adcov.com

laser w raku pluc

Cold-Laser Therapy Treatment

Cold-laser terapi er en relativt ny utvikling i laserteknologi. Det begynte i midten av 1960-tallet etter at arbeids laseren ble oppfunnet. Det er kjent for sine ikke-invasiv egenskapene til laserlyset som benyttes for medisinske formål. Kald-laserterapi involverer bruk av laveffekts laser til enten undertrykke eller stimulere funksjoner av celler.

Fakta

Denne spesielle behandlingen er kjent under andre navn som lavt nivå laser terapi, myk laser eller terapeutisk laser. Det hevdes at denne type prosedyre kan hjelpe til med reduksjon av smerte og inflammasjon, så vel som å fremme helbredelse av sår. Bruk av kulde terapi lasere innebærer direkte applikasjon på eller over målområdet. Lyset fra en enkelt bølgelengde slippes ut for å produsere fotokjemiske cellulære reaksjoner. Kald-laser terapi er forskjellig fra konvensjonelle laserkirurgi, som brukes til å krympe eller eliminere tumorer gjennom termisk energi.

Historie

Cold-laser terapi behandling begynte med arbeidet til Andre Mester, forsker ved Semmelweis University i Budapest, Ungarn. Mot slutten av 1960, oppdaget han at bruk av lav-nivå laserlys forbedrer reparasjon av vev. Hans arbeid har hovedfokus på behandling av diabetessår. Starten i 2002, Food and Drug Administration (FDA) godkjente markedsføring av flere lasere som produserer kald-laser terapi behandling.

Process

Cold-laser terapi fungerer ved å gjøre bruk av egenskapene til lys. Særlige bølgelengder av lys er i stand til å produsere bestemte intensiteter. Gjennom fotokjemiske reaksjoner, blir cellene i kroppen stimuleres til å produsere mer energi. Denne økningen i energinivå gjør det mulig for cellene å forbrenne raskere. Resultatet er at kroppen er i stand til å helbrede seg selv i en kortere tidsperiode. Laseren lysfunksjoner som biokjemisk energi og forbedrer effektiviteten av kroppens helbredende evner.

Fordeler

Cold-laser behandling anses å være ganske nyttig innen medisin. Noen av de fysiske plager som kan lindres ved denne prosedyren inkluderer muskel smerter, leddgikt og carpal tunnel syndrom. I tillegg er også undersøkelser blir utført for å undersøke bruken av kaldt-laserterapi behandling i hårvekst og sårheling. Hva gjør denne teknologien attraktivt er at det er smertefri og ikke-invasiv.

Ulemper

Cold-laser terapi behandling er fortsatt i en tidlig fase og videre forskning er nødvendig for å underbygge påstandene som er gjort om det. Det finnes forskjellige typer lasere som er tilgjengelige og ikke alle av dem produserer homogene resultater. Ifølge FDA, ikke alle uttalelser om fordelene med kald-laser terapi behandling er sanne. De spesifikt forbyr påstander om effektivitet med mindre støttet av vitenskapelige bevis. For tiden er det ingen studier for å bevise at denne type terapi er fordelaktig mot sykdommer slik som herpes.

Laser kiropraktisk behandling

Noen kiropraktorer nå bruker lasere som behandling for såre rygger og muskler. Selv om langt fra de tradisjonelle manipulasjoner gjort av kiropraktorer, kan bruk av laserstråler oppnå samme effekt.

Betydning

Bruken av laser-lysenergi blir brukt til å stimulere celler og vev for å fremskynde deres utvinning.

Time Frame

Ifølge Brant Chiropractic, laser energi plasseres på huden i 20 til 30 minutter per økt. Vanligvis vil det ta minst fem økter før du merker resultater.

Fordeler

Laserbehandling brukes for personer med problemer som for eksempel ryggsmerter, plantar fasciitt, ​​isjias, leddgikt og carpal tunnel visjon.

Funksjon

Ifølge Chiroweb, har kliniske studier vist seg laserlys terapi for å være effektive og trygge for mennesker med smerter.

Betraktninger

Laserlys terapi har ikke mottatt godkjennelse fra Food and Drug Administration. Du bør diskutere sine fordeler og risiko med legen din før du bestemmer deg for å bruke den.

Endoskopisk laser kirurgi for Twin-til-Twin overføring syndrom

Tvilling-til-tvilling transfusjonssyndrom (TTTS) oppstår under svangerskapet og påvirker eneggede tvillinger som deler en enkelt placenta. UCSF Medical Center anslår at dødeligheten av tvillinger med ubehandlet TTTS er omtrent 70 til 80 prosent.

Placenta

Den placenta er et organ som kan festes til veggen av uterus og for fosteret via navlestrengen under graviditet. Det gir mulighet for utveksling av blod, næringsstoffer og avfallsstoffer mellom mor og foster. Morkaken er utvist sammen med fosterhinnene etter fødselen.

Tvillinger og placentas

UCSF rapporterer at 70 prosent av eneggede tvillinger deler morkake, hver festet med separate navlestrenger. Ideelt sett, næringsstoffer og blod som strømmer fra mor til tvillingene dele likt.

TTTS

Omtrent 10 til 15 prosent av tvillinger som deler en morkake utvikle TTTS når en arterie fra ett foster fester seg til morkaken og feilaktig sender sin oksygen og næringsstoffer tilbake til den andre "feil" twin.

Betydning

Tomanns miste næringsstoffer og blod mangler drivstoff for riktig vekst. Organsystemer begynner å stenge ned eller ikke klarer å utvikle. Tomanns mottar ekstra næringsstoffer og blod kan utvikle hjertesvikt, bløtvev hevelse (hydrops) og andre problemer som fører til døden

Endoskopisk Laser Surgery

Med denne behandlingen, leger forsøker å stoppe unormalt transfusjon. Målet er twin mottar for mye blod. Kirurgen bruker en liten fiberoptisk omfang / kamera inn gjennom mors bukvegg og livmor for å søke etter transfusjon nettstedet. Når identifisert, Severs han kobler fartøyet med en laser festet til rammen.

Andre hensyn

Ifølge Children Hospital of Boston, er tidlig påvisning via ultralyd avgjørende kresne det beste behandlingsalternativet for TTTS.

