adcov.com

polypp galleblære risiko

Galleblæren polypp Symptomer

Ifølge University of Maryland Medical Center (MMC), galleblæren polypper er små svulster eller vekster noen ganger oppdaget under testene. Dersom polypper er liten (mindre enn 10 mm), utgjør de ingen risiko, men hvis de er større enn 15 mm, er det vanligvis nødvendig å ha dem kirurgisk fjernet som de øker risikoen for galleblærekreft.

Små polypper

UMMC sier at polypper under 10 mm i størrelse bære ingen spesifikke symptomer, og Merck Manuals enige, sier at galleblæren polypper generelt har ingen symptomer.

Større Polypper

UMMC sier at store polypper er fjernet for å unngå mulige kreft-relaterte tilstander i galleblæren som carcinoma og cholangiocarcinom. Imidlertid er disse forholdene anses sjeldne av Merck Manuals.

Karsinom Symptomer

Merck Håndbøker stat galleblærekreft er en kreft type svulst, vanligvis sett i amerikanske indianere, folk med store gallestein (større enn 3 cm) og personer med omfattende galleblæren forkalkninger. Symptomer omfatter smerter, vekttap og abdominal masse.

Cholangiocarcinom Symptomer

Cholangiocarcinom er gallegang svulster sett i to i 100.000 mennesker. Når funnet, er de oftest ondartet. Merck Håndbøker staten bare vage symptomer for denne tilstanden i form av magesmerter, vekttap og anoreksi.

Betraktninger

Galleblæren polypper ikke direkte forårsake symptomer i de fleste, og er sjelden funnet i mennesker under testing. The Merck Manuals staten, "De er funnet i ca 5% av folk under ultralyd."

Hva du ikke å spise etter galleblæren fjernes

Galleblæren hjelper til med fordøyelsen av maten. Bile slippes ut fra galleblæren blir brukt til å bryte ned maten i fordøyelsessystemet, slik at kroppen absorberer næringsstoffer. Når galleblæren er tatt ut, se hva du spiser, og holde seg unna mat med høyt fett.

Etter kirurgi

Etter galleblæren kirurgi, vil du bli gitt for det meste en flytende diett som væsker er lett på fordøyelsessystemet. En lav-fett diett anbefales under utvinning som når kroppen mangler galle, det kan ikke tilstrekkelig fordøye fett.

Fettrik mat

Uten en galleblæren, er galle ikke så lett produsert, og leveren kan bli overbelastet ved håndtering av store mengder av noen fett, særlig mettet fett og hydrogenert fett. Unngå fet eller stekt mat og rødt kjøtt. Hold deg unna fastfood og bekvemmelighet mat, som for eksempel prepackaged og bearbeidet mat som inneholder cut-up kylling, eske måltider, og frosne matvarer som de ofte er utrolig høy i fett. Matvarer for å unngå å inkludere andre fettrike matvarer som kaker, eggeplommer, fløte, smør, ost, ikke-meieri creamers, iskrem, og saus.

Andre Foods

Krydret mat kan presentere et fordøyelsen problem etter galleblæreoperasjon. Prøv å unngå zesty grønnsaker inkludert kål, agurk, og løk. Også holde bruken av oljer til ikke mer enn 3 ts. per dag.

Tilbake til normal

Snart vil du kunne gå tilbake til et normalt kosthold så lenge du spiser i grunn. Å ha et sunt og balansert kosthold vil ikke skape noen problemer. Hvis du ikke er overbærende og unngå overspising matvarer som kan forårsake ubehag, vil du ikke ha problemer med å spise uten en galleblæren.

Hvordan identifisere symptomer på galleblæren Infeksjon

Galleblæren forhold kan være alt fra plagsomme til alvorlig smertefullt for den lidende. Forstå dine symptomer og å kunne snakke om dem fritt med legen din vil sikre at du får en riktig diagnose og behandling.

Instruksjoner

Hvordan identifisere symptomer på en galleblæren Infeksjon

1. Legg merke til noen spesifikke smerter og rapportere dem til legen din. Når du arbeider med en galleblæren tilstand smertene vil vanligvis være plassert i ryggen mellom skulderbladene, under høyre skulder, eller i øvre del av magen.

2 Diskuter noen oppblåsthet av magen du kan oppleve med legen din. Dette er et tegn på en galleblæren infeksjon så vel som andre forhold, og bør vurderes av en lege.

3 Rapporter eventuelle kvalme eller oppkast med legen din, spesielt hvis du har opplevd symptomene for en stund. De kan komme og gå, men vil som regel tilbake.

4 Fortell legen din om eventuell uvanlig eller overdreven raping eller gass. Mens raping og gass er helt normalt for mennesker, gjør det overdrevet eller en plutselig endring er et tegn til bekymring. Selv om det er flaut, det bør diskuteres med legen din.

5 Fortell legen din om noen fordøyelse du opplever. Det er veldig lett å skylde dette symptom på en bestemt mat, men det kan også være et tegn på en galleblæren infeksjon.

Hint

  • Galleblæren tilstander kan bli behandlet. Det kan være ubehagelig å diskutere noen av symptomene, men det er viktig å fortelle legen din hver symptom, slik at du kan behandles riktig.

Dysfunksjonelle Galleblære Symptomer

Galleblæren er en liten, pæreformet organ festet til leveren som lagrer galle som produseres i leveren. Bile fra galleblæren er ansvarlig for å bryte ned fett i tynntarmen. Hvis en lege mistenker galleblæren er dysfunksjonelle, kan han bestille imaging tester som en X-ray, ultralyd eller CT scan, sammen med enkle blodprøver for å bidra til å gjøre en diagnose. Behandlingen er avhengig av årsaken til problemet og hvilken type sykdom en person har. I noen tilfeller kan operasjonen for å fjerne galleblæren være nødvendig. Fjerning av organet kan gjøres gjennom en minimal invasiv prosedyre laparoskopisk.

Magesmerter

Noen mennesker som har galleblæren ikke fungerer som den skal vil oppleve magesmerter som et symptom. Smerten, som kan være alvorlige, har en tendens til å utvikle seg plutselig. I alvorlige tilfeller kan smerten strekker seg til baksiden og skulderen.

Kvalme

Kvalme og ubehag i magen er flere symptomer på en dysfunksjonell galleblæren. Dette kan være spesielt belastende for noen mennesker.

Oppkast

I tillegg til kvalme, kan utbrudd av oppkast være et tegn på at galleblæren ikke fungerer som den skal.

