adcov.com

IBS symptomer i menn

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en vanlig lidelse som påvirker så mange som 1 av 5 personer. Sykdommen er ofte referert til som en spastisk kolon og er forbundet med abdominal smerte og ukontrollerbare avføring. Det finnes ingen spesifikk test for å diagnostisere sykdommen, selv om legen din kan bestille en koloskopi å gi mer informasjon. IBS er vanligvis diagnostisert gjennom rapportering av spesifikke symptomer og dommen av andre lidelser. Selv om sykdommen er mer vanlig hos kvinner, det påvirker millioner av mennesker over hele verden. En studie ved UNC Center for Functional GI og motilitetslidelser har funnet ut at det kan være forskjeller i symptomer og effekt av behandling for IBS mellom menn og kvinner.

Fysiologi

Den mannlige magen kan være mindre følsom enn den kvinnelige. Dette antas å være relatert til de ulike hormonelle nivåer av kvinner og menn.

Ulike symptomer

Symptomer som oppblåsthet, ufullstendig evakuering og slim i avføringen er mindre vanlig rapportert hos menn. Forskjellene i rapporter om andre symptomer kan være relatert til manglende data for menn med IBS.

Universal Symptomer

De fleste symptomene på IBS er rapportert i både menn og kvinner på sammenlignbare priser. Disse symptomene kan omfatte ukontrollerbare avføring, magesmerter, forstoppelse og gass.

Behandling

Som bemerket av UNC senter studie, kan noen smertestillende medikamenter være mindre effektive i å gi lindring for menn. Det er også mistanke om at menn er mindre tilbøyelige til å oppsøke lege for behandling av IBS.

Outlook

Det er viktig å merke seg at det ikke er så mye data om IBS vedrørende hanner som det er for kvinner. Dette kan være en grunn for motstridende data i symptomer hos menn og kvinner.