adcov.com

Hvordan identifisere symptomer på Frostbite

Frostbite er en tilstand som fører til ødeleggelse av kroppens vev etter lang tids eksponering for frysetemperaturer. De hyppigst rammet områdene er tær, fingre, ansikt, nese og ører, men noen ganger ben og armer er også berørt. Tilstanden er ikke diskriminerende når det gjelder alder og kjønn. Frostskader resultater når iskrystaller på grunn av lave temperaturer dannes i blodkarene nær hudens overflate, noe som fører til en ødeleggelse av vev på det cellulære nivå. Lære å identifisere symptomer på frostskader kan godt spare alvorlig personskade, skade og til og med tap av affisert ekstremitet.

Instruksjoner

En tidlig varsling tegn på frostskader kan omfatte, men er ikke begrenset til prikking, nummenhet eller kulde i det berørte området. Mens vi alle opplever kalde fingre, tær, hender, føtter og ansikter i kaldt vær, går følelsen utover bare kaldt. Skin i det berørte området kan begynne å vises hvit eller frostede, og huden kan føles stram og motstandsdyktig når den trykkes.

2 Frostbite kan også være indisert når en person opplever mangel på opplevelser til det berørte området. Normale følelser som smerte forsvinner og hender eller føtter kan føle seg "tung".

3 Hevelse og blemmer fylt med blod kan vises som symptomer på frostskader forverres, og huden får en gulaktig fargetone. Mens kaldt, kan huden vises voksaktig, men vil slå en lilla nyanse når rewarmed. I alvorlige tilfeller kan huden selv se svart.

4 Som symptomer på frostskader forverres, kan ofrene oppleve ukontrollert skjelving og generell svakhet. Forvirring kan også bli tydelig, og beslutningsprosesser treg.

Hint

  • Hold det berørte området forhøyet og fjerne stramme klær eller smykker. Plasser påvirket medlem i lunkent vann og hold personen varm for å hindre nedkjøling. Lære å identifisere symptomer på frostskader kan hindre tap av bruk (eller amputasjon) på grunn av vevsskade.
  • Rewarm områder sakte med lunkent vann plassert i et grunt basseng eller badekar. Vær oppmerksom på at sykehusinnleggelse kan være nødvendig å behandle dem som lider av hudskader. Rewarm aldri områder direkte over åpen flamme og unngå fristelsen til kraftig gni eller massere den frosne medlem.