Gass

Noen mennesker med en dysfunksjonell galleblæren vil oppleve gass eller luft i magen, spesielt etter å ha spist spesielt fet mat.

Oppblåsthet

Oppblåsthet i magen og generelt ubehag i magen kan være tegn på en dysfunksjonell galleblæren. Disse symptomene er mer tilbøyelige til å oppstå etter at du har spist mat med høyt fett.

Brystsmerter

Noen mennesker med galleblæren sykdom vil oppleve brystsmerter, spesielt under brystbenet. Denne spesielle symptom er ofte misforstått til å være et tegn på en annen tilstand.

Symptomer på galleblære Trouble

Flere forstyrrelser påvirker galleblæren og interferere med normal drenering av galle i den øvre del av tynntarmen. Galleblæresykdom med gallestein er den vanligste lidelsen. Selv om ikke alle infeksjoner i galleblæren er knyttet til gallestein, men mer enn 90 prosent av pasienter med en galleblæren infeksjon har gallestein også.

Kolecystitt

Cholecystitis er en akutt infeksjon i galleblæren. Infeksjonen vil forårsake smerte, ømhet og en rigid øvre høyre del av magen. Kvalme og oppkast er også vanlige symptomer på akutt infeksjon i galleblæren.

Gallestein

Gallestein dannes i galleblæren, og kan blokkere strømmen av galle. Mange mennesker med gallestein har ingen anelse om de er der fordi de ikke har noen symptomer. Disse blir referert til som "tause" gallestein og krever ingen behandling.

Gallestein Symptomer

Gallestein vise tegn på deres tilstedeværelse etter komplikasjoner begynner å oppstå. Det vanligste symptomet på en gallestein er smerte, som vanligvis kommer på raskt og går bort igjen. Disse episodene er kalt "angrep" av den grunn. Smerten er ofte forårsaket av et måltid med mye stekt eller fet mat. Angrepene kan være hyppige eller år kan passere mellom angrepene. Smerten er uutholdelig og befinner seg i øvre høyre del av magen. Smerte kan også bli følt i ryggen mellom skulderbladene eller under høyre skulder. Dette kalles referert smerte. Smertene kan vare i flere timer.

Andre symptomer

Andre symptomer på gallestein er gass, dårlig fordøyelse, halsbrann, raping, oppblåsthet og kolikk. Kvalme, oppkast og feber er også vanlige symptomer på gallestein.

Gulsott

I en liten prosentandel av individer, vil oppstå med gulsott galleblæresykdom. Gulsott gir huden og det hvite i øynene en gul utseende. Det er normalt til stede når det er en obstruksjon av galleveiene. Den gulsott vil normalt bli fulgt av kløe i huden.

Endringer i urin og avføring

Når en person er å ha galleblæren problemer, tar urin på en mørk farge og avføringen blir en grå eller leire farge.

Vitaminmangel

Obstruksjon på galle kan føre til en forstyrrelse med fettløselige vitaminer. Disse vitaminer inkluderer A, D, E og K. Den enkelte kan oppleve symptomer fra lave nivåer av disse vitaminer i blodet.

Hva er symptomene på galleblæren Failure?

Galleblæren skiller ut galle som bidrar til sammenbrudd fett i fordøyelseskanalen. Denne gallen kommer fra leveren til galleblæren og deretter videre til magen. Hvis slangene fra leveren bli blokkert fra dannelsen av steinene, kan galleblæren symptomer som sure oppstøt, kvalme og oppkast oppstå før stenene oppløse eller passere. Galleblæren er ikke en nødvendig organ i kroppen, og kan bli fjernet og pasienten kan leve et sunt liv uten.

Symptomer

Symptomer på galleblæresykdom kan være kvalme, oppkast, en lavgradig feber, mørk farget urin, og en gulfarging av øyne og eller hud. Magesmerter er også forbundet med galleblæren steiner som de seg fast i rørene ikke slik at galle å passere gjennom. Smerten vil forbli til steinene oppløses eller passere.

Komplikasjoner

Forbruker store mengder fet mat kan utløse en galleblæren angrep siden den viktigste funksjon av galleblæren er å bryte ned fett i matvarer. Hvis gallen fra leveren blir blokkert av steiner, kan fettet ikke bli brutt ned som resulterer i dårlig fordøyelse, gass, raping og følelsen av å være full. Selv om disse symptomene kan være et resultat av andre medisinske problemer, er det lurt å føre dagbok over matvarer som påvirker deg negativt.

Galleblæren angrep

En galleblæren angrep kan oppstå etter et stort måltid, men kan også oppstå fra blokkering fra gallestein. Det kan begynne som en følelse av dårlig fordøyelse og gå videre til mer intense trykket i magen og i noen tilfeller brystsmerter som kan føles som et hjerteinfarkt. Varigheten på disse symptomene kan være noen få minutter til flere timer.

Diagnose

Hvis legen mistenker galleblæresykdom fra listen over symptomer, vil han først bestille en blodprøve for å sjekke for eventuelle unormale nivåer av lever eller bukspyttkjertel enzymer. Den blodprøve vil også vises hvis det er tegn på infeksjon. Dersom resultatene av blodprøven kommer tilbake positivt, kan din lege bestille følgende tester. Ultralyd bruker lydbølger i motsetning til røntgen for å vise bilder av dine organer. Det er en av de beste måtene for legen din for å se om gallestein er til stede. Et annet verktøy i å oppdage gallestein er en CT scan. CT scan bruker datagenerert røntgen for å se på dine organer.

Galleblæren angrep

Når en galleblæren svikter, slipper det giftstoffer i kroppen og blir en nødssituasjon. Siden smerten kan være ekstreme, vil pasienten normalt søke medisinsk behandling umiddelbart. Fremgangsmåten for å fjerne galleblæren kalles en cholecystektomi og kan utføres enten med tradisjonell kirurgi eller laparoskopisk. Fjerning av blæren hindrer dannelse av gallestein og er ikke til hinder for helsen til pasienten.

Forebygging / løsning

Selv om du ikke kan helt forhindre galleblæresykdom, kan du redusere risikoen for det. Opprettholde en sunn vekt og deltar ikke i krasje dietter. Trene regelmessig og spise en diett som er lav i fett og høy i fiber kan bidra til å avskrekke dannelsen av gallestein.

Årsaker til kolon polypper hos spedbarn

Kolon polypper hos spedbarn kan stamme fra genetiske forhold. De polypper oppstår når det er en vekst på overflaten av colon, en del av tykktarmen, som oppstår fra tarmveggen. Tykktarmen er ved slutten av fordøyelseskanalen og absorberer vann for å produsere avfallsprodukter, som deretter passerer ut av kroppen.

