adcov.com

håravfall og kolestrolmedesin

Årsaker til Øyenbryn Håravfall

Opplever plutselige øyenbryn håravfall er ikke grunn til umiddelbar alarm. Øyenbryn skallethet eller patchiness kan bare være forårsaket av overplucking. Men det er noen alvorlige sykdommer forbundet med øyenbryn hårtap. Å miste hår på øyenbrynene kan være en indikasjon på at noe er galt. I denne artikkelen vil flere årsaker til øyebrynet hårtap bli diskutert.

Overplucking

Overplucking øyenbrynene er en av de viktigste årsakene til øyenbryn hårtap. Når håret er trukket ut ved roten, tar det lengre tid å vokse tilbake. Derfor, hvis konsistent overplucking oppstår i en lang periode, kan håret ta flere uker å vokse tilbake, eller det ikke kan vokse tilbake i det hele tatt. Øyenbryn blyanter og øyenbryn correctors kan brukes som en midlertidig fiks for øyenbryn patchiness, men den beste løsningen er å vente noen uker for håret å vokse tilbake.

Medisiner

Visse medisiner kan føre til hårtap, herunder at av øyenbryn hår. P-piller har vært kjent for å føre til hårtap hos kvinner som er genetisk disponert for hårtap. Ofte vil folk som gjennomgår cellegiftbehandling miste alle håret, både på hodet og øyenbrynene. Andre medikamenter som forårsaker hårtap inkluderer aspirin, blodfortynnende, leddgikt medisinering og beslag medisinering.

Eksem

Eksem, også kjent som atopisk eksem, kan være en gjerningsmann i tap av øyenbryn hår. Eksem er en kronisk tilstand som fører til ekstremt tørr hud, som er ofte ledsaget av kløende, røde nupper og skalering. Huden kan bryte ut i røde eller brune flekker som kan påvirke hodebunnen, ansiktet, armer, ben eller føtter. Mange ganger, kan eksem påvirke øyelokkene; dreven skrape i ansiktet eller øyelokk kan føre til øyenbryn hårtap eller øyevipper tap.

Alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun sykdom som forårsaker hårtap. Selv om det ikke er noen kjent årsak til alopecia areata, mange forskere mener at sykdommen er genetisk. Dette betyr at hvis det er en familiehistorie med alopecia areata, kan du være i faresonen. Forskere tror at sykdommen kan utløses av en miljø element, for eksempel et virus, i folk som er mer sannsynlig å utvikle den. Selv om håret vil mest sannsynlig vokse tilbake, kan håravfall og gjenvekst oppstår ofte.

Lupus

Lupus er en annen autoimmun sykdom som hovedsakelig rammer kvinner, og fører til at kroppens immunsystem til å slå på seg selv, skade vitale organer og vev. Den vanligste formen er systemisk lupus, som kan påvirke mange deler av kroppen, inkludert huden, ledd, blod og nyrer. Forskere er ikke sikker på hva som forårsaker lupus, men mange føler at det er forårsaket av en kulminasjon av miljøet og arvelighet. Symptomer inkluderer håravfall, hudlesjoner, stive ledd, ansikts utslett, tretthet og depresjon.

Øyenbryn Håravfall & Stress

Øyenbrynene ramme øynene, og legge definisjonen og dimensjon til ansiktet. Øyenbryn hårtap kan være traumatiserende. Plutselig tap av brynene kan føre til usikkerhet, og en person kan isolere seg selv, blir deprimert eller sint. Stress spiller en rolle i hårtap; Derfor er det viktig å finne årsaken og arbeidet med dens eliminering. Støttegrupper er tilgjengelig for folk som opplever midlertidig eller permanent hårtap kjent som alopecia.

Identifikasjon

Å miste eller Shedding hår er normalt - ca 100 hår daglig - som håret går inn i en "hvilefase." Håret er fornyet gjennom sin vekstsyklus, som består av hvile, Shedding og etterveksten. Dette gjelder hår over hele kroppen, inkludert øyenbrynene. Stress kan spille en viktig rolle i øyenbryn og andre hårtap. Prosessen med "hvile" i hårvekst syklusen kalles telogen. Stress kan føre til at håret til å bli tvunget inn i hvile scenen og kaste for tidlig. Denne tilstanden kalles telogen effluvium.

Forhold

Ifølge Mayo Clinic, er telogen effluvium den vanligste typen av stressrelatert håravfall. I noen tilfeller kan ekstrem stress føre til en tilstand som kalles alopecia areata. Alopecia areata fører til hvite blodceller til å påvirke hårsekken, dermed sluttet hårvekst. Håret begynner å falle ut i løpet av uker. Med begge forholdene, begynner håret å vokse igjen innen et par måneder, men syklusen kan gjenta.

Telogen effluvium

Telogen effluvium har mange årsaker som resulterer i øyenbryn tap. Mer vanlig, har høy feber, kronisk sykdom, alvorlig stress, fødsel, større kirurgi, infeksjoner og skjoldbrusk problemer blitt identifisert som den potensielle opprinnelse. Krasje dietter, jern og protein-mangel kan føre til øyenbryn hårtap. Andre årsaker kan tilskrives visse medisiner, for eksempel anti-inflammatoriske, antidepressiva og betablokkere. En helse-omsorg leverandøren kan fastslå årsaken gjennom undersøkelse og mulige tester.

Alopecia areata

Øyenbryn hårtap med alopecia areata følger generelt hårtap på toppen av hodet. Tegn vanligvis vises som jevne runde flekker i hodebunnen, men kan vises på øyenbrynene, også skape usammenhengende flekker. Alopecia areata er ansett som en autoimmun sykdom, og genetikk kan spille en rolle i sin utvikling. Tilstanden kan aktiveres av en utløser, slik som et virus. Ifølge National Alopecia Areata Foundation, påvirker denne tilstanden over 5 millioner amerikanere.

Betraktninger

Hormonelle ubalanser og hår behandlinger kan bidra til hårtap i hodebunnen, øyenbryn og andre områder av kroppen. Du bør kontakte din helse-omsorg leverandøren hvis du opplever plutselige usammenhengende eller mer enn normalt hårtap. Årsaken kan være en skjult medisinsk tilstand. Sykdommer som diabetes og lupus kan også være faktorer i hårtap.

Tegn og symptomer på Håravfall hos barn

Den amerikanske Håravfall Association (Ahla) sier at hårtap hos barn (pediatrisk alopecia) står for tre prosent av alle besøk til barneleger kontorer nasjonalt. Tegn og symptomer er oftest alarmerende plutselig.

Normal Håravfall

Menneskelig hår vokser i gjennomsnitt seks inches per år. Vanligvis er 100 til 120 hårstrå skur i løpet av en dag, og er stadig erstattet av ny vekst.