Grunnleggende Laser Training

Grunnleggende laser tilbys trening medisinske fagfolk som sykepleiere, leger, estetiske og kosmetiske kirurger, bioingeniører og laser produsenter. Opplæring for laserteknologi bruk tilbys på organisasjoner som Estetisk Science Institute og National Laser Institute.

Kurs

Kurs for grunnleggende laser opplæring vil variere fra institusjon og i henhold til yrket hvor denne type undervisning vil bli brukt. Estetiske og kosmetiske kirurger vil motta kurs i huden fysiologi, histologi, og laser og lys fysikk. Kosmetologer og skjønnhet industri personell vanligvis får kurs i områder som Laser Hårfjerning og omfattende Laser.

Trening

Påmeldingsavgifter, vil pensum og studiekrav for laser trening varierer fra institusjon. Laser trening avgifter varierer fra $ 1000 til $ 2500 og trening er vanligvis bare tilgjengelig for personell som skal bruke denne teknologien innenfor sitt yrke. Trening klasser kan vare i en dag eller noen programmer vil ta to uker å fullføre.

Sertifisering

Laser-sertifisering er tilgjengelig for fagfolk som har fullført opplæring og har vist at de er i stand til driftslaserutstyr for medisinske eller estetiske prosedyrer. Institusjoner som National Council on Laser Excellence (Ncle) og International Estetisk og Laser Association (IALA) er to organisasjoner som tilbyr sertifisering.

Hvordan Laser Surgery Works for nyrestein

Når er Laser Surgery nødvendig?

Laser kirurgi er oftest foreskrevet for svært små nyrestein i snitt 5 mm i diameter eller mindre. Selv ganske små, kan disse nyrestein fortsatt bli fanget i ureter på vei til blæren. Fordi de blokkere ureter, kan dette hindre urinering. Vanligvis er et kurs av overdreven væske forbruk og smertestillende midler foreskrevet, men hvis dette ikke får nyrestein løsner, laser kirurgi, spesielt laser lithotripsy, er neste trinn.

Hvordan Laser Surgery for nyrestein Works

Først er generell anestesi administreres og pasienten er avlivet. En liten, kamera er satt opp lengden av urinrøret, gjennom urinblæren og til ureter. Kameraet, kalt en uteroscope, brukes til å lokalisere nyrestein. En liten laser, så tynne som en fiberoptisk kabel, er satt sammen den uteroscope. Laseren branner i en kontinuerlig strøm, som spilles over overflaten av nyrestein, bryte den opp i mindre fragmenter. Den uteroscope er inntrukket, og fragmentene kan passere når pasienten ved urinerer.

Farene ved Laser Litotripsi

Prosedyren kan indusere store blødninger i ureter og blære. Dette er normalt ikke farlig, unntatt i de pasienter som har problemer med å få blodet til å levre seg. Også, selv om slike prosedyrer utføres under sterile forhold, urinveisinfeksjoner kan fortsatt resultere fra laser lithotripsy. Dette kan føre til arrdannelse langs de indre vegger av ureter. Dette kan føre til vanskeligheter med vannlating, noe som kan kreve andre kirurgiske prosedyrer for å korrigere.

Laser behandling for nyrestein

Siden 1980-tallet har lasere blitt brukt i behandling av smertefulle nyrestein. Lasere brukes når nyrestein mislykkes i å passere gjennom kroppen etter flere dager, det gir en rask og lite smerte måte å bryte opp stenen og tillater at steiner lett føres gjennom kroppen.

Hva er nyrestein?

Nyrestein er en smertefull tilstand der krystaller i urinen skille ut og danne en hard masse inne i kroppen. Fordi nyrestein kan nå en stor størrelse, kan de blokkere ureter, som ligger bare millimeter bredt, og forårsake smerte, kvalme og oppkast. Når en nyrestein ikke passerer gjennom kroppen etter 30 dager, kan en lege anbefaler kirurgi, for eksempel laser lithotripsy å bryte opp steinene.

Finne riktig Patient

Ikke alle pasienter som har større nyrestein er en kandidat for laser lithotripsy. Laseren tilnærming er best for nyrestein større enn 5 mm i den nedre del av ureter. For stener i andre deler av kroppen, kan anbefales alternative muligheter.

Fremgangsmåten krever at pasienten holdes under anestesi og vanligvis tar 1-3 timer avhengig av størrelsen og plasseringen av steinen.

Slik fungerer det

En lithotripsy (Lith-oh-tur-se) prosedyren er noen tilnærming som bruker et instrument for å bryte nyrestein i mindre deler. For laser tilnærming, setter inn en lege en optisk fiber ofte ikke større enn et hår inn i pasientenes ureter, tegning fiber oppover til den når de nyrestein. Laseren er aktivert, og energien burst fører steinen for å bryte fra hverandre og samtidig la urinleder vev uskadd.

Utvise Stones

Når steinene brister, blir de gjenværende stykker føres gjennom ureter og utviste i urinen. En lege kan også velge å sette inn et kateter som fjerner bitene umiddelbart etter laser prosedyre.

Recovery

Et opphold på sykehuset var nødvendig i de tidlige årene av prosedyren, men i dag er ansett som et poliklinisk prosedyre.

Bivirkninger

Bivirkninger fra kirurgi inkluderer kvalme på grunn av anestesi og blod i urin på grunn av irritasjon.

Laser Teknikk for nyrestein

Nyrene er den del av kroppen som produserer urin. Normalt alle mineraler som utgjør urinen blir utvannet og passere uten en bekymring. Imidlertid, og til disse mineraler kan herde og bli krystallisert og danner en steinlignende dannelse i nyrene. Disse objektene er kjent som nyrestein eller nyre lithiasis (Mayo Foundation for medisinsk forskning og utdanning, 2009).

Behandling

De fleste nyrestein, til tross forårsaker uutholdelig smerte, kan sendes på egen hånd uten behov for medisinsk behandling annet enn en smertestillende. Imidlertid kan noen typer nyrestein og store steiner ikke passet på sine egne. Hvis dette er tilfelle, blir ytterligere medisinsk behandling er nødvendig å kvitte kroppen av steinen. Laserbehandling er en type minimal invasiv behandling som kan bidra til å fjerne nyrestein. Det finnes to typer laser behandling som kan brukes: perkutan nephrolithotomy eller ureteroscopic steinfjerning (Mayo Clinic, 2009).

