adcov.com

aldosteronisme nyresvikt

Hva er behandlingen for hypotensjon og nyresvikt?

Hypotensjon og nyresvikt er både alvorlige forhold som du trenger diskutere med legen din. Hypotensjon eller lavt blodtrykk, kan forårsake symptomer som besvimelse eller svimmelhet og kan signalisere at du har en alvorlig hjerte-eller nevrologisk problem. Alvorlig hypotensjon kan frata organer av nødvendig blod og forårsake sjokk. Ifølge en 2008 utgave av nefrologi dialyse og transplantasjon, studier har funnet at nyresvikt, hvor nyrene opphøre arbeider og elektrolytter og avfall kan bygge opp i kroppen din på farlige nivåer, er vanligvis innledes med en episode av hypotensjon.

Behandling for Hypotensjon

Hvis du har hypotensjon, legen din vil mest sannsynlig ønsker å behandle den underliggende årsaken som hjertesvikt, diabetes eller hva som er årsaken til problemet. Hvis legen ikke kan finne årsaken til din hypotensjon, vil han trolig foreslå måter å øke blodtrykket. Løpet av behandlingen vil avhenge av din alder og helse, og kan inkludere bruk mer salt, drikker mer vann og iført kompresjonsstrømper. Legen kan også foreskrive medisiner som Fludrocortisone som bidrar til å øke din generelle blodvolum. Midodrine brukes også fordi det begrenser blodårer, noe som gjør det vanskeligere for blodet å strømme.

Nedsatt Treatment

Det første skritt i behandling av nyresvikt er å finne ut hvorfor nyrene sluttet å fungere og behandle dette problemet. Når den underliggende årsaken er løst, vil legen fokusere på å redusere nivåene av elektrolytter og avfall i kroppen din og gi nyrene tid til å gro. Legen din vil anbefale deg drikke så lite væske som mulig og endre kostholdet slik at du spiser mye mat lastet med karbohydrater. Du vil ønske å unngå å spise protein og kalium mens nyrene reparere. Legen din vil også gi tilskudd for å begrense nivåer av kalium i kroppen din, siden for mye kan forstyrre din hjerterytme.

Dialyse

I de fleste tilfeller av nyresvikt, må du gjennomgå dialyse for å ta giftstoffer ut av kroppen din mens nyrene helbrede. Dialyse bruker en maskin på et sykehus for å fjerne disse avfall ut av kroppen din. Måten det fungerer på er at du er koblet opp til en kunstig nyre og deretter blod pumpes ut av kroppen og inn i den nyre. Du er som regel koblet opp av en blodåre i armen. Mens i den kunstige nyre, blir blodet deretter filtrert gjennom falske membraner og deretter returnert til kroppen. Mindre enn en kopp blod er utenfor kroppen under dialyse.

Årsaker til nyresvikt og anemi

Nyrene filtrerer blodet, fordrive avfallsstoffer, regulere blodtrykk og stimulere produksjonen av røde blodceller i kroppen din. Nyresvikt oppstår når nyrene slutter å fungere. Å være blodfattig betyr at du har en lav mengde røde blodceller i kroppen din. Begge forholdene har flere årsaker.

Blodtap

Extreme blodtap kan føre til en tilstand som kalles hypovolemi, som kan føre til nyresvikt. Likeledes, kan kroppen bli anemisk gjennom blodtap på grunn av tap av jern, som er i blodet, og hvor legemet er avhengig av å få røde blodceller.

Infeksjon

En lang sikt, kan ubehandlet infeksjon velde kroppens immunsystem, som kan inflame nyrene, noe som resulterer i nyresvikt. Det samme problemet kan føre til anemi, imidlertid er den eksakte årsak til dette er ikke kjent.

Anemi og graviditet

Graviditet er en vanlig årsak til anemi på grunn av vann vektøkning, som utvanner blodet.

Medisinering og nyresvikt

Medisiner, som smertestillende og antibiotika er giftige for nyrene i store doser, eksempler er ibuprofen og gentamicin. Følg alltid instruksjonene når du tar slike medisiner for å unngå nyresvikt.

Anemi og nyresvikt

Nyrene slipper et hormon som kalles erytropoietin som hjelper benmargen lage røde blodlegemer. Dette hormonet blir redusert når du har nyresykdom, som også reduserer jern i kroppen din trenger for å lage røde blodlegemer, noe som fører til anemi.

Hvordan identifisere symptomer på akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt, også kjent som nyresvikt, årsaker nyrene slutter å fungere skikkelig. Nyre-funksjonen er viktig for å bidra til å rense kroppen for avfall, samt til å produsere forskjellige hormoner som opprettholder balanserer og optimal funksjon i kroppen. Nyresvikt kan oppstå som et resultat av en rekke årsaker, inkludert, men ikke begrenset til ulykker, nyrestein, kreft, obstruksjon av blodkar, og stoffmisbruk. Nedsatt eller nyresvikt kan føre til uremi, kronisk nyresvikt, sjokk, koma eller død. Lære å gjenkjenne og identifisere symptomer på akutt nyresvikt kan unngå slike komplikasjoner og rask kontroll og gjenoppretting.

Instruksjoner

1. Oppdagelsen en reduksjon i mengden av urin som produseres på en daglig basis er en av de første tegn på at nyrene ikke fungerer som den skal. Visse medisiner eller rusmidler kan endre evne nyrene å fungere skikkelig, så betaler oppmerksomhet til dette symptomet er viktig for rask diagnostisering.

2 Følelser av pågående tretthet og rastløshet er også tidlig stadium advarsler om akutt nyre eller nyresvikt. Endringer i blodtrykket, uforklarlige blåmerker og kraftig kløe er også følt av mange enkeltpersoner.

3 Oppkast, kvalme og appetitt tap er flere symptomer som dukker opp i senere stadier av akutt nyresvikt.

4 Avtagende mengder urin utgang, eller en fullstendig mangel på urin kan også utløse alarmen i de som lider av denne tilstanden.

5 Oppleve uforklarlige endringer i mental eller emosjonell adferd også følge symptomene nevnt ovenfor, som gjør en økende følelse av apati som kan føre til sløvhet og koma.

