adcov.com

Nail sykdommer hos barn

Unormalt i neglene på barn kan rett og slett være kosmetiske problemer, men noen ganger er symptomer på en mer alvorlig sykdom. Psoriasis, lichen planus, alopecia areata, Epidermolysis Bullosa, postherpetisk whitlow og onychomycosis er noen av de vanligste sykdommer som påvirker negler hos barn.

Onychomycosis

Onykomykose er resultatet av en fungal infeksjon som forårsaker spiker skal være tykt, misfarget eller deformert. Behandling er nødvendig for å unngå spiker bli så tykt at de forårsaker smerte. Tåneglene er berørt mer enn fingerneglene og onychomycosis er sett mye oftere hos voksne enn hos barn. For milde til moderate tilfeller, er aktuell behandling ofte brukt. Mer alvorlige tilfeller hos barn krever å ta anti-sopp kapsler.

Alopecia areata

Alopecia areata (AA) er en hårtap sykdom, men fører ofte endringer i negler. Nail pitting, spiker blir konkav, spiker Shedding og rød hud rundt neglen er mulige symptomer på AA, samt hårtap. Det er i dag ingen kjent kur; imidlertid aktuelle behandlinger eksisterer.

Lichen planus

Lichen planus (LP) er en betennelsessykdom i huden og munn. LP er for det meste preget av en intens kløe og kan forårsake negle, spesielt ved roten av neglen. Typiske symptomer er ridging, splitting, tynning eller spiker tap; Imidlertid er de fleste tilfeller av LP sett i middelaldrende voksne, og er sjelden hos barn.

Epidermolysis Bullosa

Epidermolysis bullosa (EB) er en genetisk lidelse hvor de to lagene av huden, epidermis og dermis, mangel kontakter for å holde dem sammen. Friksjon er skapt av rubbing av de to lagene. Som et resultat, får du blemmer og smertefulle sår. Barn med EB har blitt referert til som "Butterfly Children", "vatt Babies" eller "Crystal hud Barn" på grunn av huden blir ekstremt skjør. Det finnes ingen kjent kur for EB.

Psoriasis

Psoriasis i neglene er annerledes enn psoriasis i huden, men de fleste som har spiker psoriasis har også hud psoriasis. Barn ofte vil vise denne tilstanden rundt skolealder med neglene bli pitted eller grov. Psoriasis er kronisk uten kjent kur, og vil vare gjennom et barns liv; Imidlertid, er det kjent å gå inn i remisjon fra tid til annen.

Postherpetisk Whitlow

Herpetisk Whitlow (ofte kalt "hånd herpes" eller "finger" herpes) er forårsaket av herpes simplex virus (HSV). Det er vanlig hos barn som et resultat av tommel-suger med en infeksjon på munnen eller lepper. Som alle stammer av herpes viruset, det er veldig smittsomt, selv om symptomene ikke er til stede. Postherpetisk whitlow faktisk skjer på huden hvor som helst på fingeren, men ofte på neglesengen. Symptomene vil vanligvis klare seg opp i løpet av noen uker.