adcov.com

Olej migdałowy jako trądzik balsam do twarzy

Olej migdałowy jako trądzik balsam do twarzy


Migdały, pochodzących z Bliskiego Wschodu, ma kilka ran, a także właściwości odżywcze rozpoznawanych na całym świecie. Olej migdałowy służy wiele zastosowań, w tym do gotowania i osobistej pielęgnacji skóry. Podczas przetwarzania migdały, zarówno słodkie i gorzkie olej mogą być produkowane, olej ze słodkich migdałów, chociaż jest bardziej uznane za w stanie leczyć i zapobiegać warunków zdrowotnych, takich jak trądzik. Istnieje wiele przepisów kulinarnych dostępnych wykorzystać olej migdałowy jako balsam.

Historia Migdały

Migdały pierwotnie pochodzą z regionu Levant w Bliskim Wschodzie, ale ich popularność rozprzestrzenił na całym świecie ze względu na rozległe leczniczych i właściwości lecznicze, które oferują. Dwa główne rodzaje migdałów, które są komercyjnie uprawiane są słodkich migdałów (Prunus Amygdalus dulcis) oraz gorzkich migdałów (Amygdalus communis). Słodkie migdały mogą być identyfikowane przez ich białych kwiatów, w porównaniu z gorzkich migdałów, które mają różowe kwiaty. Migdały są bogate w minerały, witaminy i proteiny.

Znaczenie migdałów

Chociaż migdały powszechnie znane nakrętki jadalnych na całym świecie, olejek z gorzkich migdałów faktycznie lotne, zawiera śladowe ilości cyjanowodoru, co trucizny. Olej ze słodkich migdałów, z drugiej strony, ma różne korzystne leczenia zastosowań. Olej migdałowy wytwarzany jest z głównie słodkich migdałów z niewielki procent jest gorzka. Olej ze słodkich migdałów pojawia się jasny, blady i żółtej cieczy, która smakuje mdłe i lekko orzechowy.

Funkcje

Olej migdałowy jest znany z licznych funkcji i właściwości. W kuchni, jest to świetny substytutem do oliwy z oliwek. Leczniczą stosuje się go w krótkich okresach jako środek przeczyszczający. Olej migdałowy jest używany do produkcji kosmetyków i mydła, a także dla oleju masażu. Ponadto, jest on stosowany w aromaterapii. Ze względu na swoją glicerydową oleiny zawartości kwasu linolowego, olej migdałowy Smar jest skuteczna skóry.

Olej migdałowy: naturalne leczenie trądziku

Olej migdałowy Stwierdzono naturalnie zapobiegania i leczenia trądziku, wspólny wybuch choroby skóry. Ponieważ jest skuteczny nawilżający przyczynia się do nawilżania suchej skóry, dzięki czemu jest bardziej miękka i mniej podatne na początku trądziku. Olej migdałowy serwuje się mycia i delikatny peeling, który może usunąć głęboko złożone cząsteczki brudu, nie powodując skórę, aby zrekompensować produkując nadmiar oleju - i, w końcu, trądzik.

Expert Insight

Istnieje wiele sposobów na włączenie olej migdałowy do swego gabinetu medycyny. Aby zapobiec trądzik, połączenie płatków owsianych i oleju migdałowego w masce twarzy jest dobry początek. Owsianka absorbuje nadmiar sebum skóry, natomiast olej migdałowy zapobiega nadmiernemu wysuszeniu. W leczeniu trądziku, który jest opłacalne, spróbuj połączenie cytryny i oleje migdałowy do opalania. Mieszanina ta pomoże zniszczyć bakterie i działa jako środek ściągający.