adcov.com

Grunner for forstoppelse hos barn

Forstoppelse, enten i form av en mangel på avføring eller hard avføring er et vanlig problem hos barn. Heldigvis de fleste barn som lider av forstoppelse ikke opplever dette problemet på grunn av sykdom. Barn med forstoppelse behandles forskjellig fra voksne, fordi deres avføringsmønster endres etter hvert som de vokser og tilpasse seg ulike matvarer i kostholdet. Det er mange ulike indikatorer på at et barn er forstoppet, så det er mange forskjellige årsaker til forstoppelse hos barn. Å se problemet og ta opp årsaken vil vanligvis kurere problemet.

Diet

Barn som ikke spiser en godt balansert kosthold har en tendens til å lide av forstoppelse. I motsetning til voksne, er barn som spiser en høy fiber diett ikke fritas for forstoppelse. Et barns kropp ytelser fra balanse og variasjon av alle matvaregrupper.

Unngåelse

For uansett grunn noen barn unngå å gå på toalettet. Noen har opplevd smerten av hard avføring, mens andre er litt for opptatt med å spille, og ikke svare på deres kroppslige lyster. Når trangen nektes og krakk sitter der venter på å bli utvist, vil kolon absorbere væske fra avføringen forlater det svært vanskelig å passere. Dette kan skape en ond sirkel som fører til at barnet nekter å gå på toalettet.

Melk

Barn som bytter fra morsmelk til formel eller vanlig melk kan oppleve forstoppelse som deres kropper tilpasse seg forskjellen i deres viktigste kilde til næringsstoffer. Dette gjelder også barn som blir startet på frokostblanding eller nye matvarer - det er en periode med tilpasning som kan inkludere urolig mage og forstoppelse.

Medisiner

Mange medisiner formulert for barn kan føre til forstoppelse. Dette inkluderer over disk kaldt medisiner, antacida og smertestillende medikamenter. Avvikling medisiner eller motvirke med avføring myknere eller stikkpiller vil ofte løse problemet.

Skyhet

Merkelig nok noen barn kan bli traumatisert av å bruke offentlige eller skole bad på grunn av frykt for å bli gått inn på, eller renslighet problemer. Dette kan føre barnet til "hold it" før de kommer hjem, noe som forstyrrer kroppens naturlige syklus og fører til forstoppelse i mye på samme måte som ignorerer trang til å gå.