Infeksjon

Soppinfeksjon tinea capitis (ringorm i hodebunnen) er den vanligste årsaken til plutselig hårtap hos barn. Symptomer inkluderer bare flekker der håret har brukket av ved hodebunnen, sorte prikker og kløe. Det blir behandlet med anti-soppmidler.

Sykdom

Alopecia areata, en autoimmun sykdom, som forårsaker plutselig håravfall --- ofte over natten --- resulterer i glatte flekker på et barns hode. Alopecia totalis forårsaker plutselig og fullstendig skallethet. Hudleger kan forskrive medisiner for å undertrykke immunsystemet og stimulere hårvekst; disse vil imidlertid ikke hindre fremtidige hårløse flekker.

Kjemoterapi

Mange kjemoterapi medisiner føre til hårtap, noen innen et par uker etter det første kurset av behandling. Hår kan vises på et barns pute, eller komme ut når du børster håret hennes.

Emotional Impact

The American Academy of Dermatology slår fast at "de følelsesmessige aspektene ved å leve med hårtap kan være utfordrende." Foreldre bør gi trygghet til sine barn lider av hårtap.

Hvordan forhindre håravfall Fra Lupus

Ifølge Lupus Foundation of America, vil om lag 45 prosent av pasienter med lupus opplever håravfall på et tidspunkt i løpet av sin sykdom. Lupus-relaterte hårtap kommer i mange former. Noen ganger blir håret skur fra hele hodet. Noen ganger er håravfall usammenhengende. Lupus i seg selv kan føre til hårtap, så kan visse lupus behandlinger. Forebygging av håravfall er mer effektivt enn det som er å behandle tapet når det har begynt, men uansett scenen du er i, har du muligheter for å takle din lupus-relaterte hårtap.

Instruksjoner

1. Forstå typer hårtap. Shedding hår fra hele hodet er vanlig ved utbruddet av lupus. Flekkvis hårtap er vanligvis forbundet med en lupus-relaterte skalp utslett, for eksempel en discoid utslett, som skader hårsekkene. Prednison og immunsuppressive legemidler som brukes til å behandle lupus kan føre til hårtap hos noen pasienter. Shedding håravfall stopper vanligvis når sykdommen er brakt under kontroll, og håret vokser vanligvis tilbake. Flekkvis håravfall assosiert med skadede hårsekker er permanent. Narkotikarelatert håravfall stopper vanligvis når du slutter å ta medisinen.

2 Se legen din. Selv om det ikke er enkelt lupus behandling som fungerer for alle, og prøving og feiling er vanligvis involvert i å få lupus under kontroll, håndtere sykdommen er avgjørende for å stoppe eventuelle hårtap du allerede opplever, og for å forhindre fremtidig hårtap. Hvis du har en skalp utslett, kan jo før legen behandle utslett og hindre den fra å spre seg, jo mindre permanent håravfall du vil møte. Hvis medisiner som forårsaker hårtap, kan legen din hjelpe deg med å finne et annet behandlingsalternativ. Når lupus er under kontroll, bør Shedding håravfall stoppe, og håret skal vokse tilbake.

3 Ta gode livsstilsvalg. Å leve sunt er viktig i forvaltningen av lupus og forebygge fremtidige flare-ups som kan resultere i hårtap. The Mayo Clinic anbefaler å få nok hvile, trene i 30 minutter om dagen og spise en diett rik på hele korn, frukt og grønnsaker. Det anbefaler også å bruke en solkrem hver dag og bor ute i solen så mye som mulig fordi ultrafiolett lys har vært knyttet til å utløse lupus flares.

Hint

  • Hvis håret ditt tap er alvorlig, be legen om å henvise deg til en hudlege, som kan hjelpe deg å utforske andre behandlingsalternativer.
  • Selv om du tror dine medisiner som forårsaker hårtap, aldri avslutte enhver behandling uten å snakke med legen din.

Cyklofosfamid behandling for MS

Cyklofosfamid er en injeksjon eller muntlig generiske reseptbelagte medisiner oftest brukt som en kjemoterapi stoffet til å ødelegge kreftceller. En langt mindre vanlig bruk for cyklofosfamid er behandling av multippel sklerose symptomer.

Bakgrunn

Ved hjelp av cyklofosfamid for behandling av MS er kjent som et off-label bruk, noe som betyr at det amerikanske Food and Drug Administration gir ingen godkjennelse for effektiviteten av cyklofosfamid ved behandling av multippel sklerose.

Funksjon

Cyklofosfamid undertrykker eller reduserer virksomheten til immunsystemet. På grunn av at skade på nervefibrene i MS-pasienter er sannsynlig på grunn av feilaktig funksjon av immunsystemet, har cyklofosfamid potensialet til å redusere symptomene ved multippel sklerose.

Expert Insight

En studie 2007 utført ved Istituto Nazionale Neurologico C. Besta i Milano, Italia, fant at cyklofosfamid bedret symptomer i løpet av de første 18 månedene av behandlingen med stoffet. Etter to års behandling, rapporterte pasienter som tar cyklofosfamid like mye eller flere symptomer på MS enn pasienter som ikke får behandling.

Risiko

Vanlige bivirkninger av cyklofosfamid inkluderer kvalme, oppkast og håravfall. Risiko forbundet med bruk av stoffet omfatter utvikling lymfom kreft, sterilitet, alvorlige blære infeksjoner, hjertesvikt, allergiske reaksjoner og en økt forekomst av bakterier, virus og sopp, advarer det amerikanske National Library of Medicine.

Betraktninger

Fordi cyklofosfamid utgjør en risiko for skade på fosteret, leger begrense bruken av medikamentet hos gravide kvinner med MS for tilfeller hvor det ikke er sikkert alternativ til behandlingen. Hvis du har en historie med gikt, nyre-eller leversykdom, nyrestein eller binyrene fjerning, kan det ikke være trygt for deg å ta cyklofosfamid, advarer Mayo Clinic.

Depakote Behandling av migrene

Migrene kan påvirke din evne til å arbeide, nyte en bok eller film og sosialisere. I noen tilfeller har de en markant effekt på livskvaliteten for den lidende. Depakote, en anti-convulsive medisiner fremstilt av Abbott Laboratories, kan bidra til å forhindre i det minste noen angrep.

Beskrivelse

Migrene kan føre til alvorlige, bankende smerte i templene, bak et øre eller øye, eller på en eller begge sider av hodet. Lider kan være akutt sensitive for lys og lyder. De kan bli kvalm og fysisk syk. Før smertene kommer på, kan den lidende merke blinkende lys, midlertidig tap av syn eller merkelige lukter. Migrene kan forekomme så ofte som to ganger i uken eller så sjelden som en gang i året. De kan vare i noen få timer eller to dager.

