adcov.com

årsaker til blæreirritasjon

Årsaker til hyppig vannlating hos barn

Det kan være frustrerende når din tidligere toalett-trent barnet begynner å ha hyppig vannlating og urin ulykker. Hyppig vannlating hos barn kan føre til inkontinens i løpet av dagen eller over natten, og kan forårsake forlegenhet og sosial tilbaketrekning i barnet ditt. Ifølge Mayo Clinic og National Center for Diabetes, Digestive og nyre sykdommer, årsaker til hyppig vannlating hos barn inkluderer livsstilsfaktorer og blære lidelser.

Slow Development

Utvikling av et barns evne til å holde urin i kan oppstå langsomt og kan føre til hyppig vannlating, særlig om natten mens hun sover.

Kapasitet

Barn har mindre blærekapasitet enn voksne gjør, og er ikke i stand til å holde så mye urin så lenge som en voksen kan.

Følelser

Hvis barnet opplever følelsesmessig stress eller angst, hyppig vannlating og urin ulykker kan forekomme, noe som og kan resultere i enda mer angst.

Vaner

Drikke en stor mengde vann, juice eller koffeinholdige brus kan føre til at barnet å produsere en overdreven mengde urin, spesielt på natta.

Infeksjoner

Hyppig vannlating kan være forårsaket av blære eller urinveisinfeksjoner. Disse typer infeksjoner er mer vanlig hos jenter som følge av spredning av vaginal bakterier til urinveiene.

Blæreforstyrrelser

Strukturelle problemer av blæren, nyrene eller urinveiene, samt blæreirritasjon på grunn av allergiske reaksjoner på matvarer eller medisiner, kan føre til hyppig vannlating hos barn.

Årsaker til Oftalmologisk Migrene

Oftalmologisk migrene er en lite kjent form for migrene. Oftalmologiske eller okulær migrene kalles tause migrene, fordi de kan forekomme med eller uten hodepine er til stede. De kjennetegnes ved en visuell forstyrrelse som opptrer på det ene øyet. Mange oftalmiske migrenepasienter (personer som har migrene) beskrive migrene som om de kikket gjennom et sprukket glass vindu. Andre migrenepasienter beskriver sin visuelle feltet som å ha en Forstørrings- blind spot (scotoma), blinkende lys (scintillations) eller forvrengt syn (metamorphopsia) med bølgete eller hakkete linjer. Dessverre har leger ikke fullt ut forstå årsakene til oftalmisk migrene.

Teoretiske Årsaker

Gjeldende hypoteser for årsaker til oftalmiske migrene inkluderer en vaskulær krampe eller periodisk innsnevring i blodårene som ligger bak øynene, endringer i blodtilførselen til deler av hjernen som er ansvarlig for syn, problemer innenfor nervebaner eller kjemi i hjernen. Ifølge Dr. Todd Troost, en anerkjent ekspert på området migrene, familien predisposisjon for denne spesifikke type av migrene er "lik den som er forventet i alle pasienter med migrene innledes med visuell aura". Han mener at disse typer migrene er mer vanlig hos kvinner enn hos menn.

Generelle Triggers

Dr Jeff McDougall antyder oftalmiske migrene kan være forårsaket av kroppens nevrologiske respons på triggere som "medisiner, hormonelle endringer, blinkende lys eller kjemikalier i matvarer." De fleste forskere er enige med McDougall; bevis har knyttet følgende miljø og hormonelle faktorer for å utløsende oftalmiske migrene: tap av søvn eller avvik fra normal søvn tidsplaner; premenstruelle endringer; p-piller; vær eller barometrisk trykkendringer; sterk parfyme eller lukt; Strobe, blinkende eller skarpt lys

Mat og drikke Triggers

Mat og drikke triggere ser ut til å være mer individualisert enn de miljømessige og hormonelle utløsere blant oftalmiske migrenepasienter. Triggere knyttet til denne type migrene er: alkoholbruk; kunstige søtstoffer (spesielt aspartam); koffein; stress eller spenning; kjemikalier som finnes i mat (fargestoffer eller konserveringsmidler, for eksempel MSG eller nitrater); tyramin, en aminosyre (finnes i rødvin, alderen ost, røkt fisk, kylling lever, fiken og kalkun); peanøttsmør; meieri; og enkelte andre matvarer som sitrusfrukter, sjokolade, skalldyr, nøtter eller gjæret eller syltet mat.

Natrium

Det er antatt at natrium kan påvirke de væskenivåer og presset i hjernen. Den nåværende antakelse er at fjerning av salt fra kosten til en oftalmisk migraineur kan redusere antallet av oftalmiske migrene. I en mye omtalt studie av New England Journal of Medicine, kalt DASH-Sodium Trial, ble det påvist at de som reduserer deres totale forbruk av natrium vil redusere antall hodepine de opplever. Det har ikke vært en oppfølgingsstudie med bare oftalmiske migrenepasienter som testes, fordi oftalmisk migrene er en relativt sjelden sykdom, og dermed gjør det vanskelig å studere. Imidlertid er leger advarer pasienter med ulike typer migrene, inkludert øyen migrene, å kutte ned på saltinntak.

Stress

Stress er en tilknyttet risikofaktor med oftalmiske migrene. Den kroppens stressrespons fører til en rekke endringer i hormoner i kroppen. Disse kan endre søvn og menstruasjonssykluser, forstyrre væskebalansen og føre til humørsvingninger. Det er en link mellom oftalmiske migrene og depresjon. Gjennom bruk av avspenningsteknikker, tilstrekkelig hvile og meditasjon, stress-reduksjon oppstå.

Forebygging

Unngå triggere er den beste forebygging mot utbruddet av migrene, inkludert øyen migrene. I noen individer, triggere er vanskelig å fastslå. Det er nyttig å holde en migrene journal for å registrere utbruddet av migrene, miljøfaktorer, medisiner, hormonelle endringer og nivåer av stress som er erfarne. Omtaler dette tidsskriftet selv og med en lege for å hjelpe avgrense triggere.

Betraktninger

Oftalmologisk migrene er i motsetning til andre typer migrene, ved at de først og fremst rammer øynene. Denne spesielle type migrene varer vanligvis 15 minutter til flere timer; Men i sjeldne tilfeller skaden til det visuelle feltet kan være permanent. Som med andre typer migrene, er den personen som opplever denne type migrene ofte utmattet ved avslutningen av opplevelsen. Under oftalmisk migrene og umiddelbart etterpå, resten som er vist å gi noen fordel for migrenepasienter. Oftalmologisk migrene kan være farlig, fordi de påvirker din visjon og dermed gjøre en utsatt for ulykker. Varsle legen din hvis dette er en ny symptom for deg eller om disse typer migrene forekommer med økende frekvens.