Perkutan nephrolithotomy

Perkutan nephrolithotomy brukes til å fjerne store nyrestein og utføres av en urolog under narkose. Du er pålagt å legge på magen din mens et lite snitt i ryggen. Kirurgen deretter tråder et omfang kjent som en nephroscope gjennom snittet og inn i nyrene. Når du er inne nyrene, tråder kirurgen en laser gjennom omfanget og fortsetter å bruke laser til å bryte fra hverandre steinene og deretter pakke dem (Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning, 2009).

Denne type laser behandling er vanligvis utelukkende forbeholdt og anbefalt for de steiner som er for store for en hvilken som helst annen type fremgangsmåte for å være effektive. Denne type behandling har en 95 prosent suksessrate på å bli kvitt kroppen av en pesky nyre stein uten økt risiko for at en annen vil danne på sin plass (Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning, 2009).

Ureteroscopic steinfjerning

Ureteroscopic nyrestein behandling er også utført med en laser. Det er utført ved å bruke den samme fremgangsmåte som den foregående prosedyre, bare kirurgen inn i kroppen gjennom en annen sone. For eksempel, i stedet for inn i kroppen gjennom et lite snitt i ryggen, vil kirurgen inn ved å sette inn et omfang gjennom urinlederne og inn i nyrene. Når det, er en laser inn gjennom rammen. Laseren brukes deretter til å blåse hverandre steinen, og fjern rusket (Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning, 2009).

Jak leczyć wypadanie włosów z grzebieniem Laser

Jak leczyć wypadanie włosów z grzebieniem Laser


Lasery są stosowane w leczeniu rosnącą różnorodność potrzeb medycznych i kosmetycznych, a utrata włosów nie jest wyjątkiem. Grzebienie laserowe są wykorzystywane do stymulowania wzrostu włosów i odwrócić wypadanie włosów i przerzedzenie. Grzebienie emitują światło, które uważa się zachęcić mieszki rosnąć włosy. Grzebienie laserowe zostały zatwierdzone przez United States Food and Drug Administration w leczeniu wypadania włosów i podobno działa dobrze. Jednak, grzebienie laserowe nie działają po mieszki włosowe są całkowicie zamknięta - tak grzebienie laserowe powinny być stosowane, gdy tylko zaczniesz dostrzegać stratę lub przerzedzenie włosów.

Instrukcje

1 Przeczytaj wskazówki. Chociaż większość grzebienie laserowe są podobne w działaniu, to należy przeczytać wszystkie instrukcje, udostępnionych wraz z konkretnym grzebienia.

2 Umyj włosy. Aby uzyskać najlepsze wyniki, należy umyć włosy co najmniej 3 razy w tygodniu. Twoje włosy powinny być myte w szamponie, który nie zawiera siarczanów.

3 wysuszyć włosy. Grzebienie laserowe należy stosować na czyste, suche włosy lub włosy, które jest lekko wilgotne. Nie należy używać grzebienia laserowego na włosy, jeśli jest mokro. Grzebień laserowy należy stosować przed każdym żelu, pianki, lakieru do włosów lub innych produktów do włosów.

4 Podłącz grzebienia laserowego i włącz go. Niektóre grzebienie laserowe mają tylko jedną kontrolę i są gotowe do użycia, gdy tylko są one na. Inne mogą wymagać, aby włączyć grzebienia, a następnie włączyć laser oddzielnie.

5 Miejsce laserowy grzebień płasko na skórze głowy. Trzymaj grzebień tam przez 4 sekundy. Niektóre grzebienie będzie generować sygnał po 4 sekund minęło, aby wskazać, że nadszedł czas, aby przejść do grzebienia. Inni, że konieczna będzie liczyć 4 sekund samodzielnie.

6 Po 4 sekund minęło, przesuń grzebień z powrotem pół cala na skórę głowy. Odczekać 4 sekundy, a następnie przesunąć grzebień. Należy powtarzać ten proces, dopóki nie przeniósł się z powrotem do góry do tyłu głowy, a następnie (od podstawy do czubka głowy) jeden raz. Proces ten trwa około 15 minut.

7 Wyłącz i odłącz swój grzebień laserowy. Lasery nie należy świeciło bezpośrednio w stronę oczu, więc przechowywać grzebień, w którym dzieci nie będą w stanie go osiągnąć.

8 Za pomocą grzebienia laserowego 3 razy w tygodniu.

O niskiej Laser Treatment na wypadanie włosów

Wypadanie włosów jest problemem, który dotyka milionów ludzi. Jednak wiedząc, że niezliczeni inni cierpią podobny los nie złagodzić frustrację budzi się rano po nocy z coraz większej ilości włosów pozostawionych na poduszce, w połączeniu ze stale malejącą ilością włosów na osobę w lustrze . Liczne utrata włosów zabiegi oferowane były przez lata --- większość przejściowe rozwiązania mające na celu opóźnić nieuniknione przez kilka cennych lat. Jeden z najnowszych protokołów na rynku jest leczenie laserem niskiego poziomu. Czytaj dalej i dowiedzieć się więcej.

Przyczyny wypadania włosów

Istnieje niezliczona ilość przyczyn, które mogą prowadzić do utraty włosów. Stres z najważniejszych procedur medycznych, długotrwałej choroby, brak równowagi hormonalnej, stosowania niektórych leków, infekcji lub po prostu niefortunne genetyki. Ale z tych wszystkich powodów, łysienie wzór (mężczyzna i kobieta) pozostaje nr 1 przyczyną wypadania włosów. Wbrew powszechnemu przekonaniu, utrata włosów dotyka zarówno mężczyzn, jak i kobiet, choć mężczyźni cierpią w znacznie większym stopniu.

Co to jest Low-Level Laser Treatment?

Leczenie laserem niskiego poziomu jest, jak sama nazwa wskazuje, wykorzystanie światła o niskiej energii, aby pobudzać i stymulować skórę głowy, aby ponownie zainicjować wzrost mieszków włosowych. Tak długo, jak lasery pracują w odpowiedniej długości fali energii może być absorbowany do poszczególnych komórek ciała, w wyniku ponownego wzrostu uprzednio uśpionych włosów na skórze głowy.