Mange kolon polypper hos spedbarn er ikke kreft, men andre er eller har potensial til å bli kreft. Polypper er vanligvis flat eller hevet. Flate polypper er ofte hardere, mindre og har en økt sjanse for å bli kreft.

Familiær adenomatøs polypose

Familiær adenomatøs polypose (FAP) er en arvelig tykktarmskreft. Det er ofte en mutasjon av et gen som forårsaker kreft i å utvikle seg i tykktarmen og rektum. Sykdommen kan bli aktiv i barndommen. Symptomer inkluderer blod i avføring, diaré eller smerter i magen, men noen spedbarn viser ingen fysiske symptomer eller problemer med fordøyelsen.

Ifølge Mayo Clinic nettsiden, oppstår FAP i omtrent en i hver 6000 barn, noe som gjør den til den vanligste genetiske årsaken polypper. For de med FAP, de kan ha hundrevis eller tusenvis av polypper, som kan være dødelig hvis venstre udiagnostisert.

Juvenile polypose syndrom

Juvenile polypose syndrom (JPS) er en arvelig tilstand som påvirker fordøyelseskanalen og kan være tydelig på spedbarn. De med JPS kan eller ikke kan utvikle polypper eller kan ha hundrevis av polypper, som kan eller ikke kan være kreft. De med JPS krever regelmessig oppfølging og koloskopi for å sikre at polypper er fjernet i de tidlige stadier av utvikling for å redusere risikoen for kreft.

Peutz-Jeghers syndrom

Peutz-Jeghers syndrom (PJS) ikke bare omfatter polypper, men også macules, eller endringer i huden pigmentering mest sett på leppene, munnen, neseborene, hender, føtter og kjønnsorganer. PJS innebærer høy kreft rate. Huden pigmentering er normalt ikke tilstede ved fødselen, men kan utvikle seg i tidlig barndom. Noen spedbarn med PJS lider av kramper, oppkast og forstoppelse.

Kolon polypper hos spedbarn og betennelse

Noen kolon polypper utvikle seg på grunn av Crohns sykdom, ulcerøs kolitt eller andre sykdommer som forårsaker betennelse. I dette tilfellet, polypper er normalt ikke problematisk. Spedbarn med Crohns eller ulcerøs kolitt opplever ofte smertefulle kramper, kvalme og diaré.

Symptomer på kolon polypper hos spedbarn

Mange foreldre til barn med kolon polypper ikke kjenner sine babyer har dem med mindre symptomene er tilstede. Mulige symptomer er blødning fra anus, forstoppelse eller diaré, eller blod i et barns avføring. Ta kontakt med en barnelege hvis barnet ditt opplever noen av disse symptomene, så det kan tyde polypper.

Diagnostisering av kolon polypper hos spedbarn

En lege kan vurdere barnets familie historie og vurdere hennes genetikk å fastslå hvilke markører er til stede for kreft eller andre helsemessige forhold. Det finnes flere metoder for å teste for kolon polypper. Når en lege har mistanke om at et spedbarn har kolon polypper, normalt velger han minimalt invasive prosedyrer først.

En barium klyster innebærer fôring spedbarn en barium løsning før å ta røntgen. Bildene blir tatt av spedbarnets tykktarmen, som vises hvit virkningene av barium. Dersom polypper er tilstede i barnets tarmkanalen, vil de dukke opp på x-stråler som mørke områder.

En sigmoidoskopi er en test hvor et fleksibelt rør med en lett føres inn i barnets rektum. En lege benytter omfanget for å se på en liten del av tykktarmen for å se om kolon polypper er til stede.

En colonscopy tillater legen å se på barnets kolon via aa kamera som er festet til et rør og matet inn i tykktarmen. Anestesi blir brukt for sedasjon under prosedyren. Bildene overføres til en skjerm. Røret har også et verktøy for å fjerne polypper funnet under prosedyren.

En datastyrt tomografi (CT) scan er en maskin som kan lage bilder av barnets kolon. Et fleksibelt rør er satt inn i endetarmen og viser bilder av tarmen på en dataskjerm. Selv om dette er lik en kolonoskopi, kan polypper ikke fjernes under denne testen.

Avføringsprøver brukes til å teste for tegn på kreft, gjennomgå DNA og overvåke endringer i blodet.

Gjenopprettingstiden fra Lap galleblæreoperasjon

Fjerning av galleblæren er like alvorlige som hvilken som helst annen operasjon. Hvis du valgte å ha laparoskopisk galleblæren kirurgi, kan helbredelse ganger variere fra person og situasjon, men oppgangen tid vil mest sannsynlig være kortere enn med konvensjonell galleblæreoperasjon.

Prosedyre

Ifølge laparoscopic.md nettstedet, er fanget galleblæren kirurgi utført ved å kutte flere små områder i magen og sette inn et kamera. Når legen finner galleblæren i magen, er det skåret bort og fjernet.

Fordeler med Recovery Time

Den største fordelen med å ha en lap galleblæreoperasjon er en kortere restitusjonstid. De fleste mennesker kan gå tilbake til arbeid i løpet av få dager, noe som er godt før de ville ha med en konvensjonell galleblæreoperasjon. Snittene leges raskt med lite eller ingen smerte. Dette er fordi når en laparoscope brukes til å fjerne galleblæren, gjør din bukmuskulatur ikke må kuttes, ifølge laparoscopic.md.

Time In Hospital

Siden du ikke er i hovedsak blir kuttet åpen, kan denne operasjonen gjennomføres som et poliklinisk prosedyre. Når operasjonen er fullført - og det er ingen komplikasjoner - kan du være i stand til å gå hjem den dagen eller innen én til to dager, ifølge laparoscopic.md.

Gjenopprette etter operasjonen

Når du kommer hjem etter operasjonen, vil du være i seng en dag eller dag på det høyeste. Ifølge Aurora Health nettsted, bør du utvinnes fra operasjonen i løpet av tre dager. På dette punktet, vil leveren din ta over galleblæren jobb, og du kan gå tilbake til et normalt kosthold og livsstil.

Mulige komplikasjoner

Å ha komplikasjoner kan forlenge den helbredende tid. Disse komplikasjoner kan bestå av "blødning, infeksjon og skade på kanalen (tube) som bærer galle fra galleblæren til magen," ifølge laparoscopic.md. Selv om disse komplikasjoner er sjeldne, hvis de oppstår, kan utvinning tid være lenger.