Årsaker til Feet & Leg Hevelse

Hevelse i bena og føttene kan være smertefullt og gjøre det vanskelig for deg å få skoene dine på, flytte rundt eller bo i en stilling i lengre tid. Hvis hevelse i leggen eller foten er ledsaget av symptomer som feber eller smerte, eller plutselig blir verre, kan rask medisinsk evaluering være nødvendig. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, årsaker til hevelse i bena og føttene inkluderer medisinske tilstander og visse livsstilsfaktorer.

Livsstil

Hvis din livsstil innebærer hyppige reiser med fly eller bil eller langvarig stående, eller du er overvektig, kan disse faktorene føre til eller forverre eksisterende hevelse i leggen eller foten.

Medisinske tilstander

Hevelse i leggen og foten kan være forårsaket av medisinske tilstander som åreknuter, legg infeksjoner, underernæring, graviditet, nyresvikt eller blodpropp, som kan være livstruende.

Medisiner

Tar visse typer medisiner kan føre til hevelse i bena og føttene, inkludert hormonterapi og hormonell prevensjon, kalsiumkanalblokkere, antidepressiva og syntetiske steroider.

Komplikasjoner

Hevelse i leggen eller foten som er venstre ubehandlet kan føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner inkludert vev død som kan føre til behov for amputasjon.

Forebygging / løsning

Omsorg for deg selv ved å heve bena over brystet mens du hviler, stretching og beveger bena og spise en lav salt diett kan forhindre hevelse i leggen eller foten blir verre.

Advarsel

Dersom hevelsen i bena og føtter er ledsaget av feber, hevelse andre steder i kroppen, magesmerter eller manglende urin, eller plutselig blir verre, kan akuttbehandling være nødvendig for å forebygge livstruende komplikasjoner.

Årsaker til lavere mage & Testicular Pain

Testiklene er en svært skjøre området på den mannlige anatomi, mye som brystene på en kvinne. Når det gjelder den nedre mage og testicular området, kan smerte noen ganger oppstå. Noen ganger smerten kan være ganske alvorlig, men det betyr ikke nødvendigvis at det er noe alvorlig.

Torsion

Testikkeltorsjon er en tilstand der sædlederen blir vridd og kutter blodtilførselen til området rundt pungen og testiklene. Dette er vanligvis forårsaket av en genetisk predisposisjon, eller det kan være et resultat av intens trening. Minimal invasiv kirurgi er behandling for denne tilstanden, og det må gjøres raskt.

Infeksjoner

Det er et par infeksjoner som kan oppstå i testikkelområdet som kan forårsake smerte. De kalles orchitis og bitestikkel. Disse infeksjonene er forårsaket av en komplikasjon til en virussykdom eller en urinveisinfeksjon.

Skade

En åpenbar årsak til smerter i nedre mage-og testikkelkreft området er fra å bli truffet der. Dette kan skje mens du spiller en sport eller det kan være et resultat av å bli sparket.

Brokk

Hernias skje når det er en pause eller svakhet i veggen av magen og en del av tarmen faktisk presse gjennom hvilket kan føre til smerter. Behandlinger for brokk involverer kirurgi der den delen av tarmen som stikker ut blir skjøvet tilbake i og revet magemuskelen blir reparert. Men hvis brokk er liten, blir behandlingen bare venter og ser på.

Nyre Stomes

Nyrene er ansvarlig for evakuering av urin fra kroppen. Ofte får de harde forekomster av kalsium bygget opp inni dem som er kalt nyrestein. Når de får gått fra kroppen, kan de forårsake alvorlige smerter.

Årsaker til leverforstørrelse

Leveren er en av de største organer i kroppen. Dens funksjoner omfatter filtrering av blodet, som produserer galle og aminosyrer, og som tjener som oppbevaringssted for glukose. Når leveren blir forstørret eller "fet", kroppen kan lide alvorlige bivirkninger, hvorav noen kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Her er noen av faktorene som forårsaker hepatomegali eller forstørrelse av leveren.

Hjertesvikt

Hjertesvikt kompromisser hjertets evne til å pumpe blod. Når blodet blir overbelastet på høyre side av hjertet, fører det til at leveren til å bli forstørret.

Alkoholbruk

Når store mengder alkohol forbrukes over en lang periode, kan leveren bli svekket. Fordi leveren behandler alkohol, overworks dreven drikking orgelet. Dette kan føre til en fettlever, og til slutt til en mer alvorlig tilstand som kalles cirrhose, eller herding av leveren.

Hemokromatose

Hemokromatose er en tilstand hvori det er en overdreven mengde av jern i kroppen. Ved store organer som hjerte, bukspyttkjertelen og leveren forsøke å absorbere ekstra jern, de blir forstørret.

Kreft

Når en lever er kreft, kan svulster utvikle seg og vokse, forårsaker orgelet til å bli forstørret. Leverkreft er vanligvis en sekundær type kreft, noe som betyr at det utvikler seg når kreft som stammer fra andre områder av kroppen sprer seg til leveren.

Hepatitt

Hepatitt - særlig hepatitt A, B og C - kan føre til at leveren til å bli forstørret. Fordi hepatitt er viral, kan den overføres ved hjelp av skitne nåler, inges avføring, ved utveksling av kroppsvæsker med en infisert person via seksuell aktivitet eller ved blodoverføringer.

Alkoholfrie fatty leversykdom

Alkoholisk fettleversykdom, sett i mennesker med fedme, diabetes eller høyt kolesterol, fører til en akkumulering av fett i leveren. Resultatet er betennelse og påfølgende utvidelse av leveren.

Andre årsaker

Andre årsaker til forstørret lever inkluderer mononukleose og leukemi.

Årsaker til Kaliummangel

Kalium er en elektrolytt det kroppen trenger for å utføre elektriske funksjoner som regulerer stoffskiftet og hjerte-og nervesystemet. Mineralet er også viktig fordi det holder kroppens syre-base nivåer balansert. Kaliummangel kan forstyrre riktig funksjon av organer, muskler og celler. Det er flere årsaker til underskuddet.

