adcov.com

Hvordan identifisere symptomer på dehydrering

Dehydrering forårsakes på grunn av mangel på tilstrekkelig væskeinntak av kroppen. Dehydrering rammer både unge og gamle, og er spesielt farlig i spedbarn og pensjonister. Mens dehydrering kan være mild, moderat eller alvorlig, er noen form for dehydrering ikke bra for kroppen og kan føre til en rekke problemer hvis ikke adressert umiddelbart. Kroppen krever en viss mengde væske for å prestere på optimalt nivå, og væsker er viktig for alle kroppens systemer, inkludert sirkulasjons, fordøyelses og urinveisinfeksjon. Lære å identifisere symptomer på dehydrering hjelper folk til å forhindre det, samt å identifisere risiko og komplikasjoner forbundet med det.

Instruksjoner

Symptomer

1 Erkjennelsen dehydrering, som er en mangel på tilstrekkelig væske i kroppen: Tidlige symptomer kan være økt tørste (eksperter fastslår at hvis du opplever cravings for væsker, er du allerede dehydrert), tørr munn, og i alvorlige tilfeller, en hoven tungen.

2. Se på pasientens urin. Et annet viktig tegn på dehydrering er mørk eller gul urin. Mange tror at urinen er ment å være gul, men faktisk, jo klarere urinen, jo bedre. Væsker bidra til å skylle giftstoffer og avfallsstoffer fra kroppen, og det er derfor det er så viktig å opprettholde væskeinntaket for maksimal nyrefunksjon.

3 Study pasientens utseende: Moderat til alvorlige tilfeller av dehydrering kan bemerkes av utseendet rynkete hud eller innsunkne øyne. Spedbarn kan ikke være i stand til å produsere tårer når gråt. Voksne kan legge merke til at de ikke er svette. Disse symptomene oppstår fordi kroppen sliter med å holde væsker inne.

4 Sjekk for økt hjertefrekvens og pust, som kan bli lagt merke til av de som lider av alvorlig dehydrering. Lavt blodtrykk kan initiere svimmel, ør sensasjoner.

5 Hold øye med pasienten. Lavt blodtrykk, økt hjertefrekvens og pustevansker til slutt fører til ekstrem svimmelhet og forvirring. I Dire situasjoner, kan personen miste bevisstheten og kan også skli inn i en koma.

Hint

  • Bære vann med deg hver gang du delta i friluftsaktiviteter, spesielt i varmere vær. Unngå overanstrengelse i ekstreme temperaturer. Prøv å drikke minst 64 gram vann om dagen i varmt vær, mer hvis du trener eller delta i utendørsaktiviteter som sykling, løping, og sport.
  • Søke hjelp umiddelbart hvis opplever alvorlig dehydrering. I noen tilfeller kan elektrolyttforstyrrelser føre til anfall og hjerteproblemer, koma og død. Husk at hvis du er i tvil, oppsøk lege!