Hint

  • Medisinske tester kan avgjøre nyrefunksjon, væske og elektrolytt balanser i kroppen. Ta hensyn til kroppen din og merk endringer i normale funksjoner.
  • Nyresvikt kan føre til systemsvikt som resulterer i koma og død. Aldri ta en "vente og se" holdning når det kommer til kroppen din. Hvis du legger merke til en drastisk nedgang i urinmengde eller noen av symptomene nevnt ovenfor, søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Hvordan å behandle symptomer på kronisk nyresvikt

Kronisk nyresvikt er definert som en gradvis svikt i nyrene for å fungere skikkelig. Denne prosessen for svikt kan ta måneder, og i noen tilfeller, til og med år. Fordi nyrene filter avfall fra kroppen og også produserer hormoner som er avgjørende for kroppsfunksjoner, kan en tilstand som reduserer deres effektivitet føre til en rekke medisinske conditions.While eldre individer oftest opplever kronisk nyresvikt, alle aldersgrupper og begge kjønn kan lide dette condition.Left ubehandlet, kronisk nyresvikt fører til terminal nyresykdom (ESRD) og vil kanskje føre til døden. Lære å behandle symptomer på kronisk nyresvikt vil hjelpe enkeltpersoner opprettholde livskvaliteten.

Instruksjoner

1 behandle symptomer på nyresvikt som anvist av legen din. De fleste behandlinger fokus på å bremse utviklingen av sykdommen prosessen. Ofte er nyresvikt skyldes andre medisinske tilstander og sykdommer, så identifisere de som er årsaken til nyre dysfunksjon er det første skritt mot forsvarlig helsehjelp.

2 Endre kostholdet ditt hvis det er nødvendig. Fordi kronisk nyresvikt bringer med seg en mengde symptomer som vekttap, kvalme og oppkast, hodepine, endringer i urin flyt og anemi, er det viktig å følge kostholdsanbefalinger som tilbys av din lege eller helsepersonell.

3 Spør om medisiner som ofte brukes til å behandle kronisk nyresvikt. Nyresvikt er ofte behandlet med medisiner som senker blodtrykket, slik som ACE (angiotensin-konvertering exzyme) hemmere eller reseptorblokkere. Disse stoffene bidra til å bevare nyrefunksjoner i mange individer.

4 Unngå å bruke ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller medisiner. Alltid sørge for at hver av legen din vite hva slags medisiner har blitt forskrevet av andre leger.

5 Utdanne deg selv på prosessen med dialyse, noe som er en kunstig metode som brukes til å filtrere avfallsstoffer fra kroppen i de enkeltpersoner som lider av nyresvikt. To forskjellige typer av dialyse blir ofte brukt. Hemodialyse innebærer å pumpe blodet ut av kroppen din inn i en kunstig nyre. Peritoneal dialyse innebærer å plassere et kateter i bukhulen, noe som skylles med væske og deretter drenert for å fjerne avfall.

Hint

  • Noen tilfeller av nyresvikt kan forebygges. For å gi deg de beste sjansene som mulig for å unngå en slik tilstand, holde seg borte fra alkohol og narkotika.
  • Kronisk nyresvikt, når venstre ubehandlet, kan føre til terminal nyresvikt og død.

Hvordan å behandle symptomer på akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt er en plutselig svikt i nyrene å fungere. Nyrene er viktige for mange kroppsfunksjoner, hvorav den ene er å filtrere avfallsstoffer fra kroppen. Denne type nyrefunksjonen tap oppstår vanligvis med alvorlige symptomer, og kan utvikle seg raskt til en livstruende condition.Causes for akutt nyresvikt kan omfatte hjertesvikt, nyrestein, ulykker med traumer til nyrene, og væske eller elektrolyttforstyrrelser. Lære å identifisere symptomer og få behandling er avgjørende for å forebygge komplikasjoner som kan omfatte støt, kramper, koma og død.

Instruksjoner

1 Se etter tegn på redusert urinmengde og økt tørste. Hvis du har økt væskenivå og fortsatt opplever en reduksjon i produksjonen, varsle lege umiddelbart.

2 Merk hva slags medisiner du tar. Noen medisiner kan påvirke nyrefunksjonen. Hvis du merker en drastisk endring i din evne til å produsere urin, la din lege vet så at medisinering doser kan endres, redusert eller eliminert.

3 Være på vakt for manglende evne til å urinere tross innsats for å øke væskeinntaket. Besøk en legevakten umiddelbart. Tester for å fastslå blod og urin nivåer samt de som måler nyrefunksjonen vil bli tilbudt. Behandlinger er generelt rettet mot å adressere årsaken til nyrene å fungere skikkelig, så det er viktig å søke behandling ved første tegn på problemer.

4 se på dine bein, ankler og føtter. Er du opplever plutselige og uvant tegn på hevelse? Dette er forårsaket av væskeretensjon, og er et tegn på at nyrene ikke spyle væske fra kroppen gjennom urinen som de skal. Få føttene opp å bidra til å redusere hevelse og kontakte lege.

5 Ta oppmerksom! Tidlige tegn på at nyrene ikke fungerer som de skal kanskje ikke lagt merke til av deg selv, men kan ses gjennom blodprøver som bestemmer kreatin, kalium og natrium i blodet.

Hint

  • Alltid ta hensyn til dine daglige urin utgangsnivåer. Gjennomsnittlig mengder urin utgang for friske mennesker bør være rundt to kopper per dag.
  • Venstre ubehandlet, akutt nyresvikt kan føre til sjokk, koma og død. Ikke satt av å besøke legen din eller legevakten hvis du mistenker at noe er galt med kroppen din!

Hva er årsaken til nyresvikt hos mennesker?

Nyresvikt kan utvikle plutselig eller over en periode, og selv om du kan bli svært syk, er mulig å behandle nyresvikt, og du kan komme med delvis eller fullstendig nyrefunksjon. Årsakene til nyresvikt inkluderer infeksjoner, skader eller tap av blodtilførselen til nyrene. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic om årsakene til nyresvikt hos mennesker.

Hjertesvikt

Kroniske sirkulasjonsproblemer, inkludert hjertesvikt, kan redusere tilførselen av blod til nyrene og føre til nyresvikt.

Dehydrering

Dehydrering kan forårsake nyresvikt ved å senke blodtrykket og redusere mengden blod tilgjengelig for nyrene.

Hemolytisk-uremisk syndrom

Hemolytisk uremisk syndrom er en komplikasjon fra infeksjoner med Escheria coli bakterier og forårsake nyresvikt ved alvorlig redusert blodtilførsel i nyrene.

Infeksjoner

Bakterielle og virale infeksjoner som hepatitt A, B eller C; strep hals; og urinveisinfeksjoner kan forårsake plutselig betennelse i nyrene og føre til nyresvikt.

Kroniske sykdommer

Kroniske sykdommer som diabetes, lupus og Berger sykdom kan føre til betennelse i nyrene som resulterer i akutt nyresvikt.

Medisiner

Medisiner inkludert aspirin, ibuprofen, streptomycin, kjemoterapi narkotika og radioaktive fargestoffer som brukes for medisinsk diagnostikk kan føre til nyreskader som fører til nyresvikt.

