Lioresal®) eller tizanidin (Zanaflex®), anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen eller tøyningsøvelser. Ryggsmerte forårsaket av immobilitet kan behandles med ultralyd, fysioterapi eller varme.

Betraktninger

Mens noen symptomer på MS, slik som svakhet eller problemer med å gå, kan være opplagt, er smerte en usynlig symptom. En person som lider av kronisk, kan ødeleggende smerte ser "helt fint" til andre, men føler forferdelig og har problemer fungerer. Det er viktig for MS-syke som opplever smerte for å kommunisere med sine kjære om hvordan de føler seg, slik at de kan tilby støtte. Kronisk smerte kan også forstyrre en MS-syke evne til å arbeide eller utføre andre aktiviteter, og kan forårsake store emosjonelle plager. Noen MS-syke opplever at det hjelper å snakke om det; din lokale avdelingen av The National Multiple Sclerosis Society kan fortelle deg om støtte grupper i ditt område.

Det er veldig viktig å fortelle legen din om eventuelle symptomer du opplever, inkludert smerte. Leger har en rekke alternativer for å hjelpe deg med smerter, og ber om hjelp er ikke "maser" eller et tegn på svakhet. Hvis en behandling legen har foreskrevet for din smerte ikke virker, fortelle henne slik at hun kan prøve noe annet. The National Multiple Sclerosis Society anbefaler også tverrfaglige smerteklinikker for MS-syke som opplever kroniske smerter; disse klinikkene kan tilby en rekke behandlinger som for eksempel medisiner, fysioterapi, rådgivning, og alternative behandlinger.

Advarsel

En endring i symptomer eller utseendet av nye symptomer på MS lider noen ganger kan indikere en endring i forløpet av sykdommen, eller en negativ reaksjon på medisiner. Ta kontakt med din lege dersom symptomene dine endrer seg.

MS Sensoriske symptomer

Ifølge Multiple Sclerosis Foundation, sensoriske problemer i multippel sklerose (MS) pasienter forekommer i 20 til 50 prosent av befolkningen tidlig i sykdomsforløpet. De sensoriske problemer er vanlig og er vanligvis kjente i hendene eller ben, selv om de kan bli følt hvor som helst i legemet. Symptomer kan oppstå uten stimuli eller som en reaksjon på å bli rørt. MS sensoriske symptomer er forårsaket av endringer i nervebanene i ryggmargen.

Parestesi

Parestesi er en brennende, prikkende følelse som kan kjennes hvor som helst i kroppen, men er vanligvis følte i hendene, arm, ben eller føtter. Kronisk parestesi er et tegn på en nevrologisk sykdom som MS, eller nerveskader. Personer med MS kan føle delvis eller fullstendig nummenhet i sine ekstremiteter sammen med prikking, summende, vibrasjons opplevelser og økt følsomhet for å bli berørt.

Trigeminusnevralgi

Trigeminusnevralgi også er kjent som ansikts smerter. Det er forårsaket av lesjoner forming på nervene i hjernen som går til ansiktet. Det forekommer i den nedre delen av ansiktet og kan utløses ved å spise, drikke, en vind blåser over ansiktet, eller pusse tennene. Smerten er beskrevet som intense, skarpe og kan føles som et elektrisk støt. Ansikts smerter kan vare noen minutter eller føler et konstant brennende eller verkende følelse i ansiktet.

Nervesmerter

Nerve smerte kan oppstå hvor som helst i kroppen, og vanligvis følger en bestemt nerve som er nær overflaten av huden. Smerten er brennende i naturen og kan være intermitterende eller konstant. Berøring eller trykk på huden oppleves som smerte ved MS-pasienten.

L'Hermitte sin

L'Hermitte påloggings er et elektrisk sjokk og summende sensasjon som skjer når du flytter hodet eller senke haken mot brystet. Det vanligvis vare i bare noen få sekunder. L'Hermitte sin indikerer at det er skader i nakkesøylen, eller nakke området, i mennesker som har MS. Det er følt hvor som helst i kroppen under halsen, og kan bevege seg rundt påvirker forskjellige områder fra dag til dag.

Proprioceptiv dysfunksjon

Proprioseptive dysfunksjon er også kjent som sensorisk ataksi. Dette dysfunksjon er når hjernen har et tap av bevissthet om plasseringen av kroppsdeler og kan ikke ane hvor de er. En person med MS kan heller ikke påvise vibrasjoner og mister sin følelse av balanse.