adcov.com

Hva du kan gjøre for å fikse nyresvikt?

Nyresvikt kommer i to former: kroniske og akutte. Kronisk nedsatt (nyre) svikt innebærer en gradvis reduksjon i nyrene 'fungering, og akutt nedsatt (nyre) svikt er plutselig. Det finnes ingen kur for kronisk nyresvikt, men du kan få behandling for symptomene. Akutt nyresvikt, er imidlertid reversibel med riktig behandling.

Kronisk nyresvikt

Behandling for kronisk nyresvikt kan bidra til å redusere symptomene og bremse utviklingen av unnlatelse av å hjelpe nyrene funksjon for en lengre periode. Det første trinnet er å behandle den underliggende tilstand som har forårsaket nyresvikt, som diabetes eller høyt blodtrykk. Kosthold er også en viktig faktor; du kan bremse utviklingen av sykdommen og hjelpe behandle symptomene dine hvis du redusere mengden av protein, salt og kalium i kosten.

Når nyrefunksjonen faller så lavt at nyrene ikke lenger kan utføre sine daglige funksjoner, kan du gjennomgå dialyse eller nyretransplantasjon. Dialyse kan forlenge livet ditt ved å ha en maskin fjerne avfall fra kroppen din i stedet for at nyrene dine gjør det. En nyretransplantasjon kan være den mest effektive måten å kurere din nyresvikt fordi den defekte nyre ville bli fjernet og erstattet med en sunn en fra en levende eller ikke-levende donor.

Akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt oppstår når nyrene plutselig miste funksjon. Det er vanligvis et resultat av en større operasjon. Når dette skjer, må legene først behandle tilstanden som forårsaket din nyresvikt. Etter dette er gjort, kan de reparere nyre-funksjoner ved å endre kostholdet ditt og begrense væskeinntaket. Du vil også sannsynligvis måtte gjennomgå dialyse for en kort tid inntil nyrene tilbake til sine tidligere fungerende nivåer. Du kan også ta kalsium eller andre kosttilskudd for å hindre oppbygging av overflødig kalium i blodet, noe som kan føre til uregelmessige hjerteslag.