adcov.com

Prosjektil oppkast hos barn

Prosjektil oppkast hos barn kan være en skremmende opplevelse for foreldre. Dette er en form for oppkast der mageinnholdet blir tvangsflyttet skjøvet ut av kroppen gjennom kraftig oppkast. Prosjektil oppkast kan stamme spiserøret og magen. Mens prosjektil oppkast kan være en kortvarig hendelse i mange barn, kan det også være en indikasjon på alvorlige helseproblemer. Dehydrering er en betydelig risiko, særlig dersom oppkast fortsetter over en periode på flere dager eller lengre, og er ledsaget av feber og diaré.

Flu

En av de forhold som kan føre prosjektil oppkast hos barn er influensa. Magen influensa i et barn er en form for gastroenteritt som varer i flere dager og er vanligvis ledsaget av feber og diaré. Ifølge Thomson Gale av ProQuest Learning, er mange former for magen influensa forårsaket av virus og kjøre sine kurs i to til tre dager. Det finnes ingen kur for viral gastroenteritt og mens prosjektil oppkast kan ende i et par dager, kan diaré fortsette i opptil to uker før helt løse.

Matforgiftet

En annen tilstand som kan forårsake prosjektil oppkast hos barn er matforgiftning. Mat forgiftning kan forekomme med nesten alle typer mat og kan være viral eller bakteriell i naturen. Gale sier at vanligvis prosjektil oppkast som er et resultat av matforgiftning varer bare noen få timer eller én til to dager på det meste. Barn med denne formen for magesyke vanligvis opplever diaré, oppkast, magekramper, kvalme og feber.

Pylorusstenose

Pyloris stenosis er en tilstand i hvilken de mageveggene blir tykkere og den ventil som gjør det mulig å tømme magen er blokkert. Ifølge Kidshealth, vil spedbarn med denne tilstanden begynner å oppleve prosjektil oppkast i løpet av to til seks uker etter fødselen, og det vil skje hver gang de spiser. Hvis denne tilstanden ikke blir bedre med Pedialyte, deretter umiddelbart søke hjelp fra legen. Løsningen på dette problemet er en sonogram, etterfulgt av en kirurgisk prosedyre for å åpne opp i magesekken ventilen.

Intestinal obstruksjon

En tilstand som kan resultere i prosjektil oppkast er en intestinal obstruksjon. Barn som har utviklet en intestinal obstruksjon vil oppleve magesmerter sammen med oppkast, ifølge Gale. I tillegg vil de trolig være å ha vanskeligheter med å ha avføring og bestått gass. Dette er en tilstand som kan oppstå når som helst i et barns liv, men kan være særlig vanlig hos spedbarn eller svært små barn. Dersom barnet har en abdominal obstruksjon, vil spy være bilious og grønn eller gul i fargen. Intestinal obstruksjon er en svært alvorlig hendelse, og bør tas opp umiddelbart etter et besøk til legevakten eller lege.

Hepatitt

Ifølge Gale, hepatitt kan være årsaken til prosjektilet oppkast. De vanligste formene for hepatitt er A, B og C. Barn kan bli smittet med hepatitt gjennom kontakt med andre eller gjennom forurenset fecal materialer eller blod. De vanligste symptomer på hepatitt er gulsott, oppkast og øvre høyre magesmerter. Leveren er det organ som er mest påvirket av hepatitt, og det vil bli betent og har vanskeligheter med å virke som et resultat av infeksjonen.