Anti-beslag medisiner

Migrenepasienter (migrenepasienter) kan hindre at deres migreneanfall ved å ta medisin mot anfall. En av disse medikamentene er Depakote. Denne medisinen virker ved å redusere angrep. Som Depakote er tatt som et forebyggende medisiner, er det betyr å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av migreneanfall. MAGNUM (Migrene Awareness Gruppe: En National Forståelse for migrenepasienter) rapporterte at migrenepasienter tar Depakote i kliniske studier hadde en "4-ukers" betyr "migrene på 3,5 i løpet av behandlingsfasen betydelig lavere enn placebo gjennomsnittlig frekvens på 5,7... . " The Food and Drug Administration har godkjent Depakote for behandling av migrene hodepine.

Hvordan Depakote Works

Depakote ble opprinnelig utviklet for å behandle epilepsi. Det har siden blitt funnet å hindre kjemiske endringer i hjernen som utløser migrene smerte, selv om det ikke kan stoppe hvert angrep. Det virker ikke når en migrene (og dens resulterende smerte) har begynt. MAGNUM påpeker at siden migrene og epilepsi er relaterte tilstander, er bruken av Depakote å forhindre migreneanfall en "lyd tilnærming."

Hvordan Depakote bør brukes

Legen din vil forskrive en daglig dose av Depakote, som du bør ta som bestilt. Du må holde en konsistent nivå av denne medisinen i blodet for at det å ha mest effekt. Ifølge MAGNUM, er den anbefalte startdosen for Depakote 250 milligram (mg) to ganger om dagen, selv om noen migrenepasienter kan ha nytte av å ta opp til 1000 mg / dag. Depakote skal tas daglig som et forebyggende medikament.

Bivirkninger

Du bør være forsiktig med å ta riktig dose Depakote. Dersom du tar for mye, kan du oppleve diaré, kramper, kvalme og oppkast, svimmelhet og håravfall. Hvis du slutter å ta Depakote, kjører du risikoen for å oppleve en økning i antall migrene.

Om binyrene Utmattelse

Adrenal utmattelse, også kjent som binyretretthet syndrom, er en av de mest under-diagnostisert sykdommer i USA. Ofte leger overse viktige indikatorer eller attributt symptomer andre årsaker. Mange ganger pasienter ender opp med følelsen som hypokondere og gi opp. Hvis du tror at du har adrenal utmattelse, kontakt legen din og fortelle dem om dine mistanker umiddelbart.

Funksjon

De binyrene er trekantede organer som ligger like over nyrene. De regulere mengden av adrenalin i systemet og også styre libido i begrenset grad. Ved hjelp av adrenalin, et hormon som forårsaker dine sanser for å skjerpe og hjerteslagene for å få fart, regulerer de kroppens "fight or flight" respons.
For eksempel, i tilfelle du trenger å handle raskt og bestemt grunn til fare eller spenning, vil binyrene pumpe denne energiskapende hormon inn i systemet ditt og gir deg mulighet til å bevege seg med hastighet og atypisk smidighet.
Adrenalin bidrar til å trekke mer blod til de store musklene i kroppen og fordøyelsessystemet er bremset ned. Dette var slik at våre forfedre å flykte en umiddelbar fysisk fare.

Betydning

Når binyrene er ikke sunt, kan de bokstavelig talt oppbrukt. Dette trøtthet fører dem til å bremse i sin produksjon av viktige hormoner og kan ikke klarer å levere nok kortisol til systemet.
Kortisol er noen ganger kalt "stresshormon" fordi det bidrar til å beskytte deg mot uventet stress. For eksempel kan det redusere følsomhet for smerte, å gjøre ting som normalt vil være for smertefullt å oppnå plutselig innenfor rammene av muligheten. Men selv når du ikke er under stress du trenger kortisol i systemet til å hjelpe deg å tenke produktivt og fungere normalt uten tretthet.

Effekter

Binyrene utmattelse er preget av trøtthet og slapphet, særlig tidlig på morgenen, 03:00 til 05:00 om ettermiddagen og rundt 21:00 på kvelden.
Du kan også oppleve kvalme og håravfall. Blodsukkernivået er vanligvis lavere enn vanlig, og du kan ha konsentrasjonsvansker og huske ting.
Hos kvinner, symptomene på PMS er mer merkbar, og både menn og kvinner kan utvikle mild depresjon.
Du kan også kreve salte eller sukkerholdige matvarer, opplever perioder med ekstremt lavt blodtrykk og kan få vekt spesielt rundt midjen.
En av grunnene til at binyrene utmattelse kan være vanskelig å diagnostisere fordi symptomene er lik de andre hormon-relaterte lidelser, slik at du kan ha å gjøre noen tester og undersøkelser for å finne ut nøyaktig hva problemet er.

Identifikasjon

Hvis du tror at du har binyrene utmattelse, så må du ta skritt for å finne og identifisere problemet. Det finnes en rekke tester tilgjengelig som kan hjelpe deg å oppnå dette. Binyrene funksjonstester måle kortisolnivå i løpet av fire dager til å avgjøre om du er lav. Det finnes også en rekke online vurderinger som kan hjelpe deg å avgjøre om binyretretthet er en faktor i din nåværende helse.
Andre tester inkluderer kortisolprøver, hormonprofiler og Atch (adrenokortikotropt hormon, et hormon som skilles ut av binyrene som påvirker dine nivåer av kortisol).
Smittetester, som alle må bestilles av lege. De innebærer å ta en eller flere av urinprøver over en periode på timer eller dager. Disse prøvene blir deretter analysert av et laboratorium for å avgjøre om du har for mye eller for lite av hormoner som er regulert helt eller delvis av binyrene.

Misforståelse

Mange tror at det å være sliten, ukonsentrert eller mildt deprimert er bare symptomer på stress. Selv om dette kan være tilfelle, kan det være en fysisk grunn til at du opplever disse symptomene. Binyrene utmattelse er et reelt, behandles problem som forårsaker disse problemene, og du bør definitivt utelukke det før du begynner å ignorere disse symptomene.

Advarsel

Langsiktig binyrene utmattelse er en alvorlig helsefare. Lavere nivåer av kortisol i systemet gjengi immunsystemet ikke klarer å jobbe, og kan føre til at du føler deg ør og å få vekt. Over tid, kan kroppen din ha alvorlige vanskeligheter utvinne fra infeksjoner, og du kan bli kronisk uvel hvis du lar denne tilstanden går ubehandlet.

Hvordan ta Hydroklortiazid for kalsium absorpsjon

Opprinnelig ment som et vanndrivende, er hydroklortiazid også indisert for å øke hastigheten som kroppen absorberer kalsium. Det virker ved samtidig redusere mengden av vann som beholdes av nyrene og øke mengden av kalsium som absorberes av nyrene. Her er hva du trenger å vite om å ta hydroklortiazid for kalsium absorpsjon.

Instruksjoner

Snakk med legen din

1. Fortell legen din dersom du er allergisk mot sulfa medisiner eller andre medikamenter.

2 Fortell legen din om eventuelle medisiner som du allerede tar, spesielt høyt blodtrykk medisiner, anti-inflammatoriske medisiner, litium, diabetes medisiner, kortikosteroider, eller vitaminer.

