adcov.com

Legemidler for Nyre Stone Forebygging

Folk vanligvis ikke innser at nyrestein er til stede i kroppen før disse objektene forsøke å ta seg gjennom urinveiene. Smerten begynner å skrike og pasienter bli desperat for medisiner som skal hindre at disse ekle ting og holde dem borte for alltid.

Steintyper

Nyrestein er avfallsprodukter - harde mineralforekomster består av kalsium og andre forbindelser utbredt i urinen. Medisinering kan bidra til å redusere sannsynligheten for disse smertefulle stener bearbeiding og, avhengig av den type stein, legemidler kan også brukes som en behandling for å gjøre det mulig enten å oppløse eller deres passasje gjennom urinen. Dette er å foretrekke fremfor en operasjon eller fremgangsmåte for fjerning.

Det er fire primære typer steiner, hver med en annen sak, og hver krever ulike medisiner for nyrestein forebygging. Kalsium-oksalat stener er de mest vanlige. Disse noen ganger utvikle seg fra overdrevent inntak av kalsium eller vitamin D. Struvitt steiner danne oftere hos kvinner og normalt er større og mer skadelig for nyrene. Forekomster av nyre infeksjon synes å bringe disse videre. Urinsyre steiner forekomme hos personer som spiser for mye rødt kjøtt. Cystin steiner er ekstremt sjeldne og dukker opp først og fremst hos personer med genetiske eller kroniske nyresykdommer.

Kalsium-Oxalate Medisinering

Fire av fem individer utvikler nyrestein av denne varianten. Ifølge spesialister ved Mayo Clinic, for å stoppe disse fra forming, vil en urolog sannsynlig foreskrive enten en tiaziddiuretika eller et preparat som inneholder fosfor. Tiaziddiuretika handle for å redusere mengden av natrium som nyrer reabsorb og skylle nyrene å hjelpe rense dem av avfallsprodukter. Legen kan også foreslå natriumbikarbonat eller kalium bikarbonat.

Struvitt Medisinering

Struvitt steiner primært forekommer hos kvinner, og nesten alltid som følge av en urinveisinfeksjon. En lege vil foreskrive antibiotika for å rense urinveiene av bakterier og hindre forekomsten av flere infeksjoner. I guiden, "The Kidney Stones Handbook", Gail Savitz og Dr. Stephen W. Leslie nevne at aluminiumhydroksid brukes noen ganger i pasienter med struvitt steiner. Denne medisinen begrenser opptaket av intestinal fosfater.

Urinsyre Medisinering

Medisinen allopurinol (merkenavn zyloprim og Aloprim) bidrar til å redusere urinsyre i blod og urin for å holde denne formen for stein i sjakk. I enkelte tilfeller kan en kombinasjon av allopurinol og en medisin med en alkalisk forbindelse være i stand til å oppløse urinsyre steiner som allerede har vokst.

Cystin Medisinering

Dessverre, legemidler mot nyrestein forebygging er vanskelig å komme med når en pasient lider av cystin steiner. På grunn av deres hardhet, disse vekster er meget vanskelig å behandle. En urologens vil sannsynligvis foreskrive medikamenter for å øke alkalisk innholdet i urinen og oppmuntre pasienter for å øke væske og urinproduksjon.

Passerer Medisinering

Medisiner som kalles alfablokkere kan være i stand til å hjelpe mindre steiner passere gjennom systemet. Disse legemidlene bidra til å slappe muskler inne i ureter og oppmuntre det å la steinen til å bevege seg gjennom. Alfablokker medisiner inkluderer doxazosin (merkenavn Cardura), terazosin (merkenavn Hytrin), tamsulosin (merkenavn Flomax) og alfuzosin (merkenavn Uroxatral).