adcov.com

Hvorfor underarmer svetter mye?

Ingen liker forlegenhet av underarm svette. Hvis en person svetter mye, andre kan anta at hun er uren eller uflidd. Imidlertid er svette en nødvendighet. Den samler og eliminerer seg fra kroppen for en grunn. Vi alle svette, men noen mennesker svetter mer enn andre. Forstå svette - hva det er, hvorfor det er gjort og hva som forårsaker noen mennesker til å produsere mer av det enn andre - kan forandre ditt syn på den.

Typer av svettekjertler

Det finnes to typer svettekjertler. Ekkrine kjertler er generelt funnet på håndflatene, såler av føttene og pannen. Disse svettekjertler er mindre enn Apokrine kjertler, som finnes under armene og rundt kjønnsorganene. De Apokrine kjertlene er ansvarlig for å produsere proteiner og fettsyrer. Det er disse to komponentene som skaper de gule-farget flekker som du ofte ser i armhulene av din skjorter. De også lage lukt som ofte forbindes med svette.

Betydning

Svetteproduksjonen er kroppens kjølesystem. Den svette strømmer ut av porene for å avkjøle huden, og til slutt redusere kroppens kjernetemperatur. Svetten er holdt i hårsekkene før det fordamper fra huden, som også hjelpemidler i kjøleprosessen.

Hvorfor underarmer Kan svetter mye

Det er flere grunner til at underarmer kan svette mer enn normalt. Nevrologiske lidelser er en mulig forklaring. Andre er systemiske sykdommer, diabetes, nevrologiske lidelser og metabolske forstyrrelser. Den vanligste årsaken til overdreven svetting er en tilstand som kalles hyperhidrose. Dette er en tilstand der svettekjertlene ganske enkelt overprodusere svette. Denne tilstanden presenterer seg vanligvis i slutten av tenårene, og hvis den forblir ubehandlet, kan det fortsette gjennom livet.

Andre årsaker til overdreven underarm svette

Andre årsaker til overdreven underarm svette kan være psykologisk. Det kan være problemer med angst, nervøsitet og andre emosjonelle forstyrrelser. Noen mennesker har ekstra store svettekjertlene under armene, eller har en overdreven mengde svettekjertlene. De fleste mennesker er født med mellom 2 millioner og 4 millioner svettekjertler, men det er noen mennesker som er født med mange flere. Noen kvinner opplever overdreven underarm svette bare etter å ha nådd overgangsalderen. Overdreven underarm svette kan også være genetisk.

Behandlinger

Behandling for overdreven svetting starter vanligvis med over-the-counter antiperspiranter og deodoranter. Antiperspiranter kan blokkere kjertler som produserer svette, men lange perioder med bruk er ikke alltid sunt. Deodoranter hjelpe med lukt, men ikke svett. Det finnes også medisiner som kan brukes, for eksempel Botox. Botox deadens nerver som kontrollerer svettekjertlene, men denne behandlingen krever hyppige besøk til lege og kan ha bivirkninger. Det er også en prosedyre som krever innsetting av et klipp på sympatiske nerver som går til armhulene. Dette stopper oppstart av svette.