Forgiftning

Forgiftning fra tungmetaller; produksjon av kjemikalier og løsningsmidler; og stoffer som kokain og alkohol skade nyrene særlig hvis eksponeringen er langvarig eller tung.

Sjeldne årsaker til nyresvikt

Nyresvikt oppstår når nyrene mister sine evner til å eliminere avfall og rense urin som passerer gjennom dem. Disse forholdene oppstår fra forhold som høyt blodtrykk, skader, kirurgi eller alvorlige sykdommer som septisk sjokk. Men mange mennesker opplever sjeldne årsaker til nyresvikt som blir oppdaget når de blir undersøkt av en lege.

Bartter syndrom

Bartter syndrom er en sjelden årsak til nyresvikt som forekommer i barndommen. US National Library of Medicine sier at denne sjeldne tilstanden fører til lavt blodtrykk og tap av kalium. Nyrene mister sin evne til å absorbere kalium; derfor store mengder kalium gå ut av kroppen. Hvis denne tilstanden ikke oppdages og behandles i barndommen, nyresvikt resultater fra den. Lider vanligvis må legge mer kalium til sine dietter.

Fabrys sykdom

Fabrys sykdom er en sjelden genetisk tilstand som fører til nyresvikt. Denne tilstanden begynner vanligvis i barndommen og manifesterer seg ved et uvanlig høyt fettoppbygning i cellene i kroppen. Fysiske kjennetegn ved denne tilstanden er smerter i hender og føtter, manglende evne til å svette, overskyet øyne og hørselstap. Det fører til nyresvikt fordi kroppen ikke er i stand til å reabsorb kalium.

Fanconi syndrom

Fanconi syndrom er en sjelden tilstand som kan føre til nyresvikt på grunn av skadede nyre rør. Denne skaden fører til et for stort tap av næringsstoffer og mineraler via urinen. Denne tilstanden kan være enten genetisk eller på grunn av nyre-skade forårsaket av toksiner eller myelom, en hvit blodcellecancer.

Goodpasture syndrom

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse sier at Goodpasture syndrom er en sjelden autoimmun tilstand der lungene og nyrene slå på seg selv. Denne sjeldne årsaken til nyresvikt puslespill leger fordi de ikke har funnet ut hvordan denne tilstanden starter. De har snevret det ned til genetikk og kjemisk eksponering. Denne tilstanden tar åtte uker til to år å korrigere med medisinsk intervensjon; Imidlertid kan man fortsatt møte nyresvikt på grunn av arrdannelse til denne vitale organ.

Polyarteritt nodosa

US National Library of Medicine sier at polyarteritis nodosa, en blodåresykdom, forårsaker lunge betennelse og skade. Denne skaden fører til vevsskade i vitale organsystemer, inkludert nyrer, fordi blodårene mister sin evne til å bære oksygenrikt blod til de nødvendige organer. Mangelen på oksygen fører til nyresvikt når dette systemet er berørt.

Placenta Abruptio

US National Library of Medicine definerer placenta abruption som en tilstand der en gravid kvinnes morkake løsner fra livmorveggen før babyen er født. Den brå løsgjøring forårsaker omfattende blodtap, forårsaker midlertidig nyresvikt. For å unngå permanent nyreskade, leger stabilisere kvinner, overvåking alle sine vitale tegn og administrere behandlinger for å beskytte nyrene.

Prerenal Årsaker til akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt (ARF), også kjent som akutt nyresvikt, er en medisinsk tilstand som er karakterisert ved hurtig tap i kapasiteten av nyrene til å utføre sin hoved-funksjon, som er å eliminere alle de nitrogenholdige avfallsstoffer fra kroppen og således opprettholde elektrolytiske balanse av blodet i kroppen. På grunn av nyrene 'tap av funksjonalitet, blir alle giftige nitrogenholdige avfallsstoffer akkumuleres i kroppen, noe som fører til en rekke helseproblemer som forsuring av blodet og ubalanser i elektrolyttbalansen, blant andre.

Årsaker som fører til ARF

De faktorer eller årsaker som fører til utvikling av akutt nyresvikt er klassifisert i tre hovedkategorier, nemlig: prerenal årsaker, nyre eller iboende årsaker og postrenal årsaker.
Prerenal årsaker er definert som de faktorer som hindrer og reduserer blodtilførselen til nyrene, derav forårsake tap av funksjon av nyrene og dermed ARF. På den annen side renal eller iboende betingelser er de faktorer som direkte skade strukturen i nyrene og således forårsake ARF.
Post-nyre faktorer er de betingelser som hindrer den veien gjennom hvilken urin og andre nitrogenholdige avfallsstoffer er eliminert fra kroppen. Hvis den er ubehandlet for en lang periode, kan det føre til akutt nyresvikt.
Ut av de tre, prerenal faktorer er den vanligste årsaken til ARF.

Aterosklerose

En av de mest vanlige årsaker prerenal som fører til utvikling ARF er aterosklerose, som er en medisinsk tilstand som kjennetegnes ved herding av arteriene som skyldes avleiring av fettsubstanser for kledning av arteriene. Dette åreforkalkning reduserer blodstrømmen til ulike organer i kroppen, inkludert nyrer, og dermed øke sjansene for å utvikle akutt nyresvikt.

Dårlig funksjon av hjertet

Ulike hjerteproblemer, for eksempel blokkerte arterier i hjertet, hjerteinfarkt og hjertesvikt blant andre er også viktigste årsakene som fører til ARF i individer. Disse hjertelidelser redusere pumpevirkning på hjertet, og som et resultat volumet av blod som strømmer til forskjellige organer, inkludert nyrer avtar, noe som kan føre til ARF.

Lavt blodtrykk

Ifølge Mayo Clinic, har det blitt funnet at infeksjon som sepsis, sjokk og traumer blant annet fører ofte til et drastisk fall i trykket av en person, noe som reduserer volumet av blodet nådd nyrene blod og forårsake akutt nyresvikt .

Andre vanlige prerenal årsaker som fører til ARF

En rekke andre faktorer som alvorlig dehydrering, kroniske lungeproblemer og blodtap blant annet anses å være prim prerenal faktorer som fører til akutt nyresvikt hos individer.

Risikofaktorer for akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt (ARF), også kjent som akutt nyresvikt, er en medisinsk tilstand som er karakterisert ved et plutselig tap av evne til nyrene til å utføre sine mest signifikante funksjoner: å eliminere de forskjellige nitrogenholdige avfallsstoffer som er tilstede i kroppen, og også å hjelpe å opprettholde den elektrolyttbalansen i kroppen. På grunn av tap av funksjon av nyrene, diverse avfall og giftige produkter akkumuleres, noe som fører til mange helserisiko som forsuring av blodet, ubalanser i elektrolyttnivå, og flere.

