adcov.com

Hva er årsaken til gjentagende Nosebleeds?

Nesen og nesehulen er områder av kroppen som er full av blodkar og små kapillærer. Som et resultat, kan skade på nesen eller tørrhet i luften medføre neseblødning. Gjentatte eller gjentakende neseblod kan gi opphav til bekymringer om nasal helse og det er mange forskjellige årsaker til neseblod til å skje igjen og igjen. Årsakene er altfor tørr luft, narkotikabruk, infeksjoner, høyt blodtrykk og alkoholbruk.

Tørr luft

Ifølge John Cunha, MD, som er et bord sertifisert akuttlege, i vintermånedene, kan luften være spesielt tørr og som et resultat, kan enkeltpersoner være utsatt for gjentatte neseblod. Pustingen i tørr luft tørker ut de fuktige slimhinner i nesehulen. Tørr luft er ikke begrenset til vintermånedene, men. Bor i et tørt ørkenklima kan også disponere en person til å få neseblod fordi luften er kronisk tørr.

Narkotikabruk

Dr. Cunha sier at bruk av bestemte typer medikamenter kan også disponere en person til å få tilbakevendende neseblod. Dette omfatter både lovlige og ulovlige rusmidler. For eksempel, hvis en person tar anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen, blodfortynnende medisiner (Coumadin) eller høyt blodtrykk medisinering (lisinopril), kan en person har problemer med blodpropp og eventuelle skader på nesen kan resultere i en neseblødning . Kronisk bruk av illegale stoffer som kokain eller metamfetamin kan også disponere en person til tilbakevendende neseblod, da disse stoffene er sniffet og membranen i nesen og nesehulen er skadet av narkotika.

Infeksjoner

Kroniske eller periodiske nasal infeksjoner kan også føre til tilbakevendende neseblod ifølge Dr. Cunha. Infeksjoner kan oppstå når som helst i løpet av året, selv om det er høyere forekomst av neseinfeksjoner i vintermånedene når folk er mer sannsynlig å være inne og bestått bakterier fra én person til en annen. Neseblod kan være et resultat av gjentatt nysing eller stadig blåser nesen hvis en person opplever nesetetthet.

High Blood Pressure

Høyt blodtrykk kan føre til en rekke helseproblemer, både store og små. En av de litt mindre problemer, sier Dr. Cunha, kan tilbakevendende neseblod. En av de typer medisiner gitt til personer med høyt blodtrykk er for blodfortynnende. Dette bidrar til blodstrømmen lettere gjennom venene og blodkar i kroppen og reduserer blodtrykket. Men en av bivirkningene av mange av disse medikamentene er tilbakevendende neseblod.

Alkohol

Kronisk alkoholbruk er svært vanskelig på kroppen. En av indikatorene på en kronisk alkoholiker kan tilbakevendende neseblod, sier Dr. Cunha. Alkohol tynner veggene i blodårer, vener og kapillærer i kroppen. Resultatet kan være at selv mindre traume til nesen kan resultere i en neseblødning. I tillegg, selv uten traume, kan veggene av blodkar og kapillærer i nese være så tynn at spontane neseblødning oppstå.