Dårlig kosthold

En diett fattig på kalium kan bidra til en mangel i kroppen din. Lengre perioder med lav kalium i kosten kan skape hypokalemi, en tilstand der til tross for hva du spiser, kroppen er ikke i stand til å opprettholde nødvendige daglige kaliumnivå. Tilstanden kan føre til tretthet, hukommelsestap, angst og søvnløshet. De fleste naturlige matvarer inneholder selv en liten mengde av kalium; imidlertid visse matvarer som for eksempel frukt, grønnsaker, melk og noen kjøtt har høye prosenter av mineralet. Spist i balanse, disse matvarene hindre kaliumnivået blir for lavt eller for høyt. For å unngå hypokalemi og andre helsemessige problemer relatert til kaliummangel, spise en balansert kosthold rikt på fisk, spesielt laks, torsk og flyndre. Soyaprodukter, brokkoli, tomater, bananer, aprikos og yoghurt er også gode mat stifter som hindrer kaliummangel. Forbruker mye lakris og skråtobakk som inneholder glycyrrhetinic syre kan forstyrre kroppens evne til å absorbere kalium.

Diuretika og Diaré

Vann piller eller diuretika spyle kalium ut av cellene. Forbruker diuretika anses å være en av de viktigste årsakene til hypokalemi. Dersom du tar vanndrivende, ta kontakt med din lege for å få blodet ditt kontrolleres for å sikre at kaliumnivået ikke har falt for lavt. Diaré eliminerer kalium og andre vitaminer og mineraler fra kroppen som er en grunn til at folk føler seg svak og utmattet mens de har tilstanden. Ved hjelp av avføringsmidler kan også redusere kaliumnivå.

Kidney Diseases

Nyre-relaterte sykdommer som Liddle, Bartter og Cushings syndrom svekke kroppens evne til å opprettholde tilstrekkelig kaliumnivå. Sykdommene er vanligvis på grunn av genetikk og ofte begynner i barndommen. Blodprøver og nyre biopsier kan avsløre sykdommen. Hvis du har opplevd nyresvikt og er på dialyse, bør du rådføre deg med lege før du øker kalium inntak så høye nivåer av kalium kan ha en negativ innvirkning på nyrene.

Medisinering

Foruten diuretika, som noen ganger brukes til å behandle høyt blodtrykk eller høyt blodtrykk, medisiner som tiazid, natrium penicillin, kortikosteroider og adrenalin hormoner kan forstyrre kroppens evne til å absorbere kalium. Ioneutvekslende, medisiner ofte brukes til lavere kolesterol og insulin, kan også føre til kaliummangel.

Betraktninger

Ubalanserte nivåer av kalium kan føre til alvorlige helsemessige forhold. Spiseforstyrrelser som anorexia nervosa og bulimi force vitaminer og mineraler ut av kroppen og kan bidra til kaliummangel. Overdreven utendørs trening, spesielt i de varmeste tider av dagen, får deg til å svette voldsomt. Kombinert, de to gjør det vanskelig for kroppen å opprettholde sunne nivåer av kalium. For å motvirke tap, bør du vurdere å trene innendørs eller under tidlig morgenen eller kvelden, og drikke rikelig med væske som inneholder vitaminer og mineraler.

Årsaker til Øyenbryn Håravfall

Opplever plutselige øyenbryn håravfall er ikke grunn til umiddelbar alarm. Øyenbryn skallethet eller patchiness kan bare være forårsaket av overplucking. Men det er noen alvorlige sykdommer forbundet med øyenbryn hårtap. Å miste hår på øyenbrynene kan være en indikasjon på at noe er galt. I denne artikkelen vil flere årsaker til øyebrynet hårtap bli diskutert.

Overplucking

Overplucking øyenbrynene er en av de viktigste årsakene til øyenbryn hårtap. Når håret er trukket ut ved roten, tar det lengre tid å vokse tilbake. Derfor, hvis konsistent overplucking oppstår i en lang periode, kan håret ta flere uker å vokse tilbake, eller det ikke kan vokse tilbake i det hele tatt. Øyenbryn blyanter og øyenbryn correctors kan brukes som en midlertidig fiks for øyenbryn patchiness, men den beste løsningen er å vente noen uker for håret å vokse tilbake.

Medisiner

Visse medisiner kan føre til hårtap, herunder at av øyenbryn hår. P-piller har vært kjent for å føre til hårtap hos kvinner som er genetisk disponert for hårtap. Ofte vil folk som gjennomgår cellegiftbehandling miste alle håret, både på hodet og øyenbrynene. Andre medikamenter som forårsaker hårtap inkluderer aspirin, blodfortynnende, leddgikt medisinering og beslag medisinering.

Eksem

Eksem, også kjent som atopisk eksem, kan være en gjerningsmann i tap av øyenbryn hår. Eksem er en kronisk tilstand som fører til ekstremt tørr hud, som er ofte ledsaget av kløende, røde nupper og skalering. Huden kan bryte ut i røde eller brune flekker som kan påvirke hodebunnen, ansiktet, armer, ben eller føtter. Mange ganger, kan eksem påvirke øyelokkene; dreven skrape i ansiktet eller øyelokk kan føre til øyenbryn hårtap eller øyevipper tap.

Alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun sykdom som forårsaker hårtap. Selv om det ikke er noen kjent årsak til alopecia areata, mange forskere mener at sykdommen er genetisk. Dette betyr at hvis det er en familiehistorie med alopecia areata, kan du være i faresonen. Forskere tror at sykdommen kan utløses av en miljø element, for eksempel et virus, i folk som er mer sannsynlig å utvikle den. Selv om håret vil mest sannsynlig vokse tilbake, kan håravfall og gjenvekst oppstår ofte.

Lupus

Lupus er en annen autoimmun sykdom som hovedsakelig rammer kvinner, og fører til at kroppens immunsystem til å slå på seg selv, skade vitale organer og vev. Den vanligste formen er systemisk lupus, som kan påvirke mange deler av kroppen, inkludert huden, ledd, blod og nyrer. Forskere er ikke sikker på hva som forårsaker lupus, men mange føler at det er forårsaket av en kulminasjon av miljøet og arvelighet. Symptomer inkluderer håravfall, hudlesjoner, stive ledd, ansikts utslett, tretthet og depresjon.

Årsaker til gulsott hos voksne

Gulsott er en medisinsk tilstand som vanligvis rammer nyfødte, men kan forekomme hos voksne også. Gulsott er faktisk ikke er en sykdom, men vanligvis er en indikasjon på sykdommen. Den er karakterisert ved den gule pigmentering av huden, og det hvite i øyet. Andre symptomer inkluderer en lys, nesten hvit avføring og mørk urin. Skade på leveren er en primær årsak til gulsott. Det er mange forskjellige sykdommer som kan forårsake leverskader og andre forhold som fører til gulsott hos voksne.