Årsaker eller risikofaktorer som førte til ARF

Risikofaktorer for akutt nyresvikt er generelt klassifisert i tre hovedkategorier :, prerenal risikofaktorer, indre eller nyrerisikofaktorer og postrenal risikofaktorer.
Prerenal risikofaktorer er de risikofaktorer som forårsaker obstruksjon av blodstrømmen nådde nyrene. Indre eller renale risikofaktorene er de faktorer som forårsaker direkte skade på strukturen av nyrene, fører til akutt nyresvikt.
Postrenal risikofaktorer er de forhold som forårsaker obstruksjon i vei gjennom der ulike nitrogenholdige avfallsstoffer samt urin er eliminert fra kroppen. Hvis denne tilstand forblir ubehandlet og ubemerket for en lang periode, kan det til slutt føre til ARF.

Prerenal risikofaktorer som forårsaker ARF

Prerenal faktorer som ofte fører til akutt nyresvikt hos individer inkluderer akutt dehydrering og sjokk, alvorlige blokkeringer i blodårene i hjertet og infeksjoner som sepsis. Dehydrering og sjokk som regel fører til innsnevring av arteriene som bærer blod gjennom kroppen, noe som reduserer volumet av blod nå forskjellige organer, inkludert nyrene og til slutt fører til ARF. Infeksjoner og blokkeringer i hjertet føre til en reduksjon i pumpeeffekten av hjertet, noe som reduserer mengden av blod nådde nyrene og andre organer.

Iboende eller nyre Risikofaktorer

En av de mest vanlige iboende eller renale faktorer som fører til utvikling av ARF i individer omfatter overdreven bruk av visse stoffer som NSAID og aminoglykosider. Disse kjemikaliene, når det tas i overskudd, skade strukturen i nyrene, og dermed redusere blodstrømmen gjennom den og øker sannsynligheten for å utvikle ARF. En annen vanlig intrinsic faktor som fører til akutt nyresvikt Den økede nivåer av hemoglobin i en persons kropp, som forhøyet hemoglobin forårsaker skade på tubuli som er tilstede i nyrene, til syvende og sist fører til ARF.

Postrenal Risikofaktorer

Noen av de mest vanlige postrenal risikofaktorer som fører til utvikling av akutt nyresvikt omfatter nyrestein og overdreven bruk av visse stoffer som antikolinergika. Disse faktorer hindrer tømming av blæren, og dermed forårsaker akutt nyresvikt.

Andre vanlige risikofaktorer

Tallrike andre risikofaktorer som akutt dehydrering, lungesykdom, blodtap og andre nyresykdommer anses å være primfaktorer eller forhold som ofte fører til ARF.

Årsaker til nyresvikt

Nyresvikt er en tilstand som fører til at nyrene til å mislykkes. Tallrike typer av nyreskader og skader kan føre til full nyresvikt. For eksempel, i nyresvikt, nyrene er ikke lenger i stand til å filtrere ut giftstoffer fra blodet, forårsaker kroppen til å beholde skadelige stoffer. Kronisk nyresvikt oppstår når en sykdom fører sakte nyrene å svekkes. Akutt nyresvikt, på den annen side, skjer meget hurtig, og er vanligvis et resultat av skade av noe slag.

Medisiner

Noen reseptbelagte legemidler kan føre til alvorlige nyreskader og til og med nyresvikt. For eksempel narkotika, for eksempel non-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller NSAID smertestillende, tatt over en flott lang tid på regelmessig basis kan redusere nyrefunksjonen til farlige nivåer. Andre medikamenter som kan gjøre dette inkluderer litium, aminoglykosider og legemidler som inneholder jod, som vanligvis brukes for radiologi.

Sepsis

En annen mulig årsak til nyresvikt er sepsis, som oppstår når nyrene sluttet å arbeide etter for mye smitte og giftstoffer har bygget opp i kroppen. Nyrene egentlig ikke kan håndtere belastningen av giftstoffer og mislykkes.

Degenerasjon av musklene

En tilstand som kalles rabdomyolyse kan føre til at musklene i kroppen til alvorlig bryte ned. Dette stopper effektivt opp nyrene, gjør dem ubrukelige. Den mest typiske årsaken til dette degenerasjon er alvorlig kroppslig traumer eller "knusende" skader.

Nyreskader

Noen sykdommer kan skade nyrene heller brått, forårsaker betennelse i området som er ansvarlig for filtrering av giftstoffer fra blodet. Eksempler på slike sykdommer inkluderer Goodpasture syndrom og lupus erythematosus.

Kronisk nyresvikt

Nyresvikt ikke alltid skje raskt. Når det utvikler seg over flere år, det heter kronisk nyresvikt og kan være forårsaket av en rekke forhold. Disse inkluderer nyrestein, diabetes, høyt blodtrykk og prostata sykdom.

Nyresvikt Definition

Nyresvikt kan høres ut som en veldig komplisert tilstand, men det virkelig har en ganske enkel definisjon: Nyrene er ikke lenger i stand til å håndtere jobbene sine. Hva er mer komplisert om denne sykdommen er hvordan du behandler den (det kan ikke bli kurert), som behandling ofte innebærer både å gjøre med en underliggende tilstand og prøver å spare de resterende funksjon i nyrene på samme tid. Det finnes behandlinger tilgjengelig, og i avanserte tilfeller, dialyse og transplantasjon kan redde liv.

Definisjon

Nyresvikt oppstår når nyrene ikke lenger har nok friskt vev for å fungere skikkelig: de ikke lenger kan lagre elektrolytter og filtrere ut avfallsstoffer i urinen. Andre tilsvarende vilkår inkludere "nyresvikt" og "nyresvikt." Begrepet "nyresvikt" er vanligvis brukes i tilfeller av kronisk nyresvikt, når nyrene er rammet av en langvarig tilstand (i motsetning til akutt nyresvikt, hvor nyrene plutselig mislykkes på grunn av en infeksjon, reaksjon på et legemiddel, eller skade). Med kronisk nyresvikt, nyrene sakte mislykkes over tid og fortsette å forverres selv med utvendig behandling.

Kronisk nyrefunksjon

Kronisk nyresvikt kan være forårsaket av mange underliggende sykdommer. De mest vanlige betingelser for å gi kronisk nyresvikt omfatter diabetes og høyt blodtrykk. Andre forhold som kan føre til nyresvikt inkluderer nyrestein, nyreinfeksjon, glomerulonefritt (en type nyrebetennelse) og urin strømmer tilbake oppover i nyrene. Kronisk nyresvikt forårsaker væske og avfallsstoffer å akkumuleres i kroppen og negativt påvirker andre systemer.

