adcov.com

Naturopathic behandling for irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom eller IBS, er en vanlig lidelse som forårsaker ubehag som kramper, oppblåsthet, magesmerter og diaré, ifølge Mayo Clinic. Siden kosthold og generelle fordøyelseskanal helse er viktige faktorer i IBS, kan lider vurdere naturopathic løsninger. Ved å kombinere en høy-fiber diett med gunstige probiotiske kosttilskudd og urter som peppermynte, er det mulig å gjenvinne en sunn fordøyelseskanalen og minimalisere virkningene av IBS.

Betydning

Ifølge Mayo Clinic, IBS kan utløses av visse matvarer, stress, hormoner eller smittsomme sykdommer. Selv om IBS ikke vanligvis føre til permanent skade på tykktarmen, kan det bli en kronisk tilstand som er ubehagelig og forårsaker forstyrrelser i livet ditt. Faktisk, folk med IBS glipp tre ganger så mange arbeidsdager enn gjennomsnittet, ifølge Mayo Clinic.

Fiber

High-fiber matvarer og kosttilskudd inneholder ufordøyelige stoffer som passerer gjennom fordøyelsessystemet og rense ut gammel mat eller avfall, omtrent som en skuresvamp på skitne retter. En studie publisert i tidsskriftet Digestive Diseases and Sciences i august 2002 fant at mens både hvetekli og og en løselig fiber som kalles delvis hydrolysert guarkjernemel gum (PHGG) var i stand til å lindre symptomer på IBS, ble PHGG assosiert med bedre toleranse over hvetekli, som er et uoppløselig fiber. Ifølge nettstedet Helpforibs.com, løselig fiber, fiber som binder seg til vann for å lage en gel, er generelt mer tålelig for de med IBS. Løselig fiber finnes i psyllium husk, linfrø, havrekli og mange andre matvarer.

Probiotika

Probiotika er bakterier som lever i den menneskelige tarmkanalen, og bidrar positivt til den totale helsen til den menneskelige kropp. En studie publisert i tidsskriftet Gastroenterology mars 2005 fant at probiotiske Bifidobacterium infantis var i stand til å redusere magesmerter og avføring vanskeligheter med pasienter som lider av IBS. Probiotiske kosttilskudd som inneholder Bifidobacterium infantis er tilgjengelig fra nettforhandlere og i helsekostbutikker. Mange yoghurter inneholder relatert bifidus kulturer som er gunstig for fordøyelseskanalen og kan spille en rolle i å håndtere IBS.

Peppermynte

Peppermynte er en aromatisk urt som har en lang historie med bruk for fordøyelsessykdommer og er kjent for å bidra til å løse gass og oppblåsthet. En studie publisert i tidsskriftet Phytomedicine i august 2005 gjennomgått kliniske stier av peppermynteolje brukes til å behandle IBS. Forfatterne fant peppermynteolje viste signifikante effekter i å lindre symptomer på IBS, og konkluderte med at peppermynteolje kan være den foretrukne narkotiske stoffet for noen IBS lider. Peppermynte kan kjøpes som en løs-blad te eller som peppermynte olje kapsler på de fleste helsekostbutikker.

Bivirkninger

Ifølge Mayo Clinic, to farmasøytiske legemidler godkjent for behandling av IBS begge kan ha betydelige bivirkninger. En naturopatisk tilnærming til behandling av IBS kan være mer effektive, siden spise en høy-fiber diett og tar probiotika kan bære en mindre risiko for bivirkninger. Men vær klar over at peppermynteolje kan forårsake halsbrann og anal ubehag hvis tatt i overkant.