adcov.com

Infant tarmproblemer

Spedbarn fra nyfødte til 12 måneder gammel opplever ofte tarmproblemer. I mange tilfeller vil foreldrene blir klar over at deres barn er å ha vanskeligheter basert på symptomer og irritabilitet av barnet sitt. Det er flere årsaker til spedbarn tarmproblemer, inkludert gastrointestinale problemer og infeksjon. Blant symptomer, diaré og forstoppelse er de vanligste symptomene som foreldre observerer i sine barn. Behandling for spedbarn tarmproblemer varierer avhengig av barnets alder.

Årsaker

Årsakene til spedbarn tarmproblemer inkluderer gastroenteritt, kostfiber og antibiotika, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. Gastroenteritt er en tilstand som omfatter tarmgass. Dette kan være svært ubehagelig for spedbarn. I tillegg barn som er tilpassing til nye dietter - for eksempel å bli avvent fra morsmelk eller morsmelkerstatning til frokostblanding - kan oppleve tarmproblemer. Antibiotika kan drepe sunne bakterier i tarmkanalen, noe som resulterer i tarmproblemer for spedbarn.

Diaré

Ifølge Merck Manuals Online Medical Library, vil spedbarn med tarmproblemer ofte oppleve løs og vannaktig avføring. Akutt diaré begynner plutselig og minske i en til flere dager. Den største bekymringen her er risikoen for dehydrering. Denne type diaré kan være på grunn av viral gastroenteritt, som er en viral infeksjon i tarmen, som ligner på magen influensa. Kronisk diaré kan være et problem som varer over en tilsynelatende lang periode på uker eller måneder. Denne type diaré kan være på grunn av laktoseintoleranse eller matallergi, og er betydelig mindre enn uskadelig akutt diaré.

Forstoppelse

Merck Manuals Online Medical Library sier at barn som ikke har hatt avføring i minst fem dager regnes forstoppet. Det er ikke uvanlig at barn, særlig små spedbarn, for å ha avføring hver dagene. Men spedbarn med hard, tørr avføring anses å være forstoppet. Andre symptomer på forstoppelse er avføring som forårsaker smerte når bestått eller føre til blod på anus fra å rive på grunn av tørrhet.

Kolikk

Ifølge Mayo Clinic årsakene til kolikk er ukjent. Vanligvis er barn som gråter på omtrent samme tid hver dag, og kan ikke bli beroliget anses å ha kolikk. Imidlertid er kolikk antatt å være et resultat av gastrointestinale plager, og kan inneholde gass, matallergier, fôring tidsplan og metode og laktoseintoleranse. Foreldre kan bli fortvilet når barnet har kolikk, men ofte barna vokser ut av det, eller en løsning er funnet av en omsorgsperson.

Behandlinger

Behandlinger for spedbarn tarmproblemer avhenger av barnets alder. Hos spedbarn, ifølge Merck Manuals Online Medical Library, hvis diaré er forårsaket av antibiotika, etter samråd med legen ofte de vil bli avviklet. Ved dehydrering er et problem, som gir væsker høyt innhold av elektrolytter er vanligvis behandlingen av valget. For forstoppelse, er barn yngre enn to måneder gamle ofte gitt en liten teskje av sirup som et supplement for tilstrekkelig inntak av morsmelk eller morsmelkerstatning. For eldre barn, kan kosttilskudd som sviske juice eller anstrengt epler eller annen frukt være foreskrevet som behandling.