Symptomer

Tidlige symptomer på nyresvikt inkluderer tretthet, kløe, kvalme og oppkast, hodepine, vekttap, en generell følelse av sykdom og (merkelig nok) hikke. Som insuffisiens forverres, nye symptomer, slik som blodig avføring og oppkast, muskelkramper, numne hender og føtter, urinating mindre eller oftere og hvite krystaller i urinen. Personer med nedsatt nyrefunksjon kan blåmerke eller blø raskt. De kan oppleve anfall eller forfalle til perioder med nedsatt bevissthet.

Behandling

Behandling av nyresvikt som mål å bremse ned sin progresjon. Eventuelle underliggende forholdene bør behandles eller kontrolleres. Endre kosthold kan hjelpe: Redusere inntak av protein kan begrense mengden avfall belaste nyrene. Fluider kan også være begrenset, som kan inntak av elektrolytter slik som salt og kalium. Medisiner og kosttilskudd kan kontrollere anemi og blodoverføringer kan være nødvendig.

Dialyse / Transplant

I avanserte tilfeller av nyreinsuffisiens, dialyse, kan være nødvendig. Dialyse filtrerer kroppens avfall mekanisk når nyrene ikke kan gjøre jobben. Dialyse kan noen ganger bli utført gjennom bukhinnen (magen) hjemme, men er ofte gjort ved en dialyse-anlegget, hvor blodet er satt gjennom en maskin. Dialyse må gjøres ofte for å fungere. Personer med end-stage nyresvikt kan trenge en nyretransplantasjon. Mens gjennomgår transplantasjon er alltid en vanskelig fremgangsmåte, det er en litt bedre sjanse i tilfelle av nyretransplantasjon fordi en frisk nyre kan høstes fra en levende giver. Man trenger bare én fungerende nyre for å leve.

Nyresvikt Risikofaktorer

Nyresvikt er også kjent som akutt nyresvikt (ARF) eller akutt nyresvikt (AKF). AKF er definert som en medisinsk tilstand som kjennetegnes ved tap av funksjon av nyrene i å utføre sin mest vitale funksjon, som er eliminering av avfall og urin ut av kroppen, og dermed bidra til å opprettholde den elektrolytiske balanse i kroppen. På grunn av den manglende evne av nyrene til å utføre sine funksjoner, forskjellige nitrogenholdige avfallsstoffer og giftstoffer akkumuleres inne i kroppen, noe som fører til forskjellige helserisikoer som forsuring av blodet og modifikasjoner i den elektrolytiske balanse. Ulike faktorer spiller en viktig rolle i utviklingen av nyresvikt.

Aterosklerose

Åreforkalkning er ofte betraktet som en viktig faktor som fører til utvikling av nyresvikt. Åreforkalkning er definert som en medisinsk tilstand karakterisert med deponering av ulike fettstoffer på fôr av arteriene som frakter blod; dermed forårsaker åreforkalkning. Slike åreforkalkning fører til reduksjon av mengden av blod nå forskjellige organer, inkludert nyrene, og dermed øker sannsynligheten for å utvikle nyresvikt på grunn av utilstrekkelig tilførsel av blod til nyrene.

Alder

Age of en person spiller også en viktig rolle i utviklingen av nyresvikt. Med framdrift alder, vener og arterier tendens til å begrense i størrelse på grunn av opphopning av ulike forurensende stoffer og giftige stoffer som kroppen ble utsatt for i løpet av årene. Denne innsnevring av arteriene reduserer blodstrømmen gjennom dem, som fører til nyresvikt som tilstrekkelig mengde blod når ikke nyrene.

Hjertesykdommer

Ifølge Mayo Clinic, er ulike hjertesykdommer som hjerteinfarkt, slag og hjertesvikt vurderes prime faktorer som fører til utvikling av nyresvikt. Disse hjerteforstyrrelser drastisk redusere pumpeeffekten av hjertet, som fører til reduksjon i den mengde blod å nå forskjellige organer, inkludert nyre, og potensielt forårsake nyresvikt hvis ubehandlet for en lang tidsperiode.

Lavt blodtrykk

Forskjellige faktorer slik som sjokk, depresjon, skade eller traume, og infeksjon som sepsis ofte redusere trykket av en individuell blod. Denne reduksjon i blodtrykket i sin tur reduserer strømmen av blod gjennom arteriene, som fører til nedsatt eller nyresvikt hos individer.

Andre vanlige risikofaktorer

Diverse andre vanlige risikofaktorer som diabetes, andre nyresykdommer, akutt dehydrering, overdreven tap av blod på grunn av skade og alvorlig lungesykdom er ofte ansett viktige risikofaktorer som fører til nyresvikt.

Kronisk nyresvikt Prognose

Ifølge National Kidney Foundation, en av fire amerikanere lider av kronisk nyresykdom. Som nyrene begynner å svikte, toksiner bygge opp i legemet, å påvirke andre organer i kroppen. Komplett nyresvikt er en livstruende tilstand, så umiddelbar diagnose og behandling er nødvendig.

Hva er kronisk nyresvikt?

Kronisk nyresvikt er en jevn forverring av nyrefunksjoner over en tidsperiode, antydet ved et høyt opphoping av giftstoffer i blod. Hvis nyrene ikke kan fungere, kan de ikke filtrere giftstoffer ut av mat og væsker vi forbruker. Derfor, toksiner begynner å bygge seg opp i kroppen.

Hvordan nyrene arbeid?

Når kroppen bruker maten vi spiser og væsker vi drikker, nyre filtre, eller nephrons, kast av giftstoffer som urin. Når nyrene er friske, de hjelper kroppen til å fungere ved å stimulere røde blodceller og slippe hormoner som bidrar til å regulere vekst og blodtrykk.

Hva er symptomer på kronisk nyresykdom?

Nyresvikt er en ekstremt farlig tilstand. Ubehandlet, kan det føre til døden. Noen av symptomene inkluderer høyt blodtrykk, kvalme, smerter i nyrene (korsryggen) eller lavere brystkasse, væskeansamlinger i bena og føttene, mental forvirring og ekstrem trøtthet. Se en lege umiddelbart hvis du opplever disse symptomene.

Hva som forårsaker kronisk nyresykdom?

Kronisk nyresykdom oppstår når nyrene er skadet. Sykdommer, slik som høyt blodtrykk, diabetes og nyreinfeksjoner, kan føre til kronisk nyresvikt. Miljøforhold som bly forgiftning eller langvarig bruk av visse medisiner som ibuprofen og NSAIDs kan også forårsake langsiktig skade på nyrene.

Hvilke tester brukes for å diagnostisere kronisk nyresvikt?