Bile Duct Blokkering

Gulsott skyldes oppbygging av bilirubin, som er et biprodukt av legemet forårsaket når nye røde blodceller lages. Gamle blodceller, behandles som avfall, og hemoglobin innsiden av dem blir til bilirubin, som skaper den gule pigmentering. Den bilirubin da gjør seg inn galle som reiser fra leveren til tarmene. Ved denne prosessen blir forstyrret av gallegang blokkering, kan bilirubin bygge opp, forårsaker gulsott. Vanlige plager som forårsaker gallegang blokkering er gallestein eller svulster.

Alkoholisk levercirrhose

Langsiktig alkoholmisbruk spiller en stor rolle i skrumplever eller leversykdom. I USA er alkoholisme den viktigste årsaken til utvikling av skrumplever hos voksne. Avhengig av kroppens toleranse for alkohol, er mengden av alkohol konsumert som kan forårsake skade varierer fra person til person. Den skade på leveren forårsaker bilirubin oppbygging, noe som fører til gulsott. Andre symptomer på skrumplever er diaré, kvalme og oppkast, tap av vekt og tørr, kløende hud.

Hepatitt

Hepatitt er når leveren blir betent. Det finnes mange typer hepatitt, inkludert viral hepatitt, hepatitt A, B, C og D. Hepatitt A, B, C og D er vanligvis forbundet med narkotikarelaterte komplikasjoner. Visse medisiner, inkludert paracetamol, ibuprofen og naproksen, har vært kjent for å forårsake leverbetennelse som kan føre til hepatitt. Leveren bidrar til å bryte ned medikamenter i legemet, og for noen mennesker er prosessen langsommere. I noen tilfeller kan til og med normale doser av disse medikamenter forårsake leverskader. En annen type denne sykdommen, autoimmun hepatitt, kan være gått ned genetisk og kan kreve en levertransplantasjon.

Hemolytisk anemi

Hemolytisk anemi oppstår når røde blodceller blir ødelagt for tidlig, forårsaker en alvorlig reduksjon i antallet av røde blodceller i kroppen. Når benmargen ikke kan produsere nok røde blodceller for å erstatte de ødelagte røde blodceller, blodmangel vil forekomme. Symptomer kan inkludere gulsott, frysninger, veldig blek hud, tretthet og levende hjerterytme. Det finnes flere typer hemolytisk anemi, noen av de mer vanlige å være hemoglobin SC sykdom, elliptocystosis, ovalocystosis, sigdcelleanemi, og malaria.

Bukspyttkjertelkreft

Omtrent en tredjedel av kreft i bukspyttkjertelen er forårsaket av bruken av sigaretter. Kreft i bukspyttkjertelen har en tendens til å påvirke menn mer enn kvinner, og er vanligvis mer vanlig hos røykere eller folk som er overvektige. En tumor i bukspyttkjertelen kan føre til at galleobstruksjon som kan føre til gulsott. Andre symptomer inkluderer ryggsmerter, diaré, tretthet, vekttap og brekninger. Prognosen er vanligvis negativ; i om lag 80 prosent av personene som har kirurgi for å fjerne bukspyttkjertelsvulster, har kreften allerede spredt seg til andre deler av kroppen og er ubrukelige.

Årsaker til Sprukne & Faded Lips

Det er ingen tvil om det - chapped og bleknet lepper er ikke bare skjemmende, men de kan være smertefullt og vanskelig å ta vare på også. Nøkkelen til å gjenopprette en sunn glød til leppene er i forståelse hvorfor de er sprukne til å begynne med. Tro det eller ei, det er dusinvis av årsaker til chapped og bleknet lepper - noen som vil overraske deg. Noen av de mest vanlige er beskrevet her.

Dehydrering

Den fremste årsaken til sprukne og falmede lepper er dehydrering. I noen tilfeller kan løsningen være så enkelt som drikker mer vann (i hvilket tilfelle hele kroppen er sannsynlig dehydrert). I andre tilfeller kan det være nødvendig å legge en beskyttende balsam, som en leppepomade, for å skjerme leppene mot elementene.

Propylgallat Allergi

Propylgallat er en ingrediens som vanligvis anvendes i produksjon av leppestifter. Hvis leppene dine har en tendens til å føles tørr etter bruk av leppestift (vi snakker om kosmetiske typen som brukes til å farge leppene), kan det hende du har en allergi mot dette kjemikaliet og bør slutte å bruke leppestifter laget med propyl gallate.

Tannkrem

Noen tannkremer inneholder kjemikalier som kan bidra til forekomsten av tørre eller falmede lepper. Den første, guaiazulene, er en krystallinsk hydrokarbon som er FDA godkjent for å legge farge til visse skjønnhetsprodukter. Den andre, natriumlaurylsulfat, er en kjemikalie som brukes i vaskemidler, men det også er brukt i en lavere dose på helsevesenet og skjønnhetsmidler. Bruken er knyttet til skummende skumme du får fra dine tannkrem, sjampo og boble bad.

Nikkel allergi

Personer som er allergiske mot nikkel kan utvikle chapped og bleknet lepper. Disse symptomene ofte presentere seg på individer som åndsfraværende tygge på binders og metall penner mens du arbeider. Hold kontorproduktene bort fra leppene dine hvis du har nikkelallergi.

Cobalt Allergi

Mange vitamin B12 kosttilskudd inneholder høye nivåer av kobolt, og noen individer utvikle en allergi mot kobolt etter inntak av disse vitaminene i en lengre periode. Symptomene vil omfatte crusted lepper og noen ganger hevelse, og leppene dine vil synes å bli verre etter eksponering for elementene.

Red Fargestoffer

Kjemiske røde fargestoffer brukes i en rekke matvarer og skjønnhetsprodukter. Det er ikke uvanlig å ha en allergi mot disse kjemikaliene. De er ofte funnet i godteri, tannkrem og munnvann, for å nevne noen. Hvis leppene er konstant tørr, må du kanskje sjekke ingrediensene i alt du bruker med en rød utseende.

Cinnamate Allergi

Cinnamater ofte brukes i kunstig smakstilsatte produkter. De tilbyr en syntetisk rekreasjon av kanel smak, men de ofte er for tøffe for leppene til å håndtere. Cinnamates noen ganger er inkludert i kanel-flavored godteri, tannkjøtt, pastiller og tannkrem.