3 Snakk med legen din om din medisinske historie. Sørg for å nevne noen historie av diabetes, gikt, eller nyre, lever, skjoldbruskkjertel, eller parathyroid sykdom.

4 Fortell legen din dersom du er en postmenopausal kvinne. En 1984 studie i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism fant at hydroklortiazid er ikke effektiv for å fremme kalsium absorpsjon for postmenopausale kvinner.

Tar Hydroklortiazid for kalsium absorpsjon

5 Konsumere den anbefalte doseringen av hydroklortiazid i henhold til opplysninger gitt av legen din.

6 Oppbevar medisin i beholderen at det kom inn. Oppbevar den i romtemperatur og vekk fra varme og fuktighet. Ikke holde hydroklortiazid på badet.

7 Monitor for vanlige bivirkninger til hydrocholorthiazide. Vanlige bivirkninger omfatter muskelsvakhet, svimmelhet, kramper, tørste, magesmerter, kvalme, oppkast, diaré, tap av matlyst, hodepine, og håravfall. Slutt å ta legemidlet og ringe legen din dersom noen av disse symptomene er vedvarende eller alvorlig.

8 Monitor for alvorlige bivirkninger forbundet med hydroklortiazid. Slutt å ta legemidlet og ringe legen din umiddelbart hvis du opplever sår hals med feber, uvanlige blødninger eller blåmerker, alvorlige hudutslett med peeling hud, eller problemer med å puste eller svelge. Disse symptomene kan være tegn på et alvorlig helseproblem.

Hint

  • Hvis du også ta kolestipol eller kolestyramin, sørg for å ta disse stoffene i minst én time etter inntak av hydroklortiazid.

Vanlige hodebunnen problemer

En sunn hodebunn bidrar til å sikre et sunt hår. Men mange mennesker bekymre deg mer om styling håret og unnlater å ta vare på hodebunnen sin. Noen er heldige nok til ikke å ha en vedvarende hodebunnen problem, men hva er de vanligste hodebunnen problemer andre må møte?

Flass

Må ikke forveksles med tørr hodebunn, flass flak er store hvite eller brune døde hudceller i hodebunnen eller i håret som faller av på nakke og skuldre. Ofte flak er fet og kan ha en lukt. Flass lider også oppleve rødhet og kløe i hodebunnen, og ikke skikkelig og grundig skylling etter en sjampo forverrer problemet.

Tørr hodebunn

Når hodebunnen er tørr, føles det stramt, blir kløende og danner tørre hodebunnen flak som er mindre enn flass. Flak faller når håret er kjemmet eller børstet.

Fet hodebunn

Kroppen har en stor samling av kjertler i ansiktet og hodebunnen som skiller ut en fet substans som kalles talg. Dersom et overskudd av sebum er produsert, er tilstanden kalles seborrhea. Denne prosessen skjer i hodebunnen bærer ansvaret for fett hår utseende. Noen med en fet hodebunn kan føle fettete skorper når berøre hodebunnen, og han kan lage riper vanskelig på grunn av intens kløe og forårsake betennelse. Babyer opp til tre måneder gamle og voksne over 40 er mest sannsynlig å ha hodebunnen oiliness. I babyer, er tilstanden kalles vugge cap, en gul og fet skorpedannelse rundt hodet.

Hodebunnen Acne

Akne i hodebunnen er forbundet med overdrevet fet hud og kan forekommer på den øvre panne, langs hårfestet eller over hele hodebunnen. Mild hodebunnen akne er mindre og skjemaer på pannen og langs hårfestet. Mer alvorlig hodebunnen akne er stor, sort og betent; disse er vanligvis cyster forårsaket av midd, gjær, bakterier eller andre mikroorganismer. Hvis akne er virkelig ille, kan det føre til lesjoner som i stor grad skade hårsekkene og føre håret til å falle ut.

Håravfall, Tynning og Brekkasje

Hårtap, tynning og brudd påvirke folk flest som de blir eldre, selv om det kan starte i løpet av tenårene. Genetikk spiller en del i tillegg; menn med en familie historie av hårtap kan gå helt skallet, mens kvinner kan finne håret tynner ut. I gjennomsnitt mister en person opp til 100 hårstrå hver dag. I tillegg kan en person lider av hårtap, tynning eller brudd på grunn av hår trekke eller vri vaner, mangel på protein og / eller jern i kosten, eller skader fra hårpleieprodukter som tørketrommel, curling strykejern eller rett kammer, og perms.

Andre vanlige hodebunnen problemer

Små insekter uten vinger kalles hodelus er vanlig i barn i skolealder, og de forårsaker kløe og røde flekker i hodebunnen. Ringorm, en infeksjon i ytre hodebunnen lag, ser ut som en klar sirkel med hevet, orm-formet kanter som utslettet sprer seg utover.

Hva Medisin forårsaker hårtap?

Folk tenker ofte på medisinsk hårtap som en bivirkning av kjemoterapi behandling for kreftpasienter. Men mange reseptbelagte og over-the-counter medisiner føre til hårtap når de brukes i en lengre periode. Medisiner du tar for langsiktige medisinske tilstander, som for eksempel ADHD, diabetes og hjertesykdom, og kortsiktige medisinske tilstander, som for eksempel sesongmessige allergier, kan føre til hårtap.

ADHD Medisinering

Medikamenter som benyttes for ADHD, slik som Adderal og klonidin, føre til at håret synlig tynne når de brukes over en periode på flere år. Medisiner som brukes til å behandle ADHD ofte forstyrrer blodsirkulasjonen til hjernen, som gradvis fører fra sprøtt hår til håravfall.

Diabetes medisiner

Medisiner som brukes for å kontrollere blodsukkeret hos diabetikere kan føre til at håret blir sprø. Over tid vil det sprøtt hår forårsaket av blodsukker medisiner til slutt faller fra hodet. Håret faller fra hodebunnen vil først føre til usammenhengende skallethet fulgt til slutt av total skallethet hos menn og kvinner.

Allergi medisiner

Allergi medisiner er vanligvis tatt på en etter behov i løpet av våren og høsten. Selv om disse medikamentene er vanligvis brukes kort sikt, er noen Shedding av håret for å bli forventet. Fordi allergi medisiner er vanligvis brukes kort sikt, er håravfall som regel en mindre bekymring.

Anti-depressiva

Folk som er på anti-depressiva, som Zoloft og Prozac, ofte opplever skallethet. Mye som medisiner som brukes til å behandle ADHD, medisiner som brukes til å behandle depresjon kompromisser blodtilførselen til hodebunnen og hjernen, noe som fører til håravfall.

