adcov.com

Hvordan identifisere symptomer på femte barnesykdom

Femte sykdom er også kjent som femte barnesykdom, en viral sykdom som er en mild om smittsom sykdom som ofte rammer barn i alderen 5 og 15. påvirker huden, utbrudd forekommer vanligvis i våren og vinteren og rødhet i huden. Sykdommen har fått sitt navn fra å være rangert som femte på en liste over vanlige barne diseases.Risks for å pådra Fifth sykdom er økt hos barn som deltar på skoler og barnehager, så hvis barnet ditt opplever noen symptomer, er det lurt å holde ham eller henne ut av skolen før inntil sykdommen avtar eller inntil han eller hun ikke lenger contagious.The tilstanden er forårsaket av viruset parvovirus B-19 og er spredt gjennom bakterier gjennomført i væsker i nese, munn og svelg (via hoste og nysing). Barn er generelt plaget med symptomer innen 4-28 dager etter eksponering, men når utslett vises, er et barn ikke lenger anses smittsom. Lære å identifisere symptomer på Fifth sykdom kan bidra til å hindre spredning.

Instruksjoner

1 Lytt etter klager på hodepine som er ledsaget av en rennende nese og en og annen lavgradig feber. Fordi disse symptomene ligne det av forkjølelse eller influensa, er det ofte vanskelig å skille condtion uten ytterligere symptomer.

2 Vær oppmerksom på eventuelle tegn til utslett som utvikler seg over huden, enten i ansiktet, hvor det vanligvis starter, eller andre kroppsområder. Utslettet kan se "Lacy" og også kløe i varierende grad.

3 Be barnet ditt om hun har andre problemer, for eksempel en sår hals. Sjekk ditt barns øyne for rødhet og deres kjertler for hevelse. Dette er et tegn på at kroppens immunsystem forsøker å bekjempe en infeksjon.

4 Se etter tegn på diaré, som er vanlig i de som lider av Fifth sykdom. Utbrudd av diaré kan være relativt mild til moderat. Sørg for å holde barnet godt hydrert hvis han opplever diaré!

Hint

  • Det er vanskelig å holde barna tilbaketrukket, men med smittsomme infeksjoner, er det lurt å holde barnet borte fra andre familiemedlemmer og barn når det er mulig for å hindre spredning av smitte.
  • Hvis symptomene ikke bedrer seg med hjemme behandling, eller hvis du er usikker på hva barnet ditt har, planlegge et besøk med barnelege.