adcov.com

Hvordan Kill Nits

Alle som noensinne har lidd gjennom en lus vet hvor vanskelig det er å helt bli kvitt lus og egg. Over-the-counter og reseptbelagte behandlinger blir ofte brukt, men disse produktene ikke er 100 prosent effektive i å drepe eggene, eller luseegg. Hvis bare én levende nit gjenstår, kan det egget klekkes og reprodusere raskt, fører til en annen fullverdig angrep i en måned eller mindre. The National Pediculosis Association anbefaler regelmessig kontroll og manuell fjerning som den mest effektive behandling av hodelus og luseegg.

Instruksjoner

1. Vask håret etter shampoo retninger og håndkle tørt. Bruk en vanlig kam til å fjerne alle floker, deretter dele opp håret inn i flere seksjoner med hårspenner.

2 Legg et håndkle rundt skuldrene og kjøre en nit kam gjennom hver del av håret. Når en del har blitt grundig kjemmet, sikre at seksjonen med et hår klippet på nytt.

3 Bruke et forstørrelsesglass i et godt opplyst rom eller utendørs i fullt sollys, nøye inspisere hver del av håret for gjenværende nits eller lus. Bruk en nit kam eller pinsett til å fjerne nits, som er festet til håret ved hodebunnen, ofte på halsen og bak ørene.

4 Plasser fjernet nits i en liten plastskål fylt med isopropanol i flere minutter, deretter kast bollen og alkohol. Sug kammer, pinsetter og hårspenner i varmt vann (130 grader eller mer) i 10 minutter.

5 Vakuum alle madrasser og puter, tepper og stoppede møbler som brukes av den berørte personen. Vask alle klær og senger sengetøy nylig brukt av den smittede i varmt vann, tørk ved høy temperatur.

6 Kontroller på nytt hår daglig og manuelt fjerne eventuelle gjenværende nits. Følg lus-shampoo instruksjoner for gjentatt av hår, vanligvis i sju til ti dager. Hvis medisinert sjampo ikke klarer å drepe levende lus, stoppe all kjemisk behandling og kontakte lege.

Hint

  • The National Pediculosis Association advarer mot helserisikoen forbundet med kjemisk behandling av hodelus, spesielt for de svært unge, folk med helseproblemer eller kvinner som kan være gravid. Når noen lus behandling viser tegn til svikt, anbefaler NPA seponering av plantevernmidler for å behandle lus, som lus og luseegg kan vokse motstandsdyktig mot kjemiske behandlinger.