adcov.com

Skleroterapi Vs. Kirurgisk Stripping

Åreknuter er hovne, blod-engorged årer som oftest dukker opp i bena og føttene. I tillegg til kosmetiske problemer, de forårsake betydelig smerte hos noen individer. Sclerotherapy og kirurgisk stripping er to metoder for å behandle problem årer.

Fakta

Sclerotherapy brukes til å behandle små-og mellomstore åreknuter, og innebærer injeksjon av en løsning som tetter disse årer lukket og får dem til å visne bort. Kirurgisk stripping anvendes for å behandle store åreknuter, og involverer kirurgisk fjerning av disse årer.

Typer

Sclerotherapy kommer i to former: standard sklerose og microsclerotherapy, som brukes til å behandle små "spider" årer. Kirurgisk stripping kommer også i to hovedformer: standard kirurgisk stripping og den tilhørende prosedyre ambulerende phlebectomy, der årer er fjernet i seksjoner gjennom en rekke små snitt.

Behandlingsmiljøene

Sclerotherapy gjøres typisk i et legekontor uten bedøvelse. Kirurgisk stripping er en poliklinisk prosedyre utført på et sykehus under lokal eller generell anestesi.

Effektivitet

Til tross for innledende effekten av behandlingen, kan åreknuter re-utvikle etter enten skleroterapi eller kirurgisk stripping.

Bivirkninger

Potensielle bivirkninger av skleroterapi inkluderer midlertidige kramper og blåmerker. Potensielle kirurgiske stripping bivirkninger inkluderer nerveskader og permanente arr. Ambulerende phlebectomy reduserer disse risikoene.