adcov.com

Revmatoid artritt hos barn

Leddgikt er en gruppe tilstander som er relatert til leddene i kroppen. Disse betingelsene blir betegnet som en betennelse i felles vev. Den vanligste formen for artritt er osteoartritt, som er forårsaket av traume, infeksjoner eller aldring. Revmatoid artritt er en autoimmun sykdom der kroppens immunforsvar angriper sitt eget cellevekst på grunn av overreaksjon. Selv om folk flest tenker på leddgikt som en eldre persons sykdom, kan barna også bli påvirket.

Onset

Ifølge Michael Miller, en lege og førsteamanuensis i pediatri ved Northwestern University, selv om revmatoid artritt (RA) rammer vanligvis personer over 40 år, kan barna også kontrakt RA. Utbruddet av revmatoid artritt hos barn, ofte referert til som juvenile revmatoid artritt (JRA), kan begynne på barndom eller kan være genetisk i naturen, selv om dette er foreløpig unproved. Sammentrekning av JRA kan bli et stadig mer ødeleggende kronisk tilstand som kan føre til store smerter, betennelse og nedbrytning av felles vev.

Symptomer

Ifølge en Kidshealth.org artikkel anmeldt av Anne Marie C. Brescia, en revmatolog i Wilmington, Del., De første tegn på JRA er oftest leddsmerter og hevelse ledsaget av en varm følelse og stivhet i leddet. JRA påvirker vanligvis bare kneet eller håndleddet leddene i starten, selv om det kan senere spre seg til leddene i hånden samt hofter, ankler og foten leddene. Betennelse i leddene kan føre til feber, sårhet og hevelse og til tider et utslett som kan vises og deretter forsvinner. Halting og en grad av immobilitet kan også være til stede.

Systemisk Revmatoid Artritt

Tilfeller av JRA som får lov til å utvikle seg, på grunn av feildiagnostisering eller mangel på behandling, kan påvirke andre deler av kroppen. Indre organer og kjertler, slik som milt, hjerte og lymfeknuter, kan bli påvirket. Dette kan føre til betennelse av omgivende vev, så vel som dysfunksjoner i blodet som kan forårsake utbruddet av anemi, vekttap og kronisk tretthet. Tidlig påvisning av JRA symptomer kan hindre utbruddet av disse mer alvorlige forhold.

Diagnose

Ifølge Miller, deteksjon av JRA er avhengig av den spesifikke identifisering av årsaksfaktorer. Mange forhold kan presentere leddgikt-lignende symptomer og må utelukkes. Tilstedeværelsen av leddsmerter, hevelse og halthet kan være tilstrekkelig bevis til å kreve ytterligere testing. Blodprøver, røntgen og andre laboratorietester kan bli pålagt å begrense årsaken til symptomene. I noen tilfeller kan iris i øyet presentere bevis for JRA og øyelege kan være den første til å oppdage JRA symptomer, sa Miller.

Behandling

Ifølge Miller, kan effekten av JRA på mange forskjellige områder av kroppen krever samarbeid med en rekke medisinske spesialister til å foreskrive den beste behandling plan. Revmatologer, dermatologer, kardiologer, gastroenterologer og lungespesialister kan alle bli involvert i å anbefale riktig behandling, avhengig av omfanget og alvorlighetsgraden av saken. I tillegg vil fysioterapi sannsynlig være behov for fortsatt behandling etter behandling, sa Miller.