Årsaker til Fasting hypoglykemi

Fasting hypoglykemi

Fastende hypoglykemi er en ikke-diabetisk tilstand hvor blodsukkeret faller eller synker til en unormalt lavt nivå. Fastende hypoglykemi er definert som et blodsukker på under 50milligrams per desiliter (mg / dl). Medisinsk kjent som postabsorptive hypoglykemi, er denne tilstanden av lavt blodsukker vanligvis forårsaket av et stoff, hendelse eller sykdom som rammer den enkelte.

Anoreksi

For noen mennesker kan forårsake anoreksi fastende hypoglykemi, på grunn av en berøvelse av mat. Som en person berøver hennes kropp av mat, mengden av tilstedeværende glucose i blodet til slutt påføres et fall, noe som resulterer i hypoglykemi. Imidlertid er denne tilstanden ofte knyttet til flere lengre perioder med sult hvor eventuelle glukose reserver, som de som finnes i leveren, har blitt brukt opp.

Sykdom eller sykdom

En annen vanlig årsak til faste hypoglykemi er en faktisk sykdom eller sykdom. I denne situasjonen, en sykdom i nyrene, kan leveren eller hjerte endre måten glukose er sluppet ut i blodet, det være seg etter måltider eller perioder med å avstå fra mat. Dette resulterer i en reduksjon av blodsukker og til slutt hypoglykemi.

Svulster

Sjeldne bukspyttkjertelen svulster kan også forårsake fastende hypoglykemi. Som en svulst utvikler innenfor bukspyttkjertelen, kan det føre til en oppsving i insulin produksjon, forårsaker glukose å bli flyttet inn i cellene mye raskere enn normalt og redusere mengden av sukker i blodet. Det er imidlertid ikke bare pankreatiske tumorer som kan utgjøre denne type problem for mennesker. Nesten en hvilken som helst tumor i kroppen kan "brennes opp" mer glukose enn vanlig og påvirke nivået av glukose i blodet.

Medisiner

Fasting hypoglykemi er ofte forårsaket av medisiner, som etanol, haloperidol, kinin og sulfonamider, for å nevne noen. Slike stoffer kan faktisk endre måten som glukose anvendes i kroppen, slik at nivået faller og hypoglykemi å danne.

Hormoner

Det er også mulig at hormonmangler, spesielt hos barn, kan føre til faste hypoglykemi. En overproduksjon av insulin, "carb-brenning" enzymer og utilstrekkelige hormoner i hypofysen eller binyrene kan alle får blodsukkeret til å slippe.

Alkohol

Alkohol er en annen mulig årsak til fastende hypoglykemi. Med dette stoffet, kan fordøyelsesprosessen involvert med alkohol hemme lever utgivelsen av glukose, forårsaker et fall i blodsukkeret.

Årsaker til hypovolemi

Hypovolemia er en tilstand der det er et redusert volum av plasma i blod. Symptomer inkluderer takykardi (hjerteslag raskere enn 100 slag per minutt), besvimelse, tap av bevissthet, hypotensjon (lavt blodtrykk), rask pust, forvirring / endret mental tilstand og en nedgang i produksjonen av urin. Det er flere årsaker til hypovolemi.

Medisinske årsaker

Hypovolemia kan være forårsaket av medisinske tilstander som ekstrem vekttap, blødning, oppkast, marasme (en type av underernæring som er kjennetegnet ved ekstrem mangel på begge kalorier og protein), dehydrering, heteslag, proteinenergifeilernæring (tegnes ved mangel på tilstrekkelig protein inntak for å dekke kroppens metabolske behov og krav, kan være forårsaket av mangel på inntak, dårlig kvalitet på protein inntak eller økt etterspørsel på grunn av andre sykdommer), kraftig oppkast og peritonitt (når slimhinnen i bukhulen blir betent).

Forårsaket av en annen tilstand

Flere medisinske tilstander liste hypovolemi som en komplikasjon av det primære tilstand, inkludert naken brimcap forgiftning, pseudohypoaldosteronism og Lassa feber. Naked brimcaps er en type sopp. De er vanligvis brun, dekket av små hår og bli slimete når det er vått. De vokser i naturen og er giftige i tilstrekkelige mengder. Pseudohypoaldosteronism beskriver en gruppe av medisinske lidelser hvor nyrene ikke er i stand til å reagere på aldosteron, noe som resulterer i betydelige elektrolyttubalanse. Lassa feber er en smittsom virussykdom av Vest-Afrika.

Andre årsaker

Andre årsaker til hypovolemi inkluderer overdrevent alkoholforbruk, overdreven svetting, vanndrivende bruk, blodgivning, bruk av vasodilatorer (Medisiner som utvider blodkar), bruk av ACE-hemmere (som slapp blodkar) og alvorlige brannskader (som kan føre til betydelige tap væske og ødem).

Hypovolemisk sjokk

Hypovolemisk sjokk er en nødssituasjon i hvilken hjertet er ute av stand til å pumpe tilstrekkelig blodtilførsel til resten av kroppen på grunn av alvorlige væske og blodtap. Det kan føre til potensielle organsvikt og er forårsaket av å miste 20% eller mer av din blodvolum. Dette kan være et resultat av blødning fra kutt eller skader eller indre blødninger. Volumet av blod som sirkulerer i kroppen din kan brått avta hvis du mister for mange kroppsvæsker. Dette kan skje med oppkast, diaré og brannskader. Symptomer inkluderer agitasjon, angst, rask pust, forvirring, klam hud, svakhet, redusert urinmengde, blek hud, tap av bevissthet og rask pust. Det er også relatert hypotensjon (lavt blodtrykk), lav kroppstemperatur og rask hjerterytme. Oppsøk lege umiddelbart.

Behandling

Behandlingstilbud for hypovolemi er i stor grad avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand og inkluderer IV væsker, væsker gjennom munnen, oksygen, dopamin, adrenalin, trombolytika, blodoverføring og plasma transfusjon. Det er også flere medisiner som kan brukes som difenhydramin, dobutamin, H-2 blokkere, H-1 blokkere, B2 blokkere, kalsiumglukonat, albuterol, cimetidin, glucagons, nalokson, fenylefrin og norephinephrine.