Det er mange tester for å identifisere og bestemme behandling av nyresvikt. Du vil sannsynligvis ha flere tester i løpet av behandlingen. Du bør forvente å ha blod trekkes for en komplett blodprosent, eller CBC. Fra denne test kan leger se nivåene av kreatinin, en god indikator på nyrefunksjonen. Ditt blod urea nitrogen, eller BUN, måler mengden av nitrogen i blodet fra avfall. Som nyrene svikter, vil både kreatinin og Bolle nivå stige. Leger kan også ringe for en urinanalyse eller samle en 24-timers urinprøve for å studere hvor mye urin nyrene dine produserer. Hvis legene mistenker nyrestein eller annet problem, kan du gjennomgå en nyre ultralyd.

Hvordan er kronisk nyresvikt behandlet?

Du må kanskje gå på dialyse for å hjelpe nyrene dine gjøre jobben de er ment å gjøre. Dialyse er en livreddende medisinsk prosedyre som i utgangspunktet utfører de samme oppgaver som nyrer, rense kroppen for giftstoffer.
En nyretransplantasjon kan også være et alternativ.
Hvis disse giftstoffer ikke blir fjernet, kan de påvirke andre organer, inkludert hjerte og hjerne. Ubehandlet, nyresvikt forårsaker død.

Nyresvikt Tegn og symptomer

Nyresvikt oppstår når nyrene er svekket av sykdom eller manglende evne i kroppen til å levere nok blod for dem å fungere skikkelig. Det er tre stadier av nyresvikt - akutt, kronisk og slutten scenen - og alle tre har unike tegn og symptomer.

Primær Symptom

Ett symptom assosiert med alle tre faser av nyresvikt er en sterkt redusert produksjon av urin. Dette tyder på at nyrene ikke fungerer som de skal og at væske og avfallsstoffer akkumuleres i kroppen, noe som fører til sekundære symptomer.

Akutt nyresvikt Symptomer

De viktigste symptomene på akutt nyresvikt er sterkt redusert urinmengde, hodepine, kvalme, oppkast, tretthet og smerter i korsryggen. Selv betraktet som den mest treatable form av nyresvikt, det vanligvis oppstår plutselig og kan være dødelig hvis den ikke behandles innen 48 timer.

Kronisk nyresvikt

Kronisk nyresvikt blir varslet med hyppig, men redusert produksjon av urin, tap av matlyst, svakhet, leggkramper, vedvarende hikke og kløende hud som lett får blåmerker.

Ende nyresvikt

Symptomer på end-stage nyresvikt inkluderer sterkt redusert urinmengde, hevelse i ansiktet, lemmer og magen, alvorlig apati og pust som lukter ammoniakk. Det krever vanligvis dialyse eller nyretransplantasjon for å bøte på.

Se etter tegn

Mens de sekundære symptomer på nyresvikt kan ofte være forbundet med mindre problemer, nøkkelen tegn å se etter er en kraftig nedgang i urinproduksjonen.

Akutt nyresvikt Prognose

Til tross for den illevarslende klingende navn, er akutt nyresvikt faktisk den mest behandles av de tre stadier av nyresvikt. Det er vanligvis den første advarselen tegn på en underliggende medisinsk problem og kan styres med riktig pleie.

Hva er akutt nyresvikt?

Akutt nyresvikt har flere symptomer, og bare et fåtall er eksklusivt til tilstanden, og det er derfor en full medisinsk sjekk-opp er vanligvis nødvendig for å diagnostisere problemet. Kardinalen symptom er sterkt redusert urinmengde forårsaket av en nyre eller nyrer som ikke fungerer som den skal. Andre symptomer er tretthet, trøtthet, hodepine og ryggsmerter i korsryggen nær nyrene.

De Caues av akutt nyresvikt

Nyresvikt er forårsaket av redusert blodstrøm til nyrene, noe som reduserer deres mulighet til å filtrere ut avfall fra blodstrømmen og prosess urin. Dette utgjør den reduserte produksjonen av urin og andre symptomer som følge av oppbygging av avfallsstoffer i blodet. I en generell forstand, kroppen blir giftig fordi nyrene ikke klarer å gjøre jobben sin ordentlig. Viktigste årsakene til nyresvikt er diabetes og høyt blodtrykk, forhold som svekker flyten av blod til nyrene. Nyresvikt kan også være et resultat av nyresykdom eller langvarig misbruk av alkohol eller narkotika, som legger utilbørlig press på nyrene.

Andre risikofaktorer

Vaskulære sykdommer som åreforkalkning - eller åreforkalkning - kan føre til nyresvikt ved å svekke blodstrømmen til nyrene. Bivirkningene av vaskulær kirurgi kan også gi problemer hvis et stykke av plakk er løsnet og ender opp blokkerer nyre, en tilstand som kalles atheroembolism.

Nyresvikt Behandling

Den gode nyheten for folk med akutt nyresvikt er at det er den mest behandle skjemaet. Intravenøs antibiotika eller andre medisiner kan klare opp et angrep og la leger til å behandle den underliggende årsaken med medisiner og endringer i kosthold som reduserer inntak av salt, fosfor og kalium, ting som ikke er behandlet på riktig måte når nyrene er svekket. I noen tilfeller kan leger anbefaler angioplastikk eller lignende behandlinger for å forbedre blodsirkulasjonen.

The Bottom Line

Pasienter som viser symptomer på akutt nyresvikt vil vanligvis gjennomgå prosedyrer som skanner og abdominal ultralyd for å fastslå om blodstrømmen til nyrene blir svekket. Når diagnosen, er målet å behandle problemet og hindre den fra å avansere til kronisk nyresvikt eller terminal nyresvikt, som til slutt kreve dialyse eller nyretransplantasjon for å sikre overlevelse.

Legemidler som kan forårsake nyresvikt

Når nyrene mister evnen til å filtrere kroppens blod, er du sies å være i nyresvikt. Dette kan skje raskt (kalt akutt nyresvikt) eller gradvis over tid (kalt kronisk real fiasko). Noen medisiner og rusmidler kan føre til akutt nyresvikt som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), noen medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk og bestemte typer antibiotika. Hos noen pasienter kan fargestoff som brukes i radiologiske prosedyrer også forårsake nyresvikt. Selv om disse stoffene er svært nyttig og trygt og nyresvikt vil ikke skje hos de fleste personer som bruker disse medikamentene, kan noen mennesker ha høyere risiko.

NSAIDs

NSAIDs forstyrre produksjonen av prostaglandin, et stoff som spiller en rolle i slik at nok blod for å få til nyrene; mindre prostaglandin betyr mindre blodgjennomstrømning. Denne mangelen på blod kan føre til at nyrene slutter å fungere effektivt. Pasienter som tar høye doser av NSAIDs, pasienter som allerede har noen nyreproblemer eller eldre mennesker har høyere risiko for nyresvikt forårsaket av NSAIDs. Folk som tar medisiner som diuretika kan også være i fare for nyreproblemer mens du tar NSAIDs. Disse menneskene bør diskutere eventuell bruk av over-the-counter NSAIDs med en lege.

