adcov.com

Formålet med nyredialyse

Dialyse er en medisinsk behandling foreskrevet for personer med midlertidig eller permanent nyresvikt. De fleste pasienter har behandling som varer tre til fire timer tre ganger i uken, men i økende grad, er folk som går inn for overnattings behandlinger tre ganger i uken. Overnatter behandling reduserer risikoen for død for nyrepasienter med 78 prosent, som rapportert av "Science Daily" i 2008.

Terminal nyresykdom

Når folk har terminal nyresykdom, kan nyrene deres ikke riktig å fjerne væske og avfall fra kroppen, eller opprettholde nivåene av nyre-regulerte kjemikalier, for eksempel elektrolytter.

Mest vanlig Formål

Den vanligste hensikten med dialyse er å tillate folk med permanent nyresvikt å holde seg i live og leve som normale liv som mulig.

Midlertidig Failure

Et annet viktig formål av dialyse er behandling av pasienter med midlertidig nyresvikt på grunn av sykdom eller infeksjon.

Tilleggs Formål

Nyre dialyse kan også hjelpe folk som har blitt forgiftet eller har tatt en overdose av narkotika, ved å fjerne disse stoffene fra blodet.

Transplant Vent

Mange mennesker som har dialysebehandlinger er på venteliste for nyretransplantasjon. Dialyse holder disse menneskene i live under deres vente, som varierer avhengig av pasienten og medisinsk senter. Froedtert og The Medical College of Wisconsin, for eksempel, sa i 2007 at ventetiden kan variere fra en måned til fem år.