Czy to działa?

Według FDA, tak. Leczenie laserem niskiego poziomu spowodowało skutecznością 90 procent, przy średniej odrastanie występujące w tempie 19 nowych włosów na centymetr. W rzeczywistości photobiostimulation (stosując światło stymulowania procesów biologicznych) był stosowany z powodzeniem od ponad 30 lat w leczeniu bólu oraz szereg urazów. Więc rzeczywista technologia nie jest niczym nowym --- tylko jego wykorzystanie na porost włosów jest nowy.

Jakie są zagrożenia?

Na szczęście, nie są znane żadne zagrożenia związane z leczenia laserowego niskiego poziomu. Sam proces jest stosunkowo łagodne i wydaje się całkowicie bezpieczny. Jedynym realnym zagrożeniem jest to, że można wchodzić w 10 procent osób, które są obojętne z procedurą. Dla pozostałych 90 procent, gdy leczenie laserem niskiego poziomu jest stosowany w połączeniu z innymi produktami wspólne odrost włosów, jak Minoxidil lub Saw Palmetto, może stanowić podstawę do bardzo skutecznego, pełnego reżimu odrastania włosów.

Rozważania

Oczywiście, dla tych z nieograniczonych zasobów, wybór jest prosty i decyzja rzucić przysłowiową zlewozmywaka w kwestii wypadania włosów jest przesądzone. Jednak dla tych, działających na ograniczony budżet, priorytetyzacja jest kluczem. Częściej niż nie, nowości medycznych przekłada się na znaczną ceną. Podczas obróbki laserowej niskiego poziomu działa, problem staje się, czy korzyści przewyższają koszty. Dla tych, którzy są młodsi i tracą włosy, traktując stan może stanowić ważki impuls psychologiczny. Dla tych, którzy są starsi, utrata włosów na pewno nie jest koniec świata. Ale dla tych, którzy zdecydują, że obietnica odrastania włosów jest wart wszelkich kosztów, terapia laserowa niskiego poziomu jest dobra droga do zwiedzania.

FDA Laser Hair Growth

FDA Laser Hair Growth


W 2002 roku Stany Zjednoczone Food and Drug Administration (FDA) zatwierdziła laser poziom niski (LLLT) jako bezpiecznego i skutecznego leczenia utraty włosów.

Cechy

LLLT również nazywane terapią laserem zimno lub miękkiej leczenia polega na wykorzystaniu energii światła do stymulowania wzrostu włosów, przerzedzanie włosów, a zagęszczania. Zabieg jest bezbolesny i bez skutków ubocznych.

Jak to działa?

Energia świetlna jest absorbowana przez komórki i mieszkach włosowych skóry głowy, stymulując procesy komórkowe, które powodują porost włosów. Ten rodzaj obróbki laserowej nie wymaga użycia cieplnej (ciepło) energii, więc nie ma ryzyka uszkodzenia lub spalenia tkanki skóry.

Procedura

Pacjentów nie wymaga znieczulenia ani leki przeciwbólowe, ponieważ proces jest bezbolesny i nie wymaga żadnych przestojów lub odzyskiwania czasu. Wiele paneli światła adres energii wszystkich skóry głowy jednocześnie w sesji leczenia, który trwa od 20 do 45 minut.

Korzyści

Oprócz tego, że bezboleśnie i bez skutków ubocznych i przestojów, LLLT przywraca wzrost włosów i pogrubia włosy bez uzależnienia chemicznego, aby utrzymać efekty po zabiegu. Może on być również stosowany w połączeniu z innymi terapiami porost włosów.

Wady

LLLT wymaga wielu zabiegów, zgodne sesje w celu wytworzenia wyników. liczba sesji wymaganych zależy od stanu włosów i skóry głowy. Bernstein Medyczne Centrum Odnowy włosów, na przykład, oferuje 12-miesięczny LLLT programu porost włosów, który rozpoczyna się z trzech sesji tygodniowo, zwężający się do jednego zabiegu na miesiąc.

Strona główna Produkty

W styczniu 2007 roku FDA zatwierdziła pierwszą domu użytku LLLT produkt, grzebień, który korzysta z tej samej technologii i funkcji (choć mniej intensywne i bardziej zwarty) zagęścić przerzedzone włosy i zapobiega łysieniu. Produkt nazywa się "HairMax Laser Comb."

Jaki rodzaj lasera jest używany w chirurgii laserowej oka?

Chirurgia oka lasera jest metoda korekcji wzroku, które nie wymagają od pacjenta do noszenia okularów korekcyjnych, takich jak soczewki kontaktowe i okulary. Chirurgii laserowej jest uważany refrakcyjna operacja chirurgiczna, i zasadniczo rozwiązuje problemy z widzeniem przez zmianę lub zmiany kształtu rogówki oka. Chirurgii refrakcyjnej jest dostępna od początku 1900, ale nie stają się skuteczne dopiero po 1970 roku, gdy procedura promieniowe keratotomia został opracowany, aby korzystać siekacze do zmiany krzywej rogówki. Chirurgii refrakcyjnej została ożywiona w 1980 roku wraz z pierwszym użyciem lasera - lasera excimerowego - do zmiany kształtu rogówki.

Lasik

Dziś najbardziej popularną formą chirurgii laserowej oka jest Laser in situ Keratomileusis. Laser in situ Keratomileusis jest powszechnie nazywany LASIK i proces 2 etapach. Pierwszym etapem jest wykonanie cięcia wzdłuż poziomej 90 procent rogówki oka za pomocą lasera Intralase FS. Laserowej tworzy klapę, która może być składana z dala od rogówki. Rogówka jest następnie przekształcane za pomocą lasera ekscymerowego, a klapa jest następnie z powrotem do jego początkowego położenia. Rogówka jest w stanie wyleczyć się niemal natychmiast i nie są wymagane szwów po klapka jest umieścić z powrotem na miejsce.

