adcov.com

Informasjon om tidlig gråning hos barn

Når et barn spirer grått hår, er hun opplever tidlig gråning, eller canities. Ifølge Alan Greene, en professor, barnelege og innehaver av DrGreene.com, kan årsaken være et symptom på en underliggende tilstand, lidelse eller sykdom. På grunn av dette, bør foreldrene alltid kontakte lege hvis barnet deres utvikler grå hår. Avhengig av diagnose, kan tidlig gråning bli forsinket eller stoppe.

Hvorfor Håret blir grått

Grå hår resultater fra redusert aktivitet av melanocytter, som er celler i hårsekkene; et fullstendig fravær av melanocytter resulterer i hvitt hår. Kaukasiere oppleve en reduksjon i aktiviteten av melanocytter tidligere enn andre raser. Lyshåret kaukasiere utvikle grå hår i samme takt som de med mørkere hår, men det er mer merkbart i de med mørkt hår.

Arvet Trend

Ifølge en artikkel av barnelege Jennifer Shu, lagt ut på CNNHealth.com i mai 2009, tidlig gråning hos barn har en tendens til å være arvelig, og i små mengder (noen få tråder) det vanligvis ikke er grunn til alarm.

Vanlige årsaker

Alopecia areata, tap av hår innenfor et lite område, rammer 1 prosent av befolkningen, vanligvis barn. Håret kan vokse tilbake grå til pigmentering slutt tilbake til follikler.

En mangel på vitamin B-12 er også en vanlig årsak. Den mangel kan være fra en diett som mangler B-12, eller fra en medisinsk tilstand som hindrer absorpsjon av vitamin.

Andre årsaker

Noen former for anemi, der det ikke er nok røde blodlegemer til å gi tilstrekkelig oksygen til vevene, kan føre til for tidlig gråning, som kan skjoldbrusk lidelser. Andre uvanlige men mulige årsakene til for tidlig grått hår kan inkludere vitiligo, tuberous sklerose, Nevrofibromatose og Waardenburg syndrom, ifølge legene. Shu og Greene.

Diagnose

Dr. Greene sier at det er tre trinnene involvert i diagnostisering av mulig årsak til for tidlig gråning hos barn: en detaljert familiehistorie for å fastslå om noen av slektningene opplevd tidlig gråning; en fysisk undersøkelse; og en rekke blodprøver for å finne ut om barnet har en vitaminmangel, anemi eller en skjoldbrusk tilstand.

Behandling

Tidlig gråning bør slutte med effektiv behandling av en underliggende tilstand.

For barn som opplever tidlig gråning uten kjent årsak og som er selvbevisst om deres tilstand, foreslår Dr. Greene ved hjelp av en grønnsak-basert hårfarge, som studier har knyttet kjemiske fargestoffer til ulike former for hudkreft.