adcov.com

Irritatable tarm syndrom

Irritabel tarmsyndrom, også kjent som IBS, er en lidelse med en ukjent årsak som påvirker tykktarmen, eller i tykktarmen. Lidelsen er ikke smittsom heller ikke føre den til en mer alvorlig sykdom som kreft. Symptomer på irritabel tarm-syndrom kan føre til en god del av nød og ubehag, men ved å styre kosthold og livsstil kan du være i stand til å kontrollere symptomer.

Årsaker

Selv om ingen spesiell grunn er kjent for å forårsake irritabel tarm-syndrom, er det antatt å være forbundet med en følsom kolon som reagerer på visse matvarer og stress. Kvinner er mer tilbøyelige til å ha IBS så hormoner kan også spille en rolle. Noen tilfeller av IBS har oppstått etter en episode av gastroenteritt. Nervesystemet kan forårsake en mis-kommunikasjon mellom hjernen og tykktarm forårsaker kolon for å flytte mat for fort eller for sakte forårsaker symptomer.

Symptomer

Symptomer på IBS inkludere magesmerter og kramper vanligvis lettet etter avføring, gass, oppblåsthet, diaré og forstoppelse som skifter og slim i avføringen. Disse symptomene kan være mild og kan komme og gå.

Diagnose

Legen din vil utføre tester for å utelukke andre medisinske tilstander som en koloskopi, laktoseintoleranse tester og en CT scan. Når disse testene ikke indikerer en mer alvorlig problem, vil legen diagnostisere tilstanden basert på dine symptomer. For diagnosen IBS, må du ha hatt magesmerter og oppblåsthet over en 12 ukers periode eller lenger. Disse ukene trenger ikke å være sammenhengende uker. Deretter må du ha to av følgende symptomer som inkluderer slim i avføringen, oppblåst mage eller oppblåsthet, en følelse du ikke kan tømme tarmen helt og en endring i avføringen fra dag til dag, for eksempel vanlige avføring en dag, deretter løs avføring i flere dager.

Medisinsk behandling

Over skranke medisiner som Imodium kan bidra til å kontrollere diaré. Fiber kosttilskudd som Metamucil kan hjelpe til forstoppelse. Antikolinerge medisiner lindre tarmkramper ved å påvirke det autonome nervesystemet. Antidepressive medisiner som Prozac kan bidra til å hemme hjernens nerveceller som påvirker tarmen og stress som kan bidra til IBS.

Livsstilsendringer

Begrense alkohol og drikke med koffein som de stimulerer tarmen og også kullsyreholdige drikke som de forårsaker gass. Drikk rikelig med vann for å unngå forstoppelse. Unngå mat som produserer gass og oppblåsthet som kål, bønner, brokkoli og meieriprodukter. Spis til faste tider for å hjelpe regulere tarmer og spise mindre måltider oftere for å unngå diaré. Start en regelmessig mosjon rutine så det hjelper tarmen til å fungere normalt. Alltid konsultere legen din om noen nye treningsprogram eller nye medisiner.