Menopause behandlinger i Women

Menopause behandlinger, for eksempel hormonerstatnings, føre til hårtap, fordi nivåene av hormoner i overgangsalderen kvinner er i en konstant tilstand av forandring. Under og etter overgangsalderen, kan hormonene også føre til at håret til å utvikle på steder hvor kvinner vanligvis ikke ville se håret slik som i ansiktet. For å bekjempe håravfall og hår vekst problemer under og etter overgangsalderen, bør kvinner rådføre seg med lege om vitaminer som fremmer sunn hårvekst.

Hjerte og kolesterol medisiner

Fordi hjerte-og kolesterolmedisiner arbeide for å bedre blodgjennomstrømningen i hjertet og blodårene, sirkulasjonen av blod til og fra hodebunnen er ofte kompromittert, noe som fører til tynt hår og skallethet. Legen kan anbefale å øke mengder av visse vitaminer i kosten.

Klimaendringer med medisinsk indusert Håravfall

Når du tar visse medisiner, nivåer av næringsstoffer og vitaminer fra maten du spiser er ofte dårlig absorberes og brukes av kroppen. Når begynner behandling ved hjelp av medisiner for ADHD, diabetes, allergier og andre forhold som er omtalt her, kan det være lurt å diskutere potensialet for hårtap med legen din. Legen kan anbefale visse vitamin og mineraltilskudd du kan ta for å forhindre håravfall mens du bruker disse medikamentene.

Kjemoterapi er bivirkninger på hjertet

Kjemoterapi er en behandling som bruker en eller flere medisiner for å drepe kreftceller. Visse kjemoterapi medisiner kan skade friske celler. Denne skaden kan føre til bivirkninger som kan påvirke hjertet eller andre organer. De fleste bivirkningene er forbigående, men det er en sjanse for permanente endringer eller skade på hjertet. Eventuelle bekymringer bør diskuteres med en lege basert på de spesielle kjemoterapi medisiner som administreres.

Kardiomyopati

En mulig bivirkning er svakhet i hjertemuskelen, kalt kardiomyopati. Kardiomyopati kan ikke dukke opp i løpet av behandlingen, men synes mange år etter kjemoterapi. Personer med eksisterende hjertesykdommer kan gis alternative kjemoterapi medisiner.

Kardio

En bivirkning på hjertet fra kjemoterapi kalles kardiotoksisitet. Begrepet kardiotoksisitet refererer til generelt hjerteskade, og kan føre til tidlig eller sen hjerteskade. Tidlig skade kan skje umiddelbart, eller innen én til to dager etter at kjemoterapi medisiner er gitt. Late skader begynner vanligvis omtrent ett år senere, og kan dukke opp til to eller tre år etter kjemoterapi. Når kardiotoksisitet er alvorlig, kan det føre til hjertesvikt.

Uregelmessig hjerterytme

Uregelmessig hjerterytme kan oppstå som en bivirkning av kjemoterapi. Dette kan være forårsaket av kjemoterapeutiske medikamenter eller medisiner som er gitt til å redusere andre bivirkninger av kjemoterapi. Hvis dette skjer, varsle lege så snart som mulig, spesielt hvis det er ledsaget av smerter i brystet og kortpustethet. Dette kan være et tegn på et hjerteinfarkt.

Hjertesykdom

Visse kjemoterapi medisiner kan øke risikoen for hjertesykdom. Mange av medisiner gitt kan være skadelig for hjertet forårsaker midlertidig eller permanent skade, er med år etter behandling gjort. Snakk med en lege om alle mulige bivirkninger på hjertet fra cellegift for å veie fordeler og risiko. Pasienten bør informeres om eventuelle eksisterende hjerteproblemer.

Betydelig

Risikoen for kjemoterapi sideeffekter på hjertet er i forhold til levetiden dose av de forskjellige medikamenter. Hjerteproblemer er sjeldne når kjemoterapi medisiner er gitt i trygge doser. En lege vil nøye overvåke mengden pasienten får, og ta hensyn til eventuelle eksisterende hjerte problemer av pasienten. Når kjemoterapi er mottatt sammen med stråling, kan risikoen for hjerteproblemer øker. Noen av de vanligste bivirkningene som kan oppstå under kjemoterapi inkluderer, munnsår, kvalme, oppkast, håravfall, diaré, tretthet og smerter. Pasienten kan få andre medisiner for å lette disse vanlige bivirkninger fra kjemoterapi.

Hva er årsakene til tap av hår?

Hair er en av de viktigste funksjonene som definerer vår ser ut. Dette gjelder for menn, men gjelder spesielt for kvinner. Det er vanlig å miste noen hårstrå når børsting eller sjamponering, men når håret virkelig begynner å merkbart falle ut folk vil gå inn i panikk-modus. Problemet er økende, og bokstavelig talt millioner av mennesker lider av hårtap årlig. Det er grunner til at folk mister håret - noen er seriøse og andre er ikke så alvorlig - men det er en god idé å forstå hva som forårsaker hårtap og å vite at det er vanligvis reversibel.

Dårlig ernæring

Noen ganger når folk er kosten de har en tendens til å mangle næringsstoffer, spesielt jern. Dette kan føre til hårtap. Når det er håravfall og dårlig ernæring er den skyldige det kalles Nutrition Mangel Follicle (NDF). Det er vanlig for vegetarianere å mangle vitamin B12, som også kan føre til hårtap. Mangel på jern eller sink kan også føre til hårtap.

Medisiner og sykdom

Det finnes en rekke medikamenter som behandler depresjon, gikt, høyt blodtrykk, hjerteproblemer og leddgikt som kan føre til hårtap. Orale prevensjonsmidler har også vært kjent for å føre til hårtap hos kvinner. Visse sykdommer som lupus og diabetes har vært forbundet med hårtap. Mennesker som gjennomgår strålebehandling eller cellegift nesten alltid oppleve hårtap. Det er visse infeksjoner som kan påvirke hodebunnen og kan føre til hårtap. Ringorm er en av disse soppinfeksjoner; men hvis infeksjonen er behandlet, vil håret vokser tilbake.

Hormonelle endringer

Endringer i hormoner og hormonelle ubalanser er kjent for å forårsake hårtap. Noen ting som kan forårsake hormoner for å bli ubalansert er graviditet, stopper p-piller, fødsel, overgangsalder eller en overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen. Når hormonelle endringer er den skyldige selve hårtap kan ikke være umiddelbar og kan faktisk begynne opp til et par måneder senere.

Hårbehandlinger

Kjemikaliene som brukes i håret behandling kan også føre til at håret til å falle ut. Disse kjemikaliene kan være svært tøffe og skade håret alvorlig når du farger, fargetone, blekemiddel, få en permanent eller rette håret. Det kan begynne med håret faktisk bryte før det begynner å falle ut. De som style håret for mye eller børste det også kraftig kunne lide hårtap.

Trichotillomania

Trichotillomania er en mental tilstand der folk ikke kan kontrollere trangen til å trekke håret ut. Disse menneskene vil trekke ut håret på hodet og til og med hår på øyenbrynene eller øyevipper. Folk som har denne tilstanden ofte mister håret i flekker på hodet.

