adcov.com

Hva er årsakene til underarm lukt?

Svette er kroppens måte å kjøle ned etter tung trening, feber eller varme eksponering, og det fungerer også som en hud hydrator. Svette fanget i områder som armhuler kan bli en kilde til lukt som kan bli svært ubehagelig om det årsaken ikke er adressert.

Misforståelse

Noen mennesker tror at underarm lukt er et direkte resultat av svette og svette, men dette er usanne. Ifølge Mayo Clinic, svetten som er utgitt av Apokrine kjertler under armene er faktisk en kombinasjon av vann, salt og urea som er helt luktfri på egen hånd. Det er ikke før den kommer i kontakt med bakterier på overflaten av huden som ubehagelig lukt begynner å manifestere seg.

Bakterier

National Geographic News rapporterer at det er bakterier som lurer over hele overflaten av menneskelig hud. De fleste av disse bakteriene er gode typer som er viktige for helsen til huden. Bakterier er kjent for å blomstre i fuktige mørke steder --- eksempel armhulen. Når bakteriene blir møtt med svette, det begynner å bryte ned. Underarm lukt er til syvende og sist forårsaket av nedbrytning av disse bakteriene.

Dårlig hygiene

Dårlig hygiene kan spille en viktig rolle i underarm lukt. For å kontrollere bakterievekst som fører til kroppslukt, er vanlige bade en nødvendighet. Hyperhidrosis.net anbefaler iført rene klær som består av pustende stoffer er også viktig. Den daglige bruken av en kombinasjon antiperspirant og deodorant produktet kan også bidra til å drepe bakterier som forårsaker underarm lukt.

Hormoner

For noen mennesker, årsakene til underarm lukt er komplekse og involverer flere faktorer enn bakterier og hygiene. Faktisk, avslører 34-Menopause-Symptoms.com at metabolisme og hormoner kan også spille en rolle, spesielt hos kvinner som opplever de hormonelle endringene som følger menopause. Østrogen er det hormon som bistår hypothalamus delen av hjernen i å kontrollere kroppstemperatur. Når østrogennivået faller, slik de ofte gjør i overgangsalderen, tolker hypothalamus fallet i østrogen som et tegn på at kroppstemperaturen er varme opp. Dette scenariet fører til en økning i svette at når møtt med bakterier, øker betydelig sjansene for å oppleve underarm lukt.

Toksiner

Eksponering for visse giftstoffer kan også gjøre en person utsatt for underarm lukt. Giftstoffer som er frigjort fra de organer i kroppen kan utskilles gjennom huden og hvile på overflaten av kroppen sammen med bakterier. I sin bok "Adrenal Fatigue: The 21st Century Stress Syndrome," Dr. James Wilson forklarer at fettløselige giftstoffer blir automatisk konvertert av kroppen til vannløselige giftstoffer, som skilles ut fra kroppen i urin, galle og lungene. Uansett vannløselige giftstoffer ikke klarer å gå ut gjennom disse systemene vil mest sannsynlig gjøre det via huden. Når disse giftstoffene blir møtt med svette, er underarm lukt sannsynlig.