Årsaker til svette

Fysisk anstrengelse

En av de viktigste årsakene til svette er fysisk anstrengelse som hever kroppstemperaturen. De ekkrine kjertler (de små kjertler like under overflaten av huden din) er utløst av det autonome nervesystemet å kjøle kroppen din gjennom utskillelsen av væske. Ofte referert til som svette, ikke væske i seg selv ikke faktisk senke kroppstemperaturen. Det er egentlig prosessen med fordampning som har en tendens til å kjøle deg ned. Når kroppstemperaturen senkes, disse kjertlene opphøre å utskille fluidum.

Miljø

Varmere vær kan heve temperaturen til et punkt der det autonome nervesystemet ber dine ekkrine kjertlene til å skille svette. Som denne væsken fordamper fra huden din, kjøler det kroppen din.

Stress

Stress kan føre til svette, men i motsetning til fysisk anstrengelse og miljø, har dette følelsesmessige tilstand ingenting å gjøre med de ekkrine kjertler. Når stress fører deg til å svette, det er faktisk et svar på dine Apokrine kjertler. Væsken som skilles ut i løpet av denne prosessen er ikke vant til å kjøle kroppen din; det er en hormonell respons på emosjonelle stimuli.

Medisinske tilstander

Noen ganger svette kan være forårsaket av visse sykdommer, lidelser eller sykdommer. En feber assosiert med influensa eller forkjølelse er en av de vanligste årsaker til denne type av transpirasjon, men det kan også hende oppleve svette på grunn av skjoldbruskkjertelen, hypoglykemi, infeksjoner eller kreft. Menopause kan forårsake svetting, som kan være en reaksjon på en økning i temperaturen, eller en reaksjon av hormonelle endringer.

Medisiner

Når svette stammer fra en medicaton, er det ansett som en bivirkning av stoffet. Det stimulerer svettekjertlene, forårsaker dem til å skille ut væske selv når kroppstemperaturen er på et normalt nivå. Dette kan være en midlertidig bivirkning som forsvinner som kroppen justerer seg til stoffet, eller det kan være en pågående problem som krever en endring i medisinering.

Mat

Inntak av koffein, alkohol eller krydret mat kan føre til at hjertet til å rase, noe som løfter din indre temperatur, eller selve stoffet slår kroppsvarmen din opp et par grader. Dette utløser svettekjertlene til å skille ut væske i et forsøk på å kjøle deg ned.

Årsaker til spiserørskreft

Spiserøret

For å forstå kreftfaren, må du først se på spiserøret - en 10 til 13-tommers langt rør som frakter mat og væske ned i halsen og ned i magen. Veggene i spiserøret har flere lag. Slimhinnen laget er den som linjer innsiden av svelg og spiserør. Den laget under det er submucosa. Under submucosa er et tykt lag av muskel band kalt muskularis propria. Og til slutt, er den ytterste laget adventitia, dannet av bindevev.

Kreft

Gjennom mesteparten av livet ditt, vil hver eneste celle i kroppen din dele, vokse og dø. Nye cellene vil erstatte gamle, og sirkelen av livet går videre. Men hos pasienter med kreft, cellen dør ikke, men i stedet gyter nye, unormale celler. Disse unormale cellene gjøre noe som de fleste andre celler kan ikke - invadere andre vev.

Inne i hver celle er DNA. Normalt, når en celle er opphavet til en annen celle med skadet DNA, dør skadet celle av. Men siden kreftceller ikke dør, bærer de skadet DNA og samles i kroppen. Dette er grunnen til kreft ofte danner tumorer. Noen typer kreft vil imidlertid ikke danne svulster. Som leukemi, f.eks. Dette er fordi de skadede celler er faktisk blir transportert gjennom blodstrømmen i stedet for å samles i en bestemt plass.

Squamos Cells

Innenfor mucosa sjikt, er det to deler: epitel og lamina propria. Den første, epitel, er på toppen av lamina propria, slik at det sjiktet som linjer i spiserøret. Dette laget er sammensatt av mange celler som kalles squamos celler.

De to typene av spiserørskreft

Ifølge American Cancer Society, er det to grunnleggende typer esophageal kreft. Den første er plateepitelkarsinom pasienter. Fordi hele slimhinnen i spiserøret er dekket med squamos celler, kan denne type kreft oppstå hvor som helst innenfor lengden av spiserøret. Det pleide å være den vanligste typen av spiserørskreft, som utgjør om lag 90 prosent av rapporterte tilfeller. Men at antallet har sunket. I dag er det mindre enn 50 prosent av rapporterte tilfeller.

Den andre typen av spiserørskreft er adenokarsinomer. Dette skjer når den ytre slimhinnen i spiserøret (slimhinnen lag) erstattes av vev som er mye som slimhinnen i tarmen. Dette er ofte referert til som Barretts øsofagus. Når dette skjer, er det områder av din esophageal fôr som ikke lenger er dekket i squamos celler, men foret i stedet med kjertelceller. Barretts øsofagus forekommer oftest i nedre spiserør, og derfor er den vanligste stedet av adenokarsinomer.

Årsaker til spiserørskreft

Røyking og drikking overdrevet kan åpenbart føre til kreft. Men noen mindre kjente årsaker til spiserørskreft er: humant papilloma virus (eller HPV) og akalasi, (en tilstand hvor musklene mister sin evne til å bevege maten ned i spiserøret). Personer med HPV er på kreftfaren fordi viruset forvandler proteiner i spiserøret som hjelper undertrykke svulster, noe som fører til tap av forsvar mot unormalt voksende celler.

En annen årsak til spiserørskreft kommer fra sykdommen akalasi. Dette er en ganske sjelden sykdom når de plagede persons nedre spiserør mister muskelkraft for å presse mat i magen. Dette skjer fordi lavere esophageal sphincter (eller LES) ikke klarer å slappe av, og skaper en barriere mellom spiserøret og magen. Hvis det oppdages tidlig nok, kan man begynne behandling og overvåking for å forhindre esophageal kreft på grunn av akalasi. Hvis ubehandlet imidlertid "Det er en økt sjanse for å utvikle esophageal kreft..." I henhold til UCLA Center for Esophageal Disorders.

Årsaker til langvarig kontinuerlig tørr hoste

GERD

En ofte oversett årsak til en vedvarende tørr hoste er gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). GERD skjer når syre i magen kommer inn i spiserøret, og til og med opp i halsen området. En grunn til denne årsaken er oversett er fordi mange ganger, pasienter sover når syre i spiserøret. Imidlertid er effekten oppleves på dagtid. Esophageal og irritasjon i halsen er forårsaket av kontakt med syre, noe som fører til heshet og vedvarende tørr hoste.

