adcov.com

Hva skjer når blodsukkeret blir for høy?

Hyperglykemi (høyt blodsukker)

Hyperglykemi er den medisinske termen for unormalt høyt blodsukker. Høy blodsukker oppstår når insulin ikke kontrollere mengden av glukose (sukker) i blodet. Derfor er det ofte en forløper til diabetes, en alvorlig sykdom som ikke naturlig rette seg selv og krever medisinsk kontroll. Heldigvis symptomene på høyt blodsukker følger et felles mønster, og er lett å merke. Hvis du opplever noen av følgende symptomer, oppsøke en lege oppfatning umiddelbart, da hyperglykemi krever rask legehjelp.

Symptomer på hyperglykemi

For mye sukker i blodet fører til at kroppen reagerer på en rekke uønskede måter. Fremst, spiser den hyperglykemiske person og drikker mer fordi deres insulin ikke er å regulere blodsukkeret sitt, slik at glukose ikke blir absorbert inn i kroppens celler. På dette notatet, mange hyperklykemiske folk urinere oftere fordi nyrene skylle ut overflødig glukose gjennom urinen. Mange føler også lei mesteparten av tiden fordi de ikke absorberer energi fra glukose.

Når Hyperglykemi er venstre ubehandlet

Disaster følger dersom hyperglykemi står ubehandlet. For det første er det ofte et drastisk tap i vekt, fordi kroppen bruker lagret fett og protein som en energikilde i stedet for det ikke-absorberte glukose. Hvis kroppen kjører på fett og protein energi lenge nok, blir kroppen syrlig, noe som kan resultere i kollaps, nyre sammenbrudd, koma og død. Hyperglykemi, for å gjenta, er en ekstremt tidssensitive tilstand og må behandles av lege for at kroppen til å gjenvinne normal funksjon.