adcov.com

Medisiner for migrene

Selv om migrene ta flere former, de fleste forekommer ofte som et bankende, ensidig hodepine ledsaget av kvalme, oppkast og følsomhet for lys og lyd. Noen pasienter opplever en synsforstyrrelser som kalles en aura før hodepine, og andre kan oppleve irritabilitet og forvirring i dagene før eller etter et pent angrep. Selv om forskerne er usikre på årsaken til migrene, flere typer medisiner er tilgjengelig for å hjelpe med symptomene.

Smertestillende midler

Over-the-counter medisiner som ibuprofen, paracetamol og aspirin kan bidra til å lindre smerten av liten til moderat migrene hodepine. Medisiner som inkluderer koffein kan gi raskere smertelindring. En ulempe med ibuprofen er at det kan føre til magesyke hos noen mennesker.

Triptaner

Triptaner er serotonin agonister, medikamenter som aktiverer serotoninreseptorer. De ikke bare bidra til å lindre migrene hodepine, men de også avlaste andre symptomer på migrene som følsomhet for lys, kvalme og følsomhet for lyd. Triptaner kommer i tablettform, og noen typer er også tilgjengelig som oppløser wafere, spray og skudd. Ironisk nok er kvalme en bivirkning av disse medisinene, som er svimmelhet og en følelse av muskelsvakhet. Ikke ta dem hvis du har blitt fortalt at du er i faresonen for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Trisykliske antidepressiva

Mens noen antidepressiva som Zoloft og Prozac ikke sjanse til å behandle migrene symptomer, en viss klasse som kalles trisykliske antidepressiva er blant de første behandlingene legen din kan vurdere, ifølge Jerry W. Swanson, MD, en nevrolog med Mayo Clinic. Leger mener disse stoffene virker ved å påvirke nivåene av serotonin, en nevrotransmitter som brukes av cellene i sentralnervesystemet til å overføre impulser. Bivirkninger kan være munntørrhet, døsighet, svimmelhet og forstoppelse.

Feverfew

Feverfew er ofte brukt som et middel for migrene i komplementær medisin. Det er en vanlig urt hele Nord-Amerika, og har vist seg å gi lindring til lider av migrene dersom det tas daglig. Den generelle dose for en voksen person er 100 til 300 mg opp til fire ganger om dagen. Feverfew kosttilskudd kan finnes i helsekostforretninger. Bivirkninger kan være fordøyelsesforstyrrelser og muligens munnsår hvis feverfew er tatt i bladform og tygget. Som det kan føre til at du blør mer enn vanlig, ikke ta Feverfew hvis du har en blødning lidelse eller dersom du bruker blodfortynnende.