ACE-hemmere

Angiotensin-converting-enzym (ACE) hemmere er en gruppe legemidler som brukes til å behandle høyt blodtrykk. Disse typer narkotika har en beryktet historie for å forårsake folk til å ha tørr hoste. Grunnen til at dette skjer er fordi ACE-hemmere føre til at kroppen til å øke sin produksjon av bradykinin, et polypeptid som danner blodplasma globuli, som bygger seg opp i brystet, forårsaker en tørr hoste.

Postnasal Drenering

Når du har en allergisk reaksjon, går kroppens immunsystem i overdrive, gjør alt den kan for å fjerne det den oppfatter som fremmede inntrengere. I løpet av denne prosessen, kan du oppleve kløende øyne, hevelse og rennende nese. Når slimet fra dine nesehulen lekker inn i baksiden av halsen, er det kjent som postnasal drypp. Dette kan samle seg i lungene, bygge seg opp og forårsake en produktiv hoste. En produktiv hoste er forskjellig fra en tørrhoste i den forstand at det er vått, og genererer slim. Men postnasal drypp ikke alltid resultere i en produktiv hoste. Det noen ganger resulterer i en tørrhoste. Det er en vanlig feil å utelukke postnasal drypp som årsak for en tørr hoste, så hvis du opplever både symptomer, sjekk med legen din for å se om de er tilkoblet.

Årsaker til nyresvikt og anemi

Nyrene filtrerer blodet, fordrive avfallsstoffer, regulere blodtrykk og stimulere produksjonen av røde blodceller i kroppen din. Nyresvikt oppstår når nyrene slutter å fungere. Å være blodfattig betyr at du har en lav mengde røde blodceller i kroppen din. Begge forholdene har flere årsaker.

Blodtap

Extreme blodtap kan føre til en tilstand som kalles hypovolemi, som kan føre til nyresvikt. Likeledes, kan kroppen bli anemisk gjennom blodtap på grunn av tap av jern, som er i blodet, og hvor legemet er avhengig av å få røde blodceller.

Infeksjon

En lang sikt, kan ubehandlet infeksjon velde kroppens immunsystem, som kan inflame nyrene, noe som resulterer i nyresvikt. Det samme problemet kan føre til anemi, imidlertid er den eksakte årsak til dette er ikke kjent.

Anemi og graviditet

Graviditet er en vanlig årsak til anemi på grunn av vann vektøkning, som utvanner blodet.

Medisinering og nyresvikt

Medisiner, som smertestillende og antibiotika er giftige for nyrene i store doser, eksempler er ibuprofen og gentamicin. Følg alltid instruksjonene når du tar slike medisiner for å unngå nyresvikt.

Anemi og nyresvikt

Nyrene slipper et hormon som kalles erytropoietin som hjelper benmargen lage røde blodlegemer. Dette hormonet blir redusert når du har nyresykdom, som også reduserer jern i kroppen din trenger for å lage røde blodlegemer, noe som fører til anemi.

Årsaker til forhøyede leverenzymer hos barn

Du kan finne ut at barnet ditt har forhøyede leverenzymer etter å ha rutine blod arbeid gjort under et legebesøk. Leverfunksjonsprøver er ikke rutinemessig gjort på barn, selv om barnelege kan bestille dem hvis barnet har symptomer på en leversykdom eller en familiehistorie med leverproblemer. Ifølge Mayo Clinic og Johns Hopkins Barnas Center, årsaker til forhøyede leverenzymer hos barn inkluderer virusinfeksjoner og overdose av visse medisiner.

Diet

Hvis barnet ditt er overvektig eller har en diett høy i fet mat, kan forhøyede leverenzymer føre og er en indikasjon på fatty leversykdom.

Infeksjoner

Infeksjoner med hepatitt A-virus gjennom forurenset mat eller vann, eller med hepatitt B eller C virus ved fødselen kan føre til at barnet skal ha forhøyede leverenzymer.

Leversykdommer

En oppsamling av jern i leveren, som er en tilstand som kalles hemokromatose, kan føre til forhøyede leverenzymer hos barn og er en arvelig medisinsk tilstand.

Medisiner

Å gi barnet for mye paracetamol (Paracet) eller ibuprofen (Advil) kan føre til forhøyede leverenzymer, som er et tegn på leverskade.

Forgiftning

Forgiftning fra vanlig husholdning kjemikalier eller rengjøringsmidler, plantevernmidler eller alkohol kan føre til forhøyede leverenzymer i barnet ditt, og kan være en livstruende nødsituasjon.

Vitaminer

En overdose av multivitaminer eller vitamin A tilskudd kan føre til forhøyede leverenzymer hos barn; vitaminer bør behandles som et medikament og plassert ut av ditt barns rekkevidde.

Hva er de psykologiske årsaker til Sengevæting?

Til både foreldre og barn, kan sengevæting være en svært alvorlig bekymring. I tillegg til å inneha umodne blæremusklene, kan et barn våt sengen på grunn av en psykologisk problem. Hvis du er i stand til å fastslå årsaken til sengevæting, kan du se etter måter å løse problemet og gjøre barnet ditt unngå opprørt av å våkne opp våt hver natt.

Historie

Sengevæting kan være en vanlig foreteelse, og vil mest sannsynlig skje når barnet er under seks år. Det medisinske navnet for sengevæting er enurese, og selv om det er vanlig hos yngre barn, kan tilstanden påvirke ungdommer også. Selv om sengevæting kan være helt normalt hos yngre barn som mangler blærekontroll, er det ofte et problem hos barn som har vært gjennomgående tørr i flere måneder, og deretter begynne å sengevætere som en stressrespons.

Betydning

Vurdere noen form for ytre stressfaktorer som kan være årsaken barnet å væte sengen hans. En skilsmisse, flytte, dødsfall i familien eller familiemedlem sykdom kan alle føre til et barn å gå tilbake til sengevæting. Et nytt søsken kan også plassere stress på barnet og føre til sengevæting.

Effekter

Den emosjonelle forsømmelse av et barn kan også føre til sengevæting. Dersom barnet blir oversett eller kommer fra en forstyrret hjem, vil han sannsynligvis mangler følelsesmessig stabilitet. Barn med en historie med misbruk eller forsømmelse som er vedtatt eller plassert i fosterhjem kan også begynne å sengevætere som et svar på dette stress.

