adcov.com

Potts sykdom hos barn

Pott sykdom hos barn er en alvorlig tilstand som påvirker ryggraden og andre ledd i kroppen. Den er relatert til tuberkuloseinfeksjon og er spredt fra lungene, gjennom blod og deretter fra en rygg-platen til en annen. Hos barn sykdommen oftest påvirker ryggsøylen system, selv om det kan være til stede i nesten alle ledd i hele kroppen. Oftest sprer sykdommen nedover, fra en vertebra til et annet inntil hele ryggraden blir påvirket.

Hvem får det?

Pott sykdom hos barn er vanligere i land med dårlige økonomiske og sanitære forhold. Disse landene kan være mer utsatt for tuberkuloseinfeksjoner, spesielt hvis familier bor i fellesskap i store grupper. I USA, er Pott sykdom mest utbredt blant innvandrere og blant voksne. Dr. Richard Draper av Pasient Storbritannia sier at det er en sykdom som rammer barn oftere i land som Bangladesh, India, Pakistan og Kina. Når det gjelder kjønn, oppstår Pott sykdom oftere hos menn enn det gjør hos kvinner.

Risikofaktorer

Ifølge Dr. Draper, er det flere risikofaktorer for Pott sykdom hos barn og voksne. En av de viktigste risikofaktorene er å være HIV-positive eller har utviklet aids. Begge disse forhold er utsatt for infeksjoner som tuberkulose. En annen risikofaktor er dårlige sosioøkonomiske forhold. Som angitt, er dette en innvandrer fra et av de landene som er nevnt eller bor i trange omgivelser kan gjøre tuberkulose en tøylesløs infeksjon og kan resultere i Pott sykdom hos barn som lever i slike forhold og bli infisert.

Symptomer

Dr. Draper sier at utbruddet av Pott sykdom er gradvis. Utgangspunktet, kan pasienten klage over å ha ryggsmerter. Denne smerten utvikler seg til feber, nattesvette, manglende appetitt og uforklarlig vekttap. Som sykdommen utvikler seg og beveger seg fra lungene gjennom hele sirkulasjonssystemet og til ryggsøylen, hevelse av spinal ryggvirvlene kan bli tydelig gjennom huden. I tillegg kan pasienten ser ut til å bli sittende oppreist stivt. Til slutt, en klump i lysken som ligner en brokk kan vises. Dette kalles en psoas abscess.

Behandling

Behandling for Pott sykdom hos barn omfatter ofte en periode på immobilisering mens sykdommen virker gjennom. Dr. Draper sier at medisiner for tuberkulose er oftest inkludert som en del av behandlingen. I tillegg kan leger anbefaler kirurgi for å avlaste trykket fra de altfor hovne ryggvirvel plater og for å drenere væske som kan ha samlet seg i abscess eller langs ryggsøylen.

Prognose

Selv om fremdrift og behandling kan være treg --- ta flere uker til måneder til år --- når tuberkulose er løst, så Pott sykdom vil også løse. Nøkkelen til en god prognose er tidlig intervensjon. Med resept kjemoterapi, er prognosen for de fleste individer bra. Imidlertid, i henhold til Dr. Draper den senere pasienten mottar en diagnose og behandling, desto lengre tid kreves for utvinning.