adcov.com

IBS med forstoppelse Diet

IBS-kort for irritabel tarm-syndrom, er et helse problem som rammer millioner av mennesker. Noen av de viktigste symptomene er forstoppelse (vanskelig avføring), diaré (ukontrollerbare avføring) eller begge deler. Andre symptomer assosiert inkluderer oppblåst mage, mye luft og slim i avføringen. Personer som lider av IBS trenger å overvåke kosthold og matinntak nøye og å jobbe med stressmestring siden triggere variere fra person til person. Følgende vil ta noen diett retningslinjer spesielt for personer som lider av IBS med forstoppelse.

Triggere

Forskjellige typer matvarer som vanligvis har vært forbundet med personer som lider av IBS. Disse matvarer inneholder melkeprodukter, koffein, animalske produkter, fet mat, mat som inneholder uløselig fiber, sukkeralkoholer, kunstige søtstoffer og fruktose, som finnes i frukt. Noen grønnsaker, spesielt cruciferous grønnsaker og andre som har vanskelig for å fordøye fiber, kan være triggere. Disse grønnsakene inkluderer brocolli, blomkål, rosenkål og kål, som er en del av cruciferous-vegetabilsk familie og andre som gulrøtter. I noen tilfeller kan det ett eller en kombinasjon av disse matvarer som utløser en oppblussing.

Et passende IBS-C diett

En viktig komponent for å lette forstoppelse når lider av IBS er å konsumere større mengder fiber, fortrinnsvis løselige fibre sammen med rikelig med vann. Foods høy i løselig fiber inkluderer havregryn, epler, grønne bladgrønnsaker (spinat, grønnkål), brun ris og noen brød og korn. Selv om flere produkter og korn er dukker opp i butikkhyllene som er annonsert så høyt fiber (Fiber One, All-Bran), kan ikke alle IBS lider dra nytte av de ekstra add-ins. Mange IBS-C (forstoppelse) individer ikke dra nytte av produkter som har tilsatt kunstige fibre. Sikorirot, lagt en ingrediens til mange nye "high-fiber" korn kan utløse symptomer på IBS og forårsake forstoppelse siden det kan gjøre avføringen vanskeligere å passere.

Andre rettsmidler

IBS kan i hovedsak kontrollert og behandlet av nitid kosthold og stressmestring. Holde en matdagbok av symptomer og matvarer kan hjelpe enkeltpersoner bli mer bevisst på hvilke matvarer utløse forstoppelse. Derfra kan de individer begynner å innlemme de ulike mat rettsmidler og se hvilke som fungerer best.

Over disken fiber kosttilskudd og milde avføringsmidler kan også hjelpe forstoppelse lider hvis innlemmet hensiktsmessig i kostholdet. Husk alltid å drikke til mye vann. Trening er også viktig å hjelpe enklere fordøyelsen.