adcov.com

Hva gjør Nits ut?

Skall er egg lagt av lus. Dette skjer ofte når en person blir utsatt for modne lus, som fester seg til hårsekkene og begynne å legge nits. Skall er svært liten og ofte vanskelig å oppdage. Tilstedeværelsen av nits og modne lus er vanligvis preget av symptomer på kløe og hudirritasjon.

Betydning

Hvis en person lider en lus på hans hode, kropp eller kjønnshår regionen, vil lusa begynne å reprodusere, feste eggene sine til bunnen av hårsekkene. Lice bokstavelig lim egg til hårsekkene, slik at sjansene for et egg blir naturligvis fjernet er liten. Hvis ikke fjernet, eggene klekkes nymfer (prematur lus) som til slutt modne til lus. Lus er små, brune eller grå insekter som lever ved fôring av av blod fra hodebunnen eller kroppen. Deres fôring fører vanligvis kløe, irritasjon og rødhet på huden.

Størrelse

En nit er bare en brøkdel av en millimeter lang. Det er fremdeles stor nok til å detekteres med det blotte øye, selv om lus vanligvis feste nits mot bunnen av huden hvor visuell påvisning blir skjult av hår.

Opptreden

Skall er ovale og vanligvis brun eller grå i utseende. Men nits blir hvite når klekket. Nits forblir ofte festet til hårsekkene etter at de klekkes. Ettersom hår vokser, blir klekket nits videre adskilt fra undersiden av huden. En person som har hatt en lus i flere måneder kan derfor merke lus eller luseegg på midten eller tips av deres hårsekker. På grunn av sin lille størrelse, nits er ofte forvekslet med rusk eller flass.

Typer

Nits er klassifisert basert på deres plassering på kroppen. Mest vanlig er hodelus nits, som er funnet limt til akslene av håret som ligger i hodebunnen. Det er også kjønnshår lus nits (finnes på kjønnshår) og kroppen lus nits (finnes på kroppshår). Det er svært lite fysisk skille mellom de forskjellige typer av nits og hver oppviser lignende symptomer når skravert, som kløe og røde støt på huden.

Forebygging / løsning

Unngå folk eller dyr som du vet er bærer lus. Lus er ofte overføres fra direkte fysisk kontakt. Hvis hodebunnen eller hud klør og du merker røde nupper forming, kan du ha en lus. Begynn med å kjøpe en fintannet nit kam (disse kan kjøpes på apotek). Fukt håret og kjøre kammen gjennom det. Inspiser kam tenner etterpå og se etter små, oval-formet hvit eller brun rusk. Hvis du finner noen, bruke insektmiddel lice og nit sjampo for å fjerne smitten. Insektmiddel sjampo kan trenge å bli brukt i flere uker for å drepe nits.