adcov.com

IBS symptomer og dietter

Nesten 58 millioner amerikanere lider av symptomer på irritabel tarm syndrom, en tilstand som påvirker tarmen. Denne sykdommen er kompleks, påvirker mennesker på ulike måter og krever ulike behandlinger. Hvis du har IBS, er din diett spesielt viktig.

Symptomer på IBS

Den vanligste symptom på IBS er smerter i mageområdet, spesielt lavere i mageregionen. Kombinert med forstoppelse og / eller diaré, kan IBS være smertefullt og pinlig. Andre symptomer inkluderer oppblåsthet og følelsen av ikke å ha tømt tarmene nok. De med mild IBS kanskje aldri har noen symptomer, men mer intense versjoner kan omfatte alle disse symptomene.
Legen vil be deg om dine symptomer, som for eksempel frekvens og konsistens av avføring, smerte etter å ha spist et måltid og smerter lindres av avføring.

IBS og kosthold

Hvis din IBS symptomer inkluderer forstoppelse, inkludere mer fiber i kosten - hele korn, fersk frukt med skall og frø, hvetekli og hvetekim og cruciferous grønnsaker som brokkoli og blomkål. Bønner er bra for fiber, men vær forsiktig hvis gass er en av dine symptomer.
Selv om det ikke er noen matvarer som utløser IBS for alle, styre klar av noen. Elementer som kan gjøre din forstoppelse eller diaré verre inkluderer koffein (kaffe, brus, sjokolade), meieriprodukter (melk, ost, yoghurt), fet eller stekt mat og sukker. Det er også viktig å drikke rikelig med vann - seks 8 oz. glass om dagen.
Hold en logg over hva du spiser og når og eventuelle symptomer som følge for å hjelpe deg å etablere dine egne mønstre. Vær også oppmerksom på eventuelle tarm aktivitet og tilhørende smerter.

IBS og Stress

Stressende situasjoner kan utløse IBS. Selv om noen stress er uunngåelig, er det viktig å håndtere stress på en sunn måte. Trening, en personlig hobby og bruker noen minutter hver dag for å slappe av er alle gode måter å håndtere stress.

Å snakke med legen din

Som med alle nye diett eller program, snakk med legen din før du starter. Hvis du tror du har IBS, holde en logg over dine symptomer og ta det med til legen på din neste avtale. Hvis symptomene dine forverres plutselig, ringe legen din eller gå til en umiddelbar-klinikk.