Galleblæren angrep & Pain

Galleblæren er et organ som lagrer galle og hjelper til med fordøyelsen. Noen ganger galleblæren kan bli betent, som kalles akutt kolecystitt. Dette er ofte referert til som en "galleblæren angrep" og kan være svært smertefullt.

Symptomer

Ifølge National Institutes of Health, opplevd smerte under en galleblæren angrep kan være kjedelig eller skarp. Smerte kan føles som kramper, og det kan spre seg til ryggen.

Årsak

Gallestein føre 90 prosent av galleblæren angrep. Sykdom og tumorer i galleblæren kan også forårsake angrepene.

Behandling

En lege kan forskrive antibiotika, men siden gallestein er den viktigste årsaken til galleblæren angrep, er kirurgi for å fjerne gallbadder ofte anbefalt.

Betraktninger

For å redusere risikoen for gallestein, opprettholde en sunn vekt og unngå fet mat.

Advarsel

Hvis en galleblæren angrep er alvorlig, søk straks legehjelp. Ifølge Mayo Clinic, høy feber eller en manglende evne til å sitte på grunn av smertene er indikatorer på at umiddelbar legehjelp er nødvendig.

Arvelige Risiko for diabetes hos barn

Ifølge Center for Disease Control and Prevention (CDC), diabetes rammer om lag 151 000 barn og unge, noe som gjør den til en av de mest utbredte kroniske sykdommer for denne aldersgruppen. Mens Type 1 er fortsatt den mer vanlige formen hos barn, har tilfeller av type 2 økt betydelig. Begge typer har forskjellige årsaker, men American Diabetes Association (ADA) sier at hver bærer en arvelig predisposisjon for sykdommen.

Type 1 Diabetes

Type 1 (immun mediert) diabetes, tidligere kalt "yngel diabetes," er en autoimmun sykdom der bukspyttkjertelen ikke kan produsere insulin, et hormon nødvendig å konvertere sukker, stivelse og andre matvarer til glukose, den viktigste kilden til energi for legeme. ADA sier at oddsen for å utvikle sykdommen er omtrent 1 i 4 til 1 i 10 når begge foreldrene har type 1 diabetes.

Symptomer, diagnostikk, behandling

Symptomer på type 1 diabetes, som vanligvis utvikler i løpet av bare noen få uker, kan omfatte økt tørste samt vannlating; sterkt økt appetitt; vekttap; apati; irritabilitet; tåkesyn; gjær infeksjoner hos jenter; og alvorlig bleieutslett samt dehydrering hos spedbarn.

Diabetes er diagnostisert gjennom blodprøver som måler blodsukkeret. Når bekreftet, ekstra blodprøver som sjekker for auto-antistoffer vil muliggjøre en lege for å spesifisere om det er type 1 eller type 2 diabetes.

The Mayo Clinic anbefaler at behandling av type 1 diabetes krever en levetid på blodsukker overvåking, insulin, spise sunt og regelmessig mosjon. Pediatric endokrinologer arbeide med barnet og hans foreldre til å overvåke behandlinger 'slagkraft og gjøre justeringer når det er nødvendig.

Type 2 Diabetes

Med type 2 diabetes, er det en mangel, men ikke en fullstendig fravær av insulin. Det er den vanligste formen for diabetes blant voksne; det pleide å bli kalt "voksen-utbruddet" inntil den siste økningen i tilfeller blant barn og unge. Type 2-diabetes bærer et sterkt arvelig risiko. Ifølge ADA, når begge foreldrene har type 2 diabetes, har barnet en 50 prosent sjanse for å utvikle sykdommen.

Symptomer, diagnostikk, behandling

Ifølge KidsHealth.org, symptomer på type 2 diabetes hos barn er mye mindre opplagt enn de av Type 1, og kan utvikle seg sakte. De kan inneholde hyppig vannlating, overdreven tørst og trøtt. I tillegg er de med type 2 diabetes mer sannsynlig å ha hypertensjon (høyt blodtrykk), så vel som høyt kolesterol. Jenter som har nådd puberteten kan utvikle polycystisk ovariesyndrom.

En blodglukosetest blir brukt til å diagnostisere type 2 diabetes. En pediatrisk endokrinolog vil administrere behandling plan med barnet og foreldrene. Vanligvis vil legen veilede barnet til et sunnere kosthold og utvikle et treningsprogram, som de fleste barn med type 2 diabetes er overvektige eller fete. I tillegg må barnet overvåke sin blodsukker og, om nødvendig, tar insulin for å regulere den.

Forebyggende

The Mayo Clinic har utarbeidet følgende retningslinjer for foreldre å bidra til å forhindre type 2 diabetes i sine barn:

Spis sunn mat, de som er lav i fett og kalorier, med fokus på frukt, grønnsaker og helkorn.

Bli aktiv. Registrer barnet ditt opp for et idrettslag eller dansetimer, eller se etter aktive ting å gjøre sammen.

Opprettholde en sunn vekt. Hjelpe barnet løs overflødig vekt ved å endre sine spise-og mosjonsvaner.

Risiko for nyredialyse

Nyrene utføre de kritiske oppgaver for å fjerne avfall fra blodet og opprettholde volumet av blodet ved å fjerne overflødig væske. Det er livstruende dersom sykdom eller traume forårsaker skade på nyrene og de kan ikke lenger fungere. Dialyse er den eneste behandling er tilgjengelig for å ta plassen til nyrene.

Definisjon

Dialyse midlertidig renser blodet og opprettholder balansen av væsker og kjemikalier som er nødvendig for kroppen å fungere. Imidlertid må dialyse være kontinuerlig og regelmessig gjentatt så lenge som den person med nyre-svikt liv. Det må også være støttet av kosthold og medisiner. Det er to typer av dialyse: hemodialyse og peritoneal dialyse.

Hemodialyse

Ved hemodialyse, er en maskin som brukes til å filtrere blodet. Et rør fører blod ut av legemet og inn i et filter som kalles en dialyzer. Den dialyzer fjerner avfall, ekstra salt og vann, og deretter rent blod returneres til kroppen gjennom et annet rør. Den dialyzer er også koblet til en annen maskin --- en hemodialysemaskin --- som overvåker blodstrøm og fjerner avfallsstoffer fra dialyzer. Hemodialyse tar omtrent 3 til 5 timer og må gjentas flere ganger i uken. Denne fremgangsmåten utføres vanligvis i et medisinsk senter, men etter at lege implantater permanent tilgang til en vene og arterie, kan den gjøres hjemme. Doing hemodialyse hjemme muliggjør kortere, daglig dialyse. Men det kan ikke gjøres alene, slik at en partner må alltid være til stede.

