adcov.com

Hvor Visste tyfoidfeber kommer fra?

Transmission

De Salmonellabakterien bakterier forårsake tyfoidfeber, som er klassifisert som en smittsom sykdom. Det er overført ved inntak av forurenset vann og mat eller spres ved menneskelige bærere. En skjemt vannforsyning er ofte ansvarlig for å forurense mat, som bakteriene kan overleve i vann i opptil to uker. Vann blir forurenset av menneskelig avfall i kloakk. Bakteriene blir vanligvis ført gjennom feces, men kan noen ganger bli ført gjennom urinen. Tyfus er kjent for å spre seg raskt gjennom vann, melk og skalldyr. Folk som lider av et mildt tilfelle av sykdommen kan bli bærere på lang sikt. Ofte disse personene viser ingen åpenbare symptomer på egen hånd, men kan smitte andre med sykdommen. Selv etter utvinning, bærere fortsette å passere bakteriene gjennom deres avføring. Fjerning av galleblæren kan være nødvendig for dem som viser ingen symptomer på sykdom, som galleblæren er ofte stedet for infeksjonen.

Progresjon av sykdommen

Bakterier ansvarlig for tyfoidfeber angrep tynntarmen, inn i blodet. Etter å infisere hvite blodceller i leveren, milten og benmargen, bakterier og deretter transporteres til andre organer, hvor de formerer seg i galleblæren eller i leveren før passering inn i tarmen. Det er på dette punktet, kan de utvikle symptomer som høy feber. Inkubasjonstiden er vanligvis sju til 14 dager.

Symptomer

Symptomer på sykdommen inkluderer høy feber, frysninger, smerter og smerter i hele kroppen, diaré, blodig avføring, generell sykdomsfølelse, og hodepine. Hevelse i lymfeknuter, røde flekker på brystet, forstoppelse, hoven milt og magesmerter er andre symptomer folk kan lide. Vanligvis tar det tre eller fire uker for sykdommen til å gå sin gang, men i noen tilfeller kan symptomene vare i opp til seks eller åtte uker. På grunn av at bakteriene angripe den gastrointestinale system, kan komplikasjoner forårsaket av sykdommen krever kirurgi for å reparere skader på fordøyelseskanalen. Hvis venstre ubehandlet, kan sykdommen føre til indre blødninger eller drepe.

Historie

Bakteriene som forårsaker tyfoidfeber kan ha smittet våre menneskelige forfedre så lenge siden som 2 millioner år. Selv om det er mer enn 1000 forskjellige stammer av bakterien, bare noen årsak tyfus. Man er den eneste vert, men bakteriene invadere tarmen, oppflamming vev. Sykdommen var utbredt i USA på slutten av 1900-tallet og begynnelsen av det 20. århundre. Både muntlig vaksine og enkelt dose injiserbare vaksine som er nå tilgjengelig produsere færre bivirkninger enn tidligere vaksiner. Selv om sykdommen fortsatt rammer millioner av mennesker over hele verden hvert år, data utgitt av Centers for Disease Control and Prevention anslår ca bare 400 tilfeller forekommer årlig i USA.