Forebygging / løsning

Når du bestemme den psykologiske årsaken til sengevæting, kan du bestemme hvordan du ønsker å løse problemet. Snakk med legen din og finne ut om en barnepsykolog kan være nyttig for din situasjon. Dette kan være tilfelle dersom sengevæting er et resultat av stress fra en stor livet endring, som skilsmisse, sykdom eller et dødsfall i familien.

Advarsel

Ikke automatisk anta at sengevæting er psykologisk relaterte. Snakk med legen din for å utelukke eventuelle medisinske årsaker til sengevæting, for eksempel en urinveisinfeksjon.

Årsaker til Night svette hos barn

Svette i løpet av natten er en vanlig opplevelse. Barn våkner opp midt på natten gjennomvåt av svette kan være en årsak til bekymring. Forstå egenskapene til natt svette i forhold til normal overoppheting er viktig når man skal vurdere et barn.

Om

Nattesvette hos barn er karakterisert som barnet svetter så mye at pyjamas er helt gjennomvåt av svette.

Fakta

Folk ofte feil enkel svetting under søvn med ekte nattesvette. Svette under søvn fordi barnet har for mange tepper eller pyjamas som er for varmt er ikke det samme som nattesvette.

Kreft

Sanne nattesvette kan være et tegn på kreft hos barn. Imidlertid vil nattesvette forårsaket av kreft bare viser seg i forbindelse med andre signifikante symptomer som feber og uforklarlig vekttap.

Infeksjon eller sykdom

Autentisk nattesvette kan også være et tegn på tuberkulose eller andre bakteriesykdommer. Barn som lider av AIDS er også kjent for å oppleve nattesvette.

Medisiner

Barn som tar antidepressiva tendens til å oppleve nattesvette. Over-the-counter smertestillende midler kan også føre til nattesvette hos barn som feberen avtar.

Årsaker til nyre infeksjoner

Nyrene er kroppens blod, avfall og vann filtreringssystem. Når de ikke fungerer som de skal, er du utsatt for komplikasjoner - noen som kan føre til livstruende tilstander. Infeksjoner i nyre, kalt pyelonefritt, trenger å bli behandlet for å unngå alvorlige helseproblemer.

Blære infeksjoner

Den vanligste årsak til nyre-infeksjoner er en infeksjon i urinblæren som sprer. Urin kan bli infisert av bakterier og denne bakterien kan formere seg. Den infisert urin kan deretter tilbake strømme inn i nyrene.

Infeksjoner i blodet

Noen ganger bakterier frigjøres under urinveiene kirurgi, nyre kirurgi eller med infeksjoner laget av et kunstig ledd. Denne bakterien kommer inn i blodet, slik at det å bli sluppet inn i nyrene.

Andre årsaker

En forstørret prostata eller nyrestein kan forårsake infeksjoner. Begge disse kan blokkere blæren tømmes fra, fører til en nyreinfeksjon.

Katetre

Kateter kan brukes til å hjelpe tømme blæren når du ikke klarer å urinere. Hvis røret er igjen i for lang tid, og infeksjon kan forekomme.

Behandling

Antibiotika er det første skrittet for behandling for en nyre infeksjon, og de trenger å bli tatt for et par uker. Smertestillende medikamenter kan brukes også om nødvendig. Noen pasienter finner lindring ved hjelp av en varmepute. I tilfelle av en alvorlig nyre infeksjon, må du legges inn på sykehus.

Sjeldne årsaker til nyresvikt

Nyresvikt oppstår når nyrene mister sine evner til å eliminere avfall og rense urin som passerer gjennom dem. Disse forholdene oppstår fra forhold som høyt blodtrykk, skader, kirurgi eller alvorlige sykdommer som septisk sjokk. Men mange mennesker opplever sjeldne årsaker til nyresvikt som blir oppdaget når de blir undersøkt av en lege.

Bartter syndrom

Bartter syndrom er en sjelden årsak til nyresvikt som forekommer i barndommen. US National Library of Medicine sier at denne sjeldne tilstanden fører til lavt blodtrykk og tap av kalium. Nyrene mister sin evne til å absorbere kalium; derfor store mengder kalium gå ut av kroppen. Hvis denne tilstanden ikke oppdages og behandles i barndommen, nyresvikt resultater fra den. Lider vanligvis må legge mer kalium til sine dietter.

Fabrys sykdom

Fabrys sykdom er en sjelden genetisk tilstand som fører til nyresvikt. Denne tilstanden begynner vanligvis i barndommen og manifesterer seg ved et uvanlig høyt fettoppbygning i cellene i kroppen. Fysiske kjennetegn ved denne tilstanden er smerter i hender og føtter, manglende evne til å svette, overskyet øyne og hørselstap. Det fører til nyresvikt fordi kroppen ikke er i stand til å reabsorb kalium.

Fanconi syndrom

Fanconi syndrom er en sjelden tilstand som kan føre til nyresvikt på grunn av skadede nyre rør. Denne skaden fører til et for stort tap av næringsstoffer og mineraler via urinen. Denne tilstanden kan være enten genetisk eller på grunn av nyre-skade forårsaket av toksiner eller myelom, en hvit blodcellecancer.

Goodpasture syndrom

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse sier at Goodpasture syndrom er en sjelden autoimmun tilstand der lungene og nyrene slå på seg selv. Denne sjeldne årsaken til nyresvikt puslespill leger fordi de ikke har funnet ut hvordan denne tilstanden starter. De har snevret det ned til genetikk og kjemisk eksponering. Denne tilstanden tar åtte uker til to år å korrigere med medisinsk intervensjon; Imidlertid kan man fortsatt møte nyresvikt på grunn av arrdannelse til denne vitale organ.

Polyarteritt nodosa

US National Library of Medicine sier at polyarteritis nodosa, en blodåresykdom, forårsaker lunge betennelse og skade. Denne skaden fører til vevsskade i vitale organsystemer, inkludert nyrer, fordi blodårene mister sin evne til å bære oksygenrikt blod til de nødvendige organer. Mangelen på oksygen fører til nyresvikt når dette systemet er berørt.

Placenta Abruptio

US National Library of Medicine definerer placenta abruption som en tilstand der en gravid kvinnes morkake løsner fra livmorveggen før babyen er født. Den brå løsgjøring forårsaker omfattende blodtap, forårsaker midlertidig nyresvikt. For å unngå permanent nyreskade, leger stabilisere kvinner, overvåking alle sine vitale tegn og administrere behandlinger for å beskytte nyrene.