adcov.com

Skulder ute av ledd Symptomer

Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS), er skulderleddet oftest forstuet store felles av kroppen. Forvridning er ofte et resultat av en bakover pull på armen som enten fanger musklene ved overraskelse som gjør det dårlig rustet for å motstå eller når det over makter musklene. To vanlige symptomer på en forstuet skulder er smerter og hevelse. En forstuet skulder krever umiddelbar medisinsk behandling.

Risiko

Ifølge Mayo Clinic forstuet skuld hyppigst hos personer mellom 18 og 25 på grunn av deres tendens til å ha mer fysisk aktivt liv. Eldre voksne er også sårbare for skulder forvridning siden deres sener og ledd har mistet noe av sin styrke og fordi de er utsatt for fall.

Symptomer

Symptomer på en skulder ute av ledd kan være en åpenbart malplassert eller misdannet skulder, hevelse og blåmerker og ikke være i stand til å bevege leddet. Du kan også oppleve sterke smerter og hvis musklene i skulderen krampe. En forstuet skulder kan også resultere i nummenhet, prikking eller svakhet i halsen eller gjennom armen.

Emergency Home Care

Hvis du har en forskjøvet aksel, er det viktig å holde leddet fortsatt. Ikke forsøk å flytte skulderen tilbake det sted. Skinne eller slynge skulderleddet i sin eksisterende spot - ellers kan du skade skulderleddet og dets nærliggende sener og muskler. Bruke is til skulderen din kan lindre smerte og hevelse ved å styre utviklingen av væsker og indre blødninger rundt forstuet området.

Diagnoser og behandling

Legen din vil gjennomføre en fysisk undersøkelse og kan ta røntgen for å forsikre deg om at du har en skulder ute av ledd og ikke et brudd. Når en diagnose er gjort, vil legen arbeide for å returnere dine skulder bein til sin rette posisjon. En prosedyre kalt "lukket reduksjon" innebærer bruk av forsiktige bevegelser for å veilede dine skulder bein tilbake på plass.

Kirurgi

Hvis legen din ikke er i stand til å flytte forstuet skulder bein tilbake i riktig posisjon med den lukkede reduksjon teknikk, kan du kreve kirurgisk manipulasjon eller "åpen reduksjon." Kirurgi kan være nødvendig hvis din skulderleddet er svakt eller hvis du er utsatt for hyppige skulder dislocations (skulder ustabilitet).

Recovery

Når skulderen er justert, bør enhver seriøs smerte forsvinne fort. Du kan være utstyrt med en skinne eller slynge til å bære i flere uker. Når den er fjernet, kan du starte rehabilitering som vil hjelpe returnere skulderleddet til det er normal styrke og bevegelighet. Folk som har forstuet skulderen er mer tilbøyelige til å gjøre det igjen i fremtiden. Du kan minimere sjansen for tilbakefall med å følge styrke og stabilitet trening informasjon gitt av legen din.