adcov.com

EKG i koronarsykdom

En EKG, også kjent som en EKG eller et elektrokardiogram, er en test som brukes til å identifisere potensielle hjerte-eller sirkulasjons-system forhold og avvik. Koronar arteriesykdom, en tilstand som påvirker mengden av blod nå hjertet, kan ofte bli diagnostisert med bruk av en EKG-test. Leger vil ofte utføre testen hvis pasienter opplever noen av de karakteristiske symptomer på koronarsykdom.

EKG Aspects

En EKG fungerer ved å registrere den elektriske aktiviteten i hjertet. Elektriske impulser bevege seg gjennom toppen til bunnen av hele hjertemuskelen hver gang hjertet slår, og pumper blod. En EKG er designet for å plukke opp og spille inn disse elektriske impulser siden eventuelle avvik i normal elektrisk impuls mønstre eller hjerterytme rytmer kan signalisere at hjertet ikke fungerer som den skal.

Prosedyre

En EKG er en rask og smertefri test. For å utføre testen, er et dusin elektroder festet til ulike punkter på pasientens torso og lemmer. Den enkeltes hjerterytme og elektriske impulser blir registrert i en datamaskin. Tidligere ble EKG resultatene registrert på millimeterpapir; data resultatene er mye mer vanlig nå.

Bruksområder

En EKG kan brukes for å diagnostisere hjerteproblemer ved å identifisere forstyrrelser i den normale elektriske impuls mønstre av hjertet. En EKG-test kan vise om hjertet ikke får nok blod, hvis det slår uregelmessig, dersom hjerteslag er svakere enn normalt, og hvis de elektriske signalene som reiser gjennom hjertemuskelen ta lengre tid enn normalt å komme fra den ene delen til den andre .

Koronarsykdom

Koronarsykdom oppstår når veggene av koronararteriene - arteriene som fôrer blod til hjertet - blir smalere og stivere på grunn av oppbygging av plakk. Arterier redusert med plaketter overføre mindre blod til hjertet og kan føre til at hjertet til å bli svakere og å slå uregelmessig.

Symptomer

Personer som opplever symptomer på koronarsykdom er vanligvis raskt planlagt for EKG-tester for å fastslå helsen til sitt hjerte. De vanligste koronarsykdom symptomer inkluderer brystsmerter eller uforklarlig press i brystkassen, kortpustethet og hjertebank, følelsen at hjertet slår uregelmessig eller mer kraftfullt enn normalt.