Peritoneal dialyse

Peritoneal dialyse er en prosess der en væske som kalles en dialyseløsning går gjennom et rør inn i abdomen, væsken forblir i legemet i flere timer og absorberer avfall, da det er drenert, og prosessen blir gjentatt med en ren oppløsning. Det finnes to typer av peritoneal dialyse, kontinuerlig ambulatorisk peritoneal dialyse (CAPD) og kontinuerlig cycler-assistert peritoneal dialyse (CCPD). Begge disse typene kan gjøres alene hjemme, men CCPD benytter en maskin for å utveksle fluid flere ganger i løpet av natten.

Komplikasjoner

En av de vanligste komplikasjoner relatert til hemodialyse er problemer med vaskulær tilgang. Andre komplikasjoner er infeksjon, blokkering av rørene fra blodpropp og dårlig blodgjennomstrømning. Alle disse kan forstyrre prosessen med hemodialyse, spesielt hvis tilgang til vener og arterier blir et problem fordi det kan ta tid og kirurgi for å korrigere. Loven av å forstyrre dialyse blir enda en ekstra risiko som kan raskt utvikle seg til en akutt medisinsk situasjon. Noen komplikasjoner oppstår som et resultat av behandlingen. Endringene i vann og kjemikalier kan føre til lavt blodtrykk og muskel kramper. Den hyppigste komplikasjon relatert til peritoneal dialyse er en abdominal infeksjon kalt peritonitt. Peritonitis kan være forårsaket av en infeksjon i området hvor røret går inn i kroppen eller for urenheter som forekommer gjennom røret.

Faktorer

Andre variabler kan bidra til å redusere risikoen for dialyse. En av de viktigste er å følge bestemte kosthold anbefalinger. Mengden av salt og vann som forbrukes vil måtte bli redusert, og mengden av protein og kalium i dietten må overvåkes nøye. I tillegg er det svært viktig å ta de medisiner legen foreskriver for å sikre alle funksjonene til nyrene blir opprettholdt.

Periampullary Kreftbehandling

Periampullary kreft er ansett som en kreft i bukspyttkjertelen som er til stede der bukspyttkjertelen og leveren bli med å gå inn i tynntarmen. Periampullary krefttilfeller har økt de siste tiårene, og er inkludert i statistikken for kreft i bukspyttkjertelen, ranking den fjerde mest dødelige kreft i USA. Selv om kreft er ansett som uhelbredelig, er periampullary kreftbehandling tilgjengelig.

Kirurgi

Noen tilfeller av periampullary kreft kan behandles med kirurgi, men de er få fordi kreft ikke må ha spredd seg utover periampullary område i bukspyttkjertelen til andre organer, blodårer eller lymfeknuter. Sjelden er periampullary kreft fanget i de tidlige stadier av sykdommen. Når kirurgi er et alternativ, det innebærer fjerning av en del av bukspyttkjertelen, i galleblæren, tynntarmen et parti av gallegang og noen ganger til og med en del av magesekken. Milten kan også trenge å bli fjernet. Kirurgen vil koble det som er igjen av bukspyttkjertelen, tarmen og magen for å tillate fordøyelsen. Det er en risiko for blødning og infeksjon, og kirurgi kan forårsake midlertidig diabetes. Kvalme og oppkast er vanlige bivirkninger av operasjonen. Forvent å bruke minst ti dager på sykehuset og en bedring på flere uker tilbrakt hjemme.

Målrettet Medikamentell behandling

Målrettet medikamentell behandling blir brukt oftere for å behandle periampullary kreft. Stoffet er målrettet på utvalgte avvik innenfor kreftcellene. Stoffet Tarceva brukes til å blokkere kjemikalier som ledetråd kreftceller når man skal dele seg og vokse. Stoffet Erlotinib kan kombineres med kjemoterapi hos pasienter som har avansert periampullary kreft. Andre målrettede narkotika terapi behandlinger blir fortsatt undersøkt i kliniske studier. Ett medikament som studeres er Erbitux, som er lik Eroltinib men angriper kreftcellene på en annen måte.

Clinical Trials

Kliniske studier er en populær form for behandling for periampullary kreft. Siden det er ingen kur for kreft, pasienter er ivrige etter å delta i studier som kan vise seg vellykket. Kliniske studier for periampullary kreft bære å prøve nye medikamenter eller ny utvikling i behandlinger eller kirurgi. Forsøkene kan gjengi uventede og selv alvorlige bivirkninger, men de gir pasienten tilgang til kreft behandlinger som ellers ikke ville være tilgjengelig for dem. Tiden i kliniske studier, narkotika under utvikling som kan være i stand til å stoppe kreft i å vokse og spre seg. Og vaksiner blir undersøkt som målrette immunforsvaret og kan være i stand til å holde folk fra noensinne å utvikle kreftceller.

Blære Stones Treatment

Begrepet "blære stein" er forskjellig fra nyre eller galleblæren steiner. Og mens begge disse steinene kan være små mengder av mineraler også (og nyrestein kan bli blærestein senere), hver utspring i deres bestemt område av kroppen først, og hver er dannet på forskjellige måter, og ofte av forskjellige årsaker, ifølge Mayo Clinic. Noen ganger kan de kan bevege seg nedover inn i blæren, men bare for utskillingsformål. Behandling for hver type stein, inkludert blærestein, kan bestå av ett eller flere alternativer: kirurgi, cystolitholapaxy, eller bare drikke masse vann.

Blære stein formasjon Årsaker

Som flytende avfall er fjernet av nyrene og sendt ned til blæren for ekskrementer, kan det føre til blærestein om at avfall (kjent som urin) er igjen å sitte i blæren i lange perioder av gangen eller ikke helt tomt fra blæren . Andre årsaker kan være betennelse, medisinske enheten bruker som forstyrrer urin fjerning, og til og med nyrestein reiser gjennom blæren.

Behandlingstilbud påvirket av stein formasjon Årsak

Noen foreligger forhold som årsak blærestein dannelse grunn til blæren ikke tømmes helt på egen hånd: prostata utvidelse, blære diverticula (svulmende poser i blæren), og nevrogen blære (skadet blære nerver som signaliserer ikke fullstendig frigjøring av urin) .

