adcov.com

Hva er symptomene på polycystisk ovariesyndrom?

Polycystisk ovariesyndrom, også kjent som PCOS, er en betingelse for den reproduktive system hvor cyster begynner å danne på kvinnens eggstokker. Som disse cyster utvikle, ville en kvinne med denne tilstanden opplever en endring i nivået av hormoner som produseres i kroppen hennes, ser en større tilstrømning av "mannlige" hormoner enn "kvinnelige" hormoner. Når denne ubalansen skjer, kan den spørre en rekke uønskede symptomer.

Menstruasjonsforstyrrelser

Når en kvinne lider av polycystisk ovariesyndrom, vil hun ofte oppleve en endring i hennes menstruasjonssyklus. Denne spesielle symptom kan manifestere seg som en sporadisk eller varierende menstruasjon, enten være færre og lenger mellom eller lengre og tettere sammen, så vel som en total stans i sine perioder. Det hele avhenger av hvordan en kvinnes kropp reagerer på cyster og endring i hormoner.

Hårvekst

For noen kvinner med polycystisk ovariesyndrom, de kan begynne å lide av en overskytende vekst av hår. Dette er i stor grad på grunn av tilstrømningen av "mannlige" hormoner. Som forholdet mellom mannlige til kvinnelige hormoner endres, en kvinne kan, ifølge Mayo Clinic, begynner å vokse hår i områder av kroppen der det aldri har vokst før, som ansikt, bryst og rygg. Hun kunne også legge merke til en endring i tykkelse og grovhet av annet hår på kroppen hennes, nemlig armer og ben.

Fedme

Med polycystisk eggstokk-syndrom, er det også mulighet for en kvinne å oppleve en unormal økning i vekten,. For omtrent halvparten av kvinner med denne tilstanden, vil de lide en vektøkning til poenget med fedme. Imidlertid vil ikke alle kvinner opplever dette symptomet. Mye som en endring i menstruasjon, det er egentlig avhengig av hvordan en kvinnes kropp reagerer på dannelsen av cyster.

Skallethet

Noen ganger kan en kvinne med polycystisk ovariesyndrom begynner å merke nedgangstider av hårfestet eller en skallet av hodebunnen. Med markant endring i hann til kvinnelige hormoner, er det fullt mulig for en kvinne å lide av «mannlig mønster skallethet," ifølge Mayo Clinic. Men, som alle andre symptomer på tilstanden, ubalansen ikke alltid påvirke en kvinne på denne måten.

Infertilitet

Siden polycystisk ovariesyndrom påvirker en kvinnes reproduktive system, mange kvinner med denne tilstanden lider av ufruktbarhet. Når cyster begynner å dannes, er det mulig for eggstokkene å produsere egg sjeldnere og, noen ganger, for å slutte å produsere egg helt. Hvis dette skulle skje, ville en kvinne opplever en økt problemer med å bli gravid.

Andre medisinske tilstander

Det er også sannsynlig at polycystisk ovariesyndrom vil be utviklingen av en annen medisinsk tilstand helt. For kvinner med PCOS, de lider av en økt sjanse for å utvikle søvnapné, diabetes, høyt blodtrykk, leversykdom, hjertesykdom og høyt kolesterol.