adcov.com

Hvor mye Omega 3 skal barnet ta?

Omega 3 er en hjerne mat for barn. Omega 3 (LNA) er en fettsyre som kan omdannes av kroppen til EPA og DHA som er viktig for hjernens utvikling. Omega 3 kan bli funnet i en rekke kilder: LNA fra linfrøolje og EPA og DHA fra fiskeolje. DHA mottar spesiell oppmerksomhet som det er en av de viktigste komponentene i hjernen. Utilstrekkelig inntak av DHA har ført til oppmerksomhet vanskeligheter, redusert hjerneaktivitet, og redusert syn utvikling. Foruten å vite betydningen av omega 3, må du også vite hvordan du kan hjelpe barnet ditt får passende mengder.

Spedbarn

For spedbarn er morsmelk den beste kilden til ernæring. The American Academy of Pediatrics anbefaler amming eksklusivt for de første seks månedene og fortsetter i minst det første året. Morsmelk består av 50 prosent fett, og gir barn med ernæring for å optimalisere hjernens vekst. Videre kan ammende mødre ta en DHA supplement spesielt formatert for amming. For spedbarn som ikke ammet, bør gis en formel erstatning inneholder DHA for barnet å få passende nivåer av omega 3. American Dietetic Association anbefaler erstatning å inneholde DHA som minst 0,2 prosent for den totale fettsyrer.

Diet

Sjømat er den beste kilden for DHA. Environmental Protection Agency og US Food and Drug Administration anbefaler at små barn ikke bør spise hai, sverdfisk, konge makrell, eller tilefish på grunn av høye nivåer av kvikksølv de inneholder. I stedet bør reker, hermetisert lys tunfisk, laks, sei og steinbit brukes til å gi barn med et høyt omega 3 diett.

The American Dietetic Association tyder på at barn opp til 12 år kan ha nytte av en diett med to 3-oz porsjoner med sjømat som er høy i EPA og DHA per uke. William Sears, tildeler MD at dette bør gi en tilstrekkelig mengde av omega 3 fettsyrer. Linfrø eller linfrø olje er også en topp leverandør av DHA.

Kosttilskudd

Fiskeolje kosttilskudd for omega 3 er tilgjengelig som inneholder EPA og DHA; imidlertid sikker og effektiv dose er ikke klart definert for barn under atten år. Diskuter med barnets lege om en passende merkevare av kosttilskudd. Jim Sears, MD anbefaler å finne kosttilskudd som spesifikt gir retninger for barnas doser. Pass på at supplement du velger er fri for kvikksølv.