Behandlingstilbud utforsket

Den billigste og mest praktiske alternativet er å øke inntaket av vann. Dette er vanligvis den første behandlingsalternativ forfulgt, med mindre steinstørrelse er stor. Annet enn vann, en annen væske som er anbefalt er tranebærjuice. Større stein, eller steiner som ikke kan fjernes gjennom denne første prosessen væskeinntak, kan fjernes ved en prosedyre kjent som cystolitholapaxy eller ved kirurgi.

Cystolitholapaxy Behandlingsalternativ

Et lite fleksibelt rør med et kamera på slutten av det (a cytoscope) brukes for denne fremgangsmåten og dere er generelt under anestesi. Den cystolitholapaxy behandling brukes til å bryte opp steiner som ikke vil passere ut av kroppen av en eller annen grunn, eller er for store. Prosedyren består av legen å sette cytoscope inn i urinrøret, for ruten inn i blæren. Dette gir ham en visning av stein og faktisk størrelse, som han deretter bruker en laser, medisinsk utstyr, eller ultralyd for å bryte stein størrelsen ned i små biter slik at de kan spyles ut av blæren.

Antibiotika er vanligvis foreskrevet før denne prosedyren for å bidra til å eliminere muligheten for infeksjon. Men feber, urinveisinfeksjon, blære tårer, og blødning er en mulig risiko med cystolitholapaxy.

Kirurgi

Når steiner ikke kan brytes ned vellykket gjennom cystolitholapaxy grunn av størrelse eller motstand, er kirurgi foretatt. Et snitt er gjort i blæren direkte av kirurgen, og steinen blir fjernet på denne måten. Hvis en forstørret prostata er årsaken til den store steinen, eller andre interne problem som kan korrigeres kirurgisk, er det vanligvis tatt vare på også på denne tiden.

Forventet levealder for skrumplever

Når leveren blir skadet på grunn av sykdom, en tilstand som kalles skrumplever, bygger arrvev opp i leveren og holder den fra å fungere ordentlig. I motsetning til noen av kroppens organer --- milten og galleblæren, for eksempel --- du kan ikke leve uten leveren din. Det filtrerer ut giftstoffer i blodet og skaper viktige næringsstoffer. Selv om en mildt skadet leveren kan vanligvis reparere seg selv, vil alvorlig skrumplever forkorte levetiden.

Forventet levealder

Fordi leveren er et så viktig organ, kan livet ditt bli vesentlig forkortet hvis leveren blir for skadet til å fungere skikkelig. Som med alle livstruende tilstand, vil antall år tapt variere fra person til person, avhengig av om det er noen andre kompliserende forhold er tilstede. Hvis du har skrumplever på grunn av tung alkoholbruk, og du slutte å drikke og begynne en sunn livsstil med mye næringsrik mat og trening, vil du ha en høy sannsynlighet for å reversere eller i det minste stoppe fremdriften av leverskade. Hvis derimot, fortsetter du med overdreven drikking og en usunn livsstil, er sannsynligheten for en tidlig død av leversykdom øker kraftig.

Symptomer

Som høyt blodtrykk, er skrumplever ofte en silent killer. Ofte er det ingen symptomer før tilstanden er alvorlig eller irreversibel. Folk som opplever symptomer kan bli trøtt, har hevelse i bena og magen, føler kvalm, blåmerker eller blør lett, og har et uventet tap av appetitt og vekttap. Selv om du kanskje ikke føler noen symptomer, kan en enkel blodprøve med jevne mellomrom (under årlig fysisk eksamen, for eksempel) oppdage potensielle leverproblemer. Oppdage leverskade tidlig kan hjelpe forlenge levetiden.

Årsaker

Det er flere sykdommer som bidrar til skrumplever. Den mest utbredte er langsiktige alkoholmisbruk og hepatitt B og C. For mye jern eller kobber i kroppen kan også føre til leverskader, mens cystisk fibrose, fatty leversykdom, og utilstrekkelige eller skadet gallegangene kan også føre til skrumplever. I noen utviklingsland, kan parasitter bidra til leversykdom. I alle disse betingelsene, bygger arrvev opp i leveren over tid og kan drastisk redusere levetiden.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for skrumplever inkluderer langvarig misbruk av alkohol. Sprøytemisbrukere er også høy risiko for skrumplever siden Hepatitt B og C kan inngås gjennom deling av sprøyter. Disse sykdommene kan også bli sendt gjennom unsanitized tatovering eller piercing nåler. I tidligere år, kirurgi pasienter noen ganger kontaktet hepatitt C gjennom blodoverføringer, men blodtilførselen i USA i dag er skjermet for å hindre dette. Andre risikofaktorer for cirrhose omfatter genetiske faktorer som misdannelse eller dysfunksjon av galleganger, så vel som tilstander som cystisk fibrose.

Behandling

Selv om skrumplever selv ikke kan kureres, behandling av tilstander og sykdommer som forårsaket det kan hjelpe leveren reparere seg selv til en viss grad. Hvis du har hepatitt B eller C, kan antivirale behandlinger bistå i å håndtere disse forholdene og begrense skade på leveren din. Avslutte bruk av alkohol er viktig, og hvis du synes det er vanskelig, oppsøke et program som vil hjelpe deg. Når skrumplever har avansert for langt, er en levertransplantasjon den eneste løsningen. Selv om denne operasjonen krever en hel leveren fra en organdonor, det krever bare en delvis lever fra en kompatibel levende person, kanskje et barn eller søsken. Enten ved å redusere faren til leveren din mild skrumplever eller erstatte leveren din i avansert skrumplever, er sjansene for en lengre levetid betydelig økt.

Hva er årsaken til Kolestatisk Gulsott?

Kolestase eller kolestatisk gulsott er en redusert flyt av galle fra leveren. Den mest åpenbare symptom på denne tilstanden er gulfarging av huden. Den vanligste årsaken til tilstanden er gallestein som blokkerer strømmen av gallen fra leveren inn i galleblæren. Andre forhold kan også føre til blokkering og resultere i kolestatisk gulsott.

Gallestein

Gallestein dannes i galleblæren når det er en ubalanse av gallesalter og kolesterol. Årsakene til ubalansen av gallesalter og kolesterol er ikke kjent, men det er noen risikofaktorer som gjør det mer sannsynlig at gallestein vil utvikle seg. Overvektige pasienter eller de som mister en stor mengde vekt raskt er i faresonen for å utvikle gallestein.
En diett høy i fett er også ansvarlig for dannelsen av steiner hos noen pasienter. Gallegangene som forbli blokkert uten behandling kan føre til en svært alvorlig tilstand.

