adcov.com

Hva er årsakene til høyt blodtrykk og hodepine?

Høyt blodtrykk, eller hypertensjon, er en alvorlig tilstand som kan forårsake hodepine. Hypertensjon er definert som et systolisk trykk som er gjennomgående høyere enn 140 millimeter kvikksølv eller et diastolisk trykk som er gjennomgående høyere enn 90 millimeter kvikksølv.

Ondartet Hypertensjon

Ifølge US National Library of Medicine, hodepine er et symptom på ondartet hypertensjon, en tilstand som fører til en plutselig økning i blodtrykket. Denne tilstanden fører til ekstremt høy diastolisk trykk som kan stige til mer enn 130 milligram kvikksølv og krever umiddelbar medisinsk hjelp.

Ondartet Hypertensjon Risikofaktorer

Unge voksne, African American menn og pasienter med nyresykdommer har en økt risiko for å utvikle ondartet hypertensjon.

Hypertensjon Årsaker

Årsaker til hypertensjon omfatter diabetes, fedme og arteriosklerose, ifølge US National Library of Medicine. Personer som er under høye nivåer av stress og enkeltpersoner som misbruker alkohol kan utvikle hypertensjon.

Hypertensjon Symptomer

Brystsmerter, uregelmessig hjerterytme og tretthet kan oppstå med hypertensjon. Hodepine ikke er et vanlig symptom på hypertensjon med mindre blodtrykket når meget høye nivåer.

Hodepine Årsaker

Ifølge US National Library of Medicine, kan folk utvikle hodepine fra en rekke årsaker, inkludert spenninger i musklene i kjeven, nakke eller skuldre, overarbeid eller utilstrekkelige mengder søvn. Sinus congestion, koffein tilbaketrekning og matvarer som ost eller sjokolade kan forårsake hodepine.