adcov.com

Hvordan Test for Clostridium Botulinum

Clostridium botulinum eller botulisme, er en bakterie som forårsaker lammelse. I sjeldne tilfeller resulterer det i døden. Den sporer av bakterier er ofte funnet i ubehandlet vann, smuss eller feil hermetisk mat. Flere typer av denne bakterien kan gi sykdom hos mennesker, inkludert sår, spedbarn og matbåren botulisme. Vanligvis symptomer på botulisme vises innen 18-36 timer, mens sårbotulisme tar 10 dager å manifestere. Det er vanskelig å diagnostisere botulisme på symptomer alene. Symptomene kan etterligne andre sykdommer, slik som slag eller Guillain-Barré syndrom, en muskelforstyrrelser. Testing for botulisme er nødvendig å skille mellom andre sykdommer og bekrefte en diagnose.

Instruksjoner

1. Se en lege som er spesialist i nevrologi eller smittsomme sykdommer. Fortell legen din når symptomene dukket opp.

2 gjennomgå en fysisk undersøkelse. La legen vite om du har noen sår på kroppen din. Tillate ham å sjekke deg for svakhet og hengende øyelokk, potensielle tegn på botulisme.

3 Gi en blodprøve. En blodprøve kan identifisere botulisme giftstoffer. Alternativt gi en vevsprøve hvis du har et sår. Siden en helsearbeider kan ha behov for å sette inn en vattpinne inn i såret for å tilstrekkelig få en vevsprøve, kan du oppleve smerte. Varsle helsepersonell arbeideren hvis smerten blir uutholdelig.

4 Send inn en avføringsprøve. Ved innsamling av prøven din, unngå å inkludere toalettpapir eller urin.

5 Få en CT scan hvis du utvikler anfall og muskelsvakhet. En CT-skanning undersøker hjernen din til å skille mellom botulisme og hjerneslag.

6 Fortsett med en Spinal Tap når legen ønsker å finne årsaken til sykdommen din. Testen undersøker cerebrospinalvæsken for botulisme giftstoffer.

7 Ta en Tensilon test for å finne ut om du lider av myasthenia gravis, en nevromuskulær sykdom. Testen kan også hjelpe legen finne ut om du lider av andre forhold. Følg dine leger retninger, som han administrerer Tensilon og ber deg om å utføre repetitive bevegelser med musklene dine.

Hint

  • Hvis du gir et sår vevsprøve, spør helsepersonell for å hjelpe deg med sårbehandling. Dette hindrer smitte fra utviklingsland.
  • Oppsøke lege umiddelbart hvis du utvikler problemer med å svelge eller puste, og hvis du utvikle kortpustethet.