Svulster

Svulster i gallegang også føre til blokkering av gallegangene. Svulster i gallegangene kan være kreft eller godartet. Blokkeringen fører til gulsott eller gulfarget hud. Smerter i magen, tap av appetitt, vekttap og kløende hud er symptomer av gallegang svulster.

Over tid, vil symptomene på gallegang blokkering forårsaket av svulster bli verre.

Cyster

Cyster av gallegang kalles choledochal cyster. Dette skjer når det er en unormal utvidelse av gallegang. Kirurgi er vanligvis brukes til å behandle cyster i gallegang. Det er vanlig å fjerne en del av gallegang å fjerne unormal utvidelse av kanalen. Fjerning av cyste eller delen av kanalen også hindrer fremtidig risiko for gallegang kreft.

Betennelse

Kolangitt eller gallegang infeksjon også fører til blokkering resulterer i kolestatisk gulsott. Gulsott er til stede hos pasienter med betennelse og infeksjon i gallegangene sammen med feber. Leverenzymer og sonography brukes til å diagnostisere tilstedeværelsen av betennelse i gallegangene.

Galleblæreoperasjon

Galleblæren fjernes kan også forårsake skade på felles gallegang. Når felles gallegang er skadet under operasjonen, kan en blokkering oppstå. Bile som ikke er i stand til å strømme fra leveren til tarmen etter fjerning av galleblæren resulterer også i cholestatisk gulsott.
Galleblæreoperasjon utføres når galleblæren er syk og har gallestein.

Leveren infeksjon og behandling

Hepatitt A er en leverbetennelse som rammer mange amerikanere hvert år. Ifølge The American Liver Foundation, ca 25 millioner mennesker hvert år kontrakt en lever-eller galleblæren sykdom. Hepatitt A er forårsaket av den meget smittsom hepatitt A-virus.

Identifikasjon

Leveren er ansvarlig for å avgifte kroppen og hjelpe kroppen i fordøyelsen av mat. Hepatitt A virus (HAV) fører til at leveren til å bli irritert og betent, påvirker dens evne til å fungere normalt. I milde tilfeller av HAV, kan leveren leges på egen hånd og trenger ingen behandling. I mer alvorlige tilfeller kan det være nødvendig med medisinsk behandling.

Årsaker

Hepatitt A er kontrahert ved å drikke forurenset vann, spise forurenset mat eller ved nær kontakt med noen som har viruset. Folk som reiser internasjonalt og homofile eller bifile menn som er seksuelt aktive, har en økt risiko for å pådra HAV.

Symptomer

Symptomene på HAV er kvalme, oppkast, tretthet, magesmerter, tap av matlyst, feber, gulsott (gulfarging av hud eller øyne), muskelsmerter og kløe.

Behandling

Det finnes ingen spesifikk behandling for hepatitt A. Legen din kan anbefale at du avstå fra alkohol under den akutte delen av sykdommen for å redusere stress på leveren. Legen din kan også endre noen av dine medisiner og gi råd til å eliminere bruken av paracetamol. Dette vil bidra til å redusere faren for permanent leverskade fra viruset.

Betraktninger

Forebygging av noen infeksjon eller sykdom er alltid det beste løpet av handlingen. Hvis du er en økt risiko for å pådra HAV, beskytt deg med god hygiene som håndvask. Drikk flaskevann mens du reiser for å unngå tidkrevende forurenset vann. Hvis du er en homofil eller bifil mann, unngå ubeskyttet seksuell aktivitet. Kondomer vil ikke alltid gi beskyttelse fra HAV.

Koloskopi magesmerter

En koloskopi er en medisinsk test som undersøker magesmerter, skjermer for tykktarmskreft og ser for unormal vev i tykktarmen, for eksempel polypper. Denne fremgangsmåten gjør det mulig for en lege for å se innsiden av en pasients kolon og rektum.

Symptom Investigation

En koloskopi kan brukes til å finne kildene til rektal blødning, abdominal ubehag eller andre tarmproblemer, ifølge Mayo Clinic.

Cancer Screening

Leger kan anbefale periodiske colonoscopies å screene pasienter for kreft polypper og unormale forstadier vekster i tykktarmen.

Koloskopi Risiko

Colonoscopies er generelt sikker og sjelden resultere i blødning inne i tykktarmen fra fjerning av en polypp, en rift i endetarmen eller kolon vegg eller en negativ reaksjon på den sedative som brukes under fremgangsmåten.

Prosedyre Forberedelse

Pasienter må følge en begrenset diett på dagen før kolonoskopi undersøkelse, bruke en resept avføringsmiddel for å fjerne kroppsavfall fra tykktarm og eventuelt justere medisindoser før prosedyren.

Prosedyre

En lege setter inn en fleksibel, lysende rør med et kamera i pasientens rektum, beveger seg i røret gjennom tykktarmen og pumper luft inn i tykktarmen for å tillate bedre visning. Dette kan føre til påfølgende magesmerter. Polypper kan fjernes ved små instrumenter under koloskopi.

Hva som forårsaker gallestein hos barn?

Galleblæren er et lite organ som lagrer galle før kroppen er klar til å bruke den for fordøyelsen. Når galle er nødvendig, galleblæren frigjør det i tarmen. Galle er produsert av leveren og hjelper til med fettfordøyelsen. Det består av vann, fett, salter, proteiner, bilirubin og kolesterol. Gallestein vanligvis form når kolesterol stivner, men gallestein kan også dannes fra herdet bilirubin. Gallestein er mer vanlig hos voksne, men barn også noen ganger få gallestein. Vanligvis barn som utvikler gallestein har ingen spesiell grunn eller underliggende tilstand ansvarlig for gallestein formasjoner; imidlertid flere faktorer og forhold øke risikoen for gallestein formasjoner hos barn. I tillegg, de barna som har foreldre som har hatt gallestein er mer sannsynlig å utvikle gallestein selv.

Blood Cell Unormalt

Barn med unormale røde blodceller kan utvikle gallestein. Hemolytisk anemi (spherocytosis) er et problem som oppstår når røde blodlegemer brytes ned for fort og deretter cellenes hemoglobin endres til bilirubin. Bilirubin hoper seg opp i galleblæren og kan danne gallestein.

Andre underliggende forhold

Barn med cystisk fibrose og sigdcelleanemi noen ganger utvikle gallestein. Dessuten kan barn med nedsatt immunforsvar være en større risiko for å utvikle gallestein. Svekket immunsystem, kan forekomme som et resultat av sykdommer, som HIV, eller kreftbehandlinger, slik som kjemoterapi.

