adcov.com

Lavt fosfor Diet for Nyresyke

Fosfor fungerer i kroppen for å bidra til å bygge sunne bein. Nyrene filter fosfor fra blodet, noe som eliminerer den fra kroppen. Når nyresykdom hemmer fjerning av fosfor fra blodet, kan den bygges opp, tappe kalsiumnivåer og fører til bentap. Selv om dialyse bidrar til å fjerne noen fosfor, spise en lav fosfor diett som anbefalt av en lege, holder nivåene lave for de med nyresykdom.

Low-Fosfor Diet

Hvis du har kronisk nyresykdom eller gjennomgår dialyse, kan legen anbefale en lav-fosfor diett for å holde overskytende nivåer av fosfor i blodet fra å forårsake bentap eller hjerteproblemer. Ideelt sett bør fosfor nivåer bo mellom 3,5 og 5,5 mg / dL. Hvis blodnivå av fosfor måler høyere enn dette området, spør din lege eller ernæringsfysiolog om å starte en lav-fosfor kosthold. I tillegg til en lav-fosfor diett, kan legen foreskrive medikamenter eller kalsiumtilskudd.

Hvis en lege foreskriver en lav-fosfor diett for nyresykdom, unngå mat med høyt fosfor. Balansere kostholdet og opprettholde riktig ernæring ved å jobbe tett med en ernæringsfysiolog for å erstatte sunn mat i stedet for de du unngå. Husk legen din anbefale ytterligere endringer i kostholdet, som å senke natrium, kalium og proteiner.

På en lav-fosfor diett, unngå alle melkeprodukter. Velg ris melk eller ikke-meieri Creamer stedet. Spis frukt ices eller sorbeter i stedet for is til dessert. Bruk kjøttkraft eller vann når du gjør suppe i stedet for melk eller fløte.

Unngå hele korn brød og pasta. Spise hvitt brød, hvit ris og hvit pasta i stedet. Velg lav-natrium kjeks laget av hvitt mel, hvite bagels og engelsk muffins. Spis forberedt hvetekim eller havregrøt i stedet for havregryn. Kontroller informasjonen ernæring for natrium og kalium nivåer hvis legen din har bedt deg om å begrense dem også.

Unngå alle belgfrukter og tørkede bønner og erter. Ikke spis peanøtter eller soya eller produkter laget med soya. Friske voksbønner og grønne bønner lage en deilig salat eller suppe alternativ. Unngå bakte bønner. Spis ferske grønnsaker som gulrøtter, sommer squash og asparges. Velg air-poppet popcorn krydret med urter i stedet for salt som snacks i stedet for peanøtter.

Unngå sjokolade og cola-drikker. Sug på karamellen med harde drops eller gelé bønner i stedet. Velg ingefærøl eller sitron-lime soda. Drikk nybrygget iste i stedet for boks eller flaske te.

Ikke spis innmat. Unngå sjømat høy i fosfor som østers og kreps. Velg magert kjøtt som fisk, kalkun, kylling og biff. Spis kjøttet i små porsjoner hvis nyresykdom diett begrenser protein i tillegg til fosfor. Sesong kjøtt med urter i stedet for salt for å redusere natrium.