ACE-hemmere og angiotensin II-reseptorblokkere

ACE-hemmere og angiotensin II-reseptorblokkere (ARBs) er klasser av medisiner som ofte brukes til å behandle høyt blodtrykk. Begge har faktisk fordeler for personer med kronisk nyresykdom; imidlertid medikamentene må startes ved lave doser med hyppige blodprøver for å overvåke nyrefunksjonen. En mild reduksjon i nyrefunksjon er forventet når ett av disse midler er satt igang, men hvis reduksjonen er større enn 30 prosent av utgangsverdien, bør midlet avsluttes og administreres ved en lavere dose dersom startet på nytt. For å unngå ytterligere risiko for nyresvikt, bør pasienter som bruker ACE-hemmere og ARB unngå NSAID medisiner og dehydrering.

Aminoglykosidantibiotika

Aminoglykosid-antibiotika er nyttige ved behandling av spesifikke bakterielle infeksjoner, men i 10 prosent til 20 prosent av pasientene, kan disse midler forårsake nyresvikt. Pasienter som er mest utsatt for nyresvikt etter bruk av aminoglykosider er personer som mottar en stor dose eller må behandles i lang tid; pasienter som tar andre medisiner som kan forårsake nyreproblemer, og pasienter som er svært syk. Nyre problemer er vanligvis sett innen sju dager etter behandlingsstart.

Kontrastmiddel Dye

Pasienter som har andre helseproblemer som diabetes kombinert med nyresykdom, kan ha høyere risiko for nyresvikt etter en radiologisk prosedyre som bruker kontrastvæske. Pasienter som mottar store mengder fargestoff eller som lider av dehydrering kan også utvikle nyresvikt etter en prosedyre. Som med andre medisiner og legemidler som kan føre til nyresvikt, er det ofte en innledende nedgang i nyrefunksjonen som stabiliserer over noen få dager, men hos pasienter med tidligere risikofaktorer, dette kan ikke bli bedre. Tilstrekkelig væskeinntak og bruk av nyere typer kontrastmidler kan redusere denne risikoen.

Andre Drugs

Hos pasienter som har høy risiko for nyreproblemer, kan flere andre medisiner føre til problemer. Diuretika tatt alene kan føre til dehydrering som kan føre til nyresvikt. Antibiotika, spesifikke antivirale medisiner og soppdrepende midler som amfotericin B kan føre til nyreproblemer og kan trenge å bli avviklet. Det er viktig å advare legen til alle medikamentene en person tar på grunn av en kombinasjon av legemidler eller fremgangsmåter kan føre til problemer når de brukes sammen. Legen vil overvåke nyrefunksjon følges ved fore noen av disse behandlinger for å minimalisere risikoen for nyresvikt.

Nyresvikt Behandling Retningslinjer

Nyresvikt oppstår når nyrene mister evnen til å filtrere ut avfall. Dessuten kan nyrene miste evnen til å lage konsentrerte urin uten å utskille nødvendige elektrolytter. Nyresvikt kan ofte bli behandlet og gjenoppretting er mulig. Men i noen tilfeller dialyse og nyretransplantasjon kan være nødvendig.

Underliggende tilstander

Nyresvikt kan være forårsaket av en underliggende problem, slik skade eller sykdom. Den underliggende årsak må behandles før problemet kan løses.

Modifisert Diet

En behandling for nyresvikt er en modifisert diett som hindrer kroppen fra å bli overbelastet med giftstoffer. Denne dietten består vanligvis av begrenset fluider, lave mengder av salt og protein og høye mengder av karbohydrater.

Medisiner

Medisiner som glukose, natrium polystyren eller kalsium kan være foreskrevet for å hindre overdreven opphopning av kalium i blodet.

Dialyse

Dialyse kan være nødvendig å filtrere blodet. Dialyse fjerner overflødig væske og giftstoffer fra blodet.

Kidney Transplant

Når behandlinger mislykkes, vil en nyretransplantasjon være nødvendig. Nyrene kan erverves fra levende donorer, som søsken eller andre nære slektninger. Nyrene kan også bli kjøpt fra organer donert etter døden.

Nursing Care Plan for kronisk nyresvikt

Kronisk nyresvikt (CRF) oppstår når nyrene kan ikke tilstrekkelig utvise avfallsstoffer og giftstoffer fra kroppen. Sykdommen prosessen er langsom, samler over flere måneder eller år. Til slutt, nyrene blitt så skadet at de ikke klarer å skille ut avfall eller regulere kroppens delikat væskebalanse, noe som fører til siste stadium nyresvikt. En sykepleie plan for CRF omfatter en løpende vurdering av pasienten, overvåking ernæring og redusere risikoen for infeksjon.

Assessment

De fleste pasienter med kronisk nyresvikt vil måtte gjennomgå hemodialyse eller en nyretransplantasjon. Sykepleie for disse to prosedyrene involverer regelmessig vurdering. En sykepleie plan for kronisk nyresvikt vil inkludere å spørre pasienten om urinmengde eller noen problemer med vannlating. Fargen og mengden av urin bør også vurderes, med noen unormal misfarging straks rapportert til legen. Pasienten bør også vurderes for og spurte om noen vekt svingninger eller ødem i ekstremiteter. Medisinsk historie, vitale tegn, hud turgor, og bevissthetsnivå eller mental klarhet bør også vurderes. Hvis pasienten er i postoperativ tilstand, bør vitale tegn vurderes hver to til fire timer, eller som anvist av lege.

Ubalansert ernæring

En sykepleie plan for pasienter med kronisk nyresvikt vil mest sannsynlig inneholde sykepleie diagnose av ubalansert ernæring. Ubalansen i ernæring er relatert til urinemia og restriksjoner på hva pasienten får lov til å spise. Inntak kan være mindre enn det som er nødvendig for å opprettholde ernæring balanse. Sykepleie plan vil bruke sykepleien som overvåking inntak og utgang og administrere antiemetika, hvis bestilt. Små måltider og næringsrik snacks bør også bli gitt og oppmuntret. Munn omsorg før spising kan bidra til å forbedre pasientens appetitt og smakssans. Dersom ubalansen i ernæring blir mer alvorlig, kanskje total parenteral ernæring (TPN) bli nødvendig. Den TPN området bør overvåkes regelmessig, samt alle andre IV linjer.