Fysiske forhold

Overvektige barn har større sannsynlighet for å utvikle gallestein. Dessuten kan barn som har hatt flere abdominal kirurgi eller en rygg skade være mer utsatt for å utvikle gallestein.

Intravenøs ernæring

Barn som har vært på en materør for en lengre periode er på et høyere risiko for å utvikle gallestein. Intravenøs feedings påvirke flyten av galle ved å bremse den ned, noe som kan fremme dannelsen av gallestein. Ifølge University of Maryland, om lag 40 prosent av personer som har fått intravenøs feedings utvikle gallestein.

Symptomer

Et barn som har gallestein kan oppleve intense smerter i øvre høyre side av magen og ryggen. Smerten kan oppleves når som helst, men det ofte følger måltider som inneholder fettete matvarer. Barn med gallestein kan også oppleve kvalme og / eller oppkast.

Diagnose og behandling

Gallestein kan påvises via ultralyd. Den eneste effektive behandlingen for gallestein er å fjerne galleblæren (kolecystektomi). Galleblæren er fjernet laparoskopisk under narkose. Siden galleblæren eneste funksjon er å lagre galle, er det ikke en viktig del av fordøyelsessystemet. Uten en galleblæren, vil gallen bare flytte direkte fra leveren til tarmene.

Colon Cancer hos barn

Tykktarmskreft er en tilstand som oppstår når unormale celler form og vokse i slimhinnen i endetarmen eller tykktarmen. Disse unormale cellene noen ganger begynner som polypper. Større polypper har potensial til å bli kreft. Kolon kreftceller er mest farlige når de invadere andre deler av kroppen. Tykktarmskreft er sjelden hos barn; kan imidlertid barn med visse arvelige forhold være i faresonen for å utvikle tykktarmskreft.

Forekomst

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er tykktarmskreft svært sjelden hos barn. Bare om lag én av en million barn vil utvikle tykktarmskreft. De barna som utvikler tykktarmskreft vanligvis har noen form for arvelig tilstand som fører til dannelsen av unormale celler.

Årsaker

Tykktarmskreft hos barn har vanligvis genetiske eller arvelige årsaker. En familie mønster av tykktarmskreft kan forekomme. Dessuten kan det være en økt forekomst av tykktarmskreft syndrom i familien. Barn født inn i familier som har en historie av intestinal polypper er en økt risiko for å utvikle tykktarmskreft i tillegg. I tillegg har barn med ulcerøs kolitt har en økt risiko for å utvikle tykktarmskreft. Noen typer arvelige tilstander som kan føre til tykktarmskreft er familiær adenomatøs polypose, Lynch syndrom og juvenil polypose syndrom. Barn med noen av disse tilstandene bør overvåkes nøye slik at eventuelle kreftceller kan identifiseres og behandles tidlig.

Utvikling

Barn med tykktarmskreft vanligvis først utvikle svulster på høyre side av tykktarmen, mens voksne vanligvis utvikle venstresidig svulster. Svulstene vanligvis starter som polypper og kan ta flere år å bli ondartet. Barn på en økt risiko for tykktarmskreft kan være nødvendig å ha kirurgi for å fjerne polypper som de oppstår.

Symptomer

Symptomer på tykktarmskreft varierer avhengig av hvor svulster form. Når svulster utvikler seg i den nedre tykktarm eller endetarm, kan avføringsmønster påvirkes. Noen barn vil oppleve langvarig diaré. Når tumorer utvikles på høyre side av colon, kan barnet oppleve vekttap, blodig avføring og redusert appetitt. Hvis svulsten forårsaker en hindring i tykktarmen, kan tarmen blir perforert og kreftceller, kan da være i stand til å spre seg i hele bukhulen. Når dette skjer, kan kreften angriper andre deler av kroppen.

Behandlinger

Barn på en økt risiko for å utvikle tykktarmskreft bør overvåkes nøye for å finne ut om polypper eller svulster eller tilstede. Fjerning av polypper før de bli kreft er den mest effektive behandling. Men hvis polypper utvikle seg til kreftsvulster andre behandlinger alternativ kan være nødvendig. Barnet kan trenge strålebehandling sammen med kjemoterapi for å drepe kreftcellene før de har en sjanse til å erobre resten av kroppen. I noen tilfeller kan de påvirkes av tumor vekster områder må fjernes kirurgisk.

Hva er endoskoper brukes til?

Endoskop brukes til å undersøke innsiden av kroppen din. Det endoskopet består av et fleksibelt rør som er utstyrt med et kamera og lys. Til tider kan et endoskop være utstyrt med spesielle instrumenter for å utføre bestemte prosedyrer som inkluderer jakt etter tegn på kreft eller å utføre en biopsi.

Biopsier

Ifølge Medical News Today, er den mest vanlige bruken for endoscopies i diagnostisering av kreft. Et endoskop kan utføre delikate prosedyrer uten behov for kirurgi. For eksempel kan et endoskop settes inn i lungene for å trekke lungevevet uten å måtte åpne opp brystet.

Øvre fordøyelsessystemet

Et endoskop kan undersøke medisinske forhold knyttet til spiserøret, magesekken og tynntarmen (eller tolvfingertarmen). Hvis du lider av kronisk kvalme og oppkast, kan din lege bruker et endoskop for å finne årsaken til sykdommen din. Et endoskop kan også brukes til å behandle problemer av fordøyelseskanalen som blødning i magen eller fjerning av polypper.

Palliativ behandling

Ifølge American Cancer Society, kan endoskop bli brukt i behandling av kreft. Smerte forbundet med kreft som har kommet lenger behandlingsmetoder kan lindres ved bruk av et endoskop. Blokkering kan fjernes og trange luftveier kan åpnes ved bruk av et endoskop.

Kirurgi

Endoskop kan hjelpe i ved hjelp av kirurgi. Et endoskop kan brukes under en tubal ligation, når egglederne er bundet. Små svulster kan fjernes. En galleblæren kan også fjernes ved hjelp av et endoskop.

Imaging

Endoskop kan anvendes i avbildnings testing. I en ultralyd, er en transduser (a wand) som er plassert over huden for å plukke opp et bilde. Med et endoskop, er svingeren plassert på enden av endoskop og settes enten i munnen og inn i fordøyelseskanalen eller inn i rektum. Endoskopet kan deretter ta detaljerte bilder av organer og svulster.