Symptomer på lymfødem

Lymfødem er en tilstand som oppstår når lymfesystemet blir hindret. Lymfesystemet er et nettverk av lymfeårer som frakter lymfe væske i hele kroppen din. Når en blokkering oppstår i lymfeårer, kan væsken ikke renne riktig, og bygger seg opp i den myke vev i kroppen som resulterer i hevelse. Hevelse inntreffer i armer og ben, men kan påvirke andre deler av kroppen. Det finnes ingen kur for lymfødem, men tilstanden kan kontrolleres.

Årsaker

Lymphedema kan være forårsaket av kirurgi, infeksjon, kreft og skade. Kirurgisk fjerning av lymfeknuter å oppdage kreft kan overbelaste gjenværende lymfeknuter og forårsake en opphoping av lymfe væske. Kreftceller kan blokkere lymfekar hvis en svulst vokser nok til å hindre væskestrøm. Infeksjon kan angripe dine lymfeknuter og fartøy sperrer væskestrømmen og forårsaker lymfødem.

Arm og ben Symptomer

Lymfødem symptomer i armer og ben har en tetthet eller tyngde i dine lemmer, begrenset utvalg av bevegelse, hevelse i lemmer som kan utvide til dine hender og føtter og en verkende i beina. Du kan føle svie eller kløe i bena eller tærne og har problemer med å flytte en joint i armen eller beinet. Andre symptomer kan være en herdende eller fortykkelse av hud og tilbakevendende infeksjoner i de rammede kroppsdeler.

Andre lymfødem Symptomer

Andre symptomer som kan følge lymfødem inkluderer problemer med å sove og håravfall. Klær, sko, klokker og smykker kan føles stram og ikke passer ordentlig.

Diagnose

Når legen mistenker lymfødem, vil han bestille imaging tester for å undersøke lymfesystemet. I en radionuklide bildebehandling, er du injisert med svakt radioaktivt fargestoff og deretter skannet. Bildene vil vise hvor fargestoffet er i bevegelse gjennom lymfekar og hvis de er blokkert eller ikke. En MR og CT scan vil vise vev i armer og ben, og hvis lymfødem er til stede.

Behandling

Behandling vil kontrollere og lindre symptomer. En fysioterapeut kan gi deg milde øvelser som oppfordrer lymfe væske til å flytte ut av dine lemmer. Bandasjerer den berørte arm eller ben tillater væske å pumpe ut av lem tilbake i stammen av kroppen din. Bandasjer bør strammeste på fingre eller tær og løsere som de går opp lem. Massasje terapi flytter væske til lymfeknuter der det kan renne. Ikke bruk massasje hvis du har infeksjon, blodpropp eller hjertesvikt, eller har fått strålebehandling. Komprimering plagg er ermer eller strømper som komprimerer lem å stimulere flyten av lymfe væske. Alltid konsultere legen din om hvilken behandling som vil være best for deg.

Kjemoterapi Positivt og ulemper

Kjemoterapi er en intens medisinsk behandling brukes til å drepe skadelige celler. Kjemoterapi er oftest brukt til å behandle kreft på grunn av den raske vekst av kreftceller, men kan også brukes til å behandle benmargs sykdommer og immunsystem forstyrrelser.

Effektivitet

Kjemoterapi er svært effektiv på å ødelegge skadelige celler og krympe svulster. Dosen kan endres avhengig av den ønskede virkning, slik som å redusere størrelsen av en svulst eller eliminere eventuelle kreftceller som er igjen etter en operasjon.

Lengde

En fordel med kjemoterapi er at det kan være en poliklinisk prosedyre slik at det ikke nødvendigvis krever en overnatting på sykehuset.

Behandlingstyper

Kjemoterapi er fordelaktig fordi den kan anvendes på en rekke forskjellige måter, inkludert kremer, piller og infusjoner. I tillegg, hvis kjemoterapi blir administrert for å eliminere enhver kreft etter kirurgi, en liten plate kan settes inn ved slutten av operasjonen.

Short-Term bivirkninger

Når du gjennomgår kjemoterapi vil du sannsynligvis oppleve en rekke kortsiktige bivirkninger, inkludert håravfall, trøtt og svimmel, redusert blodverdier og kaster opp.

Long-Term Farene

Kjemoterapi kan forårsake infertilitet samt skade på hjerte, lunger og nyrer. Det kan også føre til redusert bentetthet.

Hva er farene av borsyre?

Det er mange farer forbundet med den kjemiske borsyre. Borsyre eksponering gjør graviditet vanskelig. Det er veldig skadelig for nyfødte babyer. Det er mange symptomer som kan indikere om du har blitt forgiftet av borsyre. Det er nødvendig å handle umiddelbart hvis du søler et produkt som inneholder borsyre på deg selv eller svelge noe som inneholder det.

Identifikasjon

Borsyre er en vanlig ingrediens som finnes i mange husholdningsprodukter. Det er en kraftig plantevernmiddel som er spesielt kjent for å drepe kakerlakker, lopper, maur, Sølvkre og vann bugs. Mens de fleste av produktene som inneholder borsyre er greit for sporadisk bruk, kan misbruk av produkter som inneholder det være farlig. Når det brukes for mye eller forbrukes, borsyre forårsaker alvorlige sykdommer, håravfall og hudreaksjoner. Den primære fare for borsyre er forgiftning, noe som kan være livstruende.

Graviditet Farene

Borsyre eksponering under graviditet fører til et foster for å gå ned i vekt og oppleve mindre skjelettendringer. Menn som jobber i borsyre produksjon i mange år har lavere antall spermier og mindre sperm motilitet (som betyr et færre antall sædceller kan bevege seg mot en av en kvinnes egg).

Farene for nyfødte

Borsyre er noen ganger brukt til å desinfisere barnehager eller for å behandle bleie utslett hos babyer. Babyer som er kronisk utsatt for borsyre erfaring diaré, vekttap, kramper, oppkast, utslett og noen ganger død på grunn av forgiftning.

Betydning

Farene ved borsyre er viktig fordi den kjemiske brukes i så mange vanlige husholdningsprodukter. Noen eksempler er hud salver, munnskyllevann og bearbeidet mat. Emaljer, hud lotion, maling, medisinert pulver, fotografering kjemi, antiseptiske midler og astringents inneholde alle ofte borsyre.

Symptomer

Annet enn døden, tegn på borsyre forgiftning inkluderer blemmer, feber og lavt blodtrykk. Du kan kollapse, har kramper eller falle i koma. Andre, mindre alvorlige symptomer inkluderer døsighet, mangler ønske om å gjøre noe, og urinering mindre (eller ikke i det hele tatt). Ansiktsmusklene, hender, armer, ben eller føtter kan også nappe hvis du har borsyre forgiftning.

