adcov.com

Hvordan Test for Adrenal Fatigue

Depresjon, manglende evne til å håndtere stress, lavt blodtrykk og alvorlig PMS hindre den dag-til-dag rutine for mange som lider av binyretretthet. Kortisol, DHEA, adrenalin og noradrenalin er kroppens stresshormoner, som produseres i binyrene. Hvis du har et lavt nivå av noen av disse hormonene, eller at kjertlene ikke fungerer som den skal, vil kroppen din vise trøtthet symptomer. Heldigvis finnes det en rekke tester for å fastslå om binyrene fungerer som de skal.

Instruksjoner

1. Hold en journal av dine måltider, mosjon rutiner, symptomer og humørsvingninger å ta med deg til legen din. Dette kan hjelpe legen avgjøre hva slags tester for å kjøre. Det er mange forhold, for eksempel hypoglykemi, hypotyreose og gluten allergi, som etterligner symptomene på binyretretthet.

2 Sjekk blodtrykket ditt. Kjøpe et hjem blodtrykk kit, som er tilgjengelig på de fleste apotek. To forskjellige tall vises: systolisk og diastolisk. Systolisk måler peak kraft som hjertet bruker, mens diastolisk tiltak det svinn kraft når hjertet tar en pause i mellom beats. Måle blodtrykket etter å ha ligget nede i minst fem minutter. Stå opp og sjekke det igjen. Sammenlign målingene. Hvis stand-up målingen er høyere enn den du tok liggende, kan du ha binyretretthet eller en tilstand som er forbundet med hypoadrenalism.

3 Test din spytt. Laboratorier kan avgjøre, basert på mengden av hormoner i spytt, hvis ditt nivå av kortisol er for høy eller for lav. Bestille en spytt test på nettet gjennom en hederlig laboratorium, for eksempel ZTR Laboratory (se referanser). Når du mottar test, følg instruksjonene nøyaktig. De fleste av testene du ønsker å få en spyttprøve i morgen når kortisol er på sitt høyeste topp. Send inn din test og vente et par dager å få resultatene i posten. Spyttprøver kan teste bio-tilgjengelig hormon-aktivitet, som ikke er testet i blodprøver.

4 Gå til legen din og be om blodprøver. Du må ikke endre din normale timeplanen før du får blod med primær immunsvikt. Lave nivåer av kortisol indikert i resultatene krever en ACTH (adrenokortikotropt hormon) stimulering test. Dette hormonet produseres i tider med stress og stimulerer kortisolutskillelsen. Etter legen injiserer syntetisk ACTH, sjekker han pasientens kortisolnivå. Rising kortisol viser at binyrene ikke er skadet. Men hvis det er lite effekt, flere tester er nødvendig for å fastslå hvor dårlig binyrene fungerer.

Hint

  • Hold deg hydrert for spyttprøver. Drikk minst åtte glass vann om dagen for å ha nok spytt for testene. Dehydrering er en av symptomene på binyretretthet.
  • Fortell legen din dersom du er på p-piller, fordi de vil forskyve resultatene av blod arbeid og spytt test.