Infeksjon

Pasienter med kronisk nyresvikt er i faresonen for smitte knyttet til et svekket immunsystem. En sykepleie planen bør inkludere bruk av standardregler og håndvask teknikker. Den hvite blodlegemer bør også overvåkes fordi det vil bidra til å indikere om en infeksjon er til stede. Intravenøse linjer gir også en annen inngang for skadelige mikroorganismer. IV linjer, områder og vitale tegn bør vurderes hver fire til seks timer for infeksjon, rødhet eller unormalt. Oppmuntre ambulation, posisjonsendringer, hoste og dype pusteøvelser så snart pasienten er i stand fordi de vil bidra til å hindre luftveisinfeksjoner.

Kosthold og matlaging tips for nyresvikt

Nyresvikt, også kjent som end-stage renal sykdom eller scene fem kronisk nyresykdom, krever en spesiell diett. Innlemme de riktige matvarer i din livsstil kan bidra til å blokkere giftstoffer akkumuleres i kroppen mellom dialyseøkter. Når du er i sluttfasen av nyresvikt, er en nedsatt kostholdsekspert best egnet til å veilede pasienter til den beste dietten ved å gjennomgå laboratoriearbeid. Basert på typen av dialyse valgt, blir de med nyre-svikt ofte ser på enten en hemodialyse diett eller en peritoneal dialyse diett.

Hemodialyse diett

Den hemodialyse diett fokuserer på å minske væske og avfall buildup mellom hemodialyse behandlinger. Det er et sterkt fokus på protein i denne dietten fra mat kilder som fjærkre, eggehviter, fisk og magert kjøtt. Denne diett begrenser inntak av natrium, kalium og fosfor, noe som kan være skadelig for hjertet, bein, ledd og muskler. Mengden av væske, selv de som er avledet fra visse matvarer som meloner, vil også være begrenset.

Selv om dietten kan sikkert opprettholde din helse mellom dialysebehandlinger, er det viktig å forstå at denne dietten er ikke i stand til å reversere skader gjort til nyrene.

Peritoneal dialyse kosthold

Siden denne type dialyse utføres daglig, er dietten mildere, sammenlignet med hemodialyse diett. Tilstrekkelig protein er fortsatt en nødvendighet med denne dietten. Dessuten er kalium konsentrert matvarer nødvendig, for eksempel tomater, bananer og appelsiner. Imidlertid vil matvarer med fosfor trenger å bli i stor grad unngås eller begrenses. Konsumere moderate nivåer av natrium og væske, basert på utøverens retningslinjer.

En person med nyresvikt kan bli bedt om å redusere antall kalorier som forbrukes. Dette er fordi den løsning som brukes for dialyse inneholder dekstrose, som er noe absorberes av kroppen. Det kan oversette til en ekstra 500 kalorier forbrukes daglig. Igjen, vil denne dietten ikke helbrede nyreskader; det bare tjener til å opprettholde en god helse.

Hva du skal se opp for

En potpurri av matoppskrifter inkluderer følgende.

1) Styr klar av salterstatninger som inneholder kalium.

2) Hold deg unna forbedrede kjøtt, som inkluderer de som er injisert med vann, salt og natriumfosfat.

3) Begrens inntaket av kalsium.

4) Hvis du følger hemodialyse kosthold, kan det være lurt å se på inntak av høy-kalium matvarer, for eksempel bananer, appelsiner og spinat. Men gjør peritoneal diett krever en viss mengde av kalium-rik mat, slik at grensene på kalium trenger ikke å være så streng med denne dietten. Rådfør deg med lege eller kostholdsekspert når du bestemmer hvor mye kalium å konsumere.

5) Unngå høy-fosfor matvarer, inkludert ost, melk, cola, nøtter og peanøttsmør.

6) Se natrium inntak, spesielt i bearbeidet mat, spekemat, og chips og saltstenger.

Hva er årsakene til akutt nyresvikt?

Nyrene spiller en svært viktig rolle i den generelle velvære for en person. De utfører forskjellige vitale funksjoner, blant disse er eliminering av giftige avfallsstoffer og å opprettholde elektrolyse balanse. Akutt nyresvikt (ARF), også referert til som akutt nyre-lidelse, er en tilstand som kjennetegnes ved plutselig tap av funksjon av nyrene. Som et resultat av store mengder av giftige og skadelige avfall som samler seg inne i legemet, forårsaker en rekke alvorlige helserisiko, som for eksempel elektrolyttubalanse og blod forsuring.

Årsaker til akutt nyresvikt

Årsakene til akutt nyresvikt er ofte differensiert i tre sjef kategorier: post nyre, nedsatt eller egenverdi, og prerenal årsaker.
Post nyre årsaker er definert som de risikofaktorer som hindrer trasé gjennom hvilke giftige nitrogenholdige avfallsstoffer blir fjernet fra kroppen av en privatperson. Følgelig store mengder avfall akkumuleres, øker sjansene for å utvikle nyresvikt. Nyre eller iboende årsaker skade strukturelle egenskaper og sammensetning av nyrene dermed direkte resulterer i akutt nyrelidelse. Prerenal årsaker ofte forstyrrer og hindrer normal blodstrøm nå nyrene og dermed øke sannsynligheten for å utvikle tilstanden.

Prerenal Årsaker

Ifølge en Mayo Clinic studie, vanlige prerenal forhold som fører til akutt nyresvikt inkluderer alvorlig dehydrering, sjokk, medisinske lidelser som blokkeringer i hjertets arterier, og uregelmessig hjerteslag. Alvorlig dehydrering føre til at pasienten til ansikt innsnevring og innsnevring av arteriene i hjertet som kan redusere blodsirkulasjonen til ulike organer. Begrenset blodtilførselen til nyrene fører til akutt nyresvikt. Andre vanlige prerenal forhold som fører til akutt nyresvikt inkluderer ekstremt lavt blodtrykk og infeksjoner som oppstår i blodet, slik som sepsis.

Egenverdi / nyre Faktorer

Ifølge Mayo Clinic, noen av de vanligste nyre årsaker som fører til akutt nyresvikt inkluderer overdreven bruk av visse medisiner som NSAIDs og aminoglykosider. Disse medikamentene, dersom det tas i overskudd, ofte skade strukturen i nyrene. Som et resultat, er det en betydelig reduksjon i mengden av blod som sirkulerer gjennom nyrene, og dermed øker sjansen for å utvikle ARF. Andre vanlige faktorer som forårsaker nyresvikt inkluderer forhøyede hemoglobinnivå og betennelse i nyrene.

Post nyre Faktorer

Mayo Clinic rapporterer at nyresykdommer som steiner, prostataforstørrelse og blære innsnevring er noen av de vanligste legg nyre faktorer som fører til akutt nyresvikt.

Andre årsaker

I samsvar med forskning utført av Mayo Clinic, leversykdom, diabetes, framdrift alder, og immunsystem sykdommer som sklerodermi blir ofte ansett for å være mulige risikofaktorer som fører til akutt nyresvikt.