Advarsel

Vær forsiktig med å spray for mye borsyre på madrass hvis du bruker den til å drepe veggdyr. Hvis du får et produkt som inneholder borsyre på huden din, fjerne den ved å vaske det berørte området grundig. Gå til en lokal sykehusets legevakten umiddelbart hvis du har svelget et produkt som inneholder borsyre. Ta beholderen med deg hvis det er mulig og huske den tiden det ble svelget, samt mengden svelging.

Stråleindusert Effekter

Stråling er brukt til å beskrive prosessen med ioniserende atomer. Den er vanlig brukt i sykehus eller medisinske innretninger for behandling av tumorer og kreftsykdommer, kjent som strålebehandling. Mens ofte lykkes i å redusere eller eliminere kreftceller, er det en farlig form av terapi på grunn av de tallrike strålingsinduserte effekter som ofte følger den.

Vevsskade

Vevsskade forårsaket av stråling forekommer på et molekylært nivå. Stråling kan skade eller ødelegge vev gjennom en prosess kjent som ionisering (den løsner elektroner delt mellom molekylærbindinger i vev). Dette ødelegger molekylær forbindelse og forårsaker vev for å bryte ned. Resultatet kan være skadelig, for eksempel åpne sår i huden eller organskade. Imidlertid kan strålingen også hjelpe kroppen ved å ødelegge kreftvev.

Kvalme

Kvalme er vanligvis oppleves etter en person har gjennomgått strålebehandling. Kvalme post-terapi varierer fra mild kvalme til akutt oppkast. Det oppstår vanligvis to til flere timer etter behandling. Normalt pasienter akklimatisere seg til behandling jo lenger det utvikler seg og opplever mindre kvalme over tid.

Slimhinner

Stråling irriterer slimhinnene og antennes når den blir administrert til munn, nese, tarm, rectum, spiserør, mage eller lignende mykt vev. Avhengig administrasjonsstedet, kan en person oppleve diaré, magekramper, hoste, heshet, smertefull vannlating eller lignende symptomer. Når utsatt for stråling, slimhinner tendens til å dehydrere og utvikle en filmy omslag som minner om død, flassende hud. Dette er fortsatt vanligvis inntil de underliggende vev er leget.

Håravfall

En person vil ofte mister håret etter å ha blitt utsatt for stråling. Dette skjer kun på en del av kroppen til hvilken strålingen administreres. Dermed gjør skallethet ikke forekomme som et resultat av bestråling påføres et område under hodet, slik som i magesekken.

Fatigue

Fatigue er kanskje den vanligste bivirkningen av stråling. Fatigue er preget av akutt følelse av tretthet eller mangel på energi. Det er ikke bedre av søvn og kan vare i flere måneder av gangen.

Senskader

Flere effekter kan oppstå uker eller år etter stråling. Arrdannelse i blodkar eller bindevev noen ganger fører til atrofi og dårlig blodgjennomstrømning. En person som utsettes for stråling har en høyere risiko for genetisk mutasjon, som ofte påvirker bestått av kromosomer til barn. Leukemi, kreft i benmargen, kan også oppstå fordi stråling svekker og skader benvev. Men sjansene for en sammentrekning eller tilbakefall av leukemi er svært liten.

Hva er Kjemoterapi laget av?

Kjemoterapi er en form for behandling som bruker lab opprettet eller naturmidler for å drepe kreftceller vokser i kroppen din. Når kjemoterapi anvendes, kan forskjellige bivirkninger som resulterer samt komplikasjoner. Selv om mange former for kjemoterapi behandlinger bruker naturlige plante alkaloider, ønsket resultat av kjemoterapi medisiner er å oppsøke og ødelegge celler. Det er på grunn av dette celledød som skaper hvilke effekter du kan oppleve fra kjemoterapi.

Kjemoterapi History

Utilsiktet eksponering for en gruppe militære personer under andre verdenskrig viste at disse mennene hadde en senket blodceller. Det ble da antatt at kanskje en agent i den sennepsgass ville ha resultatene på kreftceller. Ifølge American Cancer Society, ble pasientene som led av avanserte lymfomer injisert intravenøst ​​med sennepsgass for å fastslå effekten av gassen på sin kreft. Selv om effektene viste seg å være gunstig, forbedringer kun var midlertidig. Det var da forskere studerte andre komponenter som kunne tilby affektive resultater på de som utviklet kreft.

Plant Alkaloids

Plant alkaloider er designet for å angripe kreft på et visst stadium av kreft. Forskjellige former for plante alkaloider blir brukt i kjemoterapi medisiner. Slike alkaloider inkluderer vinkaalkaloider avledet fra periwinkle anlegget. En annen type alkaloid er taxaner, som stammer fra Stillehavet Yew treet. Ifølge Mesothelioma Resource Center, vinkaalkaloider og taxaner bidra til å hindre at celler fra replikere og multiplisere. Cancercelledød resultater fra å ta kjemoterapi medisiner avledet fra plante alkaloider. Noen vanlige merkenavn inkludere Vinblastine, Vinorelbine, Paclitaxel og docetaxel.

Antitumor Antistoffer

Ifølge Chemo Care, et nettsted presentert av Scott Hamilton, antitumor antistoffer referere til medisiner som bruker sopp avledet fra Streptomyces. Slike medisiner brukes i alle faser av kreft. Antitumor medikamenter virker som andre kjemoterapibehandlinger i å ødelegge kreftceller, så vel som forsøk på å hemme veksten av nye kreftceller. Eksempler inkluderer Mitomycin, Daunorubicin og Dactinomycin.

Antimetabolites

Antimetabolitter er en type medikament som består av nesten samme materiale dine metabolitter er laget av. Kroppen din inneholder metabolitter å bryte ned maten og bruker mat som lagret energi. Maten kan omdannes til proteiner, DNA eller andre cellestrukturer i kroppen din. Antimetabolites er mye som dine metabolitter. Imidlertid, når en antimetabolitt invaderer en kreftcelle, er cellen ute av stand til å dele seg og formere seg. Noen behandlinger inkluderer Metotreksat, fludarabin og Foxuridine.

Effektene av kjemoterapi

Ikke alle er forventet å oppleve de samme symptomene forårsaket av kjemoterapi. Bivirkninger kan være mange og varierte, og du kan eller kan ikke lider av slike effekter. Ifølge Mayo Clinic, kan de vanligste effekter forårsaket av cellegiftbehandling inkluderer håravfall, kvalme og oppkast, forstoppelse, tap av appetitt og tretthet. Din lege kan diskutere fordelene med kjemoterapi, samt mulige bivirkninger og komplikasjoner, som for eksempel hjerteproblemer, nerveskader, eller liten mulighet for å utvikle en ny kreft. Motta kjemoterapi alltid oppveier eventuelle effekter og risiko som en måte å behandle kreft.

