adcov.com

Råd om behandling av Molluscum contagiosum

Molluscum contagiosum er en viral hudinfeksjon som forårsaker humper eller papler å vises på huden. Det er en relativt vanlig infeksjon som rammer i hovedsak barn, selv om alle kan få det. Støt eller papler som vises som et resultat av molluscum contagiosum er vanligst i ansiktet, armer, hender, nakke og armhulen, men de kan dukke opp hvor som helst bortsett fra håndflatene og fotsålene. Smitten spres ved person-til-person kontakt, inkludert seksuell kontakt eller ved å dele personlige elementer som et håndkle.

Fjerne Papules

En effektiv behandling alternativ for folk med molluscum contagiosum er å ha en lege eller helsepersonell fjerne papler forårsaket av infeksjon. Flere metoder er tilgjengelige, inkludert avskraping, frysing og laserterapi. For det meste er disse enkle medisinske prosedyrer tilsvarende til å ha en vorte andre hudlesjoner fjernet. De fleste leger vil gi pasientene en aktuell bedøvelse å bruke før prosedyren begynner å bidra til å eliminere mild smerte eller ubehag forbundet med prosedyren.

Medisiner

Medisiner som ofte brukes til å fjerne vorter har vist seg effektive i mennesker med molluscum contagiosum. Disse medikamentene er vanligvis aktuelle løsninger som er plassert direkte på Papuler å gjøre det forsvinne. De fleste pasienter som vanligvis ikke oppleve bivirkninger som følge av medisiner, men i noen tilfeller mennesker kan utvikle blemmer som kan forårsake noen mild misfarging av huden.

Ingen behandling

Fordi molluscum contagiosum vil klarere ved sitt uten behandling, kan friske mennesker ikke trenger noen medisinsk intervensjon som et resultat av infeksjonen. Men når ingen behandling metoden er brukt, kan det ta mellom seks måneder og et år for infeksjonen forsvinner. Med noen barn, kan det ta lengre tid fordi deres immunforsvar ikke har fullt utviklet. Selv om tilstanden ikke trenger å bli behandlet, de fleste leger anbefaler det fordi infeksjonen er så lett spre seg.

Immunsupprimerte pasienter

Personer med svekket immunforsvar som utvikler molluscum contagiosum vil vanligvis trenger en mer aggressiv behandling planen, inkludert rask fjerning av papler. Hos disse pasientene, kan tilstanden bli mer alvorlig enn det ville gjort i en frisk person. Infeksjonen kan også vare lenger hos personer med svekket immunforsvar, for eksempel de med HIV eller AIDS.