Intralase Laser

Laser IntraLase FS jest laser femtosekundowy który jest rewolucyjny w dziedzinie okulistyki. Jest sterowany komputerowo i znacznie bezpieczniejsze niż poprzednie techniki cięcia klapę rogówki, który wykorzystano mikrokeratomem. Mikrokeratomem stosowany efekt próżni wyciągnąć rogówki do pierścienia ssącego, gdzie został odbył się w miejscu jak ostrze metalowe wyciąć klapkę. Teraz lasera jest w stanie przebić się klapkę bez komplikacji związanych z korzystaniem z metalowym ostrzem w oku.

Intralase Laser kontra ekscymerowego

Laser IntraLase FS i pracy lasera excimerowego bardzo różnie w procesie chirurgii laserowej oka. Warstwę ekscymerowy jest bardzo precyzyjne i jest w stanie usunąć poszczególne mikronów tkanki z warstw rogówki do kształtu rogówki. Laser IntraLase FS, z drugiej strony, wykorzystuje się więcej szybkiego ognia lasera, który celów 3 mikronów w czasie. Zatem laserowej IntraLase FS może zużywać mniej energii na tkankę rogówki niż lasera ekscymerowego.

Ponadto, laser ekscymerowy i laser IntraLase mają różne długości fali. Warstwę excimerowego o długości fali 193 nm, która jest pochłaniana przez rogówkę i ma to wpływ na styku. Laser IntraLase, o większej długości fali 1053 może przechodzić przez rogówkę bez powodowania ablacji tkanki (niszczenie tkanki), aż do osiągnięcia określonego celu.

PRK

PRK była oryginalna procedury, które poprzedziły LASIK. Ponad 1 milion procedur PRK zostały przeprowadzone od momentu jego pierwszego użycia w 1980 roku. Chociaż warstwa excimerowego użyto w tej operacji, jak również, brak lasera Intralase się procedurę trudniejsze do odzyskania z. Choć pacjenci LASIK leczyć prawie natychmiast po operacji procedura PRK użyte do czasu gojenia do 6 miesięcy zanim widzenia stabilizacji. Nie było również większe ryzyko bólu związanego z PRK niż LASIK.

LASIK LASIK na zamówienie

Niestandardowy rogówki LASIK Nowa procedura laserowej oka, które wiąże się z zastosowaniem analizatora czoła fali. Analizator czoło fali umożliwia lekarzom wykonywać niestandardowe leczenie laserem poprzez mapowanie błędów w oku do rozwiązania problemu załamania. Lekarze mogą używać analizatora wavefront stworzyć mapę 3-wymiarowej całego oka, a wcześniej tylko mapa topograficzna była dostępna.

Jak długo Laser Eye Surgery trwa?

Rozwój technologii laserowej Rozszerzyliśmy na jej zastosowanie w dziedzinie medycyny, jako roztwór do leczenia szerokiej rozmaitości stanów. Technologie i techniki laserowe miały znaczący wpływ na oczy i opieki wzroku, z dostępnych obecnie metod leczenia zaburzeń widzenia poprawne, takich jak krótkowzroczność, dalekowzroczność i astygmatyzm. Chirurgia oka laserowego jest w stanie przywrócić doskonałą lub prawie doskonałą widzenia, tak że stosowanie szkieł lub styków nie jest już konieczne. Najczęściej stosowany rodzaj chirurgii laserowej oka jest LASIK (Laser keratomileusis in situ), znany jako szybkie, bezbolesne i zapewniając trwałe rezultaty.

Funkcje

Warunki zaburzenia widzenia trzeba z tym, jak światło skupia się na siatkówkę oka, która jest określona przez kształt rogówki. Rogówka jest okno, w przedniej części oka, które nadaje jej większą część swojej mocy ogniskowania. Chirurgia oka laser działa na zmianę kształtu rogówki, usunięcie tkanki do jej spłaszczenia (na krótkowzroczność) lub moczenie ją (na dalekowzroczności). To ponowne kształtowanie rogówki pozwala na światło odpowiednio skupić się na siatkówce jak dla normalnego widzenia 20/20.

Procedura wstępnej

Przed poddaniem chirurgii laserowej oka, pacjenci muszą przedstawić do konsultacji i różnych testów. Lekarz musi zebrać dokładne informacje na temat stopnia utraty wzroku, grubości rogówki i innych czynników, które określą rodzaj technologii laserowej i protokołu postępowania. Ta procedura wstępnej części procesu może wymagać 02:59 spotkania, w zależności od stanu oka biurowego i lekarza.

Według WebMD, gazu przepuszczalnych soczewek kontaktowych nie powinny być noszone na trzy tygodnie przed zabiegiem chirurgicznym. Inne kontakty nie powinny być noszone na trzy dni przed. Pacjenci proszeni są o jeść światło przed zabiegiem, i dotrzeć bez makijażu.

Procedura

LASIK chirurgii oka zwykle trwa niecałe 10 minut, zgodnie z WebMD. Jest to przeprowadzane w znieczuleniu. Istnieją różne rodzaje technologii laserowej, ale najczęściej stosowanym typem przecina cienki płat w rogówce, które odrywa się tak, że jego bazowy tkanki może zostać usunięta lub przekształcone przez laser. Następnie klapa znalazła się w miejscu, a laserowe operacje oka zakończeniu. Pacjenci muszą mieć kogoś zabrać je do domu po zabiegu, ponieważ ich wizja będzie osłabiona bezpośrednio po zabiegu.

Czas przywrócenia

Czas rekonwalescencji po zabiegu laserowej oka jest szybki, zgodnie z WebMD. Recepty krople do oczu są podane, aby zapobiec zakażeniu i utrzymać wilgotne oczy w czasie gojenia. Oczy będą się suche i pacjent może mieć niewyraźne widzenie przez jeden do dwóch dni. Poprawie wizji będą widoczne po kilku dniach po zabiegu.

Wyniki

Wyniki są trwałe. Pacjenci zazwyczaj osiągnąć doskonałe lub prawie doskonałą widoczność, ale wyniki ma wpływ ogólny stan zdrowia pacjenta oraz stopnia początkowych problemów ze wzrokiem. Umiejętności chirurga nie należy zapominać, jako główny zmiennej. AllAboutVision.com podsumowuje wyniki 64 badań dotyczących LASIK chirurgii oka od roku 2000, i informuje, że wskaźnik sukcesu dla korekty danej metody w różnych warunkach widzenia wynosi od 88 do 95 procent, pokazując największe sukcesy sprostowanie łagodne do umiarkowanych warunkach widzenia. W 2008 roku Amerykańskie Towarzystwo Chirurgii załamania zaćmy i poinformował, że łączny wskaźnik zadowolenia pacjenta LASIK jest 95,4 procent na całym świecie.