Binyre behandling med Resepter

Binyrene slipper støtte kjemikalier inn i kroppen for å hjelpe det å håndtere stress. Under visse forhold kan binyrene enten under eller over produsere hormoner. I begge tilfeller, er behandling med legemidler anbefalt.

Adrenal Fatigue

Sekundær adrenal insuffisiens, kjent som binyretretthet, oppstår når kortisol produksjonen svikter på grunn av hypofysen ikke produserer nok adrenocorticotropin (ACTH) sier National endokrine og metabolske sykdommer Information Service. Leger fore syntetisk kortisol i form av et glukokortikoid, slik som hydrokortison, i tablettform som skal tas 1-3 ganger per dag for behandling.

Addisons sykdom

Skadede binyrene kan forårsake Addisons sykdom, eller primære binyreinsuffisiens. Ifølge National endokrine og metabolske sykdommer Information Service nettside, denne tilstanden er også behandlet med syntetisk kortisol. Når aldolsterone produksjon beviser utilstrekkelig under et tilfelle av Addisons sykdom, leger ofte anbefaler en resept for fludrocortisones acetate å gjenopprette aldolsterone nivåer.

Cushings syndrom

Når kroppen blir utsatt for langvarig, høye nivåer av kortisol, kan Cushings syndrom eller hyperkortisolisme oppstå. Legemidler som hjelper til å kontrollere overflødig kortisolnivå inkluderer ketokonazol, aminoglutetimid og metyrapone.

Svulster

Adrenal svulster kan føre til en over eller under produksjon av steroidhormoner. Kjemoterapi behandlinger hjelpe til å kontrollere, og muligens forhindre krymping, tumorer. Ifølge American Cancer Society hjemmeside, er den hyppigst forskrevne kjemoterapi narkotika mitotane.

Bivirkninger

Kortikosteroidbivirkninger inkluderer kvalme, hodepine, søvnløshet, angst, akne, og depresjon. Alvorlige bivirkninger er hudutslett, hevelse i ansikt, ben eller ankler, synsproblemer og muskelsvakhet. Bivirkningene av cellegift er kvalme, tap av appetitt, håravfall, munnsår, utslett, tretthet og blåmerker.

Hva er overflødig jern Innskudd i kroppen som kalles?

Overflødig jern innskudd dannes i kroppen når underliggende omstendigheter fremme unormal forekomst av jern absorpsjon i ulike organer og vev. Denne tilstanden --- kalt jernoverskudd --- kan være forårsaket av genetiske eller ervervede faktorer.

Betydning

Selv milde tilfeller av jernoverskudd kan utløse skade i vitale organer og øke risikoen for å utvikle en rekke plager, blant annet hjertesvikt, hjerteinfarkt, leverkreft, leddgikt og diabetes, ifølge Iron Disorders Institute.

Genetiske årsaker

Normalt styrer kroppens jern absorpsjon gjennom handlingene til en rekke gener, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. The Iron Disorders Institute siterer genetiske forhold som kan føre til jernoverskudd som inkluderer hemokromatose, talassemi, sigd anemi og visse enzymmangel.

Ikke-genetiske årsaker

Ikke-genetiske årsaker er høye nivåer av jerntilskudd og gjentatte blodoverføringer, bemerker Iron Disorders Institute.

Symptomer

CDC og jern Disorders Institute sitere potensielle symptomer på jernoverskudd som inkluderer felles eller magesmerter, tretthet, håravfall, impotens, infertilitet, forhøyet blodsukker, depresjon, vekttap, svakhet og tidlig debut av overgangsalder.

Behandlinger

Behandling av jernoverskudd krever en reduksjon av jerninnholdet i blodet, rapporterer Jern Disorders Institute. Metoder for reduksjon inkluderer blod drenering, blodgivning og chelation (kjemisk fjerning) av blod jern.

Tegn og symptomer på Hansens sykdom

Hansens sykdom, ellers kjent som spedalskhet, er forårsaket av en infeksjon fra bakterien Mycobacterium leprae. Tegn og symptomer ofte dukker opp år etter første infeksjon. Sykdommen påvirker huden, øvre luftveier og perifere nerver. Kjenne tegn og symptomer på Hansens sykdom er avgjørende for å motta en tidlig diagnose. Behandle sykdommen på et tidlig stadium hindrer potensielt alvorlig nerveskader og påfølgende uførhet.

Nummenhet

Ifølge New Zealand Dermatologisk Society, en av de mest vanlige tidlige tegn på Hansens sykdom er nummenhet, som begynner i fingertuppene og tær. Vanligvis har den første følelse som går tapt er oppfatningen av temperaturen. Etterpå sakte svinner sensasjon, som begynner med et lett trykk, smerte / verking og til slutt fast trykk.

Hudlesjoner

En av de viktigste symptomer lepra er tilstedeværelsen av lesjoner på huden. Utgangspunktet, kan lesjonene presentere som bleke flekker på huden før de ble en klar lesjon. Den type skade er i stor grad bestemmes utfra kategorien av sykdommen: tuberculoid, border tuberculoid, borderline borderline, border lepromatous eller lepromatous. Tuberculoid spedalskhet er en mild form av sykdommen. De border kategorier er preget av en økende mengde lesjoner og sykdom avansement. Lepromatous spedalskhet er kjent for avanserte symptomer, for eksempel nevrologiske skader, og er den mest alvorlige formen av sykdommen. Lesjoner kan bli hevet, flat, lys eller mørk farget og bli tørr med håravfall på stedet. Lesjon typer har en enkel røde flekker med definerte og forhøyede grenser, mange med ujevn fasong patcher, lesjoner av varierende størrelser og former, og områder som synes ligner på inverterte tallerkener.

Avanserte Symptomer

Uten behandling kan Hansens sykdom forårsake betydelige fysiske endringer. Huden over pannen og på armer, ben og øreflipper blir fortykket, øyevipper og bryn mister håret og formen på nesen kan kollapse eller bli forvrengt. Sensitivitet overfor lys, grønn stær og blindhet kan resultere når sykdommen involverer øynene. Menn kan vise tegn på gynecomastia (unormalt forstørret brystene) eller erfaring sterilitet på grunn av innskrumpede testikler. Pasientens tale kan bli hes hvis strupehodet er involvert, og infeksjoner i de indre organer kan resultere i forstørrede lymfeknuter eller forstørret lever.

Laboratory Bekreftelse

Ifølge National Hansens sykdom Program, er det ingen blod eller hud tester som kan bekrefte en diagnose av Hansens sykdom. Leger må utføre en hud biopsi for å bekrefte tilstedeværelsen av sykdommen. Skin biopsier kan avsløre inflammatoriske celler som kalles granulomer. Laboratories kan også bruke en spesiell flekk å vise syrefaste bacilli, en type bakterier som er formet som en stang og tilhører familien Mycobacterium. Antallet av syrefaste staver tilstede varierer i samsvar med den type spedalskhet.