adcov.com

Hva er symptomene på søvnapné hos barn?

Søvnapné er en tilstand som oppstår når pustestopp vare lenger enn 20 sekunder og resultere i uregelmessig pust gjennom sovende timer. Ifølge Boston Children Hospital, ca 2 til 5 prosent av alle barn opplever søvnapné. Hvis foreldrene har mistanke om deres barn har symtoms av søvnapné, bør de ta kontakt med en barnelege. Søvnapné bør behandles umiddelbart for å hindre fremtidige komplikasjoner.

Typer

Ifølge Barne Health, er obstruktiv søvnapné den primære typen søvnapné. Forstørrede adenoids og mandlene er som oftest årsaken til obstruktiv søvnapné. Ifølge Boston Children Hospital, er obstruktiv søvnapné mer utbredt blant barn som har Downs syndrom eller andre lidelser kjennetegnet ved lav muskeltonus. Det er også mer vanlig hos barn som er overvektige.

Midt søvnapné er en annen type av søvnapné som er mye mindre vanlig. Midt søvnapné oppstår når hjernen unnlater å regulere pusting på riktig måte.

Blandet søvnapné er den siste typen søvnapné. Blandet søvnapné er en kombinasjon av obstruktiv søvnapné og sentrale og har symptomer forbundet med begge typer.

Night-Time Symptomer på obstruktiv søvnapné

Snorking er den mest merkbare symptom på obstruktiv søvnapné. Også kan foreldre også legge merke til pauser i pusting, og de kan høre barnet gisper etter luft om natten. I tillegg kan barnet sove urolig og kan sove i ulike posisjoner i hele natt.

Dag-Time Symptomer på obstruktiv søvnapné

Barn med obstruktiv søvnapné ofte er trøtt hele dagen. De kan sovne på skolen eller være irritabel på grunn av mangel på søvn. De kan også ha problemer med å konsentrere. Ifølge Barne Health, kan barn noen ganger være feildiagnostisert med oppmerksomhet-underskudd uorden når de faktisk har obstruktiv søvnapné.

Symptomer på sentral søvnapné

Symptomer på sentral søvnapné kan omfatte hyppige natt wakings på grunn av pustebesvær. Foreldre kan legge merke til episoder når barnets puste pauser i flere sekunder i tillegg. I motsetning til obstruktiv søvnapné, kan sentral søvnapné også skje mens barnet er våken i løpet av dagen. Imidlertid er sentralt søvnapné lik obstruktiv søvnapné ved at det kan også føre til søvnighet på dagtid, problemer med å konsentrere og noen ganger til og snorking.

Behandlinger

Ifølge Boston Children Hospital, kan obstruktiv søvnapné lindres ved å fjerne mandlene og / eller adenoids i om lag 85 prosent av alle tilfeller. I andre tilfeller et kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin kan brukes til å holde puste vanlig gjennom de sovende timer. En CPAP maskinen innebærer iført en maske over nesen mens du sover. Masken leverer en kontinuerlig strøm av luft inn i nesen.

Sentral søvnapné er ofte behandlet med en oksygenmaske, CPAP-maskin eller medikamenter som stimulerer puste.

Komplikasjoner

Søvnapné kan føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner. Ifølge Boston Children Hospital, barn med søvnapné er mer sannsynlig å oppleve problemer som for eksempel høyt blodtrykk, hjertesykdom, pulmonal hypertensjon, slag, utviklingsmessige forsinkelser og redusert vekst.