Jak Alpha Laser Terapia Works

Procedura

Alfa terapia laserowa wykorzystuje czerwone światło monochromatyczne na skórze w celu umożliwienia energię świetlną (protony) przedostawać się tkanek. Te protony interakcję z cząsteczkami i przywrócić normalne funkcjonowanie komórek. Alfa terapia laserowa stymuluje określone punkty na ciele, takich jak ucha, twarzy i rąk, które odnoszą się do uzależnienia. Laser będzie nawiązać kontakt z wszystkich różnych punktów energetycznych na ciele, a gdy te punkty energetyczne są zrelaksowani, będzie można umieścić w normalnym stanie umysłu. Kontrola laserowe uzależnień poprzez zwiększenie relaks.

Alfa terapia laserowa zwiększa relaks, pomagając uwolnić endorfin w organizmie. Endorfiny są naturalne substancje chemiczne w organizmie, które prowadzą Cię spokój i klejnoty, i dać swoje ciało zdolność do radzenia sobie ze skutkami ubocznymi, takich jak uzależnienia objawów odstawienia, pragnienia i innych obciążonych znaków organizm może wykazywać.

Technologia

Leczenie wykorzystuje laser o niskiej mocy, i bezbolesny rodzaj terapii, która oferuje bezpośrednie wyniki. Pojedyncza stężony światło, zwanego dioda emitująca światło jest wykorzystywane w korpusie, który jest zarówno nieinwazyjne i nie-termicznym. Alfa laseroterapia produkuje fotony za pomocą diod laserowych. Diody laserowe są aktywne nośnik, który działa jako półprzewodnika, która znajduje się w diody emitujące światło. Brak działania niepożądane związane z terapią alfa laserowej. Uznaje się, nowoczesna forma akupunktury.

Leczenie

Alfa terapia laserowa jest wykorzystywana w różnego rodzaju zabiegi, w tym utraty wagi, i alkoholu i uzależnienia od narkotyków. Alfa laseroterapia pomaga rzucić te nawyki przez uwalniając się objawów odstawiennych, ułatwiając Ci uporać się z konsekwencjami, które pochodzą z uzależnienia od żywności, leków, alkoholu i nikotyny. Endorfiny, które są uwalniane z terapią alfa lasera pomoże się zrelaksować i spokój, dzięki czemu można lepiej radzić sobie z lęku, nerwowości i napięcia, które pochodzą z wraz z rzucenia żywności, leków, alkoholu i palenia tytoniu.

American Cancer Society wymienia laseroterapii jako sposób na rzucenie palenia. Wraz z laseroterapii, terapii laserowej oferuje alfa terapeuty, który pomoże przewodnik i złagodzić swój umysł na to, co będzie doświadczenie. Terapia ta skupi się na swoje nawyki, pragnienia, informacji o wartości odżywczej, a kończąc swoje uzależnienie i narkotyków nawyków.

Ryzyko Laser Treatment rzucić palenie

Ryzyko Laser Treatment rzucić palenie


Kopanie nałóg palenia zmniejsza ryzyko zachorowania na raka osób długoterminowej i rozwoju chorób serca. Zimno terapia laserowa może pracować dla niektórych ludzi z nałogu nikotynowego. Pacjenci powinni wiedzieć o kilku ryzyk podejmowanych podczas korzystania z tej procedury.

Nie dowód naukowy

American Cancer Society twierdzi, że nie ma badania wykazały, że terapia laserowa zimno palenie pomaga osoba stop.

Zmarnowane pieniądze, jeśli nie powiodło się

Największe ryzyko zimnej terapii laserowej jest to, że użytkownik może wydawać pieniądze na leczenie, które nie mogą pracować dla niego. Leczenie wymaga 2:59 sesji i może kosztować od 300 dolarów i 400 dolarów.

Uszkodzenia oka

Uszkodzenie oczu występuje często w terapii laserowej niskiego poziomu. Pacjenci i lekarze powinni nosić okulary, aby temu zapobiec.

Korzyści

Jeśli leczenie działa, traktowane zyski korzyści zdrowotnych płynących z niepalenia. Palaczem powinien przedyskutować, jak się planuje rzucić palenie ze swoim lekarzem przed podjęciem ewentualnej decyzji o przebiegu leczenia.

Jak to działa?

Technik kieruje laser do pewnych obszarów skóry. Celem jest, aby organizm do uwolnienia endorfin, które symulują chemikaliów ciało reaguje na nikotynę. Zimny ​​laseroterapia wykorzystuje nowoczesnym od akupresury.

High Power Laser Therapy dla neuropatii

Neuropatii jest stanem, w którym nerwy awarii z powodu problemów zdrowotnych i problemów zdrowotnych. Różne choroby, które mogą powodować neuropatię są cukrzyca, poprzeczne zapalenie rdzenia kręgowego i zwężenie kanału kręgowego. Nieprawidłowe działanie nerwów wysłać nieprawidłowe sygnały do ​​mózgu, powodując drętwienie, pieczenie, mrowienie, a nawet ostry ból. Efekty są ogólnie czuł kończyn i jednocześnie lek może pomóc objawy, leczenie laserem dużej mocy może przywrócić zdrowie nerwów.

Leczenia laserem wysokiej mocy

Komórki nerwowe nie mają zewnętrznego dopływu krwi. Naczynia krwionośne, które dostarczają komórki nerwowe występują w rzeczywistym komórek nerwowych. Dlatego też, gdy nerwy są uszkodzone, podrażniona lub rannych, dopływ krwi jest zagrożona i nerwy mogą nie otrzymać tlen i składniki odżywcze. Prowadzi to do nieprawidłowego działania lub objawy, takie jak pieczenie, mrowienie, drętwienie, a nawet ból. Usterka jest bezpośrednio związane z atrofią odsunięciu rzeczywistych nerwów występuje, tworząc szczelinę między nerwami który zakłóca sygnałów. Laserowe o wysokiej mocy jest na dwa sposoby, pierwszy ułatwienia procesu gojenia następnie przywrócenie funkcji nerwów. Laserowej przesyła energii fotoreceptorów i te fotoreceptory przechowywania energii. Mitochondia następnie wykorzystuje tę energię, aby zapewnić leczenie. Laser wysyła również energię na ścianach, który odżywia nerwy. Zwiększa funkcji nerwów, poprawiając elastyczność i przepływu tlenu. Szczeliny pomiędzy nerwami wypełnić i sygnał przechodzi sprawnie i skutecznie. Prowadzi to do usunięcia komunikację między nerwów i mózgu, korygując nieprawidłowe działanie nerwów.

Jak wybielić zęby za pomocą lasera

Jak wybielić zęby za pomocą lasera


Laserowe wybielanie zębów jest procedura, która zapewnia natychmiastowe rezultaty. Światło aktywuje żel wybielający jest stosowany w procesie, który trwa około jednej godziny. Laserowe wybielanie profesjonalne procedura może być stosowana z zestawu domowego wybielania do dalszej poprawy wyników.

Instrukcje

1 Omów ewentualne zagrożenia i efekty uboczne związane z procedurą wybielania laserowego z dentystą. Możesz zostać poproszony o podpisanie formularza zgody, aby upewnić się, że rozumieją procedury i zostały ostrzegł ryzyka.

2 Oczyść zęby dokładnie. Dentysta lub higienistka usuwa wszelkie plamy lub kamienia nazębnego, w procesie znanym jako skali i Polski.

3 Zapisać dokładnie odcienia i koloru zębów przed zabiegiem. Odbywa się to przy użyciu aparat cyfrowy wysokiej jakości, lub kartę kolorów.

4 Przygotowanie powierzchni do przepracowania w tak dziąsła i usta nie są narażone na chemikalia stosowane w procedurze. Wiąże się to z waty i żel ochronną utwardzeniu, zapobiegając w ten sposób związku bielącego przed zetknięciem się z dziąseł. Policzek zwijacz pomoże również utrzymać policzki od zębów. Aby zapobiec uszkodzeniom oczu, specjalne okulary ochronne są także niezbędne.

5 Nałóż żel wybielający. Dentysta dokładnie posmarować żelem na zębach i wystawiać go do lasera w celu uaktywnienia jej właściwości wybielające. Po około 15 minutach w żelu usuwa się i ponownie jeszcze dwa razy.

6 zmyć żel wybielający i usunąć ochraniacze gum i zwijacze policzkowe. Dentysta następnie użyć kartę kolorów lub zrobić kolejne zdjęcie, aby sprawdzić wyniki postępowania. Ulepszenia są zazwyczaj dość dramatyczne, często około 10 odcienie jaśniejsze.

7 Pozwól zęby odzyskać z żelu wybielającego, jak będą czuły. Mogą wystąpić niewielkie krótkotrwałe bóle fotografowania, ale nie powinno to trwać po 48 godzin. Unikać gorących lub zimnych napojów na pewien czas, w celu uniknięcia niedogodności. Jeśli objawy utrzymują się dłużej dyskomfort niż 48 godzin, należy skontaktować się z dentystą.

Jak zwiększyć układ odpornościowy po raku

Jak zwiększyć układ odpornościowy po raku


Życie z rakiem jest katastrofalne; Często raka i leczenie raka osłabiają układ odpornościowy i cierpiących się podatne na infekcje. Jednakże, istnieją różne sposoby pobudzenia układu odpornościowego po raka. Poprzez wzmocnienie systemu odpornościowego, organizm wytwarza dodatkowe białe krwinki, które z kolei pomagają w zwalczaniu zakażeń i chorób.

Instrukcje

1 Get dużo odpoczynku. Zmęczenie i podkreślił osłabia układ odpornościowy. Z kolei, jesteś bardziej narażone na zimno lub grypa. Znaleźć sposoby na zmniejszenie stresu (regularne ćwiczenia, naturalnych ziół), a także dążenie do snu co najmniej osiem godzin na dobę.

2 Przyjęcie zdrowych nawyków żywieniowych. Owoce i warzywa zawierają mnóstwo antyoksydantów, które są niezbędne do poprawy systemu odpornościowego po raku i zwalczanie zakażeń. Ponadto, białko (znaleziono w wołowiny, kurczaka i jaj, by wymienić tylko kilka) promuje zdrowy układ odpornościowy, w którym niskie diety w białko osłabia mechanizmy obronne organizmu.

3 stracić tkanki tłuszczowej. Jest otyłych lub z nadwagą spowalnia produkcję białych krwinek, co może osłabić układ odpornościowy. Aby poprawić swój układ odpornościowy po raku, próbują utrzymać zdrową masę ciała. Zmniejszanie tkanki tłuszczowej o 5 do 10 procent stanowi istotny różnicy i zwiększa produkcję przeciwciał.

4. Ogranicz spożycie cukru. Nadmierny cukier tłumi układ odpornościowy i organizm nie może skutecznie zwalczać infekcje. Poprawa układu odpornościowego po raku poprawia ogólny stan zdrowia. Aby to osiągnąć, należy wybrać zdrowe przekąski ponad cukierków i innych słodkich smakołyków; pić wodę lub naturalne soki zamiast napojów gazowanych.

5 Weź suplementów witaminowych. Jeśli stanie wzmocnić swój układ odpornościowy z diety i zdrowego odżywiania, należy rozważyć suplementy witaminowe. Suplementy zawierają witaminy E i C, cynku, omega-3 i selen, które są sprawdzone, aby poprawić wytwarzanie krwinek białych i wzmocnienia systemu odpornościowego.

Komplikacje z gumą Laser Treatment

Komplikacje z gumą Laser Treatment


Rozwój stomatologii laserowej jest często związane z leczeniem chorób dziąseł. Procedura różni się od tradycyjnych metod chirurgicznych, które czynią fizycznego kontaktu z pacjentem. Terapia laserowa niesie zarówno guma ryzyko i korzyści, a jej skuteczność zależy od konkretnego przypadku każdego człowieka.

Procedura

Podczas gdy tradycyjne stomatologii używa narzędzia obrotowego z różnymi mechanizmami do leczenia zębów i dziąseł, obróbka laserowa eliminuje potrzebę jakiegokolwiek kontaktu fizycznego. Ponadto, nie ma potrzeby wodą do czyszczenia odpadków podczas procedury.

Laserowe urządzenie może być specjalnie przystosowane do wykonywania różnych funkcji, od bielenia zabiegiem. We wszystkich przypadkach, pacjent nosi okulary ochronne, aby chronić oczy przed potężnych belek. W zależności od tego, która część jamy ustnej i zębów jest leczony laserowej jest zmieniana na odpowiednią długość fali. Ponieważ różne obszary odpowiedzi na konkretne długości fali, to strojenie pozwala dentysta kierować ten obszar bez uszkodzenia innych obszarów.

Korzyści

Chirurgii laserowej oferuje pewne korzyści dla pacjenta. Według dr David Hornbrook, w San Diego kosmetycznych dentysty, istnieje mniejsze zapotrzebowanie na znieczulenie. American Academy of Periodontology wskazuje również, że kiedy obróbka laserowa jest skuteczne, istnieje mniejsze krwawienia i obrzęk przez pacjenta podczas i po zabiegu. Robert J. Schulhof z Centers for Dental Medicine cytuje ostatnie badania, które pokazuje, jak leczenie laserem na choroby dziąseł mogą również obniżyć ryzyko cukrzycy, a także zmniejszyć ryzyko przedwczesnego porodu u kobiet w ciąży.

Zagrożenia

Według Amerykańskiej Akademii Periodontologii, nie ma jednoznacznych dowodów, że terapia laserowa jest lepszy od tradycyjnych metod chirurgii stomatologicznej. Ryzyko, które pochodzą z leczenia dziąseł laserowa polega przede wszystkim na poziomie długości fali i mocy lasera. Jeżeli są niewłaściwie stosowane, mogą one spowodować uszkodzenie tkanki dziąseł.

Powikłania medyczne

Obróbka laserowa nie jest odpowiedni dla wszystkich pacjentów, którzy cierpią na chorobę dziąseł. Lynn Dental Care, że idealnymi kandydatami mają kieszenie dziąseł, które są większe niż 5 mm, które wskazują na bardziej poważne choroby dziąseł ze względu na większą utratę wsparcia kości. Pacjenci z kieszeni dziąseł mniej niż 5 mm są klasyfikowane jako o klasie 1 "powierzchowne zapalenie dziąseł" i nie powinno się na leczenie laserem.

Inne powikłania

Chociaż leczenie laserowe zazwyczaj kosztuje guma taka sama jak tradycyjnego zabiegu, wiele planów ubezpieczeniowych jedynie pokryć część tego koszt. W zależności od stopnia obróbki laserowej jest to wymagane, można ceny wahają się od 500 do 2000 dolarów. Pacjent powinien omówić z nią opcje płatności i biura firmy ubezpieczeniowej przed leczeniem stomatologicznym.

Informacje o zabiegu Hemoroidy Laser

Informacje o zabiegu Hemoroidy Laser


Hemoroidy są stan charakteryzujący się obrzękiem i zapalenie żył w dolnej części odbytnicy i wokół odbytu. Istnieje różnorodność metod leczenia hemoroidów oraz chirurgię laserową, które jest procedura minimalnie inwazyjne.

Cel

Celem tej operacji jest użycie lasera dokładnie, aby wyciąć tkankę hemoroidy. Laser również uszczelnia się w naczyniach krwionośnych, które dostarczone hemoroidy.

Zagrożenia

Ryzyko związane z chirurgii laserowej są typowe dla każdej operacji i są zwykle ograniczone do pewnego pooperacyjnego krwawienia i zakażenia. Pacjent może również reagować słabo wykorzystywanych do znieczulenia podczas operacji.

Korzyści

Hemoroidy w prostym języku angielskim informuje, że korzyści wynikające z chirurgii laserowej obejmują ograniczone zabezpieczenia uszkodzenia otaczających tkanek, zmniejszenie krwawienia i zwiększenie widoczności dla chirurga w trakcie procedury.

Sprzęt

Najczęściej występującym rodzajem użytego lasera tej operacji jest laser neodym-Yttrium-glinu, granat, chociaż dwutlenek węgla i argon lasery mogą być również stosowane. Personel chirurgiczny jest również wymagane do noszenia sprzętu ochrony oczu.

Ograniczenia

Chirurgii laserowej jest skuteczne leczenie hemoroidy, ale nie jest to całkowite wyleczenie. W celu zmniejszenia lub wyeliminowania nawrotu hemoroidów wymaga zmiany w diecie i stylu życia.

Czy wyników dla Laser leczenie trądzik błyskawiczne?

Czy wyników dla Laser leczenie trądzik błyskawiczne?


Terapia laserowa może być stosowany w leczeniu wielu schorzeń skórnych. Jedną z popularnych form terapii leczy trądzik twarzy, tworząc kolejną opcję dla ludzi, którzy walczą z tym upartym stanie.

Dioda laserowa

Przy użyciu lasera diodowego, dermatologów kurczyć gruczołów łojowych skóry, zmniejszając źródło nadmiaru oleju, które mogą prowadzić do zatkania porów i trądziku. Łojowych terapia laserowa kurczy się w kontakcie z gruczołów, w wyniku natychmiastowego zmniejszenia skóry tłustej.

Impulsowy laser barwnikowy

Impulsowy laser barwnik może być również stosowany w leczeniu trądziku zapalnego, minimalizując gruczołów łojowych. To nie zabija bieżących zmian trądzikowych, ale pomaga zapobiegać powstawaniu wyprysków z powodu zbyt produktywne gruczołów łojowych.

Wyniki

Próby były niejednoznaczne na jasnym skuteczności terapii laserowej na trądzik. Te konkretne terapie tylko w leczeniu trądziku wynikającej z skóry tłustej. Inne przyczyny, takie jak p. bakterie acnes lub hormony są odpowiadać na te lasery co oznacza, pacjenci z tego rodzaju trądziku są mało prawdopodobne, aby zobaczyć wyniki. W każdym przypadku, terapia laserowa jest powszechnie następnie zasinienie, obrzęk, ból i zaczerwienienie więc twój wygląd będzie generalnie gorzej, zanim będzie lepiej.