adcov.com

Lupus Ansikts Symptomer

Tre millioner mennesker verden over har blitt diagnostisert med lupus, en autoimmun lidelse der immunsystemet angriper kroppens organer. Lupus har en rekke symptomer som varierer fra person til person. En av de symptomer er et hudutslett som kan vises på en hvilken som helst del av kroppen. Når en lupus utslett vises på forsiden, er det som kalles en malar utslett og vises over nesen og kinnene. En mindre vanlig ansikts symptom er utseendet på hudlesjoner eller sår.

Typer

Lupus ansikts symptomer kan oppstå med alle tre hovedtyper av lupus: systemisk, discoid og legemiddelutløst. Systemisk lupus, hvor immunsystemet angriper indre organer, kan resultere i en ansikts utslett. Med discoid lupus, huden er angrepet, forårsaker utslett og lesjoner på forskjellige deler av kroppen, inkludert ansiktet. En ansikts utslett kan også oppstå som følge av visse medisiner. Lupus utslett og lesjoner er kjent som kutan lupus.

Kjennetegn

Lupus ansiktsbehandling eller malar utslett er ofte en av de første symptomer på systemisk lupus. Det er ofte kalt butterfly utslett på grunn av sin form og utseende på kinnene og over neseryggen. Lupus utslett kan være flate eller hevet og blek eller lyse rødt og ofte forverres etter eksponering for solen. Lupus discoid, noe som betyr at mynt-formet, lesjoner vises på kroppen, noen ganger inkludert i ansiktet. Skalering gir dem et hvitaktig utseende og arrdannelse kan forekomme.

Diagnose

Ansikts-og discoid lesjon utslett er ofte det første lupus symptom å presentere. Andre symptomer på lupus er tretthet, fotosensitivitet, sår i munnen, leddgikt og depresjon. Lupus ansikts utslett kan forveksles med rosacea, men kan differensieres; foruten vises over nesen og kinnene som med butterfly utslett, vises Rosacea i tillegg på nasolabiale folder og kan inneholde små kviser. Hudlesjoner kan diagnostiseres ved biopsi.

Behandling

Hudleger ofte kunne behandle lupus ansikts symptomer med foreskrevet kortikosteroid krem ​​eller injeksjoner for å redusere hevelse og rødhet. En annen komponent av behandlingen er bruk av solkrem, noe som kan bidra til å unngå utbrudd på grunn av følsomhet for ultrafiolett lys. Kutan lupus har også behandles med hell med argon laser behandlinger. Når en ansikts utslett er en reaksjon på medisiner, vil utslettet forsvinner når pasienten slutter å ta medisinen.

Forebygging

Iført solkrem og unngå direkte sollys kan bidra til å forhindre utslett kviser. Andre måter å redusere bluss av utslett eller andre lupus symptomer er å opprettholde et sunt kosthold, trene regelmessig, håndtere stress og få nok hvile. Lupus symptomer kan også styres med foreskrevet medisiner som reduserer betennelse. Med regelmessig tilsyn fra lege og oppmerksomhet til livsstil, mange lupus pasienter forbli symptomfri i mange år.