adcov.com

IBS symptomer og rettsmidler

Ifølge Mayo Clinic, er irritabel tarm syndrom eller IBS en kronisk og vanlig fordøyelseslidelse. Det er ulike årsaker til IBS, og håndtere symptomene er vanligvis et spørsmål om å identifisere triggere og gjøre visse endringer i livsstil.

Identifikasjon eller Signs

Forskjellige fordøyelsessykdommer slik som ulcerøs kolitt og Crohns sykdom kan etterligne hverandre. Men i motsetning til slike alvorlige tilstander, betyr IBS ikke skade i tarmkanalen. Vanlige tegn på IBS inkludere magesmerter, gass, oppblåsthet, forstoppelse og diaré.

Betraktninger

IBS triggere er rikelig. Men å kontrollere symptomer ofte innebærer å redusere forbruket av visse matvarer. I tilfelle av IBS, er meieriprodukter er kjent for å bringe på diaré, gass og oppblåsthet. Imidlertid kan en fordøyelseskanal enzym supplement redusere symptomer og hjelpe deg med å håndtere tilstanden.

Forebygging / løsning

Dairy er ikke den eneste IBS trigger. Krydret mat, fet mat som rødt kjøtt, kullsyreholdige drikker som brus og kunstige søtstoffer kan gi symptomer som oppblåsthet, forstoppelse og diaré. Eliminere problemet mat for å lette symptomer.

Advarsel

Avføringsmidler er vanligvis brukes til raskt å avlaste forstoppelse. Men avføringsmidler er vanedannende og bør brukes når andre metoder mislykkes. Øke væskeinntaket, spise mer fiber og hyppig trening kan bidra til å avlaste IBS med forstoppelse.

Expert Insight

To medisiner er godkjent av Food and Drug Administration for behandling av IBS med forstoppelse og diaré (lotronex og amitiza). Snakk med legen din for å se om du er kvalifisert for disse behandlingsalternativene.