adcov.com

Hva er årsakene til Fetal Nyresyke?

Det er mulig for fosterets urinveiene for å utvikle sykdommer mens i livmor. Sykdommer som påvirker nyrene og urinlederne (rørene som frakter urin fra nyrene til blæren) kan påvirke fosteret eller kan ikke føre til problemer før etter fødselen, og noen ganger ingen symptomer oppstår før flere tiår senere.

Betydning

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer (NIDDK), begynner urinproduksjon om lag 10 til 12 uker etter unnfangelsen. Mens placenta tar seg av filtrerings avfall for de u-nyrer, renner urinen inn i amnion og blir en viktig del av det fostervann. Enhver sykdom som påvirker nyrene evne til å produsere og frigjøre urin er en potensiell årsak til problemer for fosteret, påvirker ikke bare nyrene, men mulighet av lungene til å utvikle seg fordi de trenger tilstrekkelig fostervann.

Hydronefrose

Hydronefrose er forårsaket av en defekt i urinveiene som blokkerer flyten av urin i det ufødte barnet. Blokkeringen fører urin til å sikkerhetskopiere, noe som fører til hevelse i nyrene eller urinlederne. (Når hevelsen er i urinlederne det heter hydroureter.) Informasjon utgitt av Cornell University sier at hydronefrose er den mest oppdaget foster nyresykdom, berører om lag 1,4 prosent av ufødte barn. Den urinveisobstruksjon er vanligvis forårsaket av en knekk i det rør som fører urinen av nyrene. Enhver oppbygning av urinen kan føre til infeksjoner, arrdannelse og langvarig skade på nyren.

Nyre dysplasi

I denne fosternyresykdommer, har de strukturer inne i nyren ikke utvikle seg normalt. Tubule system som samler urin begynner med ett rør som forgrener seg videre i mindre rør, skape et omfattende system. I nyre dysplasi, trenger rørene ikke armen ut skikkelig slik at urinen ikke har noe sted å gå. Urinen samles i nyrene og danner inn cyster som erstatter den normale nyrevev. Nyre dysplasi vanligvis bare påvirker en nyre, slik at babyen kan utvikle seg normalt ved hjelp av den gjenværende frisk nyre. Hvis begge nyrene er berørt, fosteret vanligvis ikke overleve, og hvis han bor han vil trenge dialyse og nyretransplantasjon. Nyre dysplasi kan være arvelig, eller det kan være forårsaket av mors bruk av illegale rusmidler eller reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle anfall og høyt blodtrykk.

Polycystisk nyresykdom

Det finnes to typer arvelig polycystisk nyresykdom (PKD): autosomal dominant og autosomal recessiv. Begge typer forårsake væskefylte cyster å danne i begge nyrer. Cyster erstatte den normale nyrevevet slik at nyrene ikke kan fungere, og til slutt de permanent mislykkes. Tegnene på autosomal recessiv PKD vanligvis begynner før fødselen. Ultralyd kan vise forstørrede nyrer og arrdannelse i leveren, selv om de cyster er synlige. Barn født med infantile PKD utvikle nyresykdom før voksenlivet, men i verste fall kan babyer dør timer etter fødselen.

Medullary Sponge Nyresyke

Dette er en fødsel feil som forårsaker at små cyster å blokkere rørene i nyrene slik at urinen kan strømme gjennom dem. Denne sykdommen utvikler før babyen er født, men vanligvis ikke forårsaker noen problemer før om 30 år eller 40, og da er det manifesterer seg som urinveisinfeksjoner og nyrestein. Den NIDDK rapporterer at om lag 20 prosent av voksne med nyrestein ha medullær svamp nyresykdom (MSK). Men MSK sjelden utvikler seg til nyresvikt.