adcov.com

Hvorfor er IBS symptomene verre i morgen?

Irritabel tarm syndrom eller IBS, er en lidelse som påvirker tarmen, forårsaker symptomer som diaré eller forstoppelse. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer (NIDDK), har om lag 20 prosent av den voksne befolkningen i USA symptomer på irritabel tarm syndrom.

Symptomer

Magesmerter, ubehag og oppblåsthet er vanlig i irritabel tarm syndrom. Symptomene kan variere hos pasienter; noen mennesker har forstoppelse, noen har diaré, og noen veksler mellom de to.

Årsak

Selv om forskningen ikke har gitt noen spesifikk årsak til irritabel tarm syndrom, noen forskere teoretisere IBS pasienter har et særlig sensitivt tykktarmen som reagerer på stress og enkelte matvarer. Andre forhold, som immunsystem problemer, cøliaki og bakteriell infeksjon, kan spille en rolle i irritabel tarm syndrom.

Morning Symptomer

Diaré oppstår ofte når pasienten våkner opp om morgenen eller etter et måltid. Slimet er ofte til stede i avføringen.

Food Allergy

Matintoleranse er ganske vanlig i IBS pasienter, slik at enkelte leger mener matallergier eller følelser kan bidra til irritabel tarm syndrom. Disse følsomhet kan også være ansvarlig for problemer med diaré i morgen eller etter måltider.

Kortisol

Ifølge University of North Carolina Center for Functional GI og motilitetslidelser har forskere i Italia rapporterte at den naturlige mønster av kortisolnivå - kortisol er høyere om morgenen og lavere om kvelden - i IBS pasienter er overdrevet. Dette indikerer høyere kortisolnivå kan bidra til